Fem timmar och tre däck.

Mr Right och jag var effektiva i helgen. I fredags, direkt då vi kom till Karlstad så åkte vi hem till svärföräldrarna och hämtade upp Saaben och Mr Right´s mammas Volvo för att åka vidare till Mr Right jobb och påbörja däckskiftet av de två bilarna.

Första däcken på Saaben släppte lätt, men dom andra tre satt... rejält.

Efter att ha sparkat, slagit (med en klubba) och dragit för att få loss ena framhjulet så blev både jag och Mr Right, rätt ledsna och trötta. Efter att ha slagit och dragit lite till insåg vi att däcket inte skulle släppa från navet och Mr Right bestämde sig för att testa andra sätt. Sagt å gjort, vi hissade ner bilen från lyften och Mr Right började att köra snabbt fram och tillbaka tills däcket, utan att ha en endaste mutter i, släppte. Då fick vi på nytt hissa upp bilen med domkraft och sätta på sommardäcket. De två vinterhjulen som satt bak bestämde sig för att vara lika envisa dom, men istället för att släppa efter våran ovan nämnda behandling så satt dom om möjligt ännu värre. Efter att ha tillbringat inget mindre än fyra timmar på fredagen med att försöka få loss bakdäcken så gav vi upp pga mörkret och bristen på ork.

På lördagen var det uppstigning i ottan. Två bilar skulle besiktigas och två vinterhjul skulle fortfarande av. Efter att ha besökt Bilprovningen så satte vi av med Saaben i högsta hugg till Mr Right´s vän och tillika fd. kollega där vi tog till ännu mer våld och andra metoder och viiiips, efter ca en timme, var de två vinterdäcken av. Tyvärr (eller kanske tur?) så kommer inte något av vinterdäcken att hamna på Saaben igen då fälgarna blev rejält buckliga av de metoder vi använde för att få av dom från bilen. Men men...

Resten av kvällen tillbringades hos svärföräldrarna där det bjöds på årets första grillmiddag och trevligt umgänge.

Skriv en kommentar