Livet med hund.

 
Igår efter jobbet åkte jag och Mr Right hem till svärföräldrarna för att hämta Milou som skulle vara fredag till lördag hos oss. Då Mr Right jobbade helg så tyckte jag att det kunde vara lite trevligt med Miloumys och sällskap.
 
Fördelarna med att svärföräldrarna skaffade Milou är att jag och Mr Right kan/får låna Milou precis så mycket som vi vill och att vi kan dela på ansvaret. Ett perfekt sätt att kunna få testa på och se om hundlivet är något för oss.
 
Då Mr Right började sju imorse så hade han satt klockan på ringning redan vid sex men jag och Milou vaknade långt innan det och tog en första morgonpromenad vid tio i sex. Lagom till kvart över sex klev vi in genom ytterdörren till lägenheten för att konstatera att Mr Right fortfarande låg i sängen. Jag satte på en kastrull med vatten och två ägg innan jag och Milou smög in till sovrummet och Mr Right som visade sig vara vaken.
 
När Milou är hemma hos oss i lägenheten blir han som en helt annan hund! Han går på något underligt sätt tillbaka till sitt valpstadie som han hade då han var hos oss i Stockholm. Han blir väldigt försiktig och framför allt väldigt lugn. Dessutom tyr sig Milou extra mycket till mig vilket verkligen är på gott och ont. Fördelarna är att jag får hans totala uppmärksamhet och vem gillar inte att få uppmärksamhet från en söting som Milou? Nackdelarna är att eftersom jag får hans totala uppmärksamhet så vill han vara med mig överallt, hela tiden så tex ett toalettbesök blir svårt. Under fredagkvällen då Mr Right var hemma så gick jag på toaletten varpå Milou följde efter mig hela vägen fram till toaletten där han fick toalettdörren framför ansiktet. Då började han krafsa på dörrens nederkant i ett försök att ta sig in. Detsamma gällde då jag imorse stod i duschen (jag passade på då Mr Right fortfarande var hemma då jag visste att det skulle bli svårt att duscha då han gått till jobbet), jag hann inte mer än in i duschen förrän Milou började pipa och tjuta.
 
Den framför allt största fördelen med att "ha hund" är att man kommer ut i ur och skur. Utöver morgonens tio-i-sex promenad så tog jag och Milou en och en halv timme lång promenad längs Klarälven och efter det blev det ytterligare en 45 minuters promenad samt flera kortare promenader på cirka tjugo minuter styck. Dessutom gjorde vi ett besök på Mr Right´s jobb där Milou direkt blev alla kollegors favorit!

Det är lustigt att så många tror att Milou fortfarande är en valp och då vi berättar att han blev ett år den trettioförsta augusti så blir dom alldels chockade :)

Jag (vi) har världens bästa mamma!

Vilken fantastiskt underbar mamma jag och syrran har! Tack vare henne gick min fd lägenhet i Stockholm idag igenom slutbesiktningen. Jag har haft gamla lägenheten som en jobbig surdeg hängandes över mig och dom sista veckorna har jag till och med drömt mardrömmar och oroat mig för besiktningen så en bättre start på helgen kunde jag inte få idag då mamma ringde och talade om att besiktningen gått hur bra som helst! ♥

Tack vare syrran är jag såld på sötpotatis!

 
SÖTPOTATIS var inte något jag hade kommit på mig själv med att stå och plocka på mig i mataffären om det inte vore för syrran. Hon äter nämligen en specialkost just nu för att se om hon har födoämnesallergi. Hur som helst så bjöd syrran mig för ett tag sedan på sötpotatis tillsammans med morrötter och lite annat som hon ugnsstekt och gjort små cevapcici tillsammans med aivar och gräddfil.
 
Nu i veckan så var syrran här och vi gjorde exakt samma mat nu som då och jag ÄLSKAR numera sötpotatis. Till och med Mr Right som åt det tillsammans med mig och syrran till middag tyckte om det. En ny favorit!

Senare middag än normalt.

 
Denna vecka är det Mr Right´s sena jobbvecka vilket ger mig ensamrätt till köket. Kul tycker jag som vanligtvis är utvisad ur köket :) Idag blir det lax- och spenatpaj med gräddfil, rödlök och rom.
 
Jag längtar tills Mr Right är hemma!

Skofetisch - yes I am!

 
 
 
 
*dreggel*
 
 
Bilder lånade från Scorett.se

Minivurpa.

Jag har verkligen kommit igång med cyklingen. Det är Mr Right som får mig att gilla cyklingen och tackvare hans gamla cykel så tar jag mig också runt i dom olika motionsspåren där inte en vanlig cykel inte kan vara. Nu ikväll följde jag med Mr Right och hans bror till i2 skogen (ett gammalt militärövningsområde) och cyklade. Vi avverkade drygt 2 mil på stundvis rätt jobbig terräng. Ganska direkt då vi kom in på spåret så gjorde jag en slow motion minivurpa men klarade mig riktigt bra, mycket tack vare att det gick så långsamt :)

Grön ko.

 
Idag tog jag ett första steg i att förstå mitt nya jobb lite bättre, jag besökte tillsammans med en förskolechef samtliga tre förskolor som hon hade och då vi besökt alla tre förskolorna, då jag fått se samtliga lokaler, besökt all personal och alla barn så bestämde vi oss att det var dags för lunch. Den bästa lunchen man kan få "i närheten" av där jag arbetar är inte alls i närheten utan en rejäl bit utanför stan. Hur som helst, det är väl värt ett besök om man har "vägarna förbi". Själv passerar jag Grön ko, som stället heter två gånger per dag och har varit nyfiken på det sedan dag 1 så det var riktigt kul att idag få stanna till och gå in.
 
 
Grön ko är ett café och saluhall som lever efter reglerna att det dom serverar ska vara ekologiskt och närproducerat. Jag gillar idéen och tror att Grön ko skulle fungera mycket bra i Stockholm där det blivit en trend att äta rätt och riktigt. Min lunch fick bli Grön ko´s korvstoganoff som var gjord på Grön ko´s egna falukorv med vildris och gröna bönor. Mycket god och mättande!
 
Länk till grön ko.

Mycket lyckad helg.

 
Vilken helg! Inte nog med att jag fick träffa mamma, moster, mormor och morfar (plus syrran), vi hade ruskigt fint väder också! Karlstad levererade verkligen! Ca 20 grader och inte ett moln på himlen - som gjort för att sitta på våran fina terass :)
 
Finbesöket anlände en stund innan 12 och syrran och jag hade redan förberett lunchen som vi snabbt bara värmde upp i ugnen medan moster och mormor och morfar såg sig omkring i lägenheten. Jag tror att dom tyckte att vi bodde rätt bra och att lägenheten upplevdes som rätt stor trots att det "bara" är en 2:a :)
 
Efter lunchen gav vi oss mycket riktigt av ut på stan och mormor hade en inköpslista som vi i rask takt prickade av. Vi fick tag i både märkpenna till kläder, en helt fantastiskt fin kappa från MQ´s egna märke STOCKH LM och lite smått och gott inne på inredningsaffären Boulevard innan tröttheten i fötterna började kännas och vi gick den korta biten hem till lägenheten. Där slog vi oss ner i solen på terassen och pustade ut en stund innan det var dags för mamma, moster och mormor och morfar att åka till sitt hotell för lite uppfräschning inför middagen.
 
 
Mr Right och jag fixade snabbt till oss och klockan 18 möttes vi alla utanför Tiffany´s. Tiffany´s har inte bara otroligt god mat, det är också det perfekta stället att gå till om man vill kunna prata med varandra. Restaurangen blir aldrig fullsatt (kanske pga sin prissättning?) vilket gör att den stimmiga känslan aldrig förstör möjligheten till samtal.
 
 
 
 
Jag åt en väldigt god Holmströms favoriter till förrätt och en Vänern gös med citronsmör till varmrätt, efterrätten bestämde vi oss för att ta hemma hos Mr Right och mig så då alla var mätta och belåtna gick Mr Right och jag hem och satte på kaffet medan syrran körde övriga med bilen den korta biten till lägenheten. Hos oss bjöds det på kaffe och muffins som syrran gjort från ett recept av Leila bakar - otroligt goda! :)

Finbesök!

Om ett par timmar kommer syrran hit. Hon ska hjälpa mig fixa en lättare lunch till mamma, moster och mormor och morfar som alla kommer från Stockholm idag. Ska bli så himla kul att träffa dom alla igen, det var ett tag sedan sist! Syrran och jag ha bestämt att det blir en lax- och spenatpaj som kommer serveras tillsammans med lite gräddfil och rom.
 
Efter lunchen ska jag få ta med mamma, moster och mormor ut på stan medan syrran "passar" morfar. Senare ikväll ska vi allihopa gå till Tiffany´s och äta middag. Mysigt!
 
Gud vad jag längtar tills jag får krama om dom!

Efter regn kommer... Thomas Sabo.

Vilken fantastisk fästman jag har! Igår var jag rätt så under isen men då jag kom hem så tog Mr Right och skakade om min snögubbeglaskula rejält. Först och främst så tog han bilnycklarna och sa "Jag kommer snart" och sedan gick han ut genom ytterdörren. Själv kröp jag ner i ett varmt bad och då jag en rejäl stund senare var påväg upp så hörde jag hur ytterdörren öppnades och han var hemma.
 
Under tiden jag badat hade Mr Right tvättat bilen, tankat den, handlat mat som han tänkt laga till middag och köpt en present till mig i form av ett fång gula rosor och ett smalt, tunt kuvert. Kuvertet innehöll ett presentkort på Smycka och tanken var att jag tillsammans med Mr Right skulle välja ut ett Thomas Sabo armband.
 
Så idag då jag kom hem från jobbet gick vi till Smycka här i stan och jag valde ut ett fantastiskt armband i silver som man kan fästa berlocker på. Känns lite som då man var liten och hade armband med berlocker. Åååh vad jag älskar Mr Right och varje gång jag sneglar på mitt fina armband känns det som han är nära ♥

Wake me up when september ends.

Vissa dagar vill jag bara hem och dra täcket över huvudet. Wake me up when september ends.

Känns lyxigt att kunna cykla till jobbet.

 
Märkligt hur snabbt människan vänjer sig vid nya saker. Förut, då jag jobbade i Stockholm, kunde jag gå till och från jobbet och det tog ändå inte mer än ca 15 minuter dörr-till-dörr. Nu har jag sedan jag flyttade till Karlstad och började på nya jobbet, åkt bil. Det tar dörr-till-dörr ca 45 minuter. Helt okej restid med tanke på att jag kommer längre på den tiden här än jag någonsin skulle kunna göra i Stockholm.
 
Hur som helst, idag kändes det lite extra lyxigt då jag kunde gå upp nästan en och en halv timme senare än vanligt, ändå hinna äta frukost och sedan CYKLA till "jobbet" som för dagen låg på Scandic Klarälven. Där hade Tieto en heldags utbildning och berättade vad som skett i deras system under året. Mycket spännande för mig att höra då jag är ny och likt en svamp suger till mig all information.
 
Dagen bjöd inte på massa ny information utan även en väldigt god lunch (jag visste inte att vi skulle få äta en hotellfrukost på plats från och med klockan 9, hade jag vetat det hade jag inte ställt mig och kokat ett ägg hemma på morgonen!) och en om möjligt ännu godare eftermiddagsfika. Jag syndade. REJÄLT!

Välbehövd shopping.

Gårdagens träningsvärk och ömhet har knappt hunnit lägga sig förrän jag ger mig på det igen. MB är helt klart min grej och det trodde jag aldrig att jag skulle säga! Att kunna kombinera motionen jag får av cyklandet med den friska luften och allt jag får se och uppleva är helt perfekt! Sen är jag inte på långa vägar lika våghalsad i skogen som Mr Right och hans bror, men jag tar mig i alla fall fram... :)
 
Idag tog jag en sväng på stan med syrran. Målet var inte satt men jag kom hem med tre snygga(!) par jeans och ett par höstskor från Vagabond. Sjukt nöjd med både jeansen och dom bekväma skorna. Nu slipper jag se ut som en rugguggla i höst/vinter/vår! :)

Premiär!

 
Idag fick jag min premiärtur på en MB-cykel. Jag har aldrig innan suttit på en MB och än mindre cyklat på en. Mr Right och hans bror är lätt cykelnördiga och även om jag velat, så har jag inte med min PEAK Citybike kunnat hålla varesej deras tempo eller cykla på samma vägar (stigar) som dom.
 
Mr Right fick ju en ny, bättre MB-cykel av mig i 30-års present. Dyrt kan tyckas men jag anser att cyklar man ca 10 mil i veckan bara till och från jobbet, så är en riktigt bra cykel en investering och en del av en bättre hälsa och ett ännu bättre välbefinnande. Igår då Mr Right tog en kvällstur med den nya cykeln så ringde Mr Right efter ca 40 minuter och jag kände direkt att någonting var fel. Tur i oturen hade Mr Right råkat få in en metallbit i bakhjulet vilket bidragit till att slangen i däcket givit upp. Idag köpte Mr Right en ny slang och med hjälp av sin bror lyckades han få cykeln användbar igen.
 
Vädret idag har varit fruktansvärt fint, visst känns det i luften att hösten smyger sig på men det gäller att njuta av den lilla värme och sol som fortfarande finns. Sagt å gjort, jag frågade killarna om vi inte kunde ta en cykeltur ut till svärföräldrarna för att testa å cykla med Milou. Idéen till att cykla med Milou fick jag i söndags då jag och Milou tog en promenad till Mariebergsskogen och mötte en äldre farbror som cyklade med sin överviktiga Jack Russel. Farbrorn berättade för mig att han fått recept av sin veterinär att cykla med hunden då den var överviktig och behövde gå ner i vikt men farbrorn sa även något väldigt klokt "Det finns inget annat sätt (än att cykla) som en människa kan trötta ut en Jack Russel". Sagt å gjort Mr Right erbjöd sig att låna ut sin gamla MB-cykel till mig och vi sänkte sadeln så långt det gick vilket gjorde att jag faktiskt kunde sitta på cykeln OCH nå ner till marken :)
 
Eftersom jag aldrig någonsin cyklat på en cykel utan fotbroms så tog vi en liten uppvärmningstur till Mr Right´s bror innan vi vände om och cyklade genom stan ut till svärföräldrarna. Väl där hämtade vi upp Milou som ganska direkt fattade galoppen med att springa bredvid cykeln. Vi (jag, Mr Right och hans bror) cyklade i ca 28 km/h på grusvägen och ändå var Milou nästan konstant lite framför cykeln. Det är helt otroligt vilken energi han har och imorgon tror jag nog vi får ge oss ut på ytterligare en cykeltur men denna gången en längre :)
 
Ps. Cykeln ovan på bilden vore inte helt fel att få äga om jag skulle fortsättningsvis tycka att cykling "offroad" är kul. En Skye SL Disc från TREK. Fin men ganska dyr, 5699 kr.

TJOCKIS - dags att du rör på dig!

Sedan flytten från Stockholm så har jag inte besökt ett gym eller någon annan form av träningslokal så det var med blandade känslor som jag idag gick in genom dörrarna till sjukhuset för att tillsammans med kollegorna och övrig administrativ och chefspersonal delta i ett ca ett år långt hälsoprojekt.
 
Visst har jag rört på mig, både cyklat, joggat och gått en massa men jag har inte lyft tyngder eller suttit på en spinningcykel sedan juni(?). Hur som helst den 17 september ska jag genomgå ett hälsotest. Jag har redan fyllt i och svarat på en blankett om diverse självskattningar och min egen uppfattning om min hälsa men den 17:e ska jag cykla i 6 min med motstånd som bestäms ut av dom som håller i testet. Borde inte vara något problem men man vet aldrig...
 
Dags att börja lägga i ett kol när det gäller cyklingen, joggingen och framför allt - bestämma vilket gym jag ska börja på!

Milk and honey.

 
 
Detta fina paket fick Mr Right och jag av svärmor efter att vi passat Milou i helgen. Så fint och så snällt även om vi mer än gärna har Milou utan att få något ;)

Hundväder.

 
Idag har vi Milou hos oss. Han kom i förmiddags och ska stanna tills ikväll. MYSIGT även om vädret inte har varit det bästa på förmiddagen. Kort sagt ett riktigt hundväder. Mr Right och jag tog en långpromenad med Milou och nu ligger jag och Milou och tar igen oss medan Mr Right är ute och testar nya cykeln i skogen.
 
I eftermiddag bär det av till hundrastgården för att se om det finns några lekkamrater :)

Den perfekta(?) 30-års presenten!

T U R att han bara fyller 30 år en gång! Och ja det känns ruskigt skönt att ha fixat 30-års presenten om än lite väl tidigt... :)

Lördagsnöje.


Lördagsnöje - att byta landarsond på bilen så att den ska kunnas besiktigas och så småningom säljas.

God natt, god morgon.

 
Det perfekta sättet att förlänga helgen på är att dra ut på fredagen. Tar fredagen, efter jobbet, inte slut, ja då blir helgen längre. Igår kom Mr Right´s vän K förbi med sin flickvän Veronica och en stund senare tittade även Mr Right´s bror över. Vi åt sushi och satt ute på terassen och pratade i timmar. Då solen gått ner slog vi på terassvärmaren vilket förlängde kvällen och natten. Jag tror att jag och Veronica gick in först vid halv tolv - tolv och K och Veronica gick inte hem förrän strax innan klockan visade ett.
 
Jag tror vi kom i säng vid halv två och jag vaknade redan halv sju imorse. Inte särskilt bra...