Vi har blivit med MacBook Pro.

No more icke fungerande skärm. No more seg dator eller flimmer.

Efter nästan ett års övervägande halv ligger jag just nu i soffan med en MacBook Pro som jag och Mr Right slog till på igår eftermiddag. Det är inte min första gång jag sitter vid en dator från Apple men det känns ändå lite ovant. I mång och mycket tycker jag att Mac:en fungerar precis som en PC men visst finns det en del skillnader.
Jag och Mr Right mottar gärna tips på program och saker man absolut bör uppdatera och fixa till Mac:en för att få ut det mesta möjliga av den. En snygg datorväska till Mac:en ska vi i alla fall skaffa oss.

Julafton i Karlstad.


Nu är julafton och julen förbi och vi är åter hemma i Stockholm. Tiden går fort då man har det trevligt och trevligt har vi verkligen haft det! Vi har ätit och druckit gott, öppnat julklappar och gosat med världens underbaraste Milou! Jag och Mr Right har gått långa promenader med Milou och sett på massa massa TV.

Så vad fick vi då i julklapp? Jo...
... Ett knivblock med 5 stycken Fiskars proffsknivar (Mr Right)
... Ett stort duntäcke (Mamma och pappa)
... Polkagristé (Mamma och pappa)
... En termosmugg i porslin (Syrran)
... Två stora blockljus (Syrran)
... En glassmaskin (Mormor och morfar)
... Pengar (Mormor och morfar)
... En prydnadskudde från Svenskt tenn (Mr Right´s föräldrar)
... En gjutjärnsgryta från Ernst Kirchsteiger (Mr Right´s moster och morbror)
Så bilen var minst sagt tunglastad då vi åkte hemåt i måndags :)

Milou´s första julafton.

Jul utan familjen.

I år blir julen lite annorlunda för mig. Jag ska fira jul borta från Stockholm, familj och släkt för att istället vara med Mr Right´s familj. Det är inte min allra första jul borta från familjen men det känns ändå lite konstigt och tomt samtidigt som det ska bli spännande att få se hur Mr Right´s familj firar jul.

Nu ikväll hade vi (familjen) mini julafton hemma hos oss (mig och Mr Right) och lyssnade på julmusik, drack tre olika sorters glögg (Smålandsglögg, årets glögg 2011 med smak av kaffe och en alkoholfri med smak av choklad och chili), åt pepparkakor och saffransmuffins och bytte julklappar med varandra. Jag fick dock stränga order om att inte öppna julklapparna förrän på julafton så samtliga julklappar får följa med till Karlstad imorgon :)

Lördag & söndag med Milou.

Jag och Milou. Milou och jag!


Jag har aldrig haft hund. Jag har aldrig riktigt gått ut med en hund heller eller för den delen skött om en hund. Förrän idag.

Milou och jag har haft en riktigt mysig dag. Första promenaden hade vi strax innan 06:45 fast då ville inte Milou ut. Jag tror han är morgontrött. Så vad har vi gjort idag? Vi har gått ut siodär 10 gånger, vi har lekt men framför allt har vi vilat, myst och bara haft det bra. Det är en viss skillnad på en hund jämfört med en katt. Innan har jag bara haft katter och trodde nog inte att jag skulle uppskatta en hund så mycket som jag faktiskt gjort idag.


Största skillnaden mellan en katt och en hund är att Milou följt varje steg jag tagit idag. Om jag stått och diskat så har han varit där, när jag tog en dusch, så var han där, när jag bäddade sängen - japp han var där. Så det var väldigt skönt då Mr Right kom hem vid 17 tiden och jag fick möjlighet att vara lite för mig själv :)

Idag har vi även koppeltränat då Milou aldrig har haft på sig det innan han kom till oss. Nu ska Milou vara våran valp fram tills på måndag då Mr Right´s föräldrar tar med honom hem till Karlstad men tills dess ska vi njuta av valplivet!

Det går fort, nu är han här!

Vilken vecka! Veckan har varit fylld med blod, svett och en hel del tårar. Mycket har helt enkel skett sedan första gången vi besökte kenneln.

När vi kom hem så velade Mr Right´s föräldrar fram och tillbaka angående dom två valparna och det var väl inte så konstigt då dom från första början var inställd på att köpa den lilla, flerfärgade och söta valpen som dom såg i Blocket annonsen. Då vi väl var på kenneln visade denna valp vara en riktig lite tuffing som bet mig både i handen och i håret och sedan sprang och glömde sig med sin leksak. Tuffingens bror däremot var så himla mysig! Han la sig i mitt knä och njöt då jag klappade honom och när han tyckte att han legat färdigt där så hoppade han över till Mr Right´s knä där han blev liggandes.

När vi senare skulle gå så lutade sig den lilla helvita valpen först mot mitt ben och sedan mot Mr Right´s ben för att tillslut sätta sig på Mr Right´s fot. Det om något borde varit ett tecken på att vi skulle ta med honom hem! Nu fem dagar senare har vi valpen hemma hos oss och vilken lycka det är!

Vi hämtade honom nu ikväll uppe hos kenneln och när vi kom dit var vi om möjligt ännu säkrare på att valpen var helt rätt! Efter att fyllt i alla papper så att valpen bytte ägare från kenneln till Mr Right´s föräldrar så fick vi se en filmsnutt från TV4 där valpen som även kallas för Milou, ligger på Sarah Dawn finer´s byst då hon repar inför sitt framträdande på "Efter 10". Tydligen blev Sarah precis som vi förtjusta i den lilla valpen men det var vi som tillslut fick honom.

När valpen var rastad tillsammans med sin mamma så lyfte ägarinnan upp honom i mitt knä och jag satte mig till rätta i bilen och jag och Mr Right påbörjade den långa resan hem. Allt gick jättebra tills vi kom i höjd med Järva krog. Då tjocknade trafiken till och alla start och stopp i kombination med 26 grader i bilen fick valpen att spy en gång på frottéhandduken jag hade i mitt knä. Vi sänkte då snabbt temperaturen i bilen och valpen mådde genast bättre. När vi var så gott som hemma spydde valpen ytterligare två gånger och vi kunde konstatera att rondellkörning inte var något han uppskattade.

Nu ligger lilla Milou och sover så sött i sin säng men snart är det dags för oss att väcka honom för en sista kvällspromenad innan vi tar natten. Imorgon har jag tagit en semesterdag för att vara hemma och passa honom.

Julmiddag med italiensk touch!

Ikväll är det julmiddag med jobbet. Vi ska till Zinkensdamm och äta 5 rätters italiensk middag. Det ska bli mycket trevligt men frågan är... Vad ska jag ha på mig? Förmodligen tar jag den klassiska svarta lilla klänningen och mina nya skinnstövlar. Det får duga! :)

Glöggparty à la mamma!

Vilket glöggparty och vad glad jag är att jag och Mr Right bestämde oss för att gå hem till m&p ikväll!

Mamma bjöd som alltid på ett helt fantastiskt glöggparty. Flera olika sorters glögg, både alkoholfri och med alkohol. Små klämmor med rökt kött och pepparrot, hemmagjorda "skalbaggar", vittchokladmoussé med saffranssmak, risefrutti à la mamma, julskumm, pepparkakor med möggelost och langos à julsmak.

Att besöka en kennel.

Trots att det idag är våran ett åriga förlovningsdag så blev det ingen sovmorgon eller glamourös frukost. Istället satte vi oss strax efter klockan 08 i bilen för att klockan 09:50 infinna oss i Vadet, inte långt ifrån Uppsala. Mitt ute i ingenstans fanns ett fint hus och en gigantisk tomt. Där, klockan 10 på morgonen skulle vi träffa ägarinnan till en Jack Russel kennel för att titta på en valp till Mr Right´s föräldrar.

När vi klev ur bilen så var vi 10 minuter tidiga men bestämde oss ändå för att gå och knacka på dörren. Ingen öppnade och det syntes inget liv innefrån huset så vi gick tillbaka till bilen för att ringa ägarinnan och säga att vi var på plats. Ingen mottagning på telefonen. Kul...

Efter ett par minuter så kom en hund springandes ur skogen på håll och en stund senare kom ytterligare en hund. Hund efter hund kom springandes ur skogen och emot oss. Efter en stund kom även ägarinnan och vi hälsade innan vi gick in i huset. Väl inne fick vi träffa hunden som Mr Right´s föräldrar var intresserade av och till min stora förtjusning fanns även en valp som jag sett på hemsidan och fattat tycke för kvar. Efter att ha varit drygt 1,5 timme hos valparna så var både jag och Mr Right eniga om att valpen som Mr Right´s föräldrar var intresserade av var helt fel hund medan den som jag fattat tycke för var helt rätt.

Vi lovade att höra efter med Mr Right´s föräldrar om dom ville ha våran favorit valp istället och sedan återkomma till ägarinnan. Att besöka en kennel är som gjort för att köpa hund. Det är svårt att åka där ifrån utan att vilja ha med sig en sötnos! Vi får väl se om "vi" får med sig en söt valp hem :)

Bild på hunden som Mr Right´s föräldrar är intresserad av. Bilden är lånad från Blocket.se

1 år som förlovade.

Tänk att det idag är exakt ett år sedan jag klev av tåget på Karlstad station och mina ögon sökte efter ett välbekant ansikte i folkmassan. Jag minns det som igår. Vintern hade slagit till med full kraft. Jag hade på vägen från Stockholm passerat snöbeklädda fällt och öppna landskap, allt var vitt, frostigt och vackert. Vackert väder för en helt perfekt vacker dag. En fin dag. Våran stora dag!

Så där stod jag som taget direkt ur en romantisk film. Nyss klivit av tåget och sökte. Sökte efter min kille. Min pojkvän och snart även min fästman. Den 10 december 2010 hade många bestämt sig för att ta tåget från Stockholm till Karlstad och vi var flera stycken som trängdes på perrongen. Helt plötsligt såg jag honom på håll komma gåendes emot mig och jag skyndade med snabba steg fram till honom och precis som på film, så kysstes vi där på perrongen medan stora snöflingor föll från himlen.

Väl i bilen på väg till Mr Right´s dåvarande lägenhet fick jag veta att Mr Right´s moster och man givit oss en stor förlovningspresent och framme i lägenheten hade Mr Right dukat upp med Champagne och i ena hörnet stod en gigantisk cylinderformad glasvas med dom största och vackraste 10 röda rosor jag någonsin sett. För den som kan blomspråket betyder 10 röda rosor "Vill du gifta dig med mig?". Kvällen fortsatte i romantikens tecken med kärlekslåtar, god mat och påsättning av våra vackra förlovningsringar.

Mr Right´s mosters present bestod av en fin kaffe kapselmaskin som vi testade efter middagen.

2010-12-10 en dag att för alltid minnas! ♥

Gemensam frukost på en vardag.

Mörkret gör mig trött. Det märks att jag behöver lite ljus och att snön som i normala fall brukar ligga utanför fönstret såhär års saknas. Trots min obotliga trötthet vakande jag automatiskt imorse 05:00 för att knappt 15 minuter senare kliva upp ur sängen och gå ut i köket och fixa gemensam frukost till mig och Mr Right. Inget avancerat 05:15 på morgonen men i alla fall lite tomtegröt med kanel och socker och kaffe. Svart för Mr Right´s del och med mjölk till mig.

När Mr Right ca 25 minuter senare satte av mot jobbet såg jag ingen mening med att krypa ner i sängen igen så jag startade jobbdatorn och började dagens arbetspass. Just nu har jag dagens första pause men snart ska jag sätta igång igen.

Ikväll ska Mr Right och jag till Tabbouli på Söder och äta en 16 rätters avsmakningsmeny för att fira att det imorgon är ett års sedan vi förlovade oss! Orsaken till att vi firar det ikväll och inte imorgon är att vi är bortbjudna till mina föräldrar imorgon på glöggparty. Det ska bli så himla mysigt och gott att få gå ut och äta med Mr Right ikväll. Jag längtar!

Jag är mobil.

Äntligen(!) har jag fått en egen bärbar dator på jobbet som ersättning för min stationära. Fördelen med att ha en bärbar dator med "docka" är att jag nu kan jag jobba inte bara på jobbet utan även hemifrån och överallt där emellan eftersom datorn är utrustad med 3G-kort. Fick dessutom en ryggsäck till datorn så att jag slipper slita för mycket på ena axeln som jag hade gjort om jag hade haft en sådan där klassisk datorväska. Perfekt för mig som går till och från jobbet! :)

Imorgon blir första jobba-hemma-dagen med nya datorn. Spännande att se vad den går för! :)

Bild lånad från HP.com

Arga snickarn-tradition!

Onsdagar är heliga hemma hos oss. Så gott som varje onsdag bunkrar jag, Mr Right och våran gemensamma vän Daniel upp oss någonstans i soffan och tittar på "Arga snickarn". Så himla underskattat program som verkligen har allt. Inte bara totalt misslyckade hemmafixar-problem utan även relationsrådgivning, tragedi och lycka. Oftast äter vi också middag ihop då. Alla tre.

I onsdags var inget undantag. Jag och Daniel handlade och förberedde middagen tills Mr Right kom hem, typ fem i åtta. Så snabbt fixa i ordning det sista innan vi kunde äta middag, i detta fall framför TV:n och programmet. 

Bild lånad från Kanal 5 - Arga snickarn går på onsdagar klockan 20:00

Vi går nästan om varandra.

Vilken vecka(!) och än är det inte helg. Herregud hur ska vi stå ut?

Det märks tydligt här hemma att jag närmar mig bokslut och att Mr Right har haft problem med IT-jätten Tieto. När jag kommer hem är lägenheten tom och dom få timmar som jag och Mr Right ses i vaket tillstånd äter vi extremt sen middag ihop, pratar och sedan faller vi dödströtta i sängen och somnar. Mr Right går till jobbet nästan två timmar innan mig på morgonen och ändå kommer han hem ca tre timmar efter mig. Stackarn.

Vi kunde inte ens träna ihop igår som planerat då Mr Right fick stanna kvar på jobbet och göra massa övertid. Trist men vi tar igen det snart, kanske rent av på lördag.

Men förhoppningsvis lugnar det snart ner sig för oss båda. Jag hoppas i alla fall på det.

Första snön.

Fem minuter i åtta tittar jag ut på balkongen och undrar om det regnar. Det är inte regn jag ser utan små små snöflingor som snabbt faller från himlen och krossas mot marken där dom försvinner. Ett fåtal överlever fallet och ligger vackert kvar på marken.

Visst, jag vill inte ha en massa snö men jag kan inte låta bli att tycka att det jag ser är lite mysigt. Men bara lite...

Jag är igång. Nu har jag mitt årskort!

Det gäller bara att bestämma sig. Allt handlar om det. Att ha ett jävla anamma och att tro på sig själv. Att man kan och framför allt, att man vill lyckas.

Jag bestämde mig i tisdags. Då gick jag till gymmet och köpte mig ett årskort till kraftigt rabatterat pris (tack vare jobbets förmåner). Så för 2990 kronor kommer jag nu kunna träna hur mycket jag vill, vad jag vill, i ett år framöver. Dessutom får jag 1500 kronor i friskvårdsbidrag av jobbet så helt plötsligt blev årskortet ännu billigare vilket inte gjorde direkt saken sämre ;)

Mamma och jag tränar ju som allmänt känt body pump på torsdagar och söndagar men i tisdags provade vi på att boxas tillsammans och det var en upplevelse! Första gången i mitt liv som jag fick puckla på mamma och hon gav igen ska ni veta! :)

60 minuters boxning som började med en uppvärmning utan dess like. Herregud vad Monika kan köra med en och jisses vad skönt ont jag hade i magen både i onsdags, torsdags och fredags. Mamma tyckte dock att tiden för passet inte passade henne och det förstår jag. Passet börjar 18:00 och då gäller det att man har fått lite mat i magen annars hungrar man ihjäl. Jag slutar 16:30 på dagarna så jag hinner hem och få i mig middag innan men mamma slutar 17:00 och då passar det inte riktigt.

Så redan efter tisdagens pass började jag övertala Mr Right att han och jag ska boxas på tisdagarna. Jag måste ha med mig en boxningskamrat annars tvingas jag möta Monika (instruktören) och det vill jag inte :)

Vi får väl se om jag lyckas, Mr Right har i alla fall lovat mig att vi ska till gymmet på tisdag och provträna lite kondition och styrka ihop. SÅ KUL! :)

Segt.

Halv ett och jag sitter fortfarande i morgonrocken. Fortfarande kvar i soffan och frukostresterna står fortfarande på vardagsrumsbordet. Redan då jag vaknade halv nio imorse så bestämde jag mig för att unna mig en slappis söndag. En söndag då jag skulle äta en lååång frukost framför TV:n (i min ensamhet) och så gjorde jag också. Tittade på filmen "En dag" efter rekommendation från syrran och mamma. Mycket bra. Mycket tjejig. Just the way I like it today!

Nyss beställde jag som sagt var två uppsättningar gardiner och nu funderar jag på att se en till film, iklädd morgonrocken. Ser ingen större mening med att göra mig fin nu då jag vid halv fem ska vara på gymmet och träffa mamma för uppvärmning innan kvällens body pump pass. Fast efter det, efter body pumpen, då hoppas jag att världens bästa fästman är hemma och att vi kan ha lite 2 adventsmys tillsammans. Lite glögg (i sådana fall måste vi handla) och en varsin pepparkaka framför TV-serien "Gustavsson 3 trappor".

Gardinjakt.

Jag har länge varit på jakt efter en gardinkappa till köket och någon bättre anpassad gardin till vardagsrummet och idag fann jag det. Otippat nog var det postorder butiken Ellos som hade två öljettgardiner som fall mig i smaken. Då min och Mr Right´s lägenhet i sig är neutral (alla väggar utom två stycken i vardagsrummet är vita) och vi istället har satt färg på materialen så köpte jag vita gardiner (det återstår att se vad Mr Right tycker om dom men jag tror inte han bryr sig om gardiner, jag gjorde inte det innan).

Köket har ju fått nya vita luckor och lådfronter och ekbänkskivor så där blir det en vit kort öljett gardinkappa. I köket är det mest växterna och Mr Right och mina kokböcker som bidrar till färg och trivsel tillsammans med köksbordet och stolarna som också är i ek (lånade av syrran).

I sovrummet har vi våran ekfärgade säng och sängbord, vita tunna gardiner och Mr Right´s svarta smidiga skrivbord. Sovrummet går trots detta i naturfärger och överkastet på sängen är mörkbrunt.

Vardagsrummet går i färgerna ek, högglans vit, vitt och grått. Soffan som vi lånat av syrran är ljusgrå och resen av rummet är pyntat i vitt, grått, svart och lite silver. Rätt fint faktiskt :)

Bilder lånade från Ellos.se

Julklappar deluxe!

Har man äckligt mycket pengar så varför inte köpa följande julklappar...

Ring från Guldfynd 2398 kronor


Klänning från Indiska 499 kronor



Klänning från MANGO 599 kronor



Klänning från MANGO 699 kronor

Väska från MANGO 349 kronor


Ring från Guldfynd och smycka. Pris skiftar beroende på ställe



Underkläder från Change från 499 kronor

Önskar du vore här.

Helgen är inte lika intensiv som den brukar vara, istället går den i lugnet och ensamhetens tecken.

Igår efter jobbet, vid 15-tiden åkte jag och sju kollegor in till Söder och körde en afterwork. Vi hamnade efter lite om och men på Högbergs där vi fick oss en varsin dryck i handen och pratade bort ett par timmar. Mycket trevligt och väldigt skönt att det inte blev så sent.

När jag kom hem var lägenheten tom då Mr Right hade åkt till Karlstad för en julklappsjakt helg med sin bror. Själv kröp jag upp i soffan och hamnade så småningom framför filmen "Bröllopsprovet" som jag hann se ungefär en kvart av innan jag bestämde mig för att lämna soffan för sängen och TV:n där. Självklart somnade jag mycket snabbt inpå och vaknade sedan vid 01-nånting av att jag låg fullt påklädd i sängen och var törstig. Reste mig upp och stängde av TV:n innan jag gick ut till köket och drack lite vatten, sen kröp jag ner i sängen igen.

Vid 08 imorse vaknade jag inte helt utvilad men orolig att jag skulle försova mig då jag och mamma kommit överens om att åka in till stan för en egen julklappsjakt vid 10. Åt frukost i min ensamhet och tog sedan en dusch innan mamma kom och hämtade upp mig. Väl inne i stan var vi väldigt effektiva. Jag fick tag i en julklapp till syrran, en till Mr Right och en till pappa (som jag och syrran ska dela på). Trötta på stan, blåsten och shopping vände jag och mamma av hem till dom för lite lunch innan vi åkte till det lokala centrumet där jag köpte en ny deodorant och ansiktskräm.

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och väntar på att "Så mycket bättre" ska börja på TV4. Har inte sett ett enda avsnitt av den här säsongen och inte särskilt många av förra säsongen heller men tänkte ge det en chans nu när jag är ensam. Att det dessutom är sysslingens flickvän som är kvällens värd gör inte saken direkt mer ointressant. Önskar bara att Mr Right var här... ♥