Svenska kräftor = kräftskiva.

I helgen som precis varit åkte jag och Mr Right ännu en gång till Karlstad för att ha kräftskiva med Mr Right´s familj.

Fredagkväll orkade vi inte några störra utsvägningar då både jag och Mr Right hade arbetat hela dagen och dessutom kört dom 30 milen som det är till Karlstad. Istället umgicks vi med Mr Rights föräldrar på deras baksida tills solen gått ner och en bra stund efter det. Vi riktigt njöt av den tropiska värmen och då vi vaknade på lördagen verkade det fina vädret hålla i sig. Lagom till att jag ätit frukost och satt mig i bilen för att åka och hämta upp syrran så började det regna. Lördagens första stopp blev på Bergviks köpcentrum där syrran åt frukost innan vi snabbt gick igenom köpcentrumet för att sedan åka vidare till IKEA. På IKEA fick jag tag i gardinstänger coh syrran köpte lite smått och gott. Efter IKEA åkte vi vidare till ICA Maxi så att syrran skulle få handla upp sig på lite (billig) mat och efter ICA Maxi tog vi en liten omväg förbi Rusta och WILLY:S innan vi landade i syrrans lilla studentrum.

Syrran visade prov på stora student-kok-konster i form av burksås och pasta och när maten var i magen hjälpte hon mig att färga mitt hår så nu är jag redo för hösten :)

Vid 17-tiden kom jag åter hem till svärföräldrarna och vid 19-nånting började vi våran kräftskiva! Vi åt svenska färska kräftor, lite räkor och pratade till midnatt då det började bli lite för svalt för att sitta ute.

Herregud!

Jag hinner inte med mitt liv och det blir extra påtagligt då jag nyss loggade in här för att finna att jag varit borta från bloggen i 5 dagar, men att dessa 5 dagar känns som max 2. Med vetskapen om att 5 dagar känns som 2 inser jag att jag inte hinner med det som vi i folkmun kallar för att leva.

Jag andas, alltså lever jag. Jag arbetar, alltså producerar jag något. Jag tillbringar minst 9 timmar om dagen på mitt arbete, ibland till och med lite mer. När jag sedan kommer hem från arbetet tar jag hand om det som måste plockas upp och placeras ut på rätt plats i lägenheten och någonstans mellan att arbeta, att packa upp alla saker (hur kunde jag samla på mig så mycket saker?!) och att hitta rätt plats, rätt läge, för dessa saker tappade jag bort mitt liv.

Så vad vill jag då göra istället för att packa upp saker och placera ut dessa saker i lägenheten? Jo jag vill umgås med mina underbara vänner. Jag vill strosa runt på stan. Jag vill läsa en bra bok under min nu monterade sänglampa. Jag vill gå promenader längs sjön och jag vill ligga på rygg i soffan och göra absolut i n g e n t i n g .

Och just absolut ingenting tänker jag göra nu.

Första träningspasset på... evigheter!

Klockan 19:05 idag så stod jag och mamma laddade i träningssalen, redo för body pump. Lite drygt en timme senare lämnade vi gymmet, båda två helt slut! Jag fick ofrivilligt ta över syrrans plats längst fram i träningssalen med speglar från två vinklar och det var sådär lagom o-charmigt att se hur kroppen förfallit under sommaren.

Det är inte alls samma sak att stå en plats längre bak mot att stå längst fram i salen. Det känns som att alla tittar på en och att dom förväntar sig att man ska vara lite av en proffs och en gärna ett vältränat sådant. Jag är varken proffs eller vältränad och saknade syrran framför mig då hon ger bra tips under passet utan att ens veta om det. Det kändes som jag tappat både teknik och massa muskelmassa. T r i s t

Nog sagt om det meeen... Syrran jag (vi!) saknade dig under passet och gymbesöken kommer inte bli detsamma utan dig :(

Jag har ingen tid för datorn eller mig själv.

Torsdagkväll och jag befinner mig där jag borde, i soffan, sådär lagom slut efter kvällens body pump. Första body pump passet, eller rättare sagt, första träningspasset överhuvudtaget sedan semestern drog igång och tyvärr märktes det. Kondition och styrka är en färskvara men snart är jag "på´t" igen!

Imorgon är det åter fredag och då är det en vecka sedan Mr Right flyttade till Stockholm på riktigt och vi bar upp Mr Right´s sista saker till lägenheten (däribland ett skrivbord). Imorgon åker vi även återigen till Karlstad, men denna gång inte för att bära mer än nödvändigt (inte heller för att montera saker) utan för att ha en mys-och-kräftskive-helg. Jag och syrran ska även besöka diverse butiker för att köpa saker som hon under sin första vecka i Karlstad, kommit på att hon behöver. Förhoppningsvis har vi dock med oss det mesta som hon känt att hon saknat under veckan då vi (jag) fått en liten "plocka ihop-lista".

Det går bra på nya jobbet och jag trivs som fisken i vattnet. Dock är det mycket att stå i (vilket jag i och för sig älskar!) så efter jobbet försöker jag mest få mat i magen och varva ner innan det är dags för sängen. Det jag precis skrev kan dock tas med en ganska stor nypa salt då jag, Mr Right och våran gemensamma väldigt nära vän Daniel arbetat hårt även utanför våra heltidsjobb. Vi har burit möbler/flyttkartonger/annat krafs, vi har borrat och skruvat och fått upp bland annat sänglampor ovanför sängen. Jippie.

Det jag dock inte haft någon som helst tid för är bland annat att starta min dator och därmed blogga (tack gode gud för att jag kan läsa mailen i mobilen!). Jag har inte heller haft någon som helst tid för att bry mig om mig själv och mitt yttre, men det ska det så klart bli ändring på redan nu i helgen :)

Nu är det dags för sängen för det är ju även en dag imorgon... :)

Världens bästa fästman är Mr Right.

Hur jag vet detta? Jag har määäääängder med exempel men ett som snart (om sisodär en timme) blir aktuellt är det faktum att Mr Right, med det sista av sina saker, igår kom till Stockholm och mig. Vi ägnade hela gårdagskvällen åt att möblera om i sovrummet och hallen, för att göra plats åt Mr Rights skrivbord.

Idag, om som sagt var ca en timme, kommer Mr Right´s väckarklocka att ringa och då blir det en snabb frukost innan vi åker hem till mamma och pappa där syrran just nu bor. Där ska vi hämta upp henne för vidare transport till OKQ8 där syrran hyrt ett släp. Då släpet är påkopplat på Skruttis så bär det av hem till mamma och pappa igen för att lasta in alla dom saker som syrran ska ha med sig till sitt nya boende som lustigt nog är i Karlstad (Mr Right och syrran byter stad med varandra). Så Mr Right som var i Karlstad så sent som igår eftermiddag åker nu tillbaka till Karlstad med mig och syrran och hela stora släpvagnen. Eventuellt ska vi, när släpet är fyllt med syrran saker, åka förbi IKEA i Kungens kurva så att syrran kan få köpa med sig en 120 cm säng, annars köper vi den i Karlstad under dagen.

Väl framme i Karlstad lär det bli en hel del spring i trapporna innan allt är på plats i syrrans studentrum och sedan ska vi påbörja monteringen av alltihopa innan vi på kvällen ska få en middag hos mina underbara svärföräldrar! Jag ser fram emot att syrran får träffa Mr Rights bror (som lovat att hjälpa till med allt bärande av möbler - snälla han!) och Mr Right´s föräldrar. Sen återstår bara att mamma och pappa får träffa dom vid ett lämpligt tillfälle.

Vi får väl se om vi orkar med en liten utgång senare på kvällen (för att visa syrran runt lite) eller om vi är alldeles för trötta :) Imorgon söndag har jag i alla fall lovat syrran en liten guidad tur både på stan och utanför stan, innan vi så småning om vänder om hem till Stockholm.

Jag stillar träningsångesten med faktum.

I samband med att jobbet och vardagen börjar igen infinner sig alltid en och samma sak, vardags- och träningsångesten. Ångest över att försöka pussla ihop ett arbete med fritid med träning. Dvs arbetstiderna (som i och för sig är rätt flexibla) bestämmer vilket träningspass som jag kan gå på och dom i sin tur bestämmer hur mycket jag och Mr Right ses på kvällen.

Utan att ha tittat på gymmets träningschemat för hösten så hade jag som plan att fortsätta som jag gjort på våren, dvs spinning på tisdagar, body pump på torsdagar och söndagar. Sen hade jag av någon orsak fått för mig att dom (gymmet) hade box på onsdagar och detta har jag lyckats övertala Mr Right att han och jag ska gå på. Men så häromdagen så var jag inne och tittade på höstens schema och inser att boxen och spinningen är båda två på tisdagar, direkt efter varandra. Jag testade att köra dessa två i kombination men efter 45 minuters hård spinning är man rätt trött och boxpasset visade sig då vara på 75 minuter vilket tog musten ur hela mig!

Hur som helst så får jag försöka pussla ihop passen för boxen ska jag och Mr Right testa tillsammans :)

När jag senast igår, på jobbet, fick lite ångest över att jag inte varit på gymmet på snart evigheter (känns det i alla fall som) så stillade jag snabbt dessa tankar med det faktum att vi, jag, Mr Right och Daniel, hållt på att genomföra den här flytten i drygt en vecka. Det har varit massa spring i trappor (ben- och konditionsträning), massa tunga och lätta lyft (styrketräning) och varje kväll har jag gått till sängs med en aning träningsvärk. Det måste väl ändå betyda något? ;)

Hur som helst, från och med torsdag i veckan som kommer så blir det mjukstart med body pump. Känns skönt och efterlängtat! :)

Jag är ingen gardin människa.

I söndags var jag på IKEA och handlade lite smått och gott till lägenheten. Då fick förutom en takspotlight, en papperskorg, en förvaringslåda för plastpåsar och en klädhängare som du trär över dörren, även tre uppsättningar gardiner följa med hem. I gamla lägenheten, som var en vindsvåningsetta, hade jag aldrig några gardiner (förutom världens bästa rullgardin som hängde i sovrummet/allrummet), så då jag med hjälp av min goda vän Daniel hängde upp två uppsättningar av dom nyinköpta gardinerna i vardagsrummet så tyckte jag snarare att gardinerna var i vägen och förstörde rummets helhetsintryck, än att det var snyggt.

Daniel menade dock ändå på att gardinerna gav rummet en mjukare "look" och att jag skulle ge dom en chans. Snart har gardinerna hängt i vardagsrumsfönstret en vecka och jag är ännu inte helt säker på om jag vill ha dom eller inte. Mr Right hade ett par halvt om halvt fallfärdiga gardiner hängandes i sin gamla lägenhet, men dock ändå ett par gardiner, så jag tror att jag tänker överlåta dom eventuella fortsatta gardin inköpen åt honom :)

Det återstår även att se om vi ska ha några gardiner i dom andra två rummen, men det får tiden eller orken till att sätta upp gardinstänger där, visa.

När något slutar, tar något annat vid.

Tänk att snart är första arbetsveckan på nya jobbet förbi - vad snabbt det har gått och vad mycket information jag har blivit matad hjärnan med! Igår blev jag avtackade av gamla jobbet, halv tre skulle jag och en annan kollega som också slutat möta gamla kollegorna i gamla pentryt. När jag halv tre kom till pentryt så var det betydligt fler människor där än bara dom närmaste kollegorna och jag förundrades över att så många, externa kollegor (utanför husets väggar) ville vara med och "fira".

Vi åt tårta och sörplade kaffe och alla frågade samma sak, "Hur känns det att byta jobb? Vad ska du göra där?".  Mitt i allt prat så ställde sig chefen upp och höll ett kort tal samtidigt som han överlämnade en av dom vackraste blombuketterna jag någonsin har sett. Sedan fortsatte fikat och pratet ett tag till, tills min närmsta och absoluta favorit kollega ställde sig upp med ett halvstort kuvert i handen. Även hon höll ett kort tal innan hon överlämnade kuvertet. Kuvertet visade sig innehålla ett presentkort på ZETAS som är en handelsträdgård utanför Stockholm. Enligt dom som varit där är butiken Rolls-royce av alla handelsträdgårdar och dom har dessutom så mycket mer än bara växter så jag ser verkligen fram emot ett besök i vår! :)

Som att inte allt detta vore nog så räckte min gamla chef över en bärkasse fylld med smått och gott. I kassen var det följande; en vit bricka med romantiskt målade rosor på, en smal avlång påse som jag tror är gjord för att ha tex en flaska vin i(?), salladsbestick i trä, två smörknivar (även dom gjorda i trä), en liten söt skål av glas, ett stelt armband i silver, två olika sorters kakor och ett handgjort kort där det står väldigt fina och rörande saker. Alla sakerna i bärkassen var gjorda av gamla chefens enhets brukare och allt var gjort för hand med största möjliga omsorg.

När jag ett par timmar senare kom ner till mitt nya jobb var det dags att gå hem men eftersom jag inte hade räknat med så mycket presenter så fick jag be mamma komma och hämta mig :)

Väl hemma på soffan kände jag mig väldigt rörd av den fina avtackningen!

Mjukstart.

Uppkrupen i soffan känner jag mig nöjd med dagen.

Första dagen efter semestern. Första dagen på nya jobbet, med en hel del nya kollegor och nya arbetssysslor. Första vardagen utan Mr Right, i våran lägenhet. Dessutom kom det regn idag vilket gjorde att det blev ännu lättare att sitta instängd på jobbet till 18:30. Visst saknar jag semestern, ledigheten och att kunna göra vad jag (vi) vill, när jag (vi) vill. Men ändå känns det mer än OKEJ att vara tillbaka på jobbet, tillbaka i vardagen, med vardagslunket.

Dagen började med ett snabbt besök på Huddinge sjukhus. Mamma var med som sällskap vilket gladde mig rejält då jag och Huddinge sjukhus är allt annat än vänner. Vid ca 10:30 var jag på jobbet och trodde först att jag skulle få en mjukstart då syrran meddelade att det enbart låg ca 7 fakturor i hennes inkorg. Skönt(!) tyckte vi och började styra upp lite ordning och reda i, för fyra dagar, vårat gemensamma arbetsrum. När jag en stund senare fick för mig att logga in på min mail som stått orörd i 4 veckor så insåg jag snabbt att fakturorna förmodligen låg hos mig.

När jag efter lunch lyckades logga in i ekonomiprogrammet (efter att ha fått bett om mitt lösenord som jag under min semester tycks glömt bort?) så kom smällen... 151 oöppnade fakturor. BAM! Det var den mjukstarten. Bara att sätta igång och skriva ut allihopa och börja försöka gå igenom dom. Då vi, som sagt var, 18:30 gick hem, återstod bara 25 knasiga fakturor och jag var mer än nöjd med min första arbetsdag efter semestern.

Det lär inte bli svårt att somna ikväll ;)

Semestern lider mot sitt slut.

Semestern lider mot sitt slut, med bara ett par timmar kvar till midnatt känner jag mig mer än nöjd med dom fyra veckor jag och Mr Right haft. Vi har haft massor av sol och härlig värme. Vi har ätit och druckit gott och upplevt massor! Vi har till och med hunnit med att flytta och även om lägenheten bara till ca 70% är i ordning så kan jag redan nu ana hur fint och mysigt det kommer att bli!

Igår tog jag mitt fjärde dopp i svenskt vatten i år, mitt andra dopp i Stockholm och vattnet var så varmt och härligt. Kanske var det årets sista dopp? Förhoppningsvis inte... :)

Det som göms i snö kommer upp i tö...

I tisdags då flytten gick försvann en sak som jag behövde inför morgondagens jobbstart och sedan dess har jag och Mr Right letat ö v e r a l l t efter denna sak. Igår, efter att ha kommit hem från m&p där vi blivit bjudna på grillat, tog jag ett sista ryck i försöket att finna den försvunna saken och efter att ha vänt upp och ner på nästan hela lägenheten så gav jag för en sekund upp.

Sekunden därpå frågade jag Mr Right om vi inte kunde gå till gamla lägenheten och rätt som det var, var vi där och rotade runt i mörkret med en ficklampa (såg inte alls misstänksamt ut utifrån) och rätt som det var så fann jag det jag sedan i tisdags letat efter. Vilken lättnad!

Väl hemma igen firade vi "fyndet" på balkongen med ett varsitt glas rött.

Jakten på balkongmöbler.

Andra dagen i lägenheten lider mot sitt slut och vi närmar oss tredje natten. Dagen har, precis som igår, varit intensiv. Trots att vi inte vaknade förrän 9 (fast det kanske är tidigt med tanke på att vi har semester?) så har vi hunnit med en hel del. Vi började dagen med att bära upp lite överflödiga möbler plus en bänkdiskmaskin (ja ni hörde rätt, vi föredrar att handdiska!) till vindsförrådet en våning upp och sedan samlade vi ihop lite skräp som blivit då vi målat och gick och kastade det.

Sen bar det av till Biltema för att köpa 10 stycken muttrar att skruva ihop matbordet som står i vardagsrummet med. Väl hemma i lägenheten skruvade vi ihop och satte matbordet på plats och fortsatte sedan med att tömma resterande flyttkartonger. (Observera gärna att nu är enbart alla flyttkartonger tömda, det återstår nästan lika många svartasopsäckar med kläder, skor och andra saker i...)

När vi kände oss nöjda med det vi fått upp ur flyttkartongerna så bestämde vi oss för att vi behövde en pause från lägenheten och hela "flyttgrejen" så vi satte oss återigen i bilen och den här gången för att åka och titta på ett "cafébord" till balkongen. Vårat första stopp var gigantiska Hornbach (mest för att Mr Right som var där med mig på måndagen och köpte flyttkartonger, skulle få sig en bättre rundtur bland hyllorna - killar gillar ju sådant). Hornbach hade inget bord som vi tyckte passade våran lilla balkong så vi fortsatte till Jysk. Där fanns absolut ingenting så vi fortsatte vidare till nästa butik, Rusta. Inte heller där fanns något som man kunde kalla utemöbler eller bord.

Vidare till Jula, med ett kort stopp på vägg-i-vägg-butiken ÖB. På ÖB fann vi (otroligt nog!) en sophink att ha inne på badrummet, lite lampsprit till Mr Right´s bordsbrasa och en vattenkanna. Inne på Jula hittade vi äntligen ett "caféset" som vi tyckte var fint och inte allt för ostabilt. När vi sedan började leta efter en kartong med bordet i så visade det sig att sista exemplaret var det som stod framme, men att vi efter lite diskussion med chefen för Jula butiken kunde få köpa det med rabatt. Gärna för oss!

När bordet skulle bli vårat visade det sig att bara en av två stolar fanns kvar till bordet och då kändes inte ett köp längre lika aktuellt. Småbesvikna över att varit så nära att köpa ett bord sprang vi över en värmare av pelarmodell som skulle göra sig utmärkt på balkongen! Vi hittade även en gigantisk kedja, egentligen avsedd för mopeder, som ska lindas runt min och Mr Right cykel.

Efter Jula fortsatte vi till IKEA, vilket vi redan vid första tanken, borde förstått var ett stort misstag. IKEA hade absolut lite utemöbler att välja på, men ingenting avsett för en balkong. Vid det här laget, VÄLDIGT besvikna över att inte ha hittat något vände vi av hemåt och på vägen sa Mr Right något i stil med "Men K-Rauta då?". Sagt å gjort, vi svängde in på K-Rauta och där (av alla ställen?!) fann vi ett litet nätt "caféset" i trä för 719 kr. Vi köpte även med två svarta dynor till stolarna för att göra dom lite bekvämare om man ska sitta länge.

Väl hemma insåg vi dessutom att bordet och stolarna redan var monterande så det var bara att ställa dom på plats och använda dom direkt - vilken lycka :)

365 dagar = 1 år med Mr Right ♥

Igår firade jag och Mr Right ett år (tänk att tiden går så fort!). Vi började firandet med att fortsätta att börja packa upp saker i lägenheten. Av dom ca 20 (25?) flyttkartongerna fick vi upp ungefär 15 vilket vi var mer än nöjda med då vi fick besök av mamma och syrran som ville se hur det gick för oss.

Då regnet öste ner så gott som hela för- och eftermiddagen gjorde det inte så mycket att vi var inomhus och fixade. Vid 17-tiden började det spricka upp på himlen vilket var bästa möjliga timing då Mr Right och jag skulle bege oss in till Söder för en musselmiddag på Akkurat. Vi hade bokat bort till 19 och när vi lämnade restaurangen ca 20:30 var vi mer än mätta.

Mr Right har som ni säkert vet vid det här laget velat besöka en Skybar i Stockholm, så på hans förslag tog vi en promenad genom Gamla stan och till Vasagatan för att besöka Radisson SAS Blu´s Skybar. Högst upp på 9:e våningen tog jag ett glas vitt och Mr Right en öl medan vi njöt av varandras sällskap och den magnifika utsikten! :)

Nyfiken på Skybaren? Klicka här för mer info.

Hur tänkte vi? (Kaos!)

I söndags kom vi hem från Karlstad och direkt satte vi igång och måla om sovrummet i nya lägenheten. I måndags fortsatte vi samtidigt som jag packade ner mitt pick och pack. Allt gick i en rasande fart och ambitionerna var s t o r a . I tisdags eftermiddag (efter att ha spenderat nästan hela dagen i Nynäshamn med Mr Right´s vän K som var på besök från Karlstad) gick (hör och häpna!) flyttlasset.

Jag vet inte riktigt hur vi tänkte då vi åkte till Statoil och tog den största släpvagnen dom hade (en 11 kubiks). Jag var inte ens helt färdig med packandet men ut skulle det så sagt å gjort. Mr Right och K började bära ut dom största möblerna medan jag i en turbofart försökte hinna ikapp med det sista som skulle ner i flyttkartongerna och plastsäckarna. När Daniel slutade jobba vid 16 så tittade han förbi och avlöste K som då åkte till sitt hotell i stan.

19:30 på kvällen var släpvagnen tillbaka lämnad (hela flytten gick på 3,5 timme) och nya lägenheten liknade mest ett bombnedslag. Grabbarna var förståeligt nog hungriga efter allt bärande av både flyttkartonger, en 160 cm bred madrass, sänggavlarna och min bastanta 75 kg´s TV-bänk så vi åkte till en av dom närliggandes pizzeriorna där jag fick mig en välförtjänt räksallad innan vi återvände hem till lägenheten för att försöka montera ihop sängen - vi skulle ju sova första natten i lägenheten samma kväll.

Allt gick galant och vi sov som stocken!

Home sweet home.

Igår vid 13-tiden kom vi för första gången på över tre veckor till Stockholm och tillbaka till lägenheten. Allt var sig likt hemma, som när på några växter som tappat ett par blad.

Efter att ha packat upp det mest nödvändiga ur bilen och fått lite thaimat i magen styrde vi bilen vidare hem till m&p för att få oss en kopp kaffe och nycklarna till min och Mr Right´s blivande, första gemensamma bostad. När vi kort berättat för m&p hur semestern varit (en längre redogörelse med fotografier kommer i lägenheten då allt börjar bli färdigt!) så satte vi oss åter i bilen och åkte till lägenheten. Högst upp i huset ligger lägenheten och den är i väldigt fint skick!

Eftersom alla har olika smak och stil, så kände vi att vi dock ville måla om i sovrummet så sagt å gjort, vi styrde bilen mot Byggmax för att 10 minuter innan dom stängde, komma ut med en sidenmatt 10 liters vit målarfärgsburk. Denna tillsammans med två rollers, en pensel, en tub med spackel och två spackelspadar fick bli grunden för sovrummet. Väl hemma i gamla lägenheten plockade vi på oss målarkläder, en trappstege, en strålkastare och min bärbara stereo innan vi traskade till lägenheten och påbörjade målandet.

Efter någon timme tittade min och Mr Right´s gemensamma vän Daniel förbi och hjälpte till att spackla ena hallväggen.

Vid 20:30 insåg vi att sovrumsväggarna inte skulle kunna ta emot mer färg utan lite vila och traskade hem. Kvällen avslutades, dödströtta, i soffan framför den verklighetsbaserde filmen "Jakten på lycka".

Dag 11: Lübeck - Karlstad, 95 mil på en dag.

Imorse började vi våran resa rean innan klockan 07. Jag tror man kan säga att jag hade resfeber eller i alla fall hemlängtan för jag vaknade redan vid 02 och kunde inte somna om!

Efter att ha checkat ut från hotellet satte vi oss i bilen och Mr Right körde från Lübeck till Flensburg där vi tog en bensträckare innan vi fortsatte in i Danmark. Någonstans längs vägen stannade vi till och åt frukost (på danska sidan) och där skedde även ett förarbyte så att jag hamnade bakom ratten. Jag körde sedan genom så gott som hela Danmark och vidare in i Sverige. Vi tog Öresundsbron över till Sverige.

Vi stannade för lite lunch på MAX hamburgare i Löddeköping (Skåne för er med dålig geografisk koll) och därifrån körde Mr Right hela vägen till en bit utanför Halmstad då vi tankade upp Skruttis och bytte plats igen. Sedan sträckkörde jag från en bit utanför Halmstad, via Göteborg och hela vägen hem till Karlstad. När vi ca 19:30 (med alla stopp inräknade) parkerade bilen på Mr Right´s uppfart var vi rätt möra i kroppen men glada över att vara framme. Ca 95 mil (lite mer egentligen) blev det på en dag. Bra gjort!

Dag 10: Calles & en... cappuccino till?

Sista riktiga dagen i Lübeck och vi "flydde" stan ett par timmar för lite autobahn körning (Mr Right har kört varenda meter vi varit på tysk mark) till Rostock. Med gps:en som hjälp hittade vi utan problem fram till vårat mål för dagen, dryckesbutiken Calles!

Inne på Calles, där du kan köpa det mesta inom dryck och då främst alkoholhaltig sådan fick Mr Right gå loss på hyllorna medans jag drog kundvagnen. Det blev ett par plattor med öl, två kartonger med flaskvin, en Champagne och lite sprit innan vi nöjda över "fynden" återvände till Lübeck. Lagom till att vi parkerat bilen på hotellets parkering började hungern falla på och vi tog en varsin tonfisk sallad vid kanalen innan vi mätta och belåtna gav oss av på lite fönstershopping. Mr Right var sugen på en pikétröja men fann ingen han tyckte var klockren så vi fortsatte till caféet vi suttit vid igår och beställde på engelska in en stor öl till Mr Right och en cappuccino till mig.

Nöjda och belåtna efter shoppingen och den goda lunchen satt vi och njöt i solen i några timmar innan jag kände att törsten började falla på. När jag efter mycket om och men fick tag i en servitör och skulle beställa två stora öl (jag pekade tillochmed på ölen) så blev något otroligt fel. För ca 20 minuter senare (dom var allt annat än snabba på caféet) så kom samma servitör ut med en stor öl till Mr Right och en ny cappuccino till mig. Då förklarade jag på engelska att jag inte beställt en cappucino utan en öl varpå servitören gav mig det onda ögat och sa något tyst på tyska (lät som en svordom) och återvände in till köket med cappuccinon.

Direkt tyckte jag att det blev en otrevlig stämning på caféet och efter att ha suttit kanske 30 minuter till, insåg jag att servitören inte tänkte ge mig den öl jag beställt och då försökte jag få betala. Jag satt säkert och viftade med armen i 15 minuter innan Mr Right efter mycket om och men lyckades få dit samma servitör och vi fick betala. Då var jag arg som ett bi och la ingen dricks och sa absolut inte mer än nödvändigt till puckoservitören!

När vi lämnade caféet gick vi in i en av varuhusen och Mr Right hittade en jättefin vit pikétröja från Tommy Hilfiger. Dagen har dock avslutats bra för vi valde att äta middag på en jättemysig restaurang nere vid kanalen. Vi åt båda två rumpstek och åt den (av pappa och min ingifta morbror) omtalade efterrätten apfelstrudel :)

Imorgon checkar vi ut från Mövenpick och Lübeck och kör hela långa vägen hem till Karlstad.

Dag 9: Kanalbåtar & en annorlunda kalops.

Andra dagen i Tyskland och Lübeck är snart förbi och idag har vi fortsatt utforskningen av staden men denna gång inte bara till fots utan även med båt. Närmare bestämt med en av alla de kanalbåtar som guidar längs kanal(erna)en. Vi var på stan redan vid 10 och då avgick även första båten men eftersom ingen annan än jag och Mr Right syntes till vid båten så tog vi en promenad längs kajen och tog en morgonfika i väntan på att klockan skulle bli 10:30 och andra båten skulle avgå.

För varje minut som tickade på så kom det fler och fler turister som skulle åka med båten och vid 10:30 var nästan hela båten full. Till våran besvikelse pratade guiden enbart tyska, men av vad vi kunde förstå på tyska berättade han mest om Lübeck´s alla kyrkor, hur gamla dom var, hur höga tornen var osv. Det kändes inte som vi missade så mycket utan passade på att njuta av den vackra utsikten och solen.

Båtturen tog en dryg timme och då vi kom tillbaka fortsatte vi upp mot stora torget för en bit mat. Vi bestämde oss för att testa en av restaurangerna som låg lite vid sidan om torget och beställde in, vad vi trodde var kalops. När maten en stund senare kom ut så såg alla tillbehör ut som dom skulle men själva "kalopsen" var som fyra stora runda bollar av nermalet kött. Smaken var det absolut inget fel på - det var jättegott, men det såg inte ut som den svenska kalopsen vi är vana vid :)

Efter lunchen satte vi oss på ett café på stora torget och slappade i solen ett par timmar. Jag beställde in en glass till min cappuccino och när glassen kom så såg den inte så liten och nätt ut som på bilden utan den var g i g a n t i s k så jag fick dela med mig av den till Mr Right! :)

Nu ikväll tog vi en promenad längs hela stan (vi skulle egentligen ha korsat stan för kortast möjliga väg men gick och tänkte fel) för att komma till en båt som var ombyggd till restaurang. Redan igår såg vi båten och tänkte att där måste vi bara äta middag. När vi kom fram till båten visade det sig att det var en italiensk restaurang som mest hade pizza på menyn. Jag beställde en skaldjurspasta och Mr Right tog en pasta med scampi. Båda blev jättebesvikna på maten som var intetsägande och dåligt kryddad. Alltså inget ställe att rekommendera.

Imorgon har vi bestämt oss för att lämna Lübeck ett par timmar för att åka till Rostock och handla lite ;)

Dag 8: Deutschland, für alle!

Måndag och vi lämnade Danmark och Esbjerg och för Tyskland och Lübeck!

Mr Right som aldrig tidigare besökt Tyskland och därför inte heller kört på tyska autobahn fick bli dagens chafför och tog oss med hjälp av gps:en på ca 3 timmar in i Tyskland och till den vackra staden Lübeck. Då vi kom fram ca två timmar innan incheckningen på hotellet så bestämde vi oss för att parkera bilen på hotellets parkering och ta en kort promenad in till stan för en bit mat och utforskning.

Jag har varit i Lübeck en gång tidigare, men då jag inte var särskilt gammal vid tidpunkten så såg jag fram emot att se vad jag mindes och inte. Lunchen åt vi på den omtalade restaurangen Potter´s som ligger nere vid kanalen. Jag åt en klassisk wienerschnitzel och Mr Right åt oxfilé innan vi till fots tog en rejäl promenad på stan. Vid halv tre återvände vi till Mövenpick, som vårat hotell heter (ja det är den gigantiska lyxglass kedjan!) och checkade in. Våra hotellrum är jättefint och vi har fått en varsin(!) 140 cm säng att sova i!

Snart ska vi ge oss ut på stan igen, det blir säkert ännu mer stadsvandring, lite (fönster?)shopping och en middag på stan! Imorgon ska vi åka guidad tur på kanalen och spana in lite marsipantillverkning! :)