Ribb och Gröna lund.

 
För snart ett år sedan gav jag Mr Right ett presentkort innehållandes en ribbåtstur i Stockholms skärgård i födelsedagspresent och idag så utnyttjade vi presentkortet. Första och enda morgonen på den här semestern som vi behövt ställa klockan för att inte försova oss. Vi hade bestämt med företaget som kör ribbåtarna att vi skulle avgå från Museikajen klockan 11 så 10:30 var vi på plats och tjuvkikade lite på båtarna. Den ena större än den andra.
 
Till en början trodde Mr Right och jag att det bara skulle bli vi och två par till som skulle med på den 1,5 timmes långa turen med allt eftersom minutrarna tickade på anslöt sig fler och fler ribbåtsintresserade. Mr Right och jag hade gjort sällskap in till Museikajen med våran vän Daniel, som efter min och Mr Right´s ribbåtstur skulle följa med oss för en dag på Gröna lunds nöjesfält. När vi lämnade ifrån oss Mr Right´s presentkort på ribbturen frågade killen som skulle köra oss om inte Daniel också ville följa med men Daniel tyckte det var för dyrt.
 
 
Döm om vår förvåning när Daniel efter att han vinkat av oss, plötsligt kommer bakom oss på bryggan med en biljett i handen! När alla som skulle med ribbåten hade kommit fick vi välja overaller som vi fick ha på oss. "One size fits all" stämde inte alls in på mig som ändå fick bland dom minsta overallerna som dom hade att tillgå. Vidare fick vi välja "skidglasögon" och flytväst och sedan var vi redo att kliva ombord på en av dom största ribbåtarna. Efter en kort instruktion om hur vi skulle bete oss då vi var ute på vattnet så påbörjade vi turen. 10 minuters mjukstart innan Jonas som killen som körde ribben hette drog på. REJÄLT.
 
När vi närmade oss slutet på ribbåtsturen och hade fått sett allt från Djurgården, Nacka Strand till Fjäderholmarna och Vaxholm kastell så drog Jonas på om möjligt ännu mer. Det blåste rejält och vinden piskade i mitt hår. Helt plötsligt ser jag hur Jonas siktar på en av Vaxholmsbåtarna och tänker att nu är det ute med oss (klart killen har kontroll men ändå!)! Jag tror att vi kommer krocka med Vaxholmsbåten men istället flyger vi på dom höga vågorna som uppstår bakom båten. Jag lättar från den skinnklädda bocken som jag sitter grensle över och flyger säkert upp två dm i luften innan jag tillslut landar igen. Roligt men fruktansvärt läskigt på samma gång! :)
 
Väl framme vid Museikajen igen så tackar vi för en mycket trevlig åktur och jag passar på att fråga vad det var för monstermotorer i ribbåten. Ribben hade två stycken Volvo D6 motorer på 400 hk styck. Jisses...
 
 
Nöjda efter ribben går vi längs Strandvägen mot Djurgården och Gröna lund men bestämmer oss för att göra ett kort stopp på Strandcaféet för en bit mat innan vi fortsätter in på Gröna lund. PRECIS då jag betalat min och Mr Right´s åkband och entré så öppnar sig himlen och ett rejält skyfall öser ner över oss. Perfekt Grönan väder...
 
 
 
 
Inne på Gröna lund åker vi det mesta. Jag avverkade Jetline, Vilda musen, Kvasten, Flygande mattan, Lustiga huset, Kärlekstunneln, Blå tåget, Twister, Radiobilarna och Pop-Expressen. Mr Right åkte även Fritt fall vilket jag aldrig skulle våga :)
 
 
När det kom ytterligare ett skyfall så tog vi skydd på en av Gröna lunds uteserveringar under markisen och där stannade vi tills det värsta var över. Utöver alla attraktionerna fick vi i oss lite sockervadd och en mjukglass, som hör Gröna lund till :)
 
Vid 20-tiden tyckte vi det räckte med Gröna lund, då hade vi varit där sedan ca 13:00 och tog Djurgårdsfärjan till Slussen där vi åt middag på Götgatsbacken innan vi tog pendeltåget hem.

Nynäshamn i bilder.

 
Mr Right fick vara grillmästare (som alltid) och grillade både grillkorv från Värmland (vad annars?) och "Djävulskt het" korv som enligt Mr Right verkligen levde upp till sitt namn. På förpackningen stod det "Stark stark stark".
 

Hörde jag klipporna i Nynäs?

Med risk för att bli tjatig, vädret är kanon! Så fint att vi idag bestämt oss för att åka till Nynäshamn och lägga oss på en av klipporna längs med Strandvägen. Bäst att ta med både en filt att ligga på, en varsin handduk och köpa med sig en engångsgrill, lite korv med bröd och annat smått och gått. Detta kan bli en heldag! :)

Ytterligare en solig dag i Stockholm...

 
Det känns som jag valt HELT RÄTT vecka att ha semester på. Vilket väder! Vilken temperatur! Och framför allt, vilket sällskap ;)
 
Idag har Mr Right och jag hunnit mycket. Tanken var att vi skulle möta upp Mr Right´s kollega och fru vid Snaps (Medborgarplatsen) vid ca 12:00 så Mr Right och jag såg till att vara inne vid Medis tills dess. Ingen kollega och ingen fru syntes till så Mr Right och jag slog oss ner på Snaps uteservering i väntan på att dom skulle dyka upp. Väntan blev lång. Så lång att vi tillslut började smsa andra underbara människor som vi ville se/träffa.
 
Jag fick iväg två sms. Ett till min vän Robban och ett till min andra vän Susanna. Susanna nappade på en söndag på Snaps uteservering och svarade att hon var på väg in till stan. Under tiden Susanna närmade sig stan började det kurra i min och Mr Right´s mage så vi bytte Snaps uteservering mot vägg-i-vägg Melanders fisk där vi fick in en varsin räksallad och ett glas vitt. Då dök Susanna upp och vi blev sittandes på Melanders ett tag.
 
När vi väl kände att det var dags att byta ställe så gick vi över Götgatspucken, köpte oss en varsin helt fantastisk god glass på ett nyöppnat ställe och fortsatte förbi Slussen ner mot kajen. Vi hamnade på Pontus by the Sea och där blev vi sittandes tills Mr Right´s kollega med fru (plus två barn) dök upp framåt kvällskvisten.
 
Susanna avvek då solen försvann från Pontus uteservering med Mr Right och jag blev kvar ett tag till innan vi tillslut kände att det räckte med uteserveringar för våran del. Vi tog en promenad hemåt genom stan och stannade på Hemköp vid Mariatorget och handlade med oss lite grillmat innan vi satte oss på pendeltåget hem till mamma och pappas hus. Väl hemma, vid 21:45 så tände vi grillen och åt en stund senare en fantastiskt god och sen middag :)

Hej då familjen!

Igår kom vi så till Stockholm. Jag smet ca en timme tidigare från jobbet för att vi skulle kunna komma till Stockholm i hyfsad tid och äta middag tillsammans med min familj. Direkt efter middagen så fick jag lite instruktioner på saker som skulle bevakas åt syrran och bland annat hur familjens larm fungerar. Efter det började det dra ihop sig för familjen att gå till sängs då dom skulle gå upp 01:45 natten till idag.
 
Mr Right och jag kände inte för att krypa till sängs vid klockan 21:00 utan flydde istället fältet och hamnade hos våran vän Daniel i Riksten. Där blev vi sittandes på Daniels balkong tills natten började krypa inpå och göra kvällsluften sval. Då gick vi in och någon timme senare satte vi oss i bilen och körde tillbaka hem till mamma och pappa. När vi väl kröp ner i sängen var det ca en timme kvar innan familjen skulle gå upp så vi gick verkligen omlott med varandra.
 
När Mr Right och jag väl vaknade på morgonen och klev upp ur sängen så var vädret perfekt för årets första dopp så vi bestämde oss för att Getryggen (en av mina favorit badplatser i Stockholm) var rätt ställe att spendera ett par timmar. Daniel hörde av sig och var badsugen så vi åkte dit alla tre och plaskade runt innan det för en stund sedan blev dags att vända av hem till mamma och pappas hus för att göra sig i ordning inför Daniels inflyttningsfest.
 
Dags att bege sig till Riksten igen!
 

Barbros brygga och terasshäng.

 
Efter bajschocken gick jag ner till bryggorna som finns alldeles bredvid där vi bor. Där satt Mr Right och hans bror, som båda har semester, och njöt i det fina vädret. Det blev en torsdagsöl och lite mat innan vi tillslut hamnade på terassen. Imorgon, direkt efter jobbet, åker vi (jag och Mr Right) mot Stockholm för en veckas semester så nu måste jag börja packa! :)

Jag kan knappt förstå...

 
... att jag bor alldeles bredvid det här! Karlstad i mitt ♥

Vad är det för fel på grannarna?!

Jag förstår att grannarna är fascinerande av sin nyfödda bebis men att ställa ut tre påsar med nerbajsade blöjor utanför deras och ruskigt nära våran ytterdörr fascinerar inte mig! Det bör tilläggas att påsarna förmodligen legat där ett par timmar i värmen för doften är olidlig! Urk!

Middag på Båten.

 
Onsdag och vi unnar oss en utemiddag på Båten. Jag Ä L S K A R det faktum att jag bor mitt i smeten (stan) utan att bo direkt på gågatan. Att vi från Båten tex bara har ett par minuters promenad hem. Nära till precis allt. Det är l y x ! :)
 
Bara två arbetsdagar kvar, sen ska jag njuta av en veckas semester! Oh yes! :)
 

Pirr i magen.

Jag känner igen pirret i magen och som vanligt är jag ute i extremt god tid...

Ribb och andra planer.

Imorgon börjar ytterligare en arbetsvecka innan jag på fredag eftermiddag/kväll får en veckas semester. En veckas semester i Stockholm. I mamma och pappas hus. En vecka av massor av möjligheter.
 
Så vad ska vi då göra under min semestervecka i Stockholm? Jo det jag skulle vilja göra utöver att inte göra någonting alls är...
 
... åka ribb med Mr Right i Stockholms skärgård. Detta är en present som Mr Right fick av mig förra året då han fyllde år och nu, tisdagen den 31 juli ska det äntligen bli av!
... besöka Gröna lund. Vore sjukt kul att åka dit då jag tror att jag bara varit på Grönan en eller möjligtvis två gånger innan?
... äta gott. Grilla om vädret tillåter.
... bada. Jag har inte badat en enda gång den här sommaren vilket är en stor skandal! RIKTIG SKANDAL! Hoppas på Getryggen men bara om badtemperaturen tillåter. 
... äta en glass i Nynäshamn på bryggorna.
... ligga i hammocken och läsa en bok eller bara lyssna på fåglarnas kvitter.
 

Jag kanske skulle testa en islänning?

Kan han inte vakna nu... Jag fick igår tipset av Mr Right´s kollegas fru att det finns en hästgård bara någon mil utanför Karlstad där man kan rida islandshästar. Antingen turridning, ridskola eller också kan man hyra in sig på en häst som man då delar med en eller flera andra. Tydligen är detta ungefär lika dyrt (eller billigt) som att rida på ridskolan. Spännande och mycket intressant!
 
Ska helt klart kollas upp...

Öluffat på Vänern.

 
Idag har jag och Mr Right haft en heldag ute på Vänern med Mr Right´s kollega och hans fru. Dagen på sjön började klockan 11 då vi mötte upp Mr Right´s kollega vid Värmlands rasta för en kort biltur till båtplatsen. När vi fyra och all packning var ombord på båten så gav vi oss av ut på Vänern och vädret idag var mer än perfekt!
 
Solsken och lagom sjöbris. Efter en guidad tur bland öarna stannade vi på en ö som Mr Right´s kollegas fru´s föräldrar ägde. Där bjöd Mr Right och jag på en varsin baugette och efter det stod kollegan för kaffe och vi för wienerbröden. Efter ett par timmar i solen på en av klipporna hoppade vi ombord på båten igen och fortsatte vidare. Efter en lång båttur så stannade vi på en ny ö och gick i land. Strandhugg som det heter. 
 
Nu serverades det lite köttbullar med rödbetssallad och Ramlösa. Ön var så pass stor att det fanns en liten promenadstig och ledde fram till tre fiskebodar som Karlstad kommun har på ön. Fiskebodarna är till för att man som besökare till ön ska kunna sova över. Mycket trevligt! På ön fanns det även en rullstenås. Mycket speciellt och märkligt.
 
När kvällen började bidra till att den varma luften övergick till sval så började vi resan tillbaka mot fastland. När vi kom till fastland sa vi hejdå till kollegan och hans fru och väl hemma, efter sju och en halvtimme på sjön, tillagade Mr Right kantarellsmörgåsar åt oss. Jag har svårt att tänka mig en bättre lördag! :)

Cool väska.

 
För väääldigt många år sedan köpte jag en strandväska som var i transparant plast och inuti var det en löstagbar väska. Ibland saknar jag den där väskan trots att jag fortfarande har den kvar (plasten har fått sig en törn och blivit lite knöcklig. Hur som helst, för ett par dagar sedan såg jag att Style by Tyra säljer en transparant kuvertväska.
 
Lite sugen är jag, men bara lite...
 
Bild lånad från Style by Tyra

Semesterdag utan sovmorgon.

 
Igår frågade kollegan hur jag ville ha det imorgon (läs; idag). Eftersom jag fortfarande är så pass ny på jobbet så ville hon gärna finnas där för mig men då hon är ledig på onsdagarna så blev det problem. "Kan du tänka dig att ta en semesterdag imorgon eller du kanske vill spara dom till i höst?". Jag tog genast beslutet att vara ledig idag då Mr Right har semester.
 
Planen var att vi skulle sova tills vi självmant vaknade. Jag skulle med andra ord slippa gå upp nollsexfemton och istället kunna sova tills kroppen var rejält utvilad. Vid sju vaknade jag första gången. Då spöregnade det så häftigt att smattret mot taket väckte mig ur min dvala. När jag gått upp och konstaterat att palmerna på terassen stod hyfsat säkert under tak så kröp jag ner i sängen igen och somnade om för att någon timme senare bli väckt av min (fd) hyresvärd. Han undrade om det var okej att han visade min (fd) lägenhet i Stockholm för spekulanter. Självklart var det de och jag hänvisade honom till det jag sagt då han besiktigade min lägenhet inför utflytt - "Jag hänger nycklarna i koppen så kan ni visa lägenheten när det passar er och dom, eftersom jag kommer vara i Karlstad from nästa vecka".
 
När jag väl vaknat en andra gång är det lönlöst att försöka somna om. Det går bara inte. Så jag klev upp, tog en dusch, fixade frukost och sen gav vi oss av till Jula för att köpa en myggdödare (läs; lampa). När mygglampan var inköpt så satte vi av mot nästa mål - Kronoparkens vattentorn. Karlstad kommun har under sommaren visning av vattentornet vilket innebär att du som besökare får ta del av en utställning om vattnet, föroreningar och även självklart gå upp i tornet. Mr Right och jag gick dom 234 trappstegen som det var upp till toppen av tornet och väl där uppe hade vi en helt fantastisk utsikt! Väl värt ett besök.
 
 
Efter vattentornet tog vi en salladslunch vid strandkanten ute på Skutberget innan Mr Right frågade mig om jag ville se Lundsbergs skola. Självklart var jag nyfiken på internatskolan som på senare tid mest gjort sig kända för alla skandaler. Skolan ligger inte så jättelångt från Karlstad och miljön är vacker men på något sätt samtidigt kuslig. Hela skolan får mig att tänka på filmen "Ondskan".

Mer än nöjd (orka pruta).

 
HUR nöjd blir man inte då soffan såldes utan krusiduller och DIREKT utan prut, när man får sådana här mail?!  Personen ifråga har varken ringt och pratat med mig eller sett soffan. Schysst att pruta då...

Måndag och jag smet tidigare.

 
Första arbetsdagen då jag var tvungen att lämna sängen innan Mr Right som idag började sin 3 veckor långa semester. Det tog VERKLIGEN emot att lämna sängen 06:15 och se hur Mr Right sussade vidare bredvid mig i sängen. Jag smög upp och gjorde mig i ordning på 15 minuter innan jag pussade Mr Right på kinden och smög ut ur lägenheten.
 
Jag trodde knappt att det var måndag då jag vaknade imorse. Jag var obotligt trött (antar att bristen på semester tar ut sin rätt på mig) och då jag passerade ett av lunchställena där det i vanliga fall vid 06:45 brukar sitta en man och läsa tidningen och dricka kaffe, var tomt, blev jag ännu mer fundersam. Var de inte måndag?
 

Det var ovanligt lite människor ute överhuvudtaget. Knappt några bilar alls på vägen och väl framme på jobbet stod inte kollegas bil på parkeringen. Hon är alltid på jobbet innan mig men så alltså inte idag. Jag fick låsa upp jobbet och brygga morgonkaffet och en stund senare trillade kollegorna in en efter en.
 
Då Mr Right som sagt var är ledig nu så unnade jag mig att sluta 14:20 istället för 16:00. Att sluta ca 2 timmar i förväg förlängde inte bara dagen/kvällen med Mr Right, det gjorde även att vi hann med en långpromenad till Mariebergsskogen (där vi tittade på djuren) och Orrholmen.

Alsters herrgård.

 
Tur vi var ute i god tid. Redan vid 15 var vi här och föreställningen/balettuppvisningen började först kl 16. En varsin kopp kaffe och en chokladboll har vi fått i oss. Balettdansöserna är jätteduktiga. Mina favoriter är dom yngsta - vad dom kan!

Trots den höga musiken och stora mängden människor plus flertalet hundar så går det bra för Milou. Han gnyr lite och skäller då människor apploderar men annars sköter han sig fin fint! Jag älskar mina två ♥
 

Räksmörgås på bryggorna.

 
Jag njöt nyss av en räksmörgås på en av bryggorna precis där vi bor. Nu bär det av till Alsters herrgård med svärföräldrarna för lite fika och balett ute i det gröna :)

Trött (och jag älskar då folk är spontana)!


Jag och Mr Right satt igår kväll och drack en varsin öl på terassen då Mr Right´s telefon helt plötsligt ringde. Det var Mr Right´s bästa killkompis A och hans flickvän som undrade om vi skulle med ut en sväng. Jag var trött men blev samtidigt glad då Mr Right sa "Visst, vi måste bara få göra oss i ordning först så ni kan väl titta förbi på en kopp kaffe?". Medan jag gick in i badrummet och bättrade på sminket lite så kom A och N och vi slog oss ner på terassen alla fyra.

Våran terass är farlig. Härligt farlig. Från typ 22:30 till 00:30 satt vi på terassen och snackade skit, drack lite svalkande och njöt av brasan på bordet. Då nattklubbarna i Karlstad stänger 02 så var tiden knapp då vi väl kom ut på stan. Vi gick förbi de flesta ställena innan vi bestämde oss för att gå in på Guld apan - ett av få ställen jag inte innan besökt. Från Guld apan gick vi vidare in till Röda rummet där dom tog entré.

Jag har inget emot att betala entré men ska jag göra det ska det vara trångt och jävligt inne på stället då jag väl kommer in. Nu var det mest... jävligt. Jag och N bestämde oss för att vi skulle beställa öl åt killarna och ställde oss i baren. Jag stod precis framför kassan och öltappen - ett rätt strategiskt ställe att stå om du verkligen vill vara säker på att du får beställa snabbt. Jag hade fel. HELT fel. Till höger om mig i baren stod en kille som också försökte få beställa och bakom honom kom hans kompis som var extremt jobbig. Han stod liksom och tryckte sig fram till baren och försökte trycka bort mig från min plats varpå jag tryckte tillbaka ännu hårdare. Precis då jag trodde att han fattat vinken - dvs att han skulle låta mig stå där jag stod så känner jag en hand som kramar om mig runt höften. Jag tänker direkt att det är Mr Right som kommit upp bakom mig men då samma hand som nyss var på min höft kramar om min rumpa som bara en sluskig lantis utan något som helst vett och kunskap om vad tjejer tycker om, blir jag äcklad och känner mig kränkt. Mitt hjärta slår i 10 000 slag per minut då bartendern som ignorerat mig och N totalt tillslut låter oss beställa två öl var. Jag ville ha Heineken men istället korkade bartendern upp två Budweiser. Jag och N tittade på varandra och på bartendern och frågade vad det där var och han sa något i stil med "Det är den enda ölen jag har kall, vill ni ha något annat får ni gå dit ner". Med "dit ner" fick jag senare förklarat för mig var till en engelsk-inspirerad pub som låg vägg-i-vägg och på något sätt hängde samman med Röda rummet.

Vi tog den vattensmakande ölen och gick till killarna och då frågar jag Mr Right om han kramade om min rumpa varpå han bekräftar det jag misstänkt. Jag blir i alla fall lite glad över att Mr Right noterade det hela och sa till killen att låta mig vara. Kvällen hade kunnat bli helt förstörd för min del pga skammgreppet men jag valde att strunta i det och istället blev kvällen/natten till det bättre.
 
Vi stannade och dansade tills stället stängde vid 02 och då gick vi hemåt med ett kort stopp vid älven då A fått för sig att han ville ta ett nattdopp :) Vid 03 var vi tillbaka ute på terassen alla fyra och slog oss ner framför brasan igen. Vid 04 tog A och N en taxi hem och jag och Mr Right gick och la oss. Nöjda med dagen/kvällen/natten/morgonen.

Halmstad sommarlager.

 
Vi har nyss kommit hem från mina svärföräldrar där det bjöds på grillat och massa Miloumys på altanen. Givetvis cyklade vi dit (och hem) så både jag och R fick ett glas rött till maten. Nu sitter vi och smuttar på en varsin Halmstad sommarlager - en av få öl som jag verkligen gillar. Dock trodde jag att Halmstad sommarlager alltid hade en smak av citrus men tydligen ändras detta för varje år. I år är smaken päron och mint vilket jag inte bestämt mig för ännu om jag gillar eller inte...

Syrran titta vad jag fick tag på!

 
Bortse gärna ifrån att jag ser jättetjock ut på bilden (och kanske är jag det också) och titta istället enbart på klänningen. Detta är klänningen som jag provade från Vila då jag, mamma och syrran var i Farsta Centrum för ett tag sedan. Samma klänning som var totalt slutsåld i typ HEEEELA Stockholm i just den storleken jag ville ha.
 
Det lönar sig att bo i Karlstad. Att jag dessutom har löjligt nära till shoppingen gör inte saken sämre.

Behöver jag ens tillägga att det enbart fanns ett exemplar kvar i nästan rätt storlek? Jag köpte den sista M fast egentligen hade jag nog behövt en S. MYCKET nöjd!

Ni kan vara lugna.

 
Jag vet att många av er tror att vi fått fnatt, att vi gått och blivit shoppoholics och att vi snart kommer hamna i lyxfällan men så är inte fallet. Vi har bara insett att när man flyttar ihop för första gången på riktigt, där vi båda två står skrivna på en och samma adress, så måste man införskaffa vissa saker. Det vi skaffat oss sedan flytten är en ny soffa som vi fick till bra pris (från EM möbler). Säljaren prutade tex själv ner nackstöden och då jag sa något i stil med "Det står 795 kr på prislappen" så sa han "Ja fast nu sa jag 700 kr så ni får dom för det" (styck). Sådant gillar jag! Det är även sådant som får mig att som kund vilja komma tillbaka.
 
Utöver soffan som vi köpte förra lördagen så har vi köpt sputnick som jag kallar den danska lampan. Och idag slog vi till på ett nytt, vitt soffbord (som ni kan se i inlägget nedan). That´s about it.
 
Visst IKEA 3 sits soffan skulle ha fungerat ett tag framöver men så fort man får besök av fler än två personer så har det varit sittplats-brist. Tex när svärföräldrarna var förbi så fick jag sitta på en köksstol då svärföräldrarna satt i soffan och Mr Right satt i fotöljen. Och visst, i och för sig köpte jag två likadana fotöljer som den vi redan har, av moster och morbror men en ny soffa kände vi att vi ville ha. IKEA soffan hade jag dessutom haft från hösten 2008 och IKEA i all ära men så rolig var den inte...

Så försvann soffan...

 
3,5 timme hann soffan ligga ute på Blocket innan en man från Göteborg ringde på annonsen. Idag en stund innan klockan 11 kom han, oförberedd, och hämtade den. Oförberedd som i att han kom ensam och utan släp. Mr Right fick agera bärhjälp och jag tog dynorna och den extra klädseln. Märkligt vad stor en Saab 9-3 kombi kan vara inuti. När dom fått in soffan stack bara ca en dm ut.
 
Vi fick dom 1500 kr vi begärde och Ulf som han hette hade vett att inte pruta. Som han själv sa "Hade soffan inte varit i så pass fint skick så hade jag nog prutat". Ganska direkt då Ulf åkt bestämde vi oss för att besöka EM möbler och Mio. Dagens jakt bestod av ett nytt soffbord. Det nuvarande soffbordet är från IKEA och visst det har fyllt sin funktion men någon direkt kvalité kan man väl inte säga att det är. EM som annars brukar ha ett väldigt brett och bra utbud lös med sin frånvaro på soffbords fronten så vi fortsatte till Mio där vi direkt var eniga om vilket bord vi ville ha. För pengarna vi fick för gamla soffan fick vi nästan hela soffbordet (vi la 990 kr mellan) - perfekt!
 

Ingen som känner någon som...

 
Ingen som känner någon som känner någon som känner någon är i behov av en billig 3 sits soffa? Har även fotöljen "POÄNG" från IKEA i utförandet björkfaner och klädslarna "Alme svart" (helt ny) och "Alme natur". Nypris med en klädsel 595 kr. Länk.

Prisidé: 350 kr och då avser det båda klädslarna.

Samt lampan kökslampan "KNAPPA" i fint skick för 99 kr. Länk
 
Länk till hela annonsen finner du här. Ingen? :)

Helt okej att jobba.

Jag tycker att det känns helt okej att jobba då den svenska sommaren visar sig från sin värsta/rätta sida. 13 grader och spöregn - ja då gör det inte mig något att sitta inne framför en dator!
 
På kvällen får det däremot gärna spricka upp och bli fint och faktum är, då det regnat på jobbet, som ligger 6 mil från Karlstad, så har det oftast varit solsken eller i alla fall inte regn, i Karlstad. En annan fördel med det trista vädret, för utom att jag jobbar och därför gärna inte vill ha pangväder, är att vi fortfarande inte kommit i ordning i lägenheten. Mycket är kvar på samma plats som när vi flyttade in 26 maj. Tanken var och är fortfarande, att saker och ting ska hamna på sin rätta plats, där dom hör hemma. Jag har varken haft tiden eller orken att ta tag i allt som ligger här hemma men nu, snart, när det kommer en regnig helg, då ska jag börja strukturera upp sakerna.
 
Fast å andra sidan. Jag har bott här i snart tre veckor om man räknar den tiden jag effektivt varit i Karlstad. Saker behöver inte ske över en natt och ska vi bo här ett par år, ja då har vi all tid i världen att bestämma vart saker och ting ska stå... :)

Låtsas semester.

Ikväll har jag och Mr Right lekt att vi har semester. För Mr Right är det visserligen bara att par arbetsdagar kvar innan han kl 16:00 på fredag får semester på riktigt. Tre veckor ska han ha den lyckosten! :)
 
Hur som helst. Låtsas semestern har bestått av fint väder och nu ikväll har vi till affären och köpt teakolja och oljat in hela vårat caféset med bord och två stolar. Dessutom oljade Mr Right in tröskeln som går ut till terassen. Det blev riktigt riktigt bra men hoppas nu det inte kommer något regn i natt, än så länge ser det bra ut...

Snaggad (luggad?).

 
Före ett besök hos hundtrimmen. Milou har aldrig blivit trimmad så detta är 11 månaders päls :)
 
 
Efter trimmningen. Milou blev valp på nytt! Så himla mjuk och len i pälsen. Sååå nöjda med resultatet! :)

Han skämmer bort mig!

 
Jobbar man nästan hela sommaren gäller det att se ljusglimtar och lyx i vardagen. Idag lagade Mr Right en av mina favoriträtter till mig - Moule marinière. Det är synt å klaga, jag har det bättre än bäst.

Jag har lyckats odla något ätbart!

 
Jag är inte direkt tjejen med gröna fingrar, visst jag gillar växter och tycker att det hör ett hem till att ha olika gröna växter och blommor ståendes lite här och lite där, men någon botaniker, nej det är jag inte.
 
På jobbet fick jag alltid höra att min orkidé var så himla vacker och jag kan erkänna att jag var mer än nöjd då jag tog över stackarn efter syrran som dels hade varit på semester och dels kanske inte vattnat den riktigt som den krävde. Från halvdöd till hur mycket knoppar och blommor som helst. Tyvärr trivs den inte riktigt lika bra i köksfönstret här hemma och jag kan erkänna att det nog helt eller i alla fall delvis är mitt fel.
 
Något som däremot trivs här hemma, ute på terassen, är mina tre (egentligen är dom sex stycken, två i varje kruka) tomatplantor som jag odlat upp från frö. I början såg det mörkt ut. Min (fd) kollega Sofia rapporterade på jobbet att hon hade fått en tomat på en av sina tomatplantor och jag blev genast avundsjuk. Efter som jag tillbringat en månad i Stockholm smsade jag Mr Right och frågade hur mina plantor hade det och om det fanns någon tomat. Inte en enda tomat i sickte och Mr Right var till och med lite orolig för mina små plantor.
 
När jag förra fredagen kom hem till Karlstad och lägenheten så var nästan det första jag gjorde att gå ut på terassen och titta till tomatplantorna och vet ni vad jag fann? Tre små tomater! Säkert inte lika fina som Sofias tomat men ändå. Jag har lyckats odla något ätbart! :)
 
... sen kan man ju fråga sig om sex stycken tomatplantor bara ska generera tre tomater? Men men...

Abstinens.

 
Jag har abstinens. Sköta om och gos-abstinens. Vet inte vad som tagit åt mig men på sista tiden har jag känt ett stort behov efter djur. Närheten till djur. Skötseln av djur. Allt som har med söta djur att göra.
 
Jag har bestämt mig för att börja rida igen. Vet dock inte om det blir privatlektioner eller på en ridskola. Funderar lite på Färjestad ridklubb men vet ingenting om dom. Tänk om dom inte är bra? Dom känns bättre/trevligare än Karlstad ridklubb, men vad vet jag...
 
Fick lite Milou mys igår. Han hoppade bokstavligt talat upp i min famn och satt/låg där. Han såg ut att trivas och jag trivdes definitivt. Mysiga busig Milou. Skulle vara mysigt att ta med Milou hem till lägenheten men jag vill inte att han ska vara i våran soffa. Jag vet inte om jag tänker fel men i mina ögon ska en hund inte vara i soffan eller i sängen. Visst kan den få ligga i knät, i soffan/sängen men inte direkt på möbeln.
 
Har insett att jag har en viss dragning för Exotic´s. Spana bara in skönheten ovan!
 
(... och mamma du behöver inte vara orolig för att jag ska skaffa en ny katt, ingen katt kan ersätta Ozzy ♥)
 
Bild lånad från Blocket.se

Gratis är gott.

 
När man bara har en veckas ledighet om tre hela veckor gäller det att se ljusglimtar i vardagen. Dagens största ljusglimt förutom Mr Right som alltid stöttar och peppar mig var att jag fick en gratis pocket. Perfekt att fördriva den lediga veckan med i hammocken :)

Premiärtur på cykeln i Karlstad.

 
Märkligt väder. Ena sekunden skiner solen från en klarblå himmel, för att i nästa sekund spöregna. Jag gillar kontraster men detta känns nästan löjligt!
 
Dagen har spenderats väl. Direkt efter frukosten tog vi V50 till Biltema där vi köpte bland annat spisbränsle, en cykelkorg och belysning till min cykel. Efter Biltema fortsatte vi till Plantagen där jag fick tag i blomjord och tre vita plastkrukor av modell större som tomatplantorna ska kunna växa i. Väl hemma igen åt vi lunch innan vi började montera gårdagens inköpta lampa. Rättare sagt, Mr Right monterade lampan och jag planterade om tomatplantorna :)
 
Framåt tre-tiden bestämde vi oss för att cykla ut till svärföräldrarna för lite middag och umgänge. Jag som inte cyklat på en vanlig cykel (läs; spinningcykel cyklar jag på två gånger i veckan) på typ 15(?) år kände mig lätt ringrostig då jag hoppade upp på cykeln och började trampa. Det märktes direkt att cykeln inte använts på länge då det var dåligt med luft i däcken så första stoppet fick bli på torget där kommunen ställt ut en cykelpump.
 
Vidare genom stan och längs den fina cykelvägen som går hela vägen hem till svärföräldrarna. Jag skulle uppskatta att cykelfärden kanske tog 20 minuter och Mr Right som har en lite flashigare cykel än mig kunde med den digitala hastighetsmätaren på se att vi snittade 20 km/h. Rätt bra för första cykelturen va?
 
Hos svärföräldrarna bjöds det på grillat och kaffe innan det blev dags för oss att cykla tillbaka hemåt. Med ett kort stopp på Mr Right´s jobb så tog hemfärden ca 30 minuter och vi räknade ut att första turen blev ca 1,4 mil lång.
 
Jag fick helt klart blodad tand för cykelturer i Karlstad så vi får se vart det bär av nästa gång.

Tada!

 
Det var inte helt lätt men nu sitter den på plats och vi är sååå nöjda! :)

Minnen.

 
Trots att jag och Mr Right var mer än slut efter gårdagens bravader så tittade Mr Right´s vän Andreas förbi på kvällen för lite terasshäng. Det blev en hel del prat om gamla minnen över en flaska mousserande och lite jordgubbar. På avstånd hörde vi bland annat Björnstammen spela på "Putte i parkens" sista dag/kväll.
 
Framåt midnatt tände vi brasan och njöt av den varma sommar natten innan Andreas vid ett-tiden drog vidare ut i Karlstad natten. Själva satt vi nöjda på terassen och njöt av att äntligen vara på samma ställe. Tillsammans.

Sputnick.

Alla som gillar dansk design räcker upp handen!
 
Jag och Mr Right besökte idag lampaffären mitt i stan och där fanns en av de lampor som jag tiotusen tals gånger spanat in på nätet men aldrig kommit mig för att beställa. Lampan sticker verkligen ut och jag förstår om inte alla gillar den men jag och Mr Right tycker att den är så cool och så rätt för våran lägenhet.
 
Ikväll eller imorgon ska vi montera ihop den och sätta upp den över vårat matbord. Jag längtar redan! :)

Landat.

Nu har jag landat i Karlstad. Solen sken i Stockholm då jag lämnade familjen bakom mig och började köra och jag möttes av duggregn som övergick till spöregn då jag körde upp på våran gatan mitt i centrala Karlstad.
 
Direkt efter jobbet körde jag och syrran hem för att mötas av mamma och pappa. Mamma hade satt på kaffe och gjort en varsin räksmörgås som vi mumsade med stor aptit innan jag med hjälp av syrran började släpa ut all min packning till bilen. Om jag hade mycket saker med mig då jag åkte till Stockholm så var det ingenting emot hur mycket jag hade med mig då jag åkte hem. Inte nog med allt det jag hade innan jag så hade jag fått en hel del avskedspresenter plus två fotöljer som jag och Mr Right köpte av min moster och morbror.
 
Hela bilen var totalt knökfull plus att jag med syrran och mammas hjälp lyckades montera dit cykelstället bakpå bilen och hänga dit min cykel. En cykel mindre i mamma och pappas garage.
 
Resan gick bra men det kändes som en evighet innan jag var framme. Längsta resan hittills till Karlstad och nu kommer jag inte åka hem förrän jag har min semestervecka om fyra veckor. Jag längtar till semestern!

Hejdå Stockholm - hej Karlstad.


Nu är bilen lastad och det är dags för mig att börja köra mot Karlstad. Stockholm vi ses om fyra veckor!

Jobbig dag.

Vilken vecka. Tuff på många sätt, inte minst för att det var sista veckan med "gänget". Förra fredagen hade vi sushimys. Jag och dom bästa av kollegorna. Vi lämnade jobbet och begav oss till en närliggande sjö för att i gräset sitta med en varsin take away sushi och mumsa. Kvalitetstid med kollegorna.
 
Den här fredagen var min absolut sista arbetsdag på jobbet. Det var med blandade känslor jag redan på morgonen satte mig i bilen tillsammans med syrran för att köra dit. Ju längre in i dagen vi kom, ju tyngre kändes det. Inte enbart för att det körde ihop sig rejält på jobbet med massa saker som behövdes göra innan jag kunde lämna, utan även för att det var sista gången jag skulle få förmiddagsfika och luncha med kollegorna.
 
Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle ta emot så mycket att lämna kontoret. Aldrig hade jag trott att jag skulle sitta i bilen, på väg hem till mamma och pappa med en rejäl klump i halsen och gråten precis innanför ögonlocken. Aldrig hade jag trott att det skulle vara så svårt...
 
För att klara av det har jag inbillat mig själv att jag kommer träffa dom igen. Snart. Kanske privat, eller att jag kommer på besök då Mr Right och jag är "hemma" i Stockholm och hälsar på. Och om jag kommer till Stockholm så ska jag till jobbet och säga hej. För att plåga mig själv lite extra.
 
Vissa kollegor kommer jag sakna lite mer än andra av den enkla anledningen att jag kommit dom närmre. Jag ser dom som vänner/kollegor för livet.

Tuffaste spinningpasset på länge?

 
Tisdag innebär spinning med mamma. Oh yes! Och det är äckelvarmt ute så detta kommer bli rejält tufft och tungt! :)
 
Ps. Jag inbillar mig att jag börjar få lite färg trots att jag mest spenderar dagarna instängd på ett kontor...

Söndag och mamma bjuder på en drink.

 
Söndag och jag har tillbringat i stort sett hela dagen ute i solen. Antingens slappandes i en solstol eller gåendes en promenad med mamma och syrran, eller grillandes lite fläsk- och oxfilé (det blev kvällens middag tillsammans med lite färskpotatis och rostade grönsaker).
 
Lagom till grillningen blandade mamma ihop en varsin somrig drink till oss. En variant av strawberry daiquiri. Annorlunda men god!
 
 
Efter middagen bestämde jag mig för att det var dags att röra på fläsket så jag tog på mig löparskorna och lånade syrrans MP3-spelare och gav mig av ut på en 30 minuters intervallträning. Varvade 2 minuters rask gång med 2 minuters löpning. Skönt och verkligen tidseffektivt!
 
Jag tänker försöka köra denna intervallträning imorgon måndag och sedan på onsdagkväll, fast då får det bli ganska sent då jag och syrran först ska hem till mormor och morfar på middag. Tisdag blir det ingen intervallträning då jag ska till gymmet för 45 minuters spinning och samma sak gäller torsdagen. Fredag blir en vilodag då jag efter jobbet ska sätta mig i bilen och köra till Karlstad. Jag längtar till Karlstad (eller snarare till/efter Mr Right) samtidigt som jag inte vill lämna varken jobbet, kollegorna eller familjen här hemma i Stockholm. Dilemma deluxe!

Tetris med två fotöljer.

Igår kväll, efter den goda grillmiddagen, satte jag och syrran av mot Sköndal. Första anhalten var hemma hos moster och morbror för att hämta upp två fotöljer som jag och Mr Right skulle köpa. Eftersom Mr Right har V50 och jag kör runt i Skruttis (Saaben) så gick inte riktigt fotöljerna in utan vi (syrran och jag) ställde oss på parkeringsplatsen och med assistans från moster och morbror lyckades vi skruva ner fotöljerna till lite mindre delar.  När fotöljerna var lite behändigare storlek så började jag och moster pussla (snarare spela tetris) in fotöljerna i bilen. Det gick efter lite trixande bra och vi kunde åka vidare till kusinens 24 års fest.
 
Eftersom vi hade hämtat upp fotöljerna och eftersom jag körde så höll jag mig nykter. Jag drack sodastream vatten hela kvällen men hade minst lika kul för det. Jag till och med lät bli både mammas lördagsgodis och kusinens alla goda ostar, kex och andra tillbehör. Duktiga mig!
 
Festen var trevlig. Bra musik och bra sällskap. Som alltid. Jag gillar lättsnackade folk där tystnaden aldrig uppstår och precis en sådan kväll och natt fick vi. Syrran och jag var hemma hos mamma och pappa igen strax innan 01 vilket kändes väldigt lagom eftersom jag varit ute två kvällar i rad.
 
 

Annorlunda grillning.

 
Igår kväll, innan jag och syrran skulle till våran kusin på 24 års fest så hjälpte jag mamma att grilla kvällens middag som bestod av bland annat lax och tigerräkor. Tillbehören blev diverse grönsaker (som även dom grillades), matvete samt halloumi. Halloumi har jag grillat innan men inte tigerräkor och absolut aldrig i ett riktigt galler som är gjort för just fisk och skaldjur. Maten blev riktigt god!
 
 
Till efterrätt blev det en kopp kaffe och en fruktsallad gjord på galiamelon, nektariner och svenska jordgubbar. Det går inte direkt någon nöd på mig här hemma hos mamma och pappa :)
 

Make up store.

 
Igår investerade jag i en bra allt i alla cover och en pendel från Make up store. 440 kronor fattigare men två sminkprodukter rikare. Insåg då jag var inte på Make up store att jag nästan aldrig sminkar mig nu för tiden, med sminkar mig menar jag annat än lite mascara på ögonfransarna. Det fanns en tid då jag alltid la en bra grund, blandade olika ögonskuggor och experimenterade med smink.
 
Jag saknar lite den tiden...