1 advent.

Första advent och vad passar bättre än att först köra 60 minuters body pump pass med mamma på det lokala gymmet och sedan äta middag tillsammans med Mr Right och våran gemensamma vän Daniel. Därefter monterade vi ihop min och Mr Right´s införskaffade plastgran som sedan till tonerna av julmusik kläddes av mig och Daniel (Mr Right var upptagen med annat).

Vid 20:30 dukade vi upp med pepparkakor och grabbarna fick en varsin lussekatt. Det dracks julmust och alkoholfri glögg och självklart tände vi den allra första adventsljuset. Kort sagt - ett bra slut på en toppen helg! :)

Nu har vi officiellt flyttat in(flyttningsfest).


Några av gästerna lämnade på söndageftermiddagen ett meddelande till oss :)

Hur kommer det sig att man såhär i efterhand inser att man borde använt någon av alla de mobil- och vanliga kameror som vi (Mr Right och jag) äger, men inte gjorde det? Inte en enda bild blev det under inflyttningsfesten men Veronica fotograferade en del så kanske lånar jag hennes bilder vid ett senare tillfälle.

Lördagen började senare än normalt för mig, halv nio gav jag mig upp ur sängen och fixade frukost innan det blev dags att köpa det sista till festen. Efter att ha besökt ICA och handlat lite läsk så åkte vi vidare hem till m&p för att hämta upp ett par uppläggningsfat som vi skulle servera snittarna på.

Väl hemma började Mr Right och jag städa lägenheten från ett varsitt håll och möttes någonstans i mitten. När lägenheten var dammsugen och såg någorlunda representabel ut så fixade vi lunchmiddag för att orka med kvällen. Framåt 15-tiden kom första gästerna, K och hans flickvän Veronica och bara en stund senare kom Mr Right´s bror Johan och bröderna W. Och så var alla vännerna från Karlstad och Oslo på plats.

Medan grabbarna turades om att duscha och spöa varandra i Forza 4, assisterade Veronica mig snällt då jag gjorde snittarna. Det bjöds på tunnbrörulls snittar fyllda med hemmagjord pepparrotscream, rökt kött och rucculo, rostat bröd som jag delat i fyra trekanter och brett samma pepparrotscream på och sedan lagt över rökt lax, lite svart rom och en räka, krustader fyllda med skagenröra toppad med räka och hackad färsk dill, krustader fylld med oliv- och vitlöksröra, sex olika sorters ölkorv som Mr Right skurit ner i bitar och lagt i två skålar, kalamata oliver och till detta bjöd vi på mousserande.

Vid 19-20 dök min underbara vänner Daniel och Robban upp och kort där efter kom bästa Susanna med sin kille och så var alla på plats. Vi dukade upp med alla snittar och Mr Right korkade upp första flaskan mousserande. Stämningen var bra och märkligt nog lyckades alla få plats någotsånär i soffan och runt vardagsrumsbordet.

Vid 23-nånting bestämde vi oss för att det var dags att röra sig in mot stan och drygt hälften av gänget tog en kort promenad ner till Centrum medan resten åkte med Daniel som hade med sig sin bil. Väl i Centrum hoppade hälften av gängen in i en taxi och vi möttes alla upp på Radisson SAS Blu´s skybar där vi slog oss ner i en soffgrupp med utsikt över delar av stan. När vi någon timme senare tyckte att det var dags att dra vidare för lite dans så hamnade vi på Göta källare där jag inte varit sedan jag var typ 23?

Kvällen var mer än lyckad och då vi flera flera timmar efter midnatt kom hem till lägenheten så var alla rätt trötta men nöjda med kvällen. Jag rundade av kvällen genom att göra toast till alla innan det blev dags att blåsa upp medhavda luftmadrasser och få ett par timmars sömn... :)

Tack till alla som var med på inflyttningsfesten och tack för alla fina inflyttningspresenter! :)

Snudd på helig stund här hemma.

Klockan 21:00 på TV4. H o u s e.

Bild lånad från Google.se

Vuxenpoäng!

Mamma bjöd mig och Mr Right på en prova-på-prenumeration på DN. Inte bara lyxigt att ha en dagstidning här hemma utan också massa MASSA vuxenpoäng. Det i kombination att vi nu ikväll hjälptes åt att fräscha upp lägenheten (Mr Right dammsög, jag diskade) till tonerna av Elvis Presley och Deep purple gör att vi mognade lite till.

För att inte tala om att jag fick en 25 kronors rabatt kupong på ICA och Mr Right fick en på 50 kronor!

Ett stort steg närmre ålderdomen. Oh yes!

Någon gissning när snön kommer?

Vädret beter sig märkligt. I helgen var det sådär onormalt varmt igen och vinterjackan hänger fortfarande orörd i garderoben i väntan på bättre, eller i alla fall, kallare tider. Jag klagar dock inte över vädret som är för att varje dag utan snö och riktig kyla innebär en dag extra för mig då jag klarar mig hel till och från jobbet. Så länge det inte är extremkallt och extrem mycket snö är jag nöjd.

Fast visst vore det trevligt om det kom i alla fall lite vitt tills på söndag då det tydligen är första advent.

Första advent och jag känner ingen som helst vinter- eller julkänsla. Första advent och vi ska ha en inflyttningsfest med flera översovandes vänner dagen innan. Får se om vi hinner eller orkar sätta upp julpyntet på söndag. Adventsstjärnorna kommer nog i alla fall upp men tomtarna och den nyinköpta plastgranen får nog vänta ett par veckor till...

Ska vi våga oss på en gissning när snön kommer? Kanske se vem som är närmast. Vem som får rätt? Jag gissar på att det kommer dröja åtminstonde två veckor till innan det blir vitt på marken. Vad tror du?


Dagens låt, bara för att den är så himla fin är Alicia Keys - Empire State of Mind.

Syskonkärlek.

Hur glad blir man inte då mobilen vibrerar till i fickan och man ser att orsaken till detta är att ens lillasyster skrivit ett meddelande med följande:

"Jag saknar dig storasyster. När kommer ni till Karlstad?
Jag vill äta lunch på stan. Har inte gjort det sedan vi gjorde det sist. Kram"


Det roliga var att jag tänkte exakt samma sak. Att jag också saknade henne. Massor!

Tur att vi sågs i lördags. Gick lite i butiker och tog en fika på Espresso house. Vi tog en varsin latte och delade på en gigantisk kaka. Satt där och pratade tills caféet stängde. Då gick vi hem till syrran och fortsatte prata tills deeet var dags för mig att åka "hem". Syskonmys. Massa mys! ♥

På tal om julklappar...

Idag kom jag på en till billig sak som jag önskar mig i julklapp. Jag skulle vilja ha en egen mugg att ha på jobbet. En egen kaffemugg! För visst vi har hur många kaffemuggar som helst på jobbet och dom diskas hela tiden men det känns ändå inte fräscht.

Muggarna nedan kostar från 117 kronor och säljs lite här och där...

Ps. Billiga julklappstips är särskilt menade för min underbara syster som numera är student ;)

All I want for christmas...

En dryg månad kvar till julafton och jag har fortfarande inte köpt en endaste julklapp. En dryg månad kvar och jag har inte den blekaste lilla aning vad jag ska ge mina nära och kära. Det jag däremot vet är vad jag själv önskar mig denna jul.

Nothing fancy utan det jag allra allra helst skulle vilja ha i år är Espresso house´s chaitea-pulver och Clas Ohlson´s äggtimer. Så himla bra och av mig omtyckta saker och båda två tror jag kostar under 100 kronor styck. Bra va? :)

Nu överlever vi hösten och vintern!

Nyss hemkommen från IKEA och Cervera pustar vi ut. Vi överlevde båda besöken trots massa människor där majoriteten antingen var höggravida eller hade stora gigantiska barnvagnar som dom försökte köra på eller över en med.

På IKEA skulle vi ha tre förpackningar med värmeljus, dvs 100 värmeljus gånger 3. Vi köpte även 50 stycken stöpljus och två runda ljus att ha i ljuslyktan ute på balkongen och 12 stycken Champagneglas till den kommande inflyttningsfesten i slutet av november.

På Cervera köpte vi en kandelaber då både jag och Mr Right alltid ha velat ha en men innan vi flyttade ihop, inte ansåg oss ha plats för en.

Så nu är vi väl förberedda på den mörka perioden vi har framför oss och har tillräckligt med ljus för att lysa upp mörkret och kylan. Och som Mr Right sa, vi har redan överlevt en månad av mörker, det gäller att tänka ljust!

Champagnefrukost, mässa & god middag.

Igår var en bra dag, en ovanligt bra dag!

Dagen började med att Mr Right väckte mig med en puss och sedan serverade mig (jag hjälpte i och för sig till) en Champagnefrukost bestående av först och främst Champagne (så klart!), färska jordgubbar, choklad och fruktsallad. När frukosten var uppäten och jag bytt om från morgonrock till jeans så begav vi oss av mot Stockholmsmässan.

Väl på plats vid Stockholmsmässan insåg vi att det var bra att vi kom till mässan redan 11:10 för det började redan då bli rätt mycket folk. Eftersom jag och Mr Right skulle gå på alla fyra mässorna (vi besökte bara tre av dom och struntade i Winter 2011) så fick vi ett band runt handleden så att vi kunde gå obehindrat mellan dom olika mässhallarna. Den mässan som jag tyckte allra allra bäst om var "Mitt kök".

Vi köpte ett varsitt 5 kupongshäfte för 80 kr och då ingick även ett vinglas. De allra flesta mässmontrarna bytte en kupong mot en liten skvätt vin, Champagne eller glögg. Vi provade lite olika bland annat rosé, vitt, Champagne, rött, vin och årets glögg med smak av kaffe (varken jag eller Mr Right kände kaffesmaken men det kanske berodde på att vi fick glöggen kall?). På mässan fick vi även smaka massa olika sorters korv, massa olika sorters chips (däribland rotfruktschips) och lite ost.

Hälsomässan var en riktig flopp. Mest en massa bantningspiller och pulverpreparat för dom som tränar styrketräning och vill bli ännu större snabbare. Båtmässan var helt okej, kanske inte riktigt så många båtar som jag hade trott och hoppats på men absolut sevärt i det stora hela. Snittpriset på båtarna som ställdes ut låg runt ca 2 miljoner och den dyraste båten jag såg kostade 6,9 miljoner. Jag kunde inte låta bli att undra vem som köper en sådan...?

När vi var färdiga på mässan åkte vi hem till m&p där även min moster och ingifta morbror var. Vi bjöds på en oförskämt god trerättersmiddag bestående av grillad scampi på en bädd av sallad serverad med guacamole till förrätt, fläskfilégryta med pressad potatis till varmrätt och glass med trädgårdsbär till efterrätt. Lite senare då vi var mitt inne i en diskussion så bjöds det även på kaffe och hemmagjorda chokladbollar.

Vi hade helt enkelt en helt underbar lördag! :)

Från och med nu ÄLSKAR jag Scorett!

Som jag letat. Din Sko, Eurosko, Nilsons, Ecco, Scorett. Alla skoaffärer du kan nämna, jag har varit där. Vänt upp och ner på hela sortimentet i jakt på en enda sak. Ett par nya skinnstövlar. Äkta skinn var en självklarhet men då man är missbildad, för det är de jag kallar mitt vänstra ben som är ett par stycken centimeter bredare i omkrets än det högra så är det ett rent helvete att hitta ett par stövlar.

För ett par år sedan hittade jag mina älsklingar, ett par skinnstövlar i precis rätt omkrets och dessutom med sådan där spetsig tå som jag älskar. Dom flyttade jag in i både höst, vinter som vår och för ett par veckor sedan såg jag att mina älsklingar började falla samman - inte helt konstigt med tanke på den hårda vintern som var förra året och allt vägsalt som stövlarna då utsattes för!

I alla fall sedan beskedet att mina älskade stövlar var utom all räddning och även innan dess, har jag letat efter ett liknande par eller ett par som skulle kunna ersätta dom. Ett mission som känts hopplöst med tanke på att alla skoaffärer bara har standard-stövlar med smala standard-skaft. Kvinnor som har vader som mina är helt enkelt inte välkomna att gå i stövlar. Vi får hålla oss till lågskor och stövletter.

Tills idag. Mamma och jag tog en sväng till Farsta Centrum och det enda jag ville titta på var skor - stövlar. Första skoaffären vi går in finns det inga stövlar för mig men butiksbeträdet säger åt mig när mamma är i ett provrum med en snygg klänning "Jag har samma problem som du, men har du sett våra UGG´s?". Utan att svara henne sneglar jag på dessa i media väl omtalade UGG´s. Ett par jeansblå UGG´s kostar (håll i er nu) 2299 kronor. Detta är ingenting för mig då jag anser att UGG´s  mest passar på småttingar.

Nästa butik är Scorett och när vi sveper över butiken ser det först inte ut som att det finns något för mig här heller men så ser mamma en hylla med stövlar där det står L-skaft och XL-skaft. Nu hajjar jag till. "VA har dom stövlar anpassade för oss som inte är skapta som en barbiedocka?" Mycket riktigt. Två olika par stövlar finns tillgängliga i storlek 37 och det ena paret är markant snyggare än det andra. Jag lämnar affären 1199 kronor "fattigare" och ett par snygga skinnstövlar rikare.

Äntligen ett par stövlar som kan ta över älsklings-platsen och framför allt... ÄNTLIGEN en skoaffär som inser att även vi med lite större vader (eller i alla fall en) också vill kunna ha stövlar! Tummen upp för Scorett - nu min absoluta favorit skoaffär! :)

Bild lånad från Scorett.se

Hur stor är sannorlikheten?

Hur stor är sannorlikheten att jag som så gott som a l d r i g åker kommunalt ska råka ut för två dåliga kommunala färder två dagar i rad? I och för sig, imorse gick det jättebra att ta sig till Globen där jag tillbringat dagen. Det var aningen värre då jag åkte hem. Först och främst så var pendeln överjävligt fylld med folk. Likt boskap stod vi packade i vagnarna och jag fick främmande kvinnas rumpa magen samtidigt som jag fick en främmande mans armhåla i ansiktet. Riktigt mysigt med andra ord!

När jag väl kliver av pendeltåget så känns det ändå rätt okej till skillnad från gårdagens mökfärd och jag tänker "So far, so good!". Detta skulle jag så klart inte tänkt för i nästa sekund står jag i rulltrappan upp och fipplar med mobilen (läs; försöker ringa Mr Right för att meddela vart jag är) då jag plötsligt hör ett "Hjääälp" och sekunderna därpå rasar en äldre man med dragväska på en jämnårig kvinna som i sin tur rasar på mig. Jag har sådant flyt att jag står lite brett med benen och lyckas parera upp den tyngden av två främlingar som praktiskt taget hänger på mig och med hjälp av en stark kille bakom och en annan stark kille framför den äldre mannen lyckas vi hålla uppe det äldre paret som inte känner varandra sedan innan tills vi är helt uppe och då kan släpa av dom från rulltrappan. Lite skakis i kroppen, då jag inte var beredd på det hela får jag inte ett tack eller ens en vänlig blick så jag går min väg.

ALDRIG mer att jag åker kommunalt frivilligt!

Aldrig mer att jag åker kommunalt, eller?

Igår träffade jag världens finaste Susanna inne på söder. Vi åt middag på Tiffany´s och jag fick i mig en halstrad röding med pressad potatis och persiljesmör. När det var dags att säga vända hemåt så gjorde vi sällskap till Södra station där jag tog pendeln hem och det var när jag klev på pendeln som jag kom på varför jag aldrig åker kommunalt.

Pendeln var halv full med människor och jag gick vagn efter vagn för att ta mig längre fram i tåget. När jag kommer in i en vagn rätt långt fram så ser jag en kille som kanske är ett par år äldre än mig sittandes på en sådan plats där man åker åt "rätt håll" och enbart är två stycken som sitter bredvid varandra. Platsen bredvid honom är ledig och jag tänker "Perfekt! Han ser hel och ren och rätt trevlig ut. Ingen fulgubbe med andra ord. Den platsen tar jag!". Jag har mamma på telefon och precis då jag sätter mig ner så lägger denna "trevliga" kille världens mök!

Inte en högljudd prutt eller en illaluktande fjärt utan en mök! För er som inte vet vad en mök är så det den absolut värsta sorten av alla gaser som kommer från där bak... En mök avtar inte efter en stund i lukt utan den liksom absorberas i brallan. Kort sagt. Då jag satt mig ner och känner att han lagt världens mök så borde jag direkt flyttat mig men dom två som sitter på sätena framför mig vrider sig förargat om och tittar på mig som att det är jag som mökat, varpå jag stirrar på mök-killen som för att be honom bekänna sin handling. Icke! Han stirrar tillbaka på mig med exakt samma min som jag givit honom och sekunderna senare ringer han upp sin mamma för att torrprata. Jag gissar att han känner sig aningen obekväm med att jag vet att det är han som lagt möken.

När vi är en station från min harklar sig möken (fortfarande pratandes om helt meningslösa saker med sin mamma) som i ett sätt att säga "Ursäkta jag ska av här" och kliver av. Nu kan jag knappt hålla mig och fnissar till för mig själv. När vi börjar närma oss min station så reser jag på mig och börjar gå mot dörren. Då reser sig en man upp som jag vet jobbar på Samhall och bland annat städar trapphusen i mitt och Mr Right´s område. Jag vet inte exakt vilken diagnos han har men han är nog rätt ofarlig. När jag står och väntar på att vi ska åka in till pendeltågstationen så jag ska kunna få gå av denna äckliga pendeltågsfärd så hör jag "Tuuuuumbo. Tumbo. Va? Va sa du? Va?". Jag behöver inte ens vrida på huvudet för att förstå vem som står precis bakom mig och pratar med sig själv. Jag ignorerar honom precis som resten qav mina medpassagerare som ska av på samma station när han plötsligt fortsätter "Tuuuumbo. Tumbo! VA? Hallå? Ursäkta.... är det där... är det.... äkta päls? Va? Hallå? Va?". Jag inser att han, eftersom han står närmare mig än en normal Svensson skulle göra, lagt märke till min fuskpälskrage men fortsätter att ignorera honom.

När jag väl klivit av pendeln och istället klivit in i Daniel´s Golf där Daniel och Mr Right sitter så berättar jag om hemfärden och infliker snabbt "Aldrig mer kommunalt!" samtidigt som jag kommer på att jag ska åka kommunalt redan dagen därpå...

Budgetmärke.

 

Alla ord är överflödiga.

Bild från NathalieSchuterman.se

Planer och planering.

I mörkrets tider är det viktigt att göra det bästa av situationen. Tända mycket ljus - både levande ljus och glödlampor. Få bort mörkrets dysterhet och istället göra det till något mysigt. Det är även viktigt att planera, att ha saker inplanerade och att ha saker att se fram emot.

Imorgon ska jag träffa världens bästa Susanna, på fredag kommer underbara Robban hit och på lördag ska Mr Right och jag gör något jag aldrig gjort förut (någonsin!). Mr Right kom med förslaget igår och jag var inte sen att nappa. På torsdag är det officiellt en månad sedan jag opererade mig och fast läkaren sa 6 veckor så tänker jag från och med måndag börja leva (läs; träna) igen. Så på lördag morgon vill Mr Right fira detta med en Champagnefrukost bestående av Champagne, jordgubbar och lite choklad. L y x på hög nivå men det tyckte han tydligen att jag (vi) var värd(a).

Senare på dagen ska jag och Mr Right till Stockholmsmässan och gå på fyra-mässor-i-ett, fast mest intresserade är vi av "Mitt kök", "Allt för hälsan" och "Scandinavian boat show". Mässan "Winter show 2011" känns mest som att vi får på köpet då varken jag eller Mr Right utövar någon vintersport (ännu).

Vardag.

Vad vi gör på vardagkvällarna...

Overkligt.

Hittade den här bilden på datorn från 16 oktober. Vi, jag och Mr Right satt ute på balkongen och unnade oss en eftermiddagsfika inlindade i en varsin filt och med höstjacka på. Men ändå(!), 16 oktober och vi fikade utomhus. Vem hade trott det?

På samma sätt som jag förvånades över fotodatumet på bilden nyss så förvånades jag över att den närliggande herrgården ska ha julmarknad om två helger. Julmarknad(!) tänkte jag tills jag kom på att det imorgon är den 9 november och att det i normala fall kan finnas både snö och minusgrader ute vid det här laget...

Vi är bra bortskämda i år. September temperaturer i november. Solsken och snöfritt. Lyx.

Besök och balkongfix.

I fredags kom Mr Right´s bror Johan på besök från Karlstad. Vi åt tacos och umgicks framför Forza 4. Igår, lördag började vi morgonen med en stor frukost innan vi tog en promenad längs den närliggande sjön. Efter det åkte vi till NetonNet för att köpa en optisk kabel så att vi kan överföra TV:ns ljud till vårat hemmabiosystem. Efter NetonNet fortsatte vi till Plantagen där vi köpte en balkonglåda, lite tallris, en ljusslinga och lite kaminvätska.

På eftermiddagen åkte Johan för att träffa en tjej han känner i Stockholm och Mr Right och jag åkte till Brännkyrka kyrka för att tända två gravljus på farmor och farfars grav. Det var proppfullt med bilar på kyrkogårdens parkering men tillslut fann vi en plats. Väl hemma igen kröp vi upp i soffan framför TV:n. Jag vet inte om det är mörkret eller att vi hade en rätt hektisk dag, men jag var jättetrött när vi väl satte oss i soffan och somnade inte kort därefter.

Idag söndag vaknade jag rätt tidigt och smög upp. Fixade frukost till Mr Right och när vi båda vaknat till liv gav vi oss av till Plantagen för att handla ytterligare en stor- och en liten balkonglåda, en längre ljusslinga, lite mer tallris, en 120 cm platsgran, lite julgranskulor och en ljusslinga för innebruk. Nöjda över köpet åkte vi hem till m&p och tog en promenad. Kul att se något annat än våran normala promenadrunda.

Väl hemma började vi plantera i dom två andra balkonglådorna innan vi bar upp balkongmöblerna på vinden. Kvällen har vi spenderat tillsammans med Johan och Daniel som också kom förbi. Det blev indisk middag och en film från 1999.

Vill man vara fin får man lida pin...

I fredags slutade vi 12 på jobbet eftersom det var dag innan röd dag. Jag passade då på att unna mig själv två smärtsamma spa-behandlingar. Först vaxade jag mina ben, en procedur som tog nästan 1,5 timme. När denna smärtsamma behandling var förbi fick jag en lika lång ansiktsbehandling med bland annat AHA-syra. När jag drygt 3 timmar senare lämnade det lokala spa´t kände jag mig fräsch men mörbultad :)

Väl hemma fick Mr Right sig en chock och skratt. Tydligen såg jag alldeles röd och tilltryckt ut i ansiktet men detta lade sig under natten och i lördags vaknade jag upp som en prima ballerina ;)

Nu mjukstartar vi igen.

Trots att det är mellan en och tre veckor kvar tills jag ens får börja tänka på att återuppta träningen igen så mjukstartade Mr Right och jag idag kommande hårdträning med en rask promenad direkt efter jobbet. Direkt då vi kom hem så bytte vi om till träningskor och gav oss av ut i mörkret. En 40 min rask promenad runt närområdet och ner till Centrum blev det innan vi hemma i hallen pustade ut.

Nu har vi lovat varandra högt (allt man säger högt måste man hålla!) att vi ska gå minst tre raska promenader i veckan för att få igång flåset och förhoppningsvis förbränna lite samtidigt. Sedan om tre veckor tänker jag gå till gymmet och lösa ut ett årskort! Det finns inget annat nu för jag behöver träna, inte bara för konditionen och för att hålla vikten i chakt utan även för att hålla mig frisk och hel. Så fort jag blev tvungen att ha ett uppehåll i träningen så kom både ryggproblemet och hostan. Det är helt klart ett tecken!

Från och med den dagen jag hämtar ut årskortet så ska jag köra spinning på tisdagar (jag saknar syrrans sällskap!), box med Mr Right då han vill, body pump med mamma på torsdagar och söndagar och där emellan får vi se om jag inte lyckas klämma in något mer pass. Den enda vardagen i veckan som träningen blir lidande är måndagar då jag slutar först halv sju. Då är jag alltid vrålhungrig och blir helt darrig jag inte får mat rätt tätt inpå att jag slutar jobba.

Vad tror ni, kan schemat hålla?

Måndag - vila.
Tisdag - spinning och eventuellt box.
Onsdag - box?
Torsdag - body pump
Fredag - vila, eventuellt promenad.
Lördag - vila, eventuellt promenad.
Söndag - body pump.

Jag vill inte gå ut för hårt för då finns risken att jag antingen skadar mig eller tröttnar direkt...

Födelsedagsfiransde-mini & ny TV.

Helgen försvann i ett rusande tempo. I fredags träffade jag mamma, syrran (som var tillfälligt hemma från Karlstad) och mormor och morfar. Vi tog en kantarellsmörgås på eftermiddagen och när Mr Right slutat jobba hämtade han upp mig och vi åkte och handlade mat tillsammans. Kvällen gick i lugnets tecken och lördagen kom snabbt.

I lördags dammsög Mr Right lägenheten medans jag fixade en hemmagjord tårta som jag toppade med färska hallon. Vid halv tre kom mamma, pappa och syrran förbi på födelsedagsfika för att få se hur vi fått det i lägenheten  och fira Mr Right som fyllt år. Tårtan lät sig väl smaka och Mr Right fick en jättefin väckarklocka från Philips som består av en lampa som då man ställt in den på väckning sakta men säkert tänder sig allt mer tills det är dagsljust i rummet. No more tre-olika-oljuds-väckningar-som-driver-mig-till-vansinne på morgonen! :)


Bild lånad från Philips.se

På kvällen åkte Mr Right in till stan för att träffa en kollega och vid halv två(?) tiden på natten åkte jag in och hämtade honom utanför mitt en gång i tiden stammisställe Göta Källare. Eftersom man skulle dra tillbaka klockan en timme under natten så vaknade vi halvt om halvt utvilade på söndagen men satt redan klockan tio-elva i bilen redo att hämta upp våran gemensamma vän Daniel för vidare transport till Barkarby outlet.

Barkarby outlet, vilken flopp. Varken jag, Mr Right eller Daniel hittade något och efter att ha fått i oss lunch gav vi upp hoppet om affärena. Väl i bilen och på väg därifrån frågade Daniel om vi inte kunde stanna på Mediamarkt. Sagt å gjort vi gick in på Media markt i Barkarby och på något underligt sätt lyckades Mr Right i sällskap av Daniel övertala mig om att min gamla vita 32" LCD-TV som stod hemma på TV-bänken var oproppotionerlig och gammal och att vi "behövde" en ny... Villkoret för en ny TV var dock att vi INTE köpte den i Barkarby då vi skulle behöva transportera TV:n genom halva stan. Vi bad en försäljare i Barkarby kontrollera lagerstatusen på butiken i Kungens kurva och då vi fick veta att det skulle finnas två stycken vita TV-apparater kvar av den modellen vi ville ha så satte vi oss i bilen och åkte hemåt.

Väl på Media markt i Kungens kurva fick vi veta att det inte fanns några TV-apparater kvar av rätt modell men Daniel var snabb och kollade upp att samma TV fanns eventuellt på NetOnNet. Sagt å gjort vi fortsatte hemåt och stannade till på NetOnNet där dom mycket riktigt hade EN ENDA vit 46" Samsung 3D TV kvar och den haffade vi direkt! Lite pengar fattigare och en i mina ögon, gigantisk TV senare satt vi alla tre hemma i vardagsrummet och WOW:ade oss över TV:ns funktioner och storlek :)

Jag antar att TV:n  får vara min och Mr Right´s gemensamma förtidiga julklapp.