En riktig skitdag!!!

 
Allt kan inte omtalas här men av de som jag kan göra är att höja ett varningens finger för TVÄTTBUTIKEN i Karlstad! Jag lämnade in min Canada goose jacka på kemtvätt till dom i början av förra veckan. Då jackan har några år på nacken och aldrig blivit kemtvättad innan så tyckte jag att det kunde vara fräscht att få jackan "vinterfin". Orsaken till att jag inte kemtvättat min jacka innan är att jag varit orolig över att stället jag lämnar in den på inte vet vad dom har att göra med, då en Canada goose har väldigt specifika tvätt- och skötselråd.
 
Jackan var vid inlämnandet inte ren men i alla fall hel och i väldigt bra skick. Idag hämtade jag och Mr Right min efterlängtade jackan och jag fick den fint inplastad och hängandes på galge. Helt ovetande av det jag skulle upptäcka då jag kom hem och plastade av jackan besökte vi efter att vi hämtat jackan bland annat Village för att höra om mina två kuddfodral kommit (vilket dom inte hade) samt tog en sväng förbi den nyöppnade sushibaren i Mitticity för att hämta upp kvällens middag.
 
 
Väl hemma plastade jag av jackan och fick direkt se att jackan blivit väldigt vit i bland annat sömmarna, något som den absolut inte var innan. Inte ett dugg kul men något jag antar att jag får acceptera(?). Något som jag däremot inte accepterar och som gjorde mig både ledsen och riktigt förbannad är att på jackans luva sitter det på vardera sida en stropp som du kan reglera hur stor luvan ska vara, på ena sidan såg allt okej ut men på den andra sidan saknades låset och den yttre stoppet som håller detta på plats. Istället hängde det som två tampar som dessutom spunnit upp sig och gått sönder. VARFÖR I (ursäkta!) HELVETE SÄGER DOM INTE TILL ATT JACKAN RÅKAT UT FÖR ETT "MISSÖDE"? VARFÖR LÅTER DOM MIG SOM KUND GÅ OVETANDES DÄRIFRÅN MED EN JACKA I SÄMRE SKICK ÄN VAD JAG LÄMNADE IN???!
 
Arg som ett bi tog jag upp telefonen och ringde dirket till tvätten varpå samma äldre man som bara ca 20 minuter innan lämnat ut jackan till mig svarade. Jag förklarade vad som hänt och att jag fann det mycket olustigt att jag lämnar in en hel men inte ren, för mig väldigt dyrbar jacka på kemtvätt och får tillbaka en jacka som dom haft sönder och dessutom utan att säga något till mig som kund. Den äldre mannen på andra sidan telefonen blev så tyst och ville inte riktigt ta på sig detta att jag fick säga något i stil med "Hallå, är du fortfarande kvar?!". Jag antar att mannen inte vågade något annat än att låta mig komma förbi och visa upp jackan vilket jag gjorde direkt.
 
Med kvitto, den trasiga jackan och Mr Right i släptåg gick jag med raska arga steg tillbaka till TVÄTTBUTIKEN som för det första direkt då jag kom innanför dörren började skylla ifrån sig, för det andra frågade dom mig om jag inte kunde höra av mig till butiken där jag köpt jackan och se om jag kunde köpa nya delar (Varför ska jag som kund till TVÄTTBUTIKEN åka till Stockholm och Red Devil där jag för 5-6 år sedan köpte min jacka och se om JAG kan KÖPA nya delar som DOM haft sönder?!). Jag förklarade iskallt för dom att jackan jag lämnade in var en Canada goose och ifrågasatte om dom A) Visste vad det var - vilket dom inte gjorde B) Hade någon som helst aning om hur en dunjacka med pälskrage skulle kemtvättas - det betvivlar jag såhär i efterhand starkt att dom gjorde.
 
Den äldre mannen började snabbt leta reda på dom saknade delarna och rätt som det var så kom han ut med näven full med sådana stopp och lås, men inget av dom var mitt eller ens i närheten av att likna mitt. Han tittade på mig med en blick som sa ungefär "Du kan inte nöja dig med något av dessa?" varpå jag tittade tillbaka på honom och iskallt sa "Inget av dom där är mina" varpå han återgick till sitt letande och hör och häpna... efter ytterligare en stunds letande fann han mina delar. Han klippte av det som deras förbannade tvättmaskin(?) haft sönder och satte tillbaka mitt lås och stopp.
 
Jag orkade inte ens nämna ytterligare en gång dom vita sömmarna på jackan eller det faktum att jackan känns mycket tunnare (hoppas innerligt att allt dun kommer tillbaka då den använts ett tag). Utöver allt detta så var jackan inte helt torr då jag fick tillbaka den och så vitt jag vet så är det just DÄRFÖR som jackan behöver vara borta en hel vecka, för att den ska bli torr.
 
GAAAAAH!!!

Näst sista valpkurstillfället.

 
Jag hann knappt landa från Örebro förrän en ny arbetsdag såg ljuset och efter jobbet drog jag raka vägen hem till Mr Right där en snabbmiddag väntade innan jag och svärmor tog med oss Milou på näst sista valpkurstillfället.
 
Då Milou är en egen lite terrier så vill han mycket gärna hälsa och umgås på de andra kursdeltagarna (hundar som människor) så därför har vi fått en egen liten "bur" där vi håller hus under kursen, så Milou inte kan se dom andra deltagarna och får lättare att fokusera på oss.

Fullmatad med information.

 
Så var sista daen kommen på kursen och jag börjar känna mig rejält fullmatad, kanske blev jag så fullmatad under gårdagens middag med övriga kursdeltagare att jag fick i mig något olämpligt, för morgonen innan och efter frukost, tillbringade jag inne på badrummet, hängandes över och på toaletten - usch!
 
Som tur är mådde jag bättre ganska direkt efter att det "onda" fått komma upp och jag kunde vara med redan från kursdag 2´s början. Tur i oturen.

Morgonlyx!

Jag tycker att det är väldigt lyxigt att inte bara få äta hotellfrukost två dagar i rad, utan även kunna titta på TV4 Nyhetsmorgon en hel timme innan jag måste lämna sängen :)

Återuppleva minnen från London i mars!

 
Fish n´ chips på The Bishop´s Arms - detta har jag inte ätit sedan jag och Mr Right var i London i mars!

Inte riktigt som hemma...



 
Inte riktigt som hemma, men helt klart godkänt för att spendera två nätter och tre dagar (haha det lät som kursen kommer hållas på mitt lilla rum, vilket den naturligtvis inte kommer att göra). Dags att ta med sig kollegan ut för att hitta bra middagsställe... :)

Hej Örebro!

 
Hej Örebro och Elite Stora hotellet där jag ska spendera de mesta av min tid fram tills på onsdag kväll då jag och kollegan sätter oss på bussen hemåt igen. Dags att checka in! :)

Packa upp, packa om.

Jag är verkligen nöjd med helgen. Vi hann med både en helt fantastiskt god halv åtta hos mig inspirerad middag med mamma och pappa på fredagkvällen, Mitt kök mässan i sällskap av mamma, mammas väninna och världens bästa Susanna och hennes kille. Vi umgicks med the one and only Daniel på kvällen och söndagen, innan vi åkte hem hann jag och mamma ta en promenad och jag och Mr Right besökte bland annat en av våra favorit inredningsbutiker i Stockholm, Stalands möbler i Kungens kurva, där Mr Right hittade en tvålpump från Cult design som fick följa med oss hem.
 
Helgerna är alldeles för korta, det är och har alltid varit min mening. Det vi inte hann med den här gången, som jag hoppas hinna med då vi kommer hem till jul är att träffa bland annat mina fantastiska fd kollegor Sofia och Mari och Mr Right och jag hann inte ta en repa på stan. Men som sagt var, det är bara cirka en månad och sen är vi tillbaka i Stockholm ;)
 
Nu är det hög tid att packade upp och packade om för imorgon eftermiddag bär av till Örebro för kurs tisdag till onsdag kväll.

Det har blivit en tradition!

 
Förra året besökte jag och Mr Right mässan och älskade den! Och vem älskar inte en mässa som inbjuder till matlagning, smakprover, gratis produkter av de senaste i kokkonstens värld? Dessutom "bjuds" det på alla världens viner och övrig dryck - we like it!
 
Årets mässa var inte riktigt lika bra som förra årets mässa, men helt klart värd ett besök. Både Mr Right och jag konstaterade att det var väldigt mycket barnvagnsfamiljer på plats vilket kändes en smula udda. Vin och spädbarn går inte riktigt ihop i min värld men men... Jag provdrack bland annat ett vitt vin från USA som kostade 269 kr, MYCKET GOTT!
 
Innan vi lämnade mässan besökte vi MUMM´s monter för en sista sipp :)
 

Nu är vi på G, mot Stockholm!

 
Skönt att både Mr Right och jag valde att sluta vid lunch. Skönt att vi då kom iväg i rimlig tid och på så sätt får lite längre tid i Stockholm. Skönt att vi är på väg - gangnam style (för er som var med på Mr Right´s 30 års fest!) :)

Imorgon åker vi "hem".

Vi sticker till Stockholm imorgon vid lunch. Det ska bli MYCKET trevligt då vi inte varit hemma (det kommer alltid vara hemma!) sedan juli! Den korta weekend helgen ska bestå av bland annat Allt om köket mässan på Stockholmsmässan, familjen-mys och umgås med lite vänner. Som sagt var... mycket trevligt!

Alfred kommer om cirka 3 veckor!

Åh vilken lycka! Jag hade ett för mig okänt nummer som sökt mig inget mindre än 4 gånger idag så när jag klev ut genom dörren från jobbet ringde jag upp det okända numret som visade tillhöra Mio. Butiksbiträdet som jag träffade i lördags hade ihärdigt försökt få tag på mig för att meddela att Mopsen är utgående sortiment men att hon lyckats komma över en åt mig!
 
Dessvärre kommer jag få vänta cirka 3 veckor innan Alfred står hemma i bokhyllan, men jag antar att det är som dom säger... Den som väntar på något gott... ;)
 
Ps. Alfred kostar bara 199 kr. Billigt för att vara en hund, inte sant? :)

Rött är sött.

 
 
Efter att ha köpt ett nytt överkast till sängen så kände vi att lite nya sängkläder och kuddar skulle göra susen för sovrummet. De röda sängkläderna, röda prydnadskuddarna och även den tomteröda bordlampan fick följa med oss hem från IKEA.

Ett efter-jobbet-besök på IKEA.


Hämtade upp Mr Right efter jobbet och han föreslog att vi skulle åka till IKEA. Varför inte sa jag. Vad vi kom hem med får ni strax se :)

Stockholm i mitt hjärta.

 
Jag är stormförtjust i min STOCKHOLM´s ljuslykta från Village. Nyinköpt för idag.

Like or dislike?

 
Denna kudde gånger två har jag beställt från Village butiken här i stan. Jag saknar så klart Stockholm även om jag ÄLSKAR att bo i Karlstad. Och på något sätt känns det mer okej att ha STOCHOLM´s saker om man bor i Karlstad än om man bor i Stockholm (jag kan ha heeelt fel). Hur som helst, två av dessa prydnadskuddar kommer så småningom pryda våran soffa och nu till frågan... gillar ni kudden eller gillar ni inte kudden?
 
Tyget finns även att köpa per meter och jag måste erkänna att jag är lite sugen på att slå till på ett par meter och försöka mig på att sy panelgardiner till vardagsrummet av dom, samtidigt som en del av mig är helt och hållet emot gardiner i våran lägenhet. Vad tycker ni? Gardiner eller inte gardiner? Kan det bli för mycket?

Jag ska få min alldeles egen hund!


Allt tjat om en egen hund har äntligen lönat sig! Nu ska jag äntligen få en alldeles egen hund. En hund jag inte behöver dela med någon! Låt mig presentera Alfred 2,5 kg :)
 
Skämt å sido. Jag har länge suktat efter denna söta Mops på Mio.se och det var delvis därför vi idag besökte Mio. Tyvärr fanns det ingen Mops i butiken men butiksbiträdet lovade att ringa och höra med leverantören om de kunde köpa in en åt mig. Hoppas, hoppas...
 
Bild lånad från Mio.se

Mio min mio.

 
Har precis kommit hem från en shoppingrunda med Mr Right. Vi hade totalt glömt bort att det var Alla helgona och att butikerna därför inte öppnade förrän senare så vi fick fördriva lite tid i Mitticity innan de butiker vi gett oss ut för att besöka öppnade. Vi besökte bland annat Boulevard, DiModa, Åhléns, Naturkompaniet, Clas Ohlson och Village. På Naturkompaniet hittade jag en jättepraktisk matlåda av märket frozzypack (visar bild senare) och på Village beställde jag två prydnadskuddar till vardagsrummet samtidigt som jag fick med mig en ljuslykta hem.
 
När vi kom hem så bestämde vi oss för att åka och hämta Milou men på vägen till svärföräldrarna så stannade vi på Mio och tittade på bland annat ett nytt överkast. Det brun/beiga överkast vi haft fram tills idag var fint men efter alla år och ett par stycken flyttar så kändes det som de var dags för något nytt. Det var faktiskt Mr Right som fann vårat nya överkast, Pauline, inne på Mio. Vårat överkast är precis som det på bilden ovan fast i marinblått.
 
Bild lånad från Varnamoofsweden.se

Tråkbil kan du ha själv!

 
Jag vet att man inte ska bry sig om vad andra tycker eller tänker men då jag och Mr Right köpte våran nya bil, V50, så kändes det tråkigt då allt för många ansåg att vi köpt en tråkbil. Vi trivs MYCKET bra med V50. Den är inte bara otroligt praktisk (kombi är i och för sig alltid praktiskt), den är även otroligt snål!

Jag kör ju V50 till och från jobbet och har sedan vinterdäcken åkte på bilen lyckas få ner medelförbrukningen till otroliga 0,39. Jag undrar om alla som anser att vi har en tråkbil kan slå våran medelförbrukning? Tråkbil kan du ha själv! :)