Fasta på mitt vis!

I söndags drog fastan igång för många och igår påbörjade jag min egna lilla fasta. Att kalla det fasta är i och för sig fel då jag inte kommer fasta på det sättet som man tänker sig då man hör ordet fasta.

Det jag kommer göra mellan 27 februari till 26 mars är att jag kommer utesluta:
- Bröd
- Potatis
- Pasta
- Ris
- Socker (läsk, godis, bakverk m.m)
- Alkohol

Det jag tror kommer bli svårast att låta bli är brödet då jag gärna tar en och annan skiva bröd på helgen. Jag återkommer då tiden har löpt ut med hur det gått :)

Lördags tradition.

Sedan lördagen den 4 februari har jag infört en lördagstradition - att först titta på melodifestivalens deltävling och sedan byta till TV4 där en Bondfilm visas!

I deltävling 1 tävlade sångerskan Loreen med en låt som jag tror kan ha chans att vinna inte bara melodifestivalen utan alltihopa även internationellt. Sedan dess har vi (jag, Mr Right och Mr Right´s familj) sett deltävling 2 och deltävling 3 missade jag och Mr Right då vi istället var på 25 års fest hos min kusin och hennes kille. Ikväll, om ett par timmar drar deltävling 4 igång. Spännande!

Bilder lånade från Svt.se

London i mars!

För en vecka sedan kläckte jag ett förslag, att Mr Right och jag skulle åka till London i mars. Idag gick det från ett förslag till verklighet då jag satte mig ner och bokade resan! Vi flyger från Arlanda till Heathrow söndagen den 25 mars och bor mitt i centrala London, på ett hotell som min älskade syster tipsade om. Under dagarna i London hoppas jag hinna visa Mr Right så mycket som möjligt då han inte varit i London tidigare.

Självklara saker att se- och besöka är Madame Tussaud's vaxkabinett, London Eye, Big ben, Oxford street (vi bor inte långt därifrån), Picadilly Circus, och . Men det skulle även vara trevligt att se Buckingham palace och Westminister Abbey. Har du varit i London? Har du förslag på sevärdigheter och restauranger?

Hem flyger vi inte förän onsdagen den 28 mars.

Äntligen en resa att se fram emot! Jippie!

Jag överlevde promenaden.

Idag, direkt efter jobbet, tog jag, Mr Right och våran vän Daniel en promenad längs med den närliggande sjön. De senaste dagarnas växling i temperaturen hade bidragit till att snön börjat smälta för att sedan frysa till igen vilket gjorde att det var minst sagt snorhalt lite här och var.

Men på ungefär 45-50 minuter avklarade vi promenaden och alla ben var i behåll när vi kom hem :)

Vad har jag gjort (gett mig in på)?!

Okej så här var det...

Jag och Mr Right slappade hela förmiddagen och större delen av eftermiddagen, tills jag klockan 16:20 blev hämtad av mamma för färd till gymmet. Där hämtade jag ut mitt kort till body pumpen och sedan anmälade jag mig till Vasaloppsspinning söndagen den 4 mars klockan 08:00. FYRA hela timmar ska jag sitta på spinningcykeln och jag som aldrig suttit längre än 60 minuter.

Om jag är förberedd? Näe. Men jag antar att jag måste börja träna inför spinningpasset nu :)

25 års fest och lite shopping.

Söndag och vi har hunnit mycket i helgen.

I fredags hämtade mamma upp mig på jobbet och vi åkte hem till dom. När Mr Right slutat jobba kom även han och kvällen tillbringades med en jättegod Poters gryta och hemmagjord mangosorbé.

I lördags vaknade jag och Mr Right, vi åt frukost och gjorde oss i ordning. När det var gjort satte vi oss i bilen och styrde mot Tullinge för att hämta upp våra gemensamma vän Daniel för vidare resa till Nacka forum (Mr Right´s förslag). Väl framme i Nacka forum delade vi snabbt på oss, killarna ville gå i killbutiker och jag ville in på bland annat Mango och Zara.

Efter knappt en timme hade killarna tröttnat och jag hade funnit en blå skjorta inne på Zara, så vi vände hemåt. I bilen bestämde vi oss för att stanna till i Skärholmen Centrum där det blev en sushi och lite shopping för killarna. När alla var nöjda och belåtna fortsatte vi hem till Daniel och där blev vi kvar längre än vi egentligen hade tid med. Väl hemma i lägenheten började jag uppdraget att slå in kusinens killes blivande 25 års present - en elgrill. När elgrillen var inslagen var det dags för mig att göra mig i ordning innan vi satte oss i bilen till kusinens killes 25 års fest.

Idag har vi bara slappat så snart ska jag vara nyttig och bege mig till gymmet för lite body pump! :)

Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag. Tanken är god men någonstans på vägen övertog försäljningssuget och hela charmen försvann.

Affärena säljer hjärtan, chokladaskar, gelehjärtan, nallebjörnar och svindyra rosor som aldrig förr och den som inte köper är inte kär, kärleksfull eller tillsammans med någon. Eller?

Chefen bjöd på choklad och gelehjärtan. Jag är inget fan av gelehjärtan men en liten chokladbit slank ner till kaffet vid fikat. Igårkväll firade jag och Mr Right alla hjärtans dag genom att Mr Right hade köpt mig tre gigantiska röda rosor och att vi gemensamt åkte till ICA Maxi och köpte oss lite rökta räkor och vitlöksbaugette. Gott och så rätt en dag som alla hjärtans dag!

Hur firade ni alla hjärtans dag? Tycker ni som jag, att det är lite överskattat och att man kan/bör visa sin kärlek alla andra dagar och inte bara en särskild dag?

Inte så kundvänligt (Topp Hälsa)!

För ett tag sedan förlängde jag min prenumeration av tidningen Topp Hälsa med tre nummer. Till dessa tre nummer skulle jag få diverse småprylar och det skulle totalt kosta mig 88,50 kronor vilket jag direkt betalade in till Bonniers förlag.

Allt var frid och fröjd tills jag med första numret av tidningen fick ett välkomst brev där det längst ner fanns en faktura på exakt samma summa som jag betalat in då jag tecknade prenumerationen. Första dagen tänkte jag att fakturan måste vara en sådan som av misstag hamnat med summa och att det egentligen skulle stått MAKULERAD på fakturan och ignorerade därför fakturan helt.

Dag nummer två då jag tänkt lite (jag jobbar trots allt med ekonomi och däribland fakturor) så bestämde jag mig för att ringa upp tidningen för att höra hur det kom sig att dom fakturerat mig för en sak jag redan betalat. Efter en kort stunds väntetid hos kundtjänst så kom jag fram och fick prata med en tjej. Jag förklarade mitt ärende och att jag enligt mitt kontoutdrag redan betalat in 88,50 kronor till Bonniers förlag och därför inte hade någon som helst lust att betala samma summa en gång till.

Här kunde tjejen på kundtjänst tänkt k u n d v ä n l i g h e t och ansträngt sig lite för att förstå mig som kund men icke. Istället för att försöka hjälpa mig reda ut den härva som jag hamnat i så ber hon mig ange det plus- eller bankgiro som jag gjort överföringen till, samt kontrollera vilket OCR-nummer jag använt. Då jag kontrade med att detta borde dom kunna se, då jag betalat med kort och att jag inte kan se något referensnummer på min betalning samt att jag använt mig av det som de uppgifter som dom angivit på sin hemsida får jag till svars att om jag inte använt mig av EXAKT rätt OCR-nummer så hamnar pengarna jag betalat in som en slask hos dom och om mina pengar finns på slask-kontot är upp till mig som kund att bevisa.

Efter ca 10 minuters samtal har vi bara kommit fram till en enda sak, att jag som kund måste kontakta min bank för att få fram alla uppgifter om mitt köp, för att på så sätt kunna styrka att jag verkligen betalat in pengarna till dom. Jag orkar inte med mer tjafs den dagen och avvaktar ett par dagar. Idag ringde jag så till min bank som är mer än hjälpsamma och det visade sig att jag haft rätt hela tiden. Jag har mycket riktigt gjort betalningen med kort vilket inte ger något referensnummer. Banken ifrågasätter istället Topp Hälsas personals kunnande och ber mig ringa tillbaka till tidningen för att fråga vad dom vill ha för information som bevisar att jag betalat.

Igår ringde jag tillbaka till Topp Hälsa och var redan innan jag ringde frustrerad. När jag väl kom fram till kundtjänst så berättade jag ännu en gång om mitt problem och får denna gång precis den hjälpen jag vill. Denna kvinna söker precis som den tidigare tjejen gjorde, på mitt efternamn och finner direkt min inbetalning som av någon outgrundlig orsak hamnat på "felställe". Efter en snabb omföring så ligger pengarna rätt och jag får beskedet att jag kan bortse från den felaktigt utskickade fakturan.

Tack. Eller?

Flopp - kontoret!

Vilken flopp. Vilket skitprogram. Trodde TV4 verkligen att Kontoret skulle kunna ersätta världens-bästa-Solsidan?! Jag och Mr Right pinade oss igenom nästan hela programmet och jag kan säga en sak... Vi kommer INTE att se det igen. Pinsamt är vad det är. Riktigt pinsamt!

Bild lånad från TV4.se

Milou vs hästar.

Helgerna går som vanligt alldeles för fort då vi har roligt och ännu en helg är förbi.

Innan jag och Mr Right satte oss i bilen och styrde tillbaka till Stockholm så tog vi en långpromenad med Milou. Vi gav oss av ut på nya marker (för Milou) och gick längs bilvägen nästan hela vägen till Färjestads travbana där vi svängde in och gick förbi ett par hagar. I en av hagarna stod ett jättefint svart sto som Milou genast reagerade på, varpå jag i vanlig ordning trotsade Milou´s osäkerhet genom att kalla på stot som kom gåendes emot oss. I vanlig ordning är Milou jätteosäker och morrar tills jag satte mig på huk bredvid honom, då blev han knäpptyst och bara tittade på stot.

När jag sedan klappade stot blev han aningen säkrare, som att han förstod att om jag säger att det är okej, då är det okej. Sedan sa vi hejdå till stot och fortsatte upp i skogen en bit innan vi tog en liten stig och hamnade i ett hyfsat nybyggt villakvarter. Sedan vände vi av om hemåt igen. Promenaden tog inte mer än en timme men var precis vad både vi och Milou behövde :)

Visning hos BMW och semla!

Efter en hektisk gårdag kände vi idag inte för att göra många knop.

När morgonens frukost var intagen och vi var klädda frågade svärfar om vi inte ville följa med till BMW för en visning av nya 3-serien. Sagt å gjort, jag och Mr Right packade oss in i svärfars X3 tillsammans med svärmor och Milou fick testa sin nya transportbur bak i bagaget. Framme hos BMW var det sådär halv mycket folk och dom allra flesta var som vi, mest nyfikna på 3-serien. Det bjöds på fika för dom som ville men vi avstod och åkte istället vidare till ett bageri där vi köpte 5 stycken semlor innan vi fortsatte hem till Mr Right´s bror för fika.

Efter fikat åkte vi hem till svärföräldrarna igen och där blev vi kvar resten av kvällen, sittandes tittandes på både Melodifestivalen och en Bondfilm.

Bilden på semlan är lånad från Google.se

Rally och jobbfika.

Vilken dag! Intensiv, vansinnigt rolig och knappt en lugn stund!

Den lediga fredagen började en stund innan klockan 08 med att Mr Right´s väckning ringde på mobilen. Det var dags att kliva upp, äta frukost och göra sig redo att åka till verkstaden i Forshaga för att lämna in Skruttis. 09:30 stod vi på parkeringen utanför Mr Right´s barndomsväns verkstad och skämdes båda två över den 30 mil smutsiga Saaben. Då nycklarna till bilen var lämnade fortsatte vi i Mr Right´s mammas bil (som vi så snällt fått låna) till Mr Right´s gamla jobb men vi gjorde ett snabbt stopp på det närliggande bageriet och köpte med oss en blåbärs- och en äppel längd.

Väl på Mr Right´s jobb så kom alla gamla kollegor och hälsade och dom var inte sena att tacka nej till en jobbfika med oss så vi hamnade i personalrummet där vi blev sittandes med en varsin kopp kaffe medan kollegorna bytte av varandra vid fikabordet. Efter lite drygt en timme lämnade vi jobbet med tre stycken rallypass till årets Svenska rally.

Direkt från Mr Right´s gamla jobb åkte vi in till stan där vi (rättare sagt jag) hamnade i underklädesbutiken Change. Mr Right hade helgen innan givit mig ett presentkort på 1500 kronor hos Change och detta tänkte jag nu använda. Som vanligt fick jag ett ytterst trevligt bemötande av personalen som även gav mig en hel del tips. Bland annat fick jag veta att dom hade en black-and-white kampanj vilket innebar att köpte du en svart BH och trosa ur kampanjens utbud, så bjöd dom på ett motsvarande par i det andra färgen (dvs vit). Detta erbjudande nappade jag på och som alltid så går det av bara farten när jag är hos Change.

När jag lämnade butiken, kanske 40 minuter senare, hade jag med mig 5 stycken nya BH:s och en bikini. Visst, lite fick jag lägga till men presentkortet från Mr Right räckte en bra bit!

Nöjd och väldigt belåten fortsatte jag och Mr Right till en närliggandes salladsbar för en snabb lunch innan det blev dags att vända tillbaka till Forshaga och hämta upp Skruttis som fått nya fjädrar och även blivit sänkt 2 cm.

Väl hemma hos svärföräldrarna igen pustade vi ut en stund innan det var dags för middag. Efter middagen tog jag, Mr Right och svärfar en promenad bort till Färjestad travet där specialsträckan i Svenska rallyt skulle gå av stapeln. Vi stod utomhus i lite drygt 45 minuter innan vi började gå tillbaka hem. Precis lagom innan vi hann bli frusna. Väl hemma igen satte vi oss i soffan framför öppna spisen och pustade ut en stund innan Mr Right vid 22-nånting beslutade att vi skulle åka in till stan tillsammans med Mr Right´s bror för att möta upp deras gemensamma vän och hans flickvän.

Vi hamnade på Tempel´s lilla bar och där blev vi sittandes pratande om allt som hänt sedan vi senast sågs. Jag och flickvännen drack en varsin drink bestående av bland annat fläder, björnbär och gin - väldigt god och för ovanlighetens skull, sur! Vid 01:30 bestämde vi att kvällen behövdes rundas av då vi trots allt varit uppe sen en bra bit innan 08 och Mr Right´s bror körde snällt hem oss till svärföräldrarna där vi kröp i säng trötta men nöjda med dagen! :)

Nu är passen hämtade, ikväll blir det rally!

Ett pass till mig, ett pass till Mr Right och ett pass till svärfar! Man tackar! :)

Ett och ett halvt år.

Idag, exakt på dagen, har jag och Mr Right varit tillsammans i ett och ett halvt år (enligt mig). Ett och ett halvt år kan tyckas som rätt litet men för mig är det stort. Jättestort!

Vem hade kunnat ana att vi skulle vara där vi är idag, för ett och ett halvt år sedan? Förlovade, sambos och minst lika kära som den dag vi blev ett par. Mr Right gör mig till världens lyckligaste tjej ;)


Bild lånad från Google.se

Karlstad på en torsdag.

Att komma till Karlstad på en torsdag hör inte till vanligheterna, men då både jag och Mr Right tagit en semesterdag imorgon så passade vi på att åka en dag tidigare än vad vi i normala fall brukar göra. Orsaken förutom att förlänga helgen lite är att vi imorgon bitti ska lämna in Saaben (Skruttis) på verkstad för att byta fjädrarna runtom. Efter det blir det ett besök på Mr Right´s gamla jobb för att hämta ut rally pass inför helgens Svenska rally.

Helgen kommer bestå av väldigt mycket rally och självklart, som alltid, Milou! ♥

Kusin vitamin.

Det som igår omtalades "för säkerhetsskull" blev imorse till ett "Jag jobbar hemma idag" mail. När kollegan blivit ombedd att skriva just dessa ord på min lilla whiteboard vid min dörr så blev det officiellt. Jag är hemma. Jag är hemma och är snorig. Inte jättesjuk men inte tillräckligt okej för att jag tyckte att det skulle kännas okej att gå till jobbet och snörvla bland kollegorna. Sådana kollegor gör sig inpopulära och jag vill gärna bevara min popularitet ;)

Dagen gick långsammare än vanligt. Massa excel och lite beräknande. Lunchen var rätt tafattig, jag hade helt enkelt ingen lust att utöva några större matlagningskonster och vid 16:30 stod Mr Right utanför porten med bilen för en tripp till den närliggande ICA butiken. På ICA gick jag loss bland hyllorna, massa c-vitamin berikade frukter, lite yoghurt och kvällens middag. Lyxade även till det med lite glass och skyllde givetvis på att det är bra för halsen (fast den knappt gör ont).

Middagen är intagen och om en stund tänkte jag gå till köket för att fixa en c-vitamin bomb.

Sjuk? Jag? Näe?!

Vi hinner inte mer än komma hem från Karlstad och bära upp våra saker i lägenheten förrän jag blir hängig. Jag bestämmer mig för att det är en dålig idé att gå till gymmet då jag är snorig (kan det bero på kontrasten kallt/varmt?) och kryper istället ner i sängen. Där blir jag kvar en stund.

Under kvällen blir jag sämre. Näsan rinner och jag befarar det värsta. DUMMA dumma dumma.

Rotar runt i skåpen och hittar ett stycke nässpray, ett stycke immunförsvarstabletter och en toarulle. Tjoho här ska kämpas emot den intågande förkylningen. Under kvällen knaprar jag immunförsvarstabletterna, nyser och snyter mig om vartannat och tar nässpray som hjälper bättre än det bästa.

Kvällen rundas av rätt tidigt och imorse då jag vaknade så vågade jag mig inte upp ur sängen förrän efter 25 minuter. Då gick jag raka vägen in i duschen och stod där tills jag kände mig rejält varm och peppad. Snabbt på med kläderna och ännu snabbare krafsa ihop det mest nödvändigaste innan jag gav mig av ut i kylan. Mobilen visade -9 grader då jag traskade till jobbet och väl på jobbet fyllde jag ett stort glas med varmt vatten. Dagen har bestått av té, c-vitaminbrus, halstabletter och toarullen.

Märkligt nog överlevde jag arbetsdagen men tog för säkerhetsskull med mig både jobbdatorn och telefonen hem, utifall att jag skulle känna mig sämre imorgon.

Bild lånad från Google.se

K som i Karlstad (och kärlek).

Så kom då äntligen fredagen, älskade, efterlängtade fredagen och jag och Mr Right satte oss i bilen till Karlstad för en kärlekshelg. Milou-kärlek. Syskon-kärlek. Massa-kärlek.

Vi kom fram fredag kväll, lagom till middagen och hann inte mycket mer än kliva in genom ytterdörren hos svärföräldrarna förän en överlycklig Milou kom springandes mot oss. Då det gått tre veckor sedan vi senast var i Karlstad och hälsade på så var både jag och Mr Right lite oroliga att Milou skulle glömt bort oss men icke :)

Efter ett mer än väl varmt mottagande slog vi oss ner till bords och blev bjudna på lasagne. Gott!

När det var dags för kaffe på maten så var Milou så exalterad att han promt skulle upp i Mr Right´s famn. Resten av kvällen låg han mellan mig och svärmor i soffan då vi tittade på filmen It´s complicated.

På lördagen vaknade Mr Right och jag vid 9-tiden och tog på oss kläderna. Direkt efter frukost tog vi med oss Milou ut på en promenad runt den närliggande travbanan. I -17 grader kämpade vi oss ett varv runt travbanan och sprang även en bit för att inte förfrysa. På tillbaka vägen så ville vi alla tre hem och in till en öppna spisen. Väl hemma hos svärföräldrarna igen så bestämde sig Mr Right och svärfar för att åka till zoobutiken och titta på en transportbur till Milou medan jag passade på att ta en dusch och fräscha till mig lite.

Då jag klev in i badrummet så satte sig Milou utanför badrumsdörren och då jag en stund senare klev ut, nyduschad, så satt han fortfarande kvar, väntandes på mig. När jag och Mr Right är och hälsar på i Karlstad så bor vi på svärföräldrarnas loft, inne i det stora huset och då jag efter duschen gick upp på övervåningen (loftet) så började Milou genast att gny. Sedan gnydde Milou konstant tills dess att jag gick ner för trappan igen. MYSHUND!

Lagom till lunch åkte jag och Mr Right in till stan för att hämta upp syrran för vidare transport till lunchstället Oliven där jag bjöd på lunch. Vi tog en varsin fräsch sallad och mineralvatten och fortsatte efter lunchen tillbaka in till stan. Jag och syrran skulle ha en syskondag så Mr Right lämnade oss på stora torget. Jag och syrran sprang in i den ena skoaffären efter den andra tills syrran hittade vad hon letade efter, ett par nya skor.

När skorna var inköpta fortsatte vi till Lindex där jag med hjälp av syrran valde ut en hårfärg som vi senare skulle slinga mitt hår med. Nöjda med inköpet av hårfärg traskade vi in på Konsum där syrran köpte en varsin bakelse kallad "mollusk". På vägen från Konsum stannade vi till på Waynes coffee och plockade upp två smaksatta latte innan vi gick hem till syrrans lilla krypin. Där startade vi spotify och påbörjade syskon-mys-dagen!

Hårfärgen vi valde att slinga mitt hår med hette honungsbrun och då syrran efter ca en timme fixat slingorna och håret var torkat, så syntes det knappt någon skillnad. Men men färgen var i alla fall väldigt fin och jag är jätteglad att syrran var så snäll och hjälpte mig :)

Som vanligt går tiden alldeles för fort då jag träffar syrran och vid sju var jag åter hemma hos svärföräldrarna för middag. Kvällen rundades av med Melodifestivalen och Bondfilmen "Golden eye"!

Jobb-frukost.

Jag har tröttnat på jobbets tésorter och skaffade därför idag eget té. Min favorit är green chai. Så gott. Särskilt med en skvätt mjölk. Smakar precis som espresso house´s chailatte, fast nyttigare då det är en tépåse och inget tépulver! Kesella kvarg med smak av hallon är också ett frukost tips! Jättegott och nyttigt!

Bildbevis!

Drygt 1 decimeter kortare och så välbehövligt!