Älskade midsommar!

Så var ännu en midsommar förbi. Förra året firade Mr Right och jag midsommar med stora feta släkten hos mamma och pappa och i år var vi hos moster och morbror i Sköndal (fortfarande med resterande släkten).
 
Midsommar bjöd på ett helt fantastiskt väder så att välja min "nya" axelbandslösa klänning från London kändes som ett givet val. Klockan 13:00 skulle vi vara i Sköndal och då alla var trötta från torsdagskvällen så som vi så pass länge att vi mer eller mindre bara hann göra oss i ordning innan det var dags att åka.
 
Framme i Sköndal blev det ett väldans hälsande innan vi tillslut slog oss ner vid två bord. Ett större bord som rymde alla "vuxna" och ett litet mindre bord som rymde oss fem "ungdomar". Till lunch bjöds det på tre sorters sill med alla tänkbara tillbehör så som gräddfil, gräslök och färskpotatis, det bjöds även på inlagd strömming, ägghalvor med rom, olika sorters mjukt- och hårt bröd och flera olika sorters ostar däribland hushållsost(?) och brieost(!).
 
När sillunchen var i magen så dukades det av samtidigt som vi började förbereda inför den traditionsenliga kubbspelsmatchen. Jag, Mr Right, mamma och mormor hamnade i ett lag och i motståndarlaget fanns syrran, kusinen, kusinens kille, morbror och moster. Vi var helt klart i ett underläge. Matchen pågick säkert en timme och vi drack iskall god Singha (öl) vilket bidrog till ett toalettbesök. Då jag kom tillbaka från toaletten hade mamma och mormor lyckats kamma hem årets kubbspelsmatch till våran fördel! Nöjda över vinsten slog vi oss ner till bords igen för lite kaffe och en riktigt härlig jordgubbs och gräddtårta. Midsommarafton är inte bara midsommarafton utan även mamma, mammas tvillingsyster och syrrans födelsedag så lagom till tårtan sjöng vi för de tre födelsedagsbarnen och det blev även presentöppning.
 
När magen var ännu mera mätt än tidigare så blev det någon (några) timmars vila innan det blev dags för morbror att tända grillen. Till middag bjöds det på jättegod flintastek, chorizo, hemmagjorda potatisklyfter med rosmarin, mammas goda soltorkade tomater och fetaoströra, kryddsmör, hemmagjord tzatziki och två olika sallader, varav den ena var en GI-coleslaw. MUMS!
 
Vi satt ute inpå småtimmarna, grabbarna (pappa, morbror, Mr Right och kusinens kille) gick in vid 21:30 för att titta på EM-matchen mellan Tyskland och Grekland men vi andra blev kvar ute runt bordet pratandes om allt och inget :)

1 kommentarer

  1. Anonym
    2012-06-25 kl 16:42:19
    cheddarost! Det var fläskarre och entrecote som mormor hade med sig.

Skriv en kommentar