Någon annan stod på våran plats.

 
Idag, direkt efter jobbet, så bestämde Mr Right och jag mig för att åka och grossa upp bra-att-ha-produkter. Det blev typ sju stycken matkassar fyllda till bredden med rengöringsmedel, schampo, tvålar av olika slag och mycket mycket mer. När vi kör in på gatan där vi bor och åker förbi p-platsen på väg till porten för att lämna av allt (jobbigt att gå med sju kassar i regnet) så noterar jag att det står en bil på våran p-plats. Jag tänker direkt att jag måste sett fel och säger det högt till Mr Right.
 
Vi packar ur bilen och bär upp allt till lägenheten innan vi sätter oss i bilen igen. Då har vi båda redan börjat söka fram efter parkeringsbolagets nummer och väl vid våran p-plats ser vi att aaah mycket riktigt, det står en annan bil där. Varken jag eller Mr Right blir särskilt roade av detta och jag ringer parkeringsbolaget som säger att dom kommer direkt. Direkt för mig är typ 15-30 minuter men efter bara 3-4 minuter svänger en bil in och vi kliver ur våran bil. Parkeringsvakten börjar fotografera bilen och säger att det kommer bli 1500 kronor i böter för felparkeringen. Jag frågar vart det är tänkt att vi ska stå med våran bil tills idioten ifråga flyttar sin och får en adress där vi kan ställa bilen. Jag förklarar att jag inte är från stan och alltså inte har en blekaste aning om vart den där adressen är varpå parkeringsvakten talar om att vi kan följa efter honom så ska han visa vägen.
 
Vi sätter oss i bilen igen det visar sig att den tillfälliga p-platsen bara är något kvarter från där vi bor. När parkeringsvakten ser att vi förstått vad vi ska stå så är han på väg att köra därifrån varpå jag kliver ur bilen och hejdar honom. Jag frågar hur parkeringsvaktens kollegor ska veta att vi "äger" en annan p-plats som vi inte kan stå på och att vi därför ska få stå gratis på denna p-plats. Detta verkar inte vakten ha tänkt på men han tar fram en post-it lapp som han skriver något halvt oläsligt på samtidigt som han säger att han ska ringa in vårat regnummer till sina kollegor "Så ska det vara säkert". Jag tackar för hjälpen och vi går tillbaka till lägenheten.
 
Jag vet inte om det är rätt eller fel, men när vi kom upp till lägenheten så sökte Mr Right fram ägaren till bilen via regnumret. Det visade sig att bilen tillhörde en Frida Olsson. Olsson - jippie ett inte helt ovanligt namn! Jag sökte på hitta.se och fick napp, en tjej vid det namnet bor två hus ifrån oss. Sagt å gjort jag ringde upp numret och en tjej svarade med ett "Jaaaa?". Jag frågade om hon ägde en blå Audi A3 varpå hon svarade att hon anade att hon stod på fel plats. No shit! Hur som helst. Hon flyttade sin bil och stal istället en annan plats och vi fick våran plats tillbaka.

Från 500 till 600.

Jag har tyckt att bilderna jag laddar upp här på blogg.se sett rätt små ut ett tag och nu har jag insett varför. Jag har ställt in att bilderna ska vara 500 istället för 600. Jag lovat bättring - från och med nu kommer alla bilder att vara 600! :)
 
Vi får väl se om ni märker någon skillnad...

.

 
... Dags å sticka till syrran för middag och syskonhäng!

Från sydspetsen till Värmskog...

 
I fredags fick Mr Right och jag besök av våran gemensamma vän Daniel som inte varit här sedan vi flyttade in den 26 maj. Daniel fick se skillnaden mellan då - flyttkaos och nu, rätt bra ordning och reda ;)
 
I fredagskväll gjorde vi hemmagjord pizza med massa gott på och lagom till vi ätit färdigt så kom Mr Right´s bror förbi och vi blev sittandes i soffan framför filmen "Kvarteret Skatan åker till Laholm". Sjuuukt rolig film som bidrog till en hel del skratt. Rekommenderas varmt. När filmen var slut förflyttade vi oss ut till terassen där vi blev sittandes ett bra tag.
 
På lördagen vaknade vi i hyfsad tid och bestämde oss för att göra lite ärenden på stan innan vi tillslut åkte hem till svärföräldrarna och hämtade upp Milou. Vi tog en sväng till djuraffären och köpte bland annat ett tuggben och en hård boll som Milou skulle få leka med. När vi kom hem till lägenheten så kastade vi upp tuggbenet och bollen innan vi gick ut på en promenad. Vi bestämde oss för att gå till Mariebergsskogen och ut på en av promenadstigarna längs parken men vips så var vi på väg mot gamla flygplatsen och innan vi var hemma igen hade nästan två timmar gått... Lång och ack så välbehövd promenad!
 
 
Igår söndag tog vi en sväng till sydspetsen ute på Hammarö och när vi väl kommit fram till klipporna efter en kort promenad så fick Daniel för sig att bada! Galning! Det blåste rejält och vågorna på Vänern var så höga att jag och Mr Right skämtade om att vi kanske skulle bli tvugna att ringa dit räddningstjänsten.
 
 
På väg tillbaka mot stan så bestämde vi oss för att dagens äventyr inte var över utan vi åkte bara hem och bytte bil till V50 och sedan bar det av mot Värmskog och det väl omtalade räksmörgås caféet som finns där. Mr Right och jag har pratat i två års tid om att vi ska åka dit och en gång försökte vi men då hade caféet stängt. Igår lyckades vi och beställer du in en räksmörgås XL så får du mer räkor än smörgås :)


 
En inte helt fel avslutning på helgen! :)

Väntan är över - nu är lampan här!

 
Fem (sex?) veckors väntan på denna svenska lampa är äntligen över. Idag hämtade Mr Right, som varit ledig hela dagen, lampan hos EM i Karlstad. Efter fem veckors väntan, två samtal och ett extra besök till EM så kändes det riktigt skönt att få hem åbäket. Och ja, det var ett riktigt åbäke. När Mr Right smsade mig och meddelade att lampan kom i inget mindre än tre kartonger trodde jag han skämtade men tydligen inte...
 
Trist bara att säljaren som Mr Right hämtade upp lampan hos idag inte var lika trevlig som Pontus som sålt lampan till oss. Efter fem veckors väntan, två telefonsamtal och ett extra besök hos EM trodde vi kanske som snudd på stammisar att EM i Karlstad skulle vara schyssta och bjuda på glödlampan à 95 kronor som behövs till lampan men icke. Där fick vi kalla handen...
 
Trist för oss men ännu tråkigare för EM som nu förmodligen tappat en potentiell stammis.

Kvällen är räddad!

 
IKEA slår på stort. Dom har skickat ut inte en utan två IKEA kataloger till mig och Mr Right. Visserligen är vi två personer men ett hushåll. Jag trodde faktiskt inte att IKEA katalogen skulle komma ut i år, med tanke på IKEA.se och att allt mer digitaliseras men jag hade visst fel. Och visst är det lite mysigt att kunna bädda ner sig i sängen och bläddra bland "fynden"... :)

Vi njuter av terassen.

 
 
Tjugonde augusti och vi kan fortfarande sitta ute på terassen trots att klockan närmar sig nio på kvällen. Än så länge är det okej-varmt. Dvs ca 19 grader och glest med moln på himlen. Ljuslyktan (och ljuset) har jag fått av min fd kollega Eva och jag är verkligen jätteförtjust i den! Den gör sig mer än bra på terassen :)

Lasagne-väntan.

 
Mr Right och hans bror är och hälsar på deras mormor uppe i Deje (en bit utanför stan) och själv förbereder ja kvällens sena middag. Mr Right önskade lasagne så lasagne it is! Lasagne är lätt att tillaga men det är väntan på att den ska bli färdig som är lång...
 
 
Slutresultatet. Det "bruna" ovanpå är färsk basilika från våran egna planta.

Matförgiftad?

 
Vilken söndag jag fick! Hittade inget i Charlottenbergs köpcentrum men jag var å andra sidan inte på jakt efter något. Syrran däremot hittade bland annat en kofta inne på Cubus. Efter att ha vallat syrran, Mr Right och Mr Right´s bror inne på köpcentrumet i någon timme så började det kurra i våra magar så vi åkte till Arvika och Olsson´s brygga.
 
 
Där på uteserveringen i solen åt vi en fantastiskt god lunch! Jag åt röding och resten tog en varsin grillad kötträtt. Huvudvärken blev dock med timmarna värre och värre och när vi lämnade Olsson´s och Arvika så mådde jag rejält illa. Huvudet dunkade som bara den och jag kände mig nästan lite yrslig och kallsvettades på vägen tillbaka till Karlstad. Väl framme i Karlstad bestämde vi att vi skulle ta en kopp kaffe och en varsin glass hos Mr Right´s bror. Medan Mr Right´s bror kokade kaffe så började jag må om möjligt ännu mera illa och fick varken i mig kaffe eller glass utan höll mig till vatten. När vi sedan åkte hem till lägenheten så hann jag inte mycker mer än upp och in förrän jag kände att jag behövde uppsöka toaletten och där blev jag hängandes ett tag :(
 
Vet inte om det var huvudvärken som gick över styr eller om jag blev matförgiftad på Olsson´s? Jag har alltid tyckt att Olsson´s haft jätte JÄTTE bra mat och det var absolut inget fel på smaken på rödingen den här gången heller men jag kan ändå inte låta bli att dra kopplingar till tidpunkten då jag började må riktigt illa i förhållande till när jag åt och hur lång tid det gick mellan intaget av lunchen tills dess att jag hängde över toaletten...
 
Resten av söndagen tillbringade jag i sängen, i badrummet och i soffan, liggandes insvept i en filt och med frossa och huvudvärk.

Charlottenbergs köpcentrum & Olsson´s.

Söndag och idag har jag lovat syrran att vi ska ta en sväng till Charlottenbergs köpcentrum för lite shopping. Det tillsammans med en god lunch på Ohlssons brygga utgör dagens syfte. Detta är en födelsedagspresent från mig och Mr Right som vi inte kunnat göra med syrran innan då hon inte kommit tillbaka till Värmland förrän "nu".
 
Vädret är idag, till skillnad från gårdagen, perfekt! Kanske årets varmaste dag? Synd bara att jag har huvudvärk... :(

Mojito!

 
Mr Right är inte bara duktig på att laga mat utan tydligen även på att blanda drinkar. Denna goda mojiton fick jag nyss i handen :)

Äntligen lite regn!

 
Efter en mång och mycket regnig sommar så vet jag att flera deppar idag då det är lördag och solen lyser med sin frånvaro. Grått, mulet och till och med lite regn. Perfekt tycker jag då det ger mig ett tillfälle att testa Karlstads biograf och senaste Batman. Mr Right och jag har aldrig kommit oss för att gå på bio här i Karlstad innan men nu är det alltså dags!
 
När vi kommer hem ska vi fixa oss en varsin mojito för att testa på min mynta som jag fick med mig hem från Stockholm och Zetas handelsträdgård :)

Kvällspromenad.

 
 
Torsdagar i Karlstad innebär bilträff (i alla fall sommartid) vid Slusscaféet. Mr Right och jag bor bara ett par minuters promenad bort så nu ikväll tog vi en promenad förbi caféet för att snegla på alla fina bilar som tagit sig dit. Det var mest jänkare men en och annan tysk(bil).
 
Karlstad känns mer och mer hemma även om jag fortfarande inte känner det som "hemma".

Vardags dramatik!

Vilken dag. Jobbade först sju till tolv och åt sedan snabbt min lunch för att tillsammans med chefen och en kollega åka iväg och se teaterpjäsen "Vardagens dramatik". En riktigt bra föreställning av fyra stycken skådespelare med psykologi bakgrunder. Föreställningen var delvis interaktiv och väckte en del tankar och funderingar.
 
Jag gillar musik, film och teater som väcker igång hjärnverksamheten...

Vi hundnappade Milou!

 
Söndag och helgen är nästan slut. Söndag och idag bestämde vi oss för att hundnappa Milou ett par timmar så att svärföräldrarna i lugn och ro skulle kunna åka upp till Mr Right´s moster och morbrors hus. Medan dom var där så hade vi det bra i lägenheten. Jag fullkomligt älskar hundlivet! Och aldrig förr har väl 1,5 timmes promenad i bland annat Mariebergsskogen lockat så...
 
Dessutom är jag mäkta stolt över Milou som inte en enda gång skällde eller ens brydde sig om dom andra hundarna som skällde och morrade då vi möttes. Duktiga lilla valpen. Min älskling!
 
Nu tar vi igen oss på terassen. Det tar på krafterna att gå 1,5 timme i värmen :)

Kräftskiva!

 
Snart är det dags för årets kräftpremiär men redan igår tjuvstartade jag och Mr Right med ett paket "Jumbokräfter". Jumbo, dumbo. Att kalla kräftorna vi åt för jumbo är som ett hån mot dom stackarna. Visst, någon enstaka stack ut storleksmässigt men resten skulle jag kalla knappt fullvuxna eller i tidig pubertet. Hur som helst så smakade kräftorna bra och idag ser det ut att kunna bli riktigt bra.
 
Vi ska ha så kallat knytkalas. Mr Right och jag står för ett paket kräftor, en flaska mousserande, en flaska vitt och öl. Mitt val föll på Halmsta sommarlager medan Mr Right föredrar Norrlands. Smaken är som baken ;)

.

Dom kom, dom såg, dom åkte.

Igår kändes arbetdagen lång och långsam trots att det hände en hel del och timmarna gick rätt snabbt. Orsaken? Familjen väntade på oss i Karlstad och hur kul är det då att sitta på jobbet?! Tillslut blev klockan i alla fall fyra och jag fick sätta mig i bilen och köra hem till Karlstad där jag knappt hann parkera bilen innan jag mötte familjen.
 
Trots att Mr Right och jag bor mitt i stan så lyckades mamma och pappa få en p-plats nästan direkt utanför våran lägenhet. Antar att klockan inte hunnit bli så pass mycket att dom flesta som arbetar hunnit hem och parkera sina bilar. Hur som helst. Jag mötte upp tre pepparkakor. Mamma, pappa och syrran. Så himla kul att se dom igen!
 
Vi gick upp i lägenheten och började rundvisningen innan vi slog oss ner i soffan. Mr Right som slutar klockan sex den här veckan hade inte kommit hem ännu. När familjen gjort sig något sånär hemma i lägenheten så passade jag på att ta en dusch innan Mr Right kom hem. Då öppnades en flaska Sangria som familjen hade med sig från Mallorca och jag började förbererda middagen - varmrökt Vänernlax med björnbär och svartvinbärsås tillsammans med färskpotatis och en sallad.
 
Mr Right och jag har i två veckor försökt låna den övernattningslägenhet som finns att tillgå om man bor här men tyvärr var den bokad så Mr Right och jag erbjöd mamma och pappa vårat sovrum medan vi själva bäddade åt oss i den nya soffan.
 
Efter en mycket trevlig middag så tog vi en slät kopp kaffe på maten tillsammans med en varsin 70%-ig chokladbit innan mamma och jag följde min syrra halvvägs till sin lägenhet. På tillbakavägen tog jag och mamma en "omväg" förbi kaffeskrapan och stadsträdgården.
 
Tiden går som vanligt alldeles för fort då man har trevligt och helt plötsligt var det läggdags. Mr Right och jag bäddade ner oss i soffan och sov faktiskt helt okej. Imorse då klockan ringde så smög jag upp och iväg till jobbet. Tråkigt att jag inte fick mer tid med familjen, men jag vet att det kommer fler tillfällen!
 
Jag saknar dom redan...

H o m e .

 
När vi lämnade Stockholm och en veckas semester så fick Mr Right och jag med oss en ny dörrmatta från Stalands möbler i Kungens kurva. HEMMA är där Mr Right och jag bor. Under ett och samma tak.

Familjen kommer på besök.

Sådär ja då har man jobbat första dagen efter ledigheten och äntligen börjar det hända saker! Som kollegan sa "Nu börjar proppen sakta dras ut och om en vecka eller två är den helt utdragen och då börjar allvaret". SOM JAG LÄNGTAR!
 
Sugen på att jobba? Jag? Näe ;)
 
Imorgon kommer familjen på besök. Huvudsyftet med besöket är att mamma och pappa ska lämna syrran i Karlstad efter hennes sju(?) veckor hemma i Stockholm. Samtidigt som dom kör syrran till Karlstad så passar dom på att för första gången besöka mig och Mr Right i våran (nya) Karlstad-lägenhet! Ska bli mycket spännande att höra vad familjen tycker om lägenheten :)
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknat familjen så jag ser massa massa MASSA fram emot morgondagen! Hoppas bara inte morgondagens kväll går allt för fort...

Snart är semester över...

Så var det söndag och semestern är snart över. Semester och semester, lite ledig var jag ju fast för att jag ska vilja kalla det semester ska det vara minst två, helst tre (eller ännu bättre fyra!) sammahängande veckors ledighet. Hur som helst. Vi har haft en vecka i Stockholm med oförskämt fint väder så det är synd å klaga.
 
Jag känner ingen som helst ångest över att imorgon gå tillbaka till jobbet. Jag tror det är en av fördelarna med att inte ha varit ledig så länge, man hinner inte vänja sig vid att gå hemma och vara ledig :)
 
Hur som helst, imorgon börjar allvaret igen och jag är mer än redo!

Ett billigt besök på Zetas.

 
För drygt ett år sedan fick jag ett presentkort till Zetas handelsträdgård av mina föredetta detta kollegor i Botkyrka. Fyrahundranittiokronor att spendera på precis vad jag vill. Trots att presentkortet var giltigt i tio år så kände Mr Right och jag att idag var en bra dag att besöka Zetas.
 
Med Daniel som sällskap åkte vi så till Zetas och strövade omkring bland växter och krukor. Det är alltid svårt att veta vad man vill ha då det kommer till växter men tillslut bestämde vi oss för att en större chiliplanta (ätbar chili!) i kruka, en gigantisk basilika och en mynta skulle få följa med hem. Till chiliplantan valde vi till ett fat som plantan kan stå på. Vad det hela kostade mig? Tjugo kronor över presentkortet. Underbart!

Mysmiddag hos mormor och morfar.

Torsdag och vi har inte gjort många knop. Slappat på baksidan i solen och bara haft det bra. Snart ska jag köra Mr Right till sin fd kollega i Rönninge för middag i Södertälje. Själv ska jag hem till mormor och morfar för mysmiddag. Saknar mormor och morfar. Mycket!

"Parmiddag".

Snart dags å sätta fart. Ikväll, om ca 1,5 timme kommer Susanna och hennes trevliga pojkvän Lasse/Ceasar hit. Det ska grillas så köttet är lagd i hemmagjord marinad och massa goda röror. Fetaost och soltorkade tomater i den ena, tzatziki i den andra och bearnaisesås i den tredje.
 
Dags att sätta fart! :)

Bye bye HTC, hello iPhone?

 
Min telefon har som ni säkert vet, varit dålig ett bra tag nu. Den har tappat mottagningen till och från, vägrat ta emot sms och ännu värre, vägrat ta emot samtal. Så idag tröttnade Mr Right efter att vi igår varit på Gröna lund och min telefon indikerat att den saknade mottagning varpå jag imorse startade om telefonen och hade flertalet missade samtal och ännu fler sms som jag inte sett.
 
Hur som helst. Mr Right tröttnade på att jag inte har haft en fungerande telefon och släpade mig runt i de flesta elektronikbutiker på jakt efter en ny, bättre (i hans ögon) telefon. Jakten tog slut på SIBA i Kungens kurva där dom var absolut billigast, trevligast och faktiskt hade det vi sökte, en iPhone 4S.
 
Så numera kan jag titulera mig ägarinna till en iPhone. Hoppas nu bara att jag kan få en grundlig iPhone kurs av Mr Right, för det lär jag behöva...