Home (sweet) home.

För två timmar sedan kom jag hem från Karlstad. Jag parkerade Skruttis (läs; bilen) lagom till att mörkret fallit och väl inne i lägenheten var det som att tiden stått still. På sätt och vis skulle man kunna säga att den även gjort det, då allt var precis som jag lämnade det. Tvättställningen i hallen med ren tvätt, lite disk i köket men orkiden i sovrummet hade blommat ut. Alltid nått

Sitter nu i vanlig ordning uppkrupen i soffan med de sista ljusen tända (jag borde besöka IKEA) och tänker tillbaka på den snart gågna veckan. Märkligt att säga (läs; skriva) de men det ska bli skönt att få gå tillbaka till jobbet imorgon. Att slippa planera hur jag ska åka kommunalt till stan och vara orolig över att bussen eller pendeltåget inte ska gå. Jag nästan längtar tills imorgon då jag får gå och möta syrran och promenera till jobbet. Det ska bli så skönt!

Jag tänkte även försöka hinna med 30 minuter på Attract bandet varje dag. Det känns som ett rimligt mål eftersom det trotts allt bara är 30 minuter. På tisdag ska jag enligt tradition spinna med syrran och på onsdag ska jag träffa Camilla. Det var eeeevigheter sedan vi sågs. Faktum är att det gått så lång tid att jag inte ens minns då vi senast sågs. Sen på torsdag är det bodypump och på fredag styr jag bilen söderut för en weekend i Vadstena.

Vad ska du göra i veckan? Har du några planer? :)

Solsidan.


Bild lånad från TV4

Första säsongen av Solsidan var absolut bäst, men andra säsongen som sänds på TV just nu är absolut inte dålig. Varje söndag ser jag på Solsidan. Oftast ser jag det ensam men ibland har jag förmånen att få se det med Mr Right ;)

Middag på Via Appia.

Lördag och det är skönt att vara tillbaka i Karlstad. Synd bara att helgerna går alldeles för fort. Det känns som att jag nyss kom hit och imorgon ska jag redan åka tillbaka till Stockholm.

Idag vaknade jag i vanlig ordning alldeles för tidigt fast jag lyckades dra mig i sängen till nio. Efter frukost satte vi oss i Saaben och styrde mot Mekonomen där vi köpte ett tanklock innan vi körde vidare till Bergvik för ett snabbt besök på bland annat Biltema och Teknikmagasinet. Då vi lämnade butiken hade vi en hink full med tvättsvampar, olika bilschampon och annat som kan vara bra att ha om man ska få bilen ren.

Vi körde sedan vidare till Mr Rights jobb där vi fräschade till Saaben som blivit rejält smutsig av allt salt och smuts som är på vägarna. Då Saaben var lite fräschare styrde vi bilen hemåt och det är där vi fortfarande är. Om ett par timmar, rättare sagt klockan åtta ska vi äta middag på Via Appia med Mr Rights föräldrar och bror. Det var Mr Rights förslag att vi skulle gå ut och äta och eftersom jag länge velat besöka Via Appias kupol så var valet av restaurang rätt lätt ;)


Nu tänkte jag vara lite social med Mr Right och sen är det snart dags att börja göra sig i ordning och försöka fixa en taxi in till stan :)
Bilder lånade från Google.se

Weekendbag.


Bild lånad från Longchamp.com

Med ett distansförhållande tillkommer rätt många kringkostnader som man kanske inte alltid tänker på. Visst bensinpengar och tågbiljetts kostnader i all ära, men allt det andra då? Allt det andra, nödvändiga som behövs för att få ett förhållande att fungera. Jag talar om saker som reseproviant i form av tidningar och kanske en Ramlösa för att stilla resans eventuella törst. Musik (läs; CD-skivor) att ha i bilen för att göra de (nästan) 30 milen som det är mellan mig och Mr Right lite poppigare och kanske inbillar man sig att tiden även går snabbare med bra musik i öronen.

Andra saker som i allafall inte jag tänkte på innan är sådana saker som att det kan vara bra att ha bland annat kläder, tandborste, lite smink osv både i Stockholm och Karlstad, för att på så sätt slippa gå runt kvällen innan och grubbla på om det är något som borde vara nerpackat men som inte är det. Jag har inget smink hos Mr Right men jag har en tandborste, lite schampo och hudkräm i Karlstad. Likaså har jag lite underkläder och någon t-shirt där.

En bra väska att packa i är nästan A och O. Det är många kriterier som den stackars väskan måste uppfylla. Dels är det storleken, ingen orkar släpa på en gigantisk väska, eftersom den tillåter en att packa ner mer saker än vad som är nödvändigt att ha under enbart en helg. Så lagom stor väska är bäst! Ett annat krav som i alla fall jag har är att väskan måste vara praktisk. Med praktisk menar jag att det är toppen om väskan har lite fack som är placerade där man kan tänkas vilja förvara allt från mobiltelefon till sminket. Väskan får mer än gärna ha en bärsele som man kan fästa på väskan och  som bidrar till att man välja om man vill ha väskan i handen eller på axeln. Det tredje och egentligen sista kravet som jag har på en weekendbag är att den är slittålig. Väskan måste överleva att stå på golvet i en smutsig tågkupé precis lika bra som att ligga i bagaget på en bil eller vistas på ett flygplan.

Det tog lite tid men äntligen har jag en i mitt tycke prisvärd weekendbag ståendes i hallen. Det är en svart väska från  Longchamp (se bilden ovan). Väskan är inte som Longchamps standardväskor, utan denna är av lite grövre material och påstås av säljaren klara av lite hårdare tag. Varför föll då valet på en märkesväska som Longchamp och inte på en väska från tex Stadium eller Intersport? Tjaaa, dels för att jag är intresserad av märkesväskor, men nästan främst för att väskan inte skiljde så mycket i pris mot tex en väska från ADIDAS. Dessutom har Longchamp 3 års garanti på väskan och garantin gäller på allt från revor i väskan till fläckar som inte försvinner.

Vad packar du i om du ska iväg en weekend?

En sko-o-holic´s bekännelse...

Jag tror alla tjejer har en dragning till kläder, smycken, skor och väskor. Det två sistnämnda är mina stora svagheter och jag är barnsligt förtjust i bland annat märkesväskor och har en liten men ack så fin samling av DKNY väskor. En annan sak som jag har ganska mycket av är skor och då främst skor med klack. Mitt oskrivna motto är "Ju högre klack, desto bättre!" :)

Jag älskar spetsiga skor med skyhöga stilettklackar. Visst, det är inte alls praktiskt att gå i och inte heller särskilt "foträtt" men vill man vara fin så får man genomlida lite pin som det så fint heter. Och jag blir mer än gärna öm om fötter för att få bli nästan 10 cm längre och känna mig kvinnlig!
Nedan delar jag med mig några av mina vår favoriter från Scorett.
Eftersom jag allt som oftast går klädd i svart eller mörka färger så tyckte jag det kunde vara kul med lite detaljer i en gladare färg. De mörkblåa stövletterna är kanske inte så färgglada men skulle göra sig oerhört bra till ett par jeans och en ljusblå skjorta. Men de röda stövletterna skulle helt klart kunna liva upp min andra så "dystra" klädsel. Båda skorna är av märket Tiamo och kostar 599 kronor.
Den översta i denna skara om skor som alla går i klassen, mörka skor med någorlunda spetsig tå är stövletten Novita som kostar 1299 kronor. Nummer två är en canvas-sko med korksula från Tiamo som kostar 499 kronor. Och den sista svarta skon i skaran är en stövlett av modellen låg. Denna sko är från Scoretts egna märke och kostar 899 kronor.
Sist men absolut inte minst är denna pumps med stilettklack. Visst är den är sann färgklick? Jag skulle mer än gärna bära denna skönhet i vår och framför allt sommar då benen är sådär härligt brunbrända och fräscha! :) Även denna sko är från Scorett och kostar 1099 kronor.

Samtliga bilder lånade från Scorett.se

På lätt tå.

Man ska inte tro på allt man hör och ser, men jag kan ändå inte låta bli att undra om reklamen för Reebok Easytone stämmer, i alla fall lite? Skorna påstås träna rumpa, lår och vad i vartenda steg man tar. Någon som testat dessa och vet om dom är bra?
Jag är sugen på att köpa dom och testa för skorna är ju inte bara superbra om dom fungerar så som reklamen lovar, dom är ju även snygga! Skorna finns i en hel drös olika färgkombinationer men mina absoluta favoriter är skorna ovan och även ett par som går i vitt och guld. Jag tror att jag ska ta med mig Mr Right till en sportbutik i helgen och prova skorna och får dom följa med hem så vet jag vad jag ska ha på mig under promenaderna i vår men frågan är... kan man jogga i dom? :)

Bilder lånade från Reebok´s hemsida.

Jag visste det!

ÄNTLIGEN får jag det svartvitt att jag gör rätt i att elda en massa ljus. Dessutom bevisar detta att jag inte bara inbillar mig, utan att det även blir varmare i min lägenhet, tackvare (eller pga av) alla ljus jag tänder. Så nu har jag ytterligare en orsak att åka till IKEA och grossa upp ännu fler 100-pack med värmeljus och stöpljus. I vanliga fall hamstrar jag 5-6 100-pack värmeljus åt gången tillsammans med två 100-pack med stöpljus. Visst IKEAs värmeljus kvalité, eller ljuskvalité överhuvudtaget är inte världens bästa, men om jag tänder mina ca 15 ljus som jag oftast tänder varje kväll så värmer dom tillsammans upp min lilla lägenhet flera grader mer än vad mina element som konstant står på max, gör.

 

Print screen tagen av mig från Aftonbladet.se

En tjej med... klös!


En av alla nagel kreationer jag haft...

Mina långa naglar är ett minne blott. I måndags(?) bestämde jag mig för att fila ner dom. REJÄLT!

Allt började egentligen med att nagelteknologen som jag gick hos fick för sig att ta ett "uppehåll" från allt vad naglar är och att jag då bestämde mig för att ge hennes tillfälliga (under uppehållet) efterträdare en chans. Det skulle jag ALDRIG ha gjort. Resultatet blev en total skandal. Inte nog med att min ordinarie nagelteknologs efterträdare var hårdhänt, hade noll koll på hygienen och gjorde sneda, "knöggliga naglar", hon lyckades dessutom fila mig i fingret så illa att det började blöda och hon inte fick stopp på det förän nästan tio minuter senare.

Där och då bestämde jag mig att inte göra nya naglar så länge som ordinarie nagelteknolog tänkte ha en pause. Visst skulle jag kunna söka upp någon annan nagelteknolog, men där jag bor är detta en begränsad skara, och hemskt att säga, men jag har nästintill kört laget runt. Jag gör visserligen naglar själv, fast i ett annat material än vad jag haft på sistone, men nu tänkte jag att jag lika bra kunde låta mina naglar vila från materialet ett tag då jag haft material på naglarna konstant de senaste... åren?

Trotts att mina före detta långa vackra naglar numera är korta stumpar och att jag även tycker att mina fingrar som innan uppfattades som lite längre och framför allt slankare också känns kortare, eller rättare sagt, hela min hand känns mindre, så kunde jag inte låta bli att unna mig lite nagel fåfänga i måndags då jag och min syster besökte vårat lokala centrum.

Inne på parfymaffären inhandlade jag en liten flaska som påstås stärka naglarna. Priset? 149 kronor! Det tycker jag är mycket för ett lack som påstås (finns det bevis?) göra mina naglar starkare. Visst, H&M tar 29 kronor för sina egna nagellack och kanske upp emot 89-100 kronor för andra, välkända märken, men detta nagellack gör bara naglarna lite glansiga. Jag lovar att utvärdera nagellacket (eller vad jag nu ska kalla det) så fort mina naglar vuxit ut lite :)

Förköpsremsan som gjorde min dag!

Andra dagen på kursen och jag är inte riktigt lika matt som igår, men visst, fortfarande känner jag mig inte van vid all korvstoppnings av lagar och paragrafer. Idag var minst lika intressant som igår och dagen blev inte sämre av att jag redan från början visste att jag skulle få träffa min väninna Susanna efter kursdagens slut!

Då jag vaknade imorse så löd temperaturbeskedet - 21 grader! Trotts detta tog jag på mig leggings och en lång stickad kofta. Väl på väg till kursen insåg jag att det var inte bara jag som stod och små huttrade, även pendeltågets växlar verkade frysa för det var växelfel någonstans norr om stan som bidrog till vissa förseningar i trafiken. Jag som alltid är ute i extremt god tid kom 15 minuter innan kursdagen skulle börja, trotts förseningen.

Vid 16:30 då kursdagen var slut bestämde jag mig för att ta en promenad från Snickarbacken till Gamla stan där jag på restaurang Vapiano skulle möta Susanna. Det blev en mycket trevlig middag innan vi gemensamt tog en promenad till Södra station där jag tog pendeltåget hem. Trotts att det gått mer än en hel arbetsdag så kvarstod morgonens växelfel men jag hann gått och väl fram för att hinna med anknytande buss. Jag var till och med där i så god tid att jag bestämde mig för att redan idag (ikväll) köpa en förköpsremsa för att slippa köpa den imorgon. Då jag står och väntar på att mannen i spärren ska sätta sig ner och öppna luckan i spärren så hinner jag fundera på om det verkligen är vettigt att köpa en remsa, eller om jag skulle strunta i det och istället köpa lösa kuponger imorgon då det enbart är två dagar kvar att åka kommunalt.

Jag bestämmer mig i alla fall för att det är lika bra att ha en bussremsa liggandes hemma så då mannen i spärren ställer mig frågan om jag vill ha en förköpsremsa för 110 eller 180 kronor blir jag förvånad och säger "Jaha finns det både och? Vad är skillnaden på dom? Har den ena remsan färre klipp än den andra?". Då mannen mitt emot mig svarar "Nej madam, den ena är för ungdomar..." kan jag knappt hålla mig och brister ut i ett gigantiskt leende samtidigt som jag säger "Jaha, då får jag nog tyvärr be om en förköpsremsa för 180 kronor".

Det bör tilläggas att en ungdomsremsa gäller för ungdomar upp till 20 år. Jag är visserligen snart bara 6 år över den gränsen, men ändå... Detta kommer jag leva LÄNGE på! :)

Hemläxa.

Äntligen hemkommen, sådär lagom graciöst nerfallen i soffan med laptopen i knät. Dagens första kursdag tog verkligen musten ur mig. Hela dagen har kort och gott bestått av lagar och regler. Mest massa lagar. Offentlighetslagen, Tryckförordningslagen osv osv osv. Det tar aldrig stopp och vi har inte ens hunnit 2/4 av kursen.

Men visst är det intressant, förmiddagen i synnerhet var spännande och intressant, medans eftermiddagen kändes långsam och utdragen. Kanske spelade dagens mastiga lunch på Nalen in. Jag som kör GI är inte van att få en bit av en gris, glacerad i något sött serverad med en gigantisk skogshuggar potion potatiskaka. Dessutom fick jag en hemläxa att göra tills imorgon! Jag vet inte när det skedde senast att jag fick en hemläxa :)

Jag misstänker att stora delar av den trötthet jag känner nu, när jag kommit hem beror på alla intryck jag fått idag kombinerat med all information som korv-stoppats in i mig. Sen är jag inte van att behöva passa en buss som ska passa ett pendeltåg som ska passa en tunnelbana som ska leda mig till en rask promenad för att tillslut vara på plats. Det är dagar som denna som jag inser hur lyckligt lottad jag är som bara har 20-25 minuters promenad till jobbet vintertid (sommartid går det snabbare att gå).

Att åka kommunalt kändes mycket MYCKET jobbigare än det någonsin gjort tidigare. Jag vet inte om det berodde på att det är vinter och att jag är rädd att alla kommunala färdmedel ska strula pga snön och kylan eller det faktum att jag inte är van vid att ha så många främmande människor praktiskt taget i knät på mig.

Resten av kvällen kommer gå i lugnets tecken, jag har ju trotts allt 10 sidor med lagar att läsa igenom...

Livets ord och kurs.

Så var den kortaste arbetsveckan hittills på kontoret förbi. Imorgon och resten av veckan är jag på kurs inne i stan. 08:30 till 16:30 tisdag till fredag. Inte illa, inte alls faktiskt men visst måste jag erkänna att jag känner mig bortskämd som har gångavstånd till jobbet och slipper åka kommunalt. Nu skulle jag, om jag ville, kunna gå upp en halvtimme innan jag måste vara på jobbet och ändå hinna i tid. Att slippa anpassa sig till tidtabeller och färdmedel är guld värt!

Inför morgondagen måste jag besöka SL.se och ta reda på när, var och hur jag ska ta mig till kursstället och såhär i vintertider kan jag inte låta bli att undra hur och om jag kommer ta mig fram till kursen. Jag är i och för sig en människa som alltid är ute i extremt god tid så tidsmässigt kommer det inte vara några problem, även om SL så skulle ställa in det planerade pendeltåget och tvinga mig att ta nästa. MEN om SL får problem med snön, så allvarligt att dom ställer in tågen, då är jag fast här hemma. Fast så illa hoppas jag inte det ska bli och kursen pågår ju bara till och med fredag och sen bär det av till Karlstad!

Ikväll tänker jag ha en myskväll då jag pysslar om mig själv. Funderar på att börja med ta en varm dusch och peela kroppen med min limegröna peelingvante följt av en insmörjning med mitt bodybutter. Sen får det bli soffmys med massa levande ljus och en kopp té. Kanske till och med en knäckebröds macka med ägg. TV-tablån erbjuder inte så himla mycket ikväll, men jag skulle vilja hålla mig vaken till Magnus Betnérs föreställning "Livets ord" som Kanal 5 sänder 22:00. Vi får väl se om jag håller mig vaken tills dess :)

Tiara.

Vad ska man ha för smycken då man gifter sig? Jag är lite inne på att bära ett enkelt pärlhalsband, typ det jag har hemma i smyckeskrinet, där pärlorna hänger glest och har en guldkedja mellan sig. Till det skulle jag vilja ha ett par pärlörhängen i droppform och kanske ett pärlarmband. Låter det fint eller är det för... sött?

Ska jag kanske köra all in och skaffa mig hela brud outfiten med något nytt, något gammalt, något lånat och något blått? Ska jag bära slöja? Eller rent av tiara? Slöja känns inte jag. Det känns snarare Kungabröllop och "I sagornas värld". Men tiara kan kanske vara fint, om man har det som en del av håruppsättningen. Om tiaran fyller den plats som ett diadem annars skulle haft, eller är det någon skillnad på ett diadem och en tiara? Någon som vet? Jag gillar i alla fall nedanstående tiara, den tycker jag är lite små söt.

Önskelista.

                                                                            Bild lånad från 99.se

Eftersom fler och fler börjar fråga vad jag önskar mig i födelsedagspresent då jag inom ca en månad fyller år så skriver jag på allmän begäran en önskelista. Jag har delat upp min önskelista i två delar, en del med saker jag behöver och en del med saker jag skulle vilja ha. Under " skulle vilja ha" delen finns det mest saker som jag ser som lyx och som jag egentligen inte är i behov av. Eller jo, möjligtvis en dator...

Behöver:
- En gjutjärnsgryta.
- Bakformar för muffins.
- En fin duk, i lagom storlek (så den täcker mitt köksbord men inte så mycket större än så).
- Doftljus, värmeljus, stöpljus.
- En termometer som visar ute (och inne) temp.
- IKEAs fyrkantiga vita matlådor som har röda lock (sådana vi alla använder).En ansiktsbehandling så jag får porerna på tex näsan rensade ;)

Skulle vilja ha: 
- En heldag med shopping, lunch och middag med Ida (och Sara, om hon kan?) :)
Isadoras ögonskuggs paletter Millennium Star eller Blooming spring.
- Böckerna ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson, "Tre sekunder" av Roslund & Hellström, ”Postcard killers” av Liza Marklund & James Patterson och Hypnotisören av Lars Kepler (en deckare som utspelar sig i Tumba!)
- Chailatte pulver som finns att köpa på bland annat Espresso house.
- Ett rött krämigt läppstift som håller färgen länge.
- Nagellack i någon rolig färg.
- En laptop från Apple (Macbook PRO) med 13" skärm.

Tema.

Vissa går i vitt, andra i svart, en del i rosa eller till och med guld. Jag pratar så klart om färgteman på bröllop!

Vilken färg är önskvärd på ett bröllop? Och vilken är det inte? Finns det någon färg som är tabulagd i bröllopssammanhang? Brons-kopparfärgat, så som vissa nagellack kan vara. Med en stänk av metallic gnister i, det gillar jag. Fast hör det hemma på ett bröllop och är det genomförbart? Knappast...

Svart är tufft, i alla fall om man sätter det i kontrast till vitt eller någon annan färg. Babyblått känns mesigt, nästan som att det är dags för ett dop och inte ett bröllop. Det finns hundra tusen nyanser av rosa och visst är rosa fint, men det gäller i sådana fall att välja rätt nyans. Guld är vackert i rätt mängd, men det känns även det som att det börjar bli allt vanligare och jag gillar ju att sticka ut lite, gå mot strömmen så att säga.

Och vad är det då som ska vara i den färgen man väljer, för att det ska bli ett tema? Inbjudningskorten, brudnäbbarnas klänningar, brudens blombukett och alla andra blommor(?), bröllopstårtan, utsmyckningen av festlokalen och middagsdukningen. Något mer?

Ett bröllop måste ju inte vara begränsat till en eller två färger. Man kan självklart ha fler färger om man så vill, men jag tror att det är bra om man håller sig till max tre färger för att inte göra färgvalet allt för rörigt. Förresten måste jag bara få delge er att jag älskar den enkla men ack så vackra utsmyckningen som de fått till på den översta bilden. Jag älskar idéen med vinglasen som en kombinerad blomster- och ljus utsmyckning. Det är just det jag själv hoppas uppnå, något enkelt men unikt!

Vilket färgtema hade ni på erat bröllop? Har ni någon färg att tipsa om? Kanske en kombination att tipsa om? :)


Samtliga bilder är lånade från Google.se

Jag är tillbaka, nu kör vi!


Bild lånad från Google.se


Idag var första gången sedan min rygg blev inflammerad som jag ställde mig i bodypump salen. Jag har ju kört spinning under tiden jag låtit ryggen läka, men det är ändå inte riktigt samma sak. Då arbetar ju främst benen och det är konditionshöjande. Bodypump är mer muskelträning och ansträngande på ett helt annat sätt.

Jag fegade till en början. Först gick jag och hämtade basvikterna. De vikter jag i vanliga fall kör till uppvärmningen och armar, axlar och rygg. Dessa vikter hade jag tänkt köra hela passet igenom med, eftersom det är ett par veckor sedan jag senast närvarade på bodypumpen, men efter att ha sett mammas viktberg på platsen framför öka så blev jag sporrad. Så sagt å gjort, jag gick och hämtade ett par vikter till.

Det är skrämmande hur mycket muskelstyrka jag tappat på bara dessa veckor. Till och med uppvärmningsvikten, där jag idag totalt hamnade på minus 2,5 kg mot i vanliga fall kändes jobbigt. Då det sedan var dags för benen så kände jag mig väl uppvärmd trotts att jag inte kört någon annan uppvärmning innan själva passet. Minus 2,5 kg även där. Skandal! På resten av kroppen höll jag dock min standardvikt. Visst jag la inte på någon vikt utöver min standardvikt men jag minskade inte heller. På torsdag blir det nästa bodypump pass, men redan imorgon ska jag spinna!

Jag funderar på att lägga upp ett träningsschema här i bloggen för att sporra mig själv, men även för att se om det finns intresse för att tillsammans sätta upp mål och försöka nå dom? Vad är ett rimligt mål? Vad är rimligt för mig? Hur många kilo kan jag tappa?

Vad säger ni, är ni med mig?  

Akkurat!


Vi innan vi tog på oss ytterkläderna och åkte till Akkurat

Så var snart ännu en helg förbi. En jättehärlig helg, men ännu en gång så går tiden alldeles för fort!

I fredags då Mr Right kom till Stockholm så åkte vi och handlade en massa god och nyttigt mat innan vi vände av hemåt och började tillaga kvällens middag som bestod av en varsin bit ryggbiff med en sallad av tomater, gurka, fetaost och såklart sallad. Eftersom det var fredag så slog jag för ovanlighetens skull på stort och fixade en efterrätt bestående av päronhalvor med en bit After Eight på som jag lät smälta i ugnen. Detta serverade jag med en klick grädde.

Igår förmiddag gick vi hem till min syster för att slinga hennes redan blonda hår en aning mörkare, men fortfarande i en blond nyans. Då hårfärgen var i och verkade så passade syrran på att svepa ihop sin berömda tacosoppa. Då bordet var dukat och soppan var så gott som färdig sköljde syrran ur håret så vi kunde se resultatet av mitt slingande och jag måste säga att jag blev mer än nöjd med det jag lyckades skapa. Då syrrans hår var fönat satte vi oss till bords och njöt av den goda lunchen.

Då vi ett par timmar senare var hemma från syrran så slappade jag och Mr Right innan det var dags att göra sig i ordning inför kvällens restaurangbesök på Akkurat. På Akkurat avnjöt vi i mina föräldrar och min systers sällskap av ett kilo vitvins kokta musslor var. Ett kilo Moule marinière med en skål pommes till har blivit en tradition i familjen, minst en, helst två, gånger per år försöker vi besöka Akkurat. Jag var riktigt imponerad av Mr Right som vågade prova Moule marinière och han verkade gilla det för han åt upp precis alltihop :)

Idag, söndag, har varit en slappdag. På förmiddagen gjorde vi inte många knop. Lite dystert att helgen gått så fort och att det var dags för Mr Right att bege sig av hemåt. Vi sov länge och innan Mr Right styrde bilen hem till Karlstad så lämnade han av mig hos mina föräldrar där jag åt middag innan jag och mamma gick på kvällens träningspass - body pump!

Nedräkningen har börjat!


Bild lånad från Google.se

Imorgon kommer han. Imorgon får jag åter träffa min älskade pojkvän och tillika fästman (undra när jag vänjer mig vid att kalla honom för min fästman?). Imorgon får jag inte bara krama om honom utan även kyssa honom och ni kan inte ens ana hur mycket jag längtar! Märkligt, vi har inte ens varit ifrån varandra i fem dagar och ändå känns det som en evighet. I och för sig tror jag att det är rätt inställning, att det är en sund inställning, för tänk om det hade varit tvärtom! :)

Jag ligger sömnlös i sängen, det är inte det att jag inte vill sova, jag kan bara inte. Dels är sängen tom och kall och dessutom är jag uppe i varv efter en lång arbetsdag. Jag behöver lite tid att varva ner och nu ikväll gjorde jag det med en lång dusch följt av "Sofias änglar" (om ni inte sett det, se det!) på Kanal5 play. Jag älskar webb-tv, det känns som jag äger en inspelningsbar hårddisk fast jag inte gör det, visst jag kan oftast bara se programmet fram tills en vecka efter att det gått på tv, men ändå! Det är fantastiskt bra och har dessutom mycket mindre reklam än vanliga tv-program har.

Imorgon kommer inte bara Mr Right. Imorgon kommer även en rörmockare och en snickare hem till mig. Rörmockaren ska försöka lufta mina element, för tydligen är det delvis därför som jag fått en temperaturskillnad hemma. Jag som trodde och hoppades att det berodde på att Mr Right åkt hem, så jag hade en orsak till att försöka få tillbaka honom till mig ;) Snickaren ska försöka fixa ett av mina fönster, för enligt min bovärd som besökte min lägenhet idag, i ett försök att lufta elementen, så beror temperaturnedgången även på att fönstret "Inte går att stänga". Imorgon hoppas jag iallafall att det blir fixat, för just nu har jag knappa 19 grader inne.

Nä vad säger ni, det är kanske dags för ett försök till att sova i alla fall?

Dagens kärleksförklaring.

Idag fick jag en lite annorlunda kärleksförklaring från Mr Right, han sa nämligen

"Älskling jag saknar dig... och grillen!"
.

bäst!

Tillsvidare...

Jag är ingen tillfällighet, jag är här för att stanna.

Idag kom chefen in till mig och frågade om vi inte kunde ta morgondagens inplanerade lönesamtal redan idag. "Visst, klart vi kan det" svarade jag så sagt å gjort vi hade det samtal som många nog går och är lite små nervösa och har en massa funderingar kring. Själv hann jag knappt tänka alls.

Idag fick jag (äntligen!) en tillsvidare anställning på jobbet och jag är upp över öronen GLAD! :)

Praktiskt.

På jobbet har jag mitt egna arbetsrum, min egna fristad där jag i lugn och ro, eller under total stress, får arbeta. Oftast ifred även om jag titt som tätt får besök av kollegor och externa besökare. Härom dagen fick jag lite kontorstyling av chefen, två krukor med gröna plastväxter. Plastväxter är kanske inte alla gånger så vackra, men ack så praktiska dom är och särskilt på jobbet då bristen på vattning och omtanke ibland är stor.

Hur ser det ut på ditt jobb? Har du ställt dit något privat för att höja trivselfaktorn?

Jag hittade en kopia!

Jag hittade en "kopia" på ringen som jag visade i "Tänk GULD!" inlägget. Eller kopia och kopia, dom är snarlika varandra. Denna skönhet är från Schalins och heter "Solvind". Fin? :)

V i g s e l r i n g a r .


Samtliga bilder är från Google.se


 

Vilken av ovanstående ringar är din favorit? Har du någon annan ring att tipsa om? :)

Vem väljer ring?


Mr Right och min förlovningsring. Foto: Jag

Innan jag visar er (i ett annat inlägg) alla de vackra, gnistrande och speciella vigselringar jag funnit efter lite google spanande då undrar jag...

Hur gör man egentligen då man ska välja ring? Väljer den blivande bruden ut sin egen vigselring? Väljer den blivande brudgummen ut ringen? Eller väljer man kanske ut ringen (eventuellt ringarna) tillsammans? Mr Right vill inte ha en till ring. Eller rättare sagt han ville inte ha en till ring så vi gjorde hans förlovningsring "rätt bred". Om jag minns rätt är den 8 mm bred och det är bra mycket bredare än "standard ringen". Men då vi var i Farsta Centrum förra helgen och besökte Albrekts guld för att köpa ett par manschettknappar av märket Skultuna till Mr Right så kunde jag inte låta bli att snegla på deras vigselringar varpå Mr Right sa något i stil med "Jag ska inte ha en till ring va?", varpå jag frågade om han ville ha en till ring men då sa han nej.

Så vem vet, Mr Right kanske också får en till ring även om jag har lite svårt att se hur en till ring ska få plats på hans finger :)

Vårkänslor!


Foto: Jag

Med all snö och kylan utanför fönstret är det svårt att tro att om bara ett par månader så är våren här. Det är knappt så att jag minns hur det var att få gå i enbart en tunnjacka och öppna skor. Åååh vad jag längtar efter våren!

Soffmys med bröllopsprogram på TV!

Nyss hemkommen från jobbet, nyduschad och insvept i morgonrocken funderar jag på vad jag ska spendera timmarna fram till läggdags med. Det är en viss skillnad nu gentemot då jag fortfarande pluggade (läste ekonomi innan). Då fanns det ingenting som hette "lediga kvällar" eller "Vad jag ska spendra kvällarna med", då fanns det alltid något att göra, något att läsa, plugga, innan läggdags. Det handlade bara om att vilja, eller att skjuta på det.

Men nu, när jag jobbar och (oftast) lämnar jobbet på just, jobbet, så har jag fria kvällar vilket i sig är en lyx som många tar för givet. Jag tänker tillbringa kvällen här, i soffan och försöka varva ner efter en fartfylld arbetsdag. Jag fann ett förhoppningsvis intressant program på TV3 som handlar om bröllop och planerna kring ett bröllop. Jag antar att det är en britisk dokumentär där dom intervjuar allt från unga till gamla blivande brudar. Hoppas nu bara att jag håller mig vaken till 22 :)

Tänk GULD!


Bild lånad från Guldsmedjan Två Hjärtan


Vad tycker ni om ringen? Fin? F u l ? Eller kanske rent av... Vulgär?

Själv kan jag inte bestämma mig vad jag tycker om ringen. Jag känner mig splittrad. Visst gnister och diamanter i all ära, men det kanske kan bli för mycket i och med att ringen ska sitta på mitt vänstra ringfinger varje dag? För ringen kommer ju att finnas där i både fest men i framför allt, i vardag och passar den till det? 

Och nej jag ska inte ha en vigselring i vitguld. Inte för att det inte är fint, utan för att Mr Right och jag har förlovningsringar i rött guld och på något sätt tycker jag att rött guld mer symboliserar förlovning och äktenskap, mer än en ring i vitguld. Vad dessa åsikter bottnar i vet jag dock inte, kanske för att vitguld i mina ögon ändå känns väldigt likt silver och jag alltid sett silver som vardag och inte särskilt lyxigt. Men nu handlade det inte om mina tankar kring rött- eller vitguld utan kring ringen och ringar. Allians eller vigselringar.

Ikväll tänkte jag ge er ännu fler Anna-favorit-vigselringar så håll ögonen öppna :) 

Vilken tidning är bäst?

                                                                          Bild lånad från Google.se


Vilken av alla bröllopsmagasin är bäst? Framför allt om man enbart är intresserad av att köpa något lösnummer då och då? :)

Ett förhållande, två bostäder.

Egentligen borde kanske rubriken varit "Ett förhållande, två liv" men faktum är att mitt liv inte skiljer sig särskilt mycket från Mr Rights. Vi strävar efter samma mål, vi har väldigt lika värderingar och tycke/smak. Den största skillnaden mellan oss två är att han bor i Karlstad och jag i Stockholm. Vi har båda två en varsin etta högst upp i huset. Båda lägenheterna är hyreslägenheter och går i ljusa färger. Min har, av mig, vitmålade väggar, Mr Rights har ljusgula. Jag har ett riktigt kök, han har ett trinettkök. 

Med ett distansförhållande får man vare sig man vill det eller ej, inte en utan två bostäder. Två hem. Jag ser det inte bara som en förmån utan även en lyx att få bo i två helt olika städer. Stockholm med sin storstadspuls och Karlstad med sin slogan "Solen skiner alltid i Karlstad", vilket i mång och mycket stämmer.

Eftersom jag jobbar i Stockholm så kan jag för det mesta bara besöka Karlstad fredagkväll till söndag eftermiddag och den oskrivna regeln är att vi ska försöka åka varannan helg. Så om jag är i Karlstad ena helgen (som tex. helgen som var), så kommer Mr Right till Stockholm helgen därpå. Med några få undantag har det varit så sedan dag ett. Visst helgdagar och semestertider kan det skilja stort, det beror helt enkelt på vad vi vill göra och vart vi vill göra det.

I helgen som var tog jag och Mr Right ett stort steg för att förbättra vårat boende i Karlstad. Mr Right investerade i en 120 cm säng. Tidigare (läs; de senaste 6 månaderna) har vi samsas i en 90 cm säng som Mr Right haft sedan tonåren. Märkligt nog ryms två vuxna personer i en 90 cm säng om man bara vill, så när 120 cm sängen väl var på plats så kändes den JÄTTESTOR! Vilket i sig är rätt lustigt eftersom hos mig i Stockholm delar vi på en 160 cm säng.

Förresten skulle ni vara intresserade av en ett "hemma hos mig"-inlägg där jag visar hur jag bor? :)

Det är en viss skillnad.

Två dygn har snart passerat sedan jag senast såg Mr Right och jag märker av ensamheten mer och mer. Visst, helt ensam är jag inte. Jag tillbringar ju största delen av dygnets 24 timmar på jobbet med kollegorna eller hemma, i sängen med att sova. Den största skillnaden är förstås att lägenheten känns och är mycket tystare än då Mr Right fanns här. Men det är även inte lika inspirerande att laga en god middag då det enbart är jag själv som ska avnjuta den. Matkonsterna svävar inte iväg lika långt som innan, men jag försöker att hålla mig strikt till GI-menyn.

En annan märkbar skillnad är temperaturen hemma. Då Mr Right bodde hos mig hade vi stadiga 22-23,5 grader inne men nu när jag sneglar på min digitala termometer så visar det knappa 19,6 grader. Det stämmer att en kropp alstrar värme och energi, men att det var så stor skillnad mellan att vara en eller att vara två, trodde jag inte det var. Tur att jag är ett stort fan av mys och mer än gärna tänder massa levande ljus, kokar té och sveper in mig i en filt, uppkrupen i soffan :)

Vart ska vi börja?

Låt säga att jag hipp happ skulle få ett arbete i Karlstad, att jag och Mr Right blev sambos och att vi bestämde ett datum för ett bröllop någon gång under 2012. I vilken ände ska vi då börja i? Vad bör man börja med? Boka kyrka förstår jag såklart är prio ett, men sen då? Vad kommer då? Sätta sig och fixa med gästlistan? Fixa en festlokal (jag hoppas fortfarande i smyg på att Mr Right kan fixa detta privat)? Bestämma hur inbjudningskorten ska se ut och fixa så att dom trycks och kommer iväg? Prova och köpa en brudklänning, tärnklänningar och brudgummens kläder? Välja frisör och sminkös? Välja bröllopstårta? Något annat?

Allt känns som en enda stor djungel och jag känner mig vilsen bland alla bröllopsgrenarna. I vilken ordning började ni och har ni några tips att dela med er av? Bröllopsajter i all ära, men det är ändå något visst med att få höra andra, läsares, erfarenheter av bröllopsplanering.

.

På tal om blommor...

Eftersom jag tagit mycket annat i fel ordning (både brudklänning-spanning och tärnklänning spanning) så tänkte jag att jag lika bra kunde fortsätta och då jag ändå var inne på ämnet blommor så tänkte jag passa på att visa ett par vackra brudbuketter som jag hittat på Google.se. Alla fyra buketterna är väldigt traditionella och snälla, det är inte direkt något som sticker ut eller är särskilt extremt.

Jag skulle vilja ha en brudbukett (utan att ha bestämt färgerna eller typen av blommor) som är enkel men ändå speciell/tuff. Så jag tar mer än gärna emot tips på brudbuketter av alla dess slag men gärna på de lite roligare eller mer speciella brudbuketterna. Vad kostar egentligen en "normalstor" brudbukett? Vad betalade ni? Och finns det några big no-no´s i kategorin brudbukett? Något man absolut inte får ha eller får använda?


Samtliga bilder lånade från Google.se

Vardagsromantik.

I veckan gav Mr Right (som den sanna romantiker han är) mig en bukett med vita tulpaner och idag då jag kom hem från Karlstad så hade tulpanerna börjat slå ut. En bukett tulpaner fräschar upp varje hem och vardagsromantik är den absolut bästa romantiken, då den sker spontant och utan massa tvång.

Imorgon är det Alla hjärtans dag och jag tycker att det finns flera andra, bättre dagar att uppvakta och visa sin kärlek till sin käresta än den 14 februari. Det jag egentligen har emot Alla hjärtans dag är först och främst att det känns som ett tvång att man måste vara extra söt eller visa sin kärlek på just en utsatt dag i kalendern istället för att vara söt då man själv vill och känner för det. Vidare tycker jag att Alla hjärtans dag blivit en dag som butikerna utnyttjar maximalt. Om det inte är röda rosor så är det gelehjärtan eller chokladaskar. Eller tavlor med hjärtan, eller bakelser eller söta nallebjörnar.

Är den som inte uppvaktar sin partner på Alla hjärtans dag, en dålig pojk- eller flickvän? Är han eller hon oromantisk och tråkig som inte tar tillfället och dagen i akt att köpa något och uppvakta? Eller är det fler som jag, som Mr Right, som inser att det finns 364 andra dagar på året att vara romantisk och visa sin kärlek på?

Märklig känsla.

Det tog emot att lämna Karlstad idag. Delvis för att jag skulle göra det ensam och delvis för att det innebar att jag inte skulle få träffa Mr Right förän på fredag. Visst veckan kommer rulla på, förmodligen lika snabbt som vanligt. Fem dagar utan Mr Right är fem dagar för mycket. Särskilt då vi varit vid varandras sida sedan Juldagen och kanske till och med innan dess.

Känslan då jag klev in i lägenheten idag beskrivs bäst som tom. Jag kände mig tom, som om luften gått ur mig och framför allt kändes lägenheten tom. Tom, kall och ensam. Men jag ska fylla kommande vecka med massa bra. Massa träning, massa god GI-mat, massa umgänge med familjen och vännerna och massa, framför allt, jobb. På så sätt borde veckan gå fort och viiips så är det helg igen och Mr Right kommer, visserligen bara över helgen, men ändå. Märklig känsla att tycka att de fem kommande dagarna känns jobbigt jobbiga istället för bara jobbiga. Vi som sedan dag ett levt i ett distansförhållande har helt plötsligt vant oss vid sambo-vardagen och den normala vardagen för de som bor ihop och nu då vi ska återgå till distansen så känns det mer motbjudande än vanligt.

Det är dumt att vänja sig vid lyxen att bo ihop då vi vet att vi inte kommer kunna få bo ihop på riktigt, förän jag fått ett jobb i Karlstad. För det är de som är tanken, att jag ska få ett jobb där. I vackra Karlstad och att vi då ska kunna påbörja ett riktigt liv, ett gemensamt liv, tillsammans. Och att som Stockholmare och arbetandes Stockholmare, 30 mil bort från Karlstad, få ett jobb på Karlstad arbetsmarknaden är oerhört svårt. Men skamm den som ger sig och för att få leva tillsammans med Mr Right inte bara tillfälligt utan permanent, tänker jag kämpa!

Men just nu längtar jag bara tills på fredag... :)

Vädrets makter.

Det blåser fortfarande ganska mycket ute, även om vädret börjar ordna upp sig. Kanske överdriver jag då jag säger att det nästan kommit en halvmeter med snö men faktum är att blåsten haft sin inverkan och att det var mer än besvärligt då jag och syrran skulle gå till jobbet imorse. Vi motades ofrivilligt ut på vägbanan och fick samsas med bilarna om plats, men fram kom vi. Gåendes. Till skillnad från flera kollegor som brukar bil och de kommunala färdmedel som finns i Stockholm och tvingades stanna hemma idag.

Jag sitter just nu uppkrupen i soffan, insvept i min limegröna filt och undrar om det är någon idé att börja packa. Än har Mr Right och jag inte bestämt oss för om vi ska åka till Karlstad eller ej. Det som avgör hurvida vi åker eller ej är först och främst vädret men även hur vägarna är för även om vädret börjar se bättre ut här, så har vi ingen aning om hur bra eller dåligt det är då vi kommit en bit på vägen och att bli ståendes halvvägs är inte ett alternativ.

SMHI lovar solsken och stabilare väder framåt helgen, kanske är det det jag (om jag anstränger mig) kan ana utanför fönstret bland molnen. Jag hoppas iallafall att det finns bättre väder i sikte och att vi kommer iväg, för nästa helg blir vi hemma i Stockholm och det vore skönt med en Karlstad-weekend.

Det blåser upp till storm.

Jag vet inte vad som hände. Helt plötsligt slog snöfallet och stormvindarna bara till. PANG! så var det här och jag som de senaste dagarna trott att plusgraderna i kombinationen med solens strålar skulle bidra till en tidig vår men tydligen hade vädret och dess makter andra planer.

Just nu vräker snön ner och jag ser knappt ut genom fönstret. Lite oroande med tanke på att jag och Mr Right ska sätta oss i bilen imorgon och bege oss till Karlstad för en weekend där med bland annat Svenska rallyt och lite umgänge med Mr Rights familj och vänner. Tur i oturen har vi en nästintill helt ny hyrbil till vårat förfogande och all tid i världen, för det lär behövas imorgon! Jag har även bestämt att vi ska ha med oss två varma filtar, lite varm dryck, en varsin frukt och något sött att tugga på.

Jag återkommer med hur det går! :)

.

 


"Jag vill inte sätta världen i brand, bara tända en liten eld i ditt hjärta..."

Ett halvår.

Idag firar jag sex månader med Mr Right. Idag är det sex månader sedan vi gick hand i hand (eller rättare sagt arm i arm) längs med Stora torgets uteserveringsrad. Sex månader sedan vi på väg till restaurangen Blå bestämde att vi var ett officeillt par. Idag är det sex månader och jag är fortfarande världens lyckligaste! ♥

Vår, sommar, höst eller kanske vinter?

Bröllopsplanerna fortsätter men inte dagligen och inte alls så intensivt som det kommer bli längre framöver. Målet är fortfarande 2012 och då förmodligen på sommaren. Fast samtidigt är det inte lite väl traditionellt att ha ett sommarbröllop? Visst klimatet är som mest behagligt på sommaren och det är även störst chans till bra och framför allt varmt väder, om det nu är vad man vill ha.

Men hur vet man egentligen vad man vill ha? Hur vet jag/vi att det är just ett sommarbröllop som våra hjärtan slår ett extra slag för? Jag tycker att vi svenskar har förmånen att njuta (och självklart även beklaga oss över) av fyra helt och hållet olika årstider, som alla på sitt sätt, har sin charm så hur ska man kunna välja? Våren då snön har börjat smälta, då vårens första knoppar börjar spricka ut och då solen äntligen börjar värma kinderna. Svensk sommar. Behöver jag säga mer? :) Hösten då löven börjar färgas och så småningom falla. En fin höstdag då solen tittar fram. Svensk vinter då den är så kall att det knastrar under skorna, då kylan biter i kinderna och då snön ligger vit.

Åååh vad svårt det är. Det lutar ändå åt sommar, men hur gjorde ni? Hur valde ni och framför allt, vad valde ni?


Bild lånad från Google.se

:(

Min dator har börjat ge upp. Än andas den och det är egentligen inte i processorn som problemet ligger utan i skärmen. En kunnig påstod att felet, som består av att skärmen leker disco och skiftar mellan bild och "vitt", beror på att jag öppnat och stängt datorn för mycket. Min dator är en SAMSUNG vit Mini-PC av laptop version, är inte den till för att öppna och stänga?! Men visst, jag har haft datorn i snart två(?) år, så det är klart att den ska börja ge upp nu.

Är det inte märkligt hur länge elektronikprylar håller nu, i jämförelse med förr i tiden? Jag minns då jag flyttade in i min första lägenhet, där i köket stod ett kylskåp som var äldre än mig. Ett väl fungerande kylskåp som jag ändå, med pappas hjälp, bytte ut mot ett nytt superflashigt rostfritt bara för att det kunde gå sönder. Förmodligen hade det inte gått sönder under den tiden jag bodde i lägenheten. För gamla elektronikprylar gick (går) aldrig sönder, dom får man tillslut kasta, för att kunna byta ut dom.

Fast jag inte vill ha en ny dator, så inser jag att min med tiden kommer bli värre. Just nu flimrar skärmen mest i olika vinklar men så småningom kommer den säkert börja flimra mer. Så då är frågan, vad ska man ha, då datorn väl bestämmer sig för att ge upp? PC i all ära, men känslan i magen säger ändå att en Mac vore trevligt. Kanske en Macbook PRO? Vad tror ni kunniga?

Frusen.


Bild lånad från Vintageonline.se

Är det fler än jag som är morgon- och kvällsfrusna? Som tycker det är mysigt och skönt att krypa upp i soffans ena hörn och svepa in sig i en filt med en kopp té och massa levande ljus? Jag tar mer än gärna varje tillfälle i akt och burrar upp mig likt en fågel i vinterkylan. Fast i och för sig sveper jag mer än gärna in mig i en filt och genomför ovanstående procedur även sommartid.

På jobbet är det inte lika lätt att svepa in sig i en filt då man fryser. Inte heller på stan. Vinterjackor och jackor överhuvudtaget, i all ära, men ingenting går upp mot en riktigt fin och varm cape. Med risk för att bli hatad av alla djurvänsaktivister måste jag ändå delge er att jag nu har hittat min drömcape på Vintageonline.se. Det är en svart cape gjord av kamelhårull (som enligt hemsidan påstås inte ska stickas?) och halsringningen är prydd av en vacker kaninpäls. Capen går på inget mindre än 900 kronor och du finner den här.

Vill ha faktor HÖG!

Kvällens spinningpass tog orken ur mig helt. Jag gav verkligen allt och det gav avlöning i form av trötthet. Jag älskar då jag lämnar gymmet och knappt orkar mig upp för sista trappan till min lägenhet. Då jag är så fysiskt slutkörd att jag tror att jag ska spy (ursäkta äckelfaktorn!). Trotts den enorma tröttheten vill jag ändå tipsa om två tavlor som iallafall väckte HÖG vill-ha-faktor hos mig! :)

Tavlorna finns att köpa här.


Gottgörelse.

Skönt med måndag då man kan se tillbaka på helgen och känna att den var toppen! Toppen trevlig, toppen rolig, toppen härlig. På alla sätt och vis. Visst till en början var helgen lite rörig. Jag hade planerat att ha en borta-helg och hade därför lämnat ett kanske-besked till min äldre yngre kusins (och sambos) fest men då vi blev kvar i Stockholm så tänkte jag, med ond rygg att vi skulle ha en lugn helg på tu man hand med lite Vapiano och en skybar men så blev det ju som ni säkert vet inte.

Jag vet inte hur länge Mr Right "tjatat" om att han vill besöka en skybar. Att jag ska ta med honom till en skybar. Så att det skulle bli av i helgen var en händelse som Mr Right verkligen såg fram emot och då det inte blev av, eftersom jag vände om hela kvällen på en femöring så såg jag Mr Rights besvikelse lysa i ögonen tills vi väl var på plats i Sköndal, på festen. Så nu i veckan ska jag försöka se till att vi kommer iväg till en skybar varifrån Mr Right kan se stora delar av Stockholm "från ovan" och samtidigt få sig ett glas rött eller en drink.

Att detta dessutom är den sista veckan som Mr Right bor hos mig, efter att ha levt som sambos sedan... mitten av november(?) gör det bara ännu mer självklart att vi ska hitta på något alldeles extra just den här veckan.

Jag är en köttätare!

Aldrig förr har hungern känts så påtaglig som idag och då åt jag både en stadig GI-frukost, var med på förmiddagsfikan på jobbet (visserligen bestod fikan bara av en kopp kaffe och trevligt sällskap, men ändå) och åt en matig soppa till lunch.

Jag vet inte vad det är med mig men jag stämmer inte alls in i påståendet att måndagar är värsta dagen på veckan för mina måndagar brukar inte vara så tokiga. Måndagar för mig är en ny start på en ny vecka, med nya förutsättningar och möjligheter. Kanske till och med något äventyr, även om det inte behöver bli eller vara så särskilt stort. Måndagar är även den dagen då jag och Mr Right sammanställer veckans blivande frukost-lunch-och-middags planer, det är då det avgörs vad vi kommer stoppa i oss.

Efter alla GI-riktiga sallader med parmaskinka eller rostbiff så känner jag för lite varm mat och största suget har jag efter en rejäl köttbit. En bit kött att få sätta tänderna i. Det är absolut inget fel på parmaskinkan eller rostbiffen som får det att vattnas i munnen, men det ger inte det tuggmotstånd som jag och mina tänder vill ha just nu. Så ikväll får det bli en rejäl köttbit tillsammans med en god sallad - mums!

Förresten hittade jag en rolig blogg härom dagen som jag tänkte tipsa er som är nyfikna på GI om. Det visade sig att Klara som ligger bakom GI-kokboken som jag har ståendes hemma även har en blogg. Låt mig härmed presentera Klaras hälso-blogg. Dock blev jag lite besviken då jag såg att Klara övergått från GI till LCHF, som är en "diet" som går ut på att man ska äta och få i sig massa fett. Men om du bläddrar lite längre ner i bloggen så finner du en hel del GI-recept :)

Rygg bortskänkes!

 

 

Jag börjar tröttna. Ingenting tycks hjälpa och snart har jag verkligen provat allt! Jag har voltaren i både gel och tablettform, visserligen receptfria från Apoteket, men ändå. Gelen hjälper bäst av dom två, den liksom lägger sig väldigt lokalt där jag har ont och kapslar tillfälligt in smärtan.

Förutom smärtlindrande tabletter och gel har jag testat att vila från träningen i hopp om att den misstänkta inflammationen ska ge vika, men det gör ingen större skillnad mot de dagar då jag faktiskt besökt gymmet, trotts ryggont och kört ett spinningpass eller joggat på Attractbandet hemma. Att ligga raklång ner, eller i fosterställning på sidan, i sängen eller soffan är inte heller ett alternativ. Just de stilla sittandes eller liggandes lägena är allra allra värst. Då känns ryggen helt obotligt trött och ömmar. Inte heller massage fungerar.

Allra bästa stunderna hittills har varit då jag fått lagom mycket rörelse kombinerat med vila så det tänkte jag försöka satsa på den här veckan samtidigt som jag undrar om någon av er har tips om rörelser eller botemedel mot inflammerad rygg eller bara ryggont i största allmänhet?


Bilden ovan är lånad från Google.se

Morgonstund har guld i mun.

Söndag och vi borde nog iallafall vara lite trötta idag. Gårdagen var trevlig, mycket trevlig!

Först Farsta Centrum, sen fika hos mamma och pappa (m&p) och sedan in till stan på kommunalt sätt för att möta upp Robban på Vapiano där det vankades god italiensk mat. Klockan sju var jag och Mr Right på plats på Vapiano och gick in för att fixa ett bord. Fick då beskedet att det var 30-40 minuters väntetid så vi ställde oss i baren där Mr Right beställde in ett varsitt glas rött. Kort därefter kom Robban och tiden flöt på rätt snabbt och vips så var vårat bord redo.

Vapiano är helt klart det hetaste innestället och the place to be om man vill äta god italiensk "snabbmat" till en överkomlig penning. Jag och Mr Right åt en varsin pasta "Scampi" bestående av jätteräkor, tomatsås, vitt vin och färska grönsaker och Robban åt en oxfilé och ruccola pasta. Efter maten gick Mr Right för att beställa en efterrätt till mig och kom tillbaka med en "Cream di fragola 55" som bestod av mascarponekräm med färska jordgubbar samt en varsin Whiskey till sig och Robban. Då efterrätten var uppäten och killarna fått i sig Whiskeyn bestämde vi oss för att det var dags att röra oss mot Sköndal och Sara och Andreas fest.

Efter att ha tagit tunnelbanan till Hökarängen och där stått ett tag och väntat på bussen så var vi på plats hemma hos Sara och Andreas där stämningen var på topp. Mr Right skojade och minglade runt och framåt småtimmarna sattes Playstationen på och Singstar drogs igång. Det bjöds på en hel del "skönsång" och skratt innan vi vid kvarti två tiden bestämde oss för att ta en taxi hem. Vi släppte av Robban vid Hökarängens tunnelbana innan vi fortsatte hem där vi somnade rätt omgående.

Imorse vaknade jag i vanlig tid och kände mig inte särskilt trött trotts att det blev rätt sent igår. Efter frukosten satte jag och Mr Right av mot Södertälje för att se vart han ska jobba den kommande veckan och väl hemma hamnade jag framför datorn och lät flitighetens lampa lysa över mig då jag satte mig för att granska ams.se´s utbud. Snart tänkte jag starta en tvättmaskin och sedan ta med mig Mr Right ut på en promenad i solen.

Hur har din helg varit? Har du gjort något roligt?

Mr Right.

"Det handlar inte om att finna den man vill gå till sängs med,
det handlar om att finna den man vill vakna med.
Det handla inte om att finna den man vill dela livet med,
det handlar om att finna den man inte kan leva utan.
I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen..."

Farsta Centrum, semlor och fest.

Efter en lugn morgon där jag fixade frukost på sängen till Mr Right så satte vi fart. Först ut blev Farsta Centrum där Mr Right hittade jätte fina maschettknappar från Skultuna och en vit skjorta. Då vi fått i oss en varsin italiensk sallad på Il Plato så styrde vi bilen hemåt för en fika hos mina föräldrar. Vi stannade till på ett av de lokala hembagerierna och plockade upp fyra semlor innan vi fortsatte hem till mina föräldrar där det bjöds på kaffe.

Meningen var att vi skulle ta en lugn kväll, bara Mr Right och jag. En middag på tu man hand på Vapiano i Gamla stan och sen en drink på en av Stockholms skybars men väl hemma från mamma och pappa ändrades planerna lite. Nu ska vi istället för själva, äta middag med Robban på Vapiano och sedan åker vi tre hem till min äldre yngre kusin i Sköndal där det vankas fest. Trevligt! :)

 

Merci à vous.

"J'ai perdu mes repères, je nage en eaux troubles.
Prends-moi dans la mesure du possible,
Les rouleaux de paysage et de dissiper la brume,
Merci à vous je peux respirer à nouveau. "

Distansförhållande, fungerar det?


Bild lånad från Google.se

Läste idag en blogg om en tjej vid namnet Frida, som liksom jag har ett distansförhållande som hon kämpar med att få det att fungera. Till skillnad från mig och Mr Right så träffar hon sin kille mer sällan och nu var det nästan 2,5 månad sedan de senast sågs. Det är då jag inser hur lyckligt lottad jag är som får träffa Mr Right så gott som varje helg och att det "enbart" är nästan 30 mil mellan oss. För trotts 30 mil och det faktum att vi inte kan ses varje dag eller bara har någon timmes resväg för att ses så får vi vårat förhållande att fungera bättre än många "vanliga" förhållanden där de (kan) ses dagligen och jag är lyckligare än någonsin!

Så vad beror våran lycka på? Och hur gör man egentligen för att få ett lyckat distansförhållande? Här nedan listar jag mina tips till hur man får det att fungera och vad man bör tänka på.

1. Svartsjuka funkar inte. Inte en sekund. Om du går runt med en järntrea i handen och funderar på vad för sms den andra personen får, lägg ner. Du kommer få magsår på mindre än en månad.

2. Prata varje dag. Under stora delar av året, finns inget annat än ord er emellan. Tröst, glädje, längtan - allt måste kunna uttryckas i ord. Tycker du inte om att prata? Aj då. Tystnaden funkar inte. Ni glider snabbt isär. Vi pratar en timme om dagen. Minst. Varje dag.

3. Njut av ensamheten. Du kan inte gå runt och vänta på den andre, räkna ner dagarna tills ni ska träffas igen. Att vara tillsammans ska vara underbart, men livet måste vara underbart även då ni inte är tillsammans. Annars blir det olidligt. Har du svårt att umgås med dig själv, försök inte ens ett distansförhållande.

Jag dyrkar min ensamhet. Och efter att ha varit tillsammans ett tag, njuter jag av att vara själv ibland.

4. Ni måste veta när ni ska träffas nästa gång! Ovissheten kan också vara olidlig. En månad, två eller sex - det är alltid bättre att veta än att gå runt i ovisshet. Vi har varit ifrån varandra (enbart) 1,5 vecka som mest. Det gick (fungerade). Man hittar sin smärtgräns. 3 veckor (tror jag) är lugnt. Mer blir jobbigt.

5. Sätt ord på känslorna. Det är så viktigt! Vi är vana att uttrycka känslor i handlingar - vi älskar, vi tänder ljus, lagar en god middag eller tittar på Bonde söker fru. Inget sånt existerar. Och det räcker inte med ett "Jag älskar dig" då och då. Var intensiva! När ni är glada, stapla orden på varandra. Bilda ett torn med dom, ett litet lutande torn i Pisa, för att uttrycka er kärlek.

När ni är ledsna, lägg försiktigt ut orden efter varandra som en konvoj, en hjälpsändning full med tröst. Var lyhörda, pejla stämningen. Ord kommer inte alltid lätt, ibland måste man locka fram dem.

6. Glöm inte detaljerna. Vad åt jag till frukost? Vem bråkade jag med på jobbet? Hur är vädret? Den andres vardag får inte kännas främmande, vi får inte tro "det här är för oviktigt" bara för att man är 30 mil från varandra. Vare sig man sover tillsammans eller inte, de små detaljerna är byggstenarna i vardagen.

7. Satsa. Pengar och tid. Mr Right och jag turas om, i stort sett är det varannan gång som gäller. En helg i Karlstad följt av en helg i Stockholm. Att pendla fram och tillbaka med tåg eller bil varje helg kräver ett yrke och inkomst som tillåter detta "extravaganta" liv.

8. Var organiserad. Det är inte som man gärna tror, att man måste vara impulsiv för att ge sig in i något sånt här. Eller kanske till en början. Sen gäller det att ha hjärtat varmt men huvudet kallt. Det blir en väldig massa planering, sitta med kalender, göra om planer, anpassa och se över. För att kunna bryta rutinen så systematiskt måste man vara organiserad och strukturerad.

9. Det måste vara värt det. När du aldrig är fången i vardagens trista upprepning, får du också många möjligheter att omvärdera förhållandet, titta på det på avstånd. Mitt sista och viktigaste råd: Personen måste vara något alldeles exceptionellt. Ditt hjärta måste skrika efter honom (eller henne). Du måste känna med versaler och älska med utropstecken - hur gör du annars för att vakna varje morgon och välja någon som inte ligger bredvid dig?

Nu när jag läser listan igen, blir jag ändå lite osäker för gäller inte det här alla förhållanden? :)

Afternoon tea.

Rätt svar på den tidigare "Gissa vad jag ska baka"-frågan är scones. Sex hyfsat stora och ack så goda scones blev det. Inte alls GI, jag vet. Men ibland måste man få unna sig något gott och vad passade då bättre än att ha en mysig afternoon tea fika med Mr Right. Faktum är att för ett par år sedan hade jag afternoon tea fika med scones på fredagarna som min lilla tradition. Ibland fick syster komma på besök, ibland mamma eller någon vän. Kanske är detta en tradition som jag borde införa igen då Mr Right verkade uppskatta det :)

Till sconesen blev det apelsin- och blåbärsmarmelad, ost och massa té.

Köpa eller hyra?


Bild lånad från Bröllop.se

En fråga till experterna - ska man köpa eller hyra brudklänningen? Jag träffade härom veckan min väninna Katja och hon berättade att då hon var i fullfärd med att planera sitt kommande bröllop (hon gifte sig för tre år sedan) så jämförde hon priserna mellan att köpa och att hyra en brudklänning och på hennes klänningsval skiljde det inte mer än 1500 kronor. Behöver jag ens nämna att hon köpte sin drömklänning och att den sedan den stora dagen hänger i hennes klädkammare?

Min första och största tanke har hela tiden varit att jag ska hyra brudklänningen då jag inte kommer använda klänningen vid något annat tillfälle än på den stora dagen. Sen tycker jag det vore synd att ha köpt en klänning som bara hänger i garderoben och tar upp plats, och jag tror tyvärr inte att tex. jag och min syster har samma smak (eller storlek heller för den delen) på klänning så att den kommer kunna "gå i arv" till henne.


Klänning märkt Benjamin Roberts

Hur gjorde ni, hyrde eller köpte du din brudklänning? Och stämmer det att de verkligen bara skiljer 1500 kronor mellan att köpa och hyra en klänning? Tips mottages varmt!

Gissa vad jag...

... ska baka.

Ledtrådarna lyder som följer: Det är fredag eftermiddag. Jag har MASSOR av té ståendes i mitt té-samlar-fat och marmeladen är framtagen :)

Frukostvanor.

Igår var jag och Mr Right och handlade mat på City Gross, en butik som helt klart varit underskattad av mig tidigare men som nu visat sig vara en av de absolut fräschaste matbutikerna i min "närhet". City gross frukt- och grönsaksdisk är helt klart fräschare än bland annat ICA Maxi men framför allt är City gross styrka köttdisken där dom alltid har färskt och i-butiken-styckat-kött!

Gårdagens inköp bestod mest av grönsaker men även lite nya frukostprodukter. Eftersom jag kör GI så har min frukost hittills bestått av mest hårt bröd med något GI-korrekt pålägg och en kopp té. Jag har funderat på havregrynsgröt med lättmjölk som är helt GI-korrekt men fann igår ytterligare ett alternativ. För att det ska bli helt GI-korrekt så ska jag egentligen välja lättyoghurt av naturell smak men då denna laktosfria yoghurt hade så låg fetthalt så ansåg jag mig värd den. Till yoghurten tänker jag äta en osötad müsli :)

Vad äter du till frukost?

Mer Zetterberg...

Den dagen jag gifter mig hoppas jag att min älskade syster och äldsta yngre kusin ställer upp som tärnor och då vill jag så klart att även dom ska vara lika fint klädda som jag hoppas få vara. Många säger att tärnorna och övriga gäster inte får eller ska överglänsa bruden, då det är hennes stora dag men detta tycker jag är rätt löjligt och känns gammeldags. Först och främst är det väl ändå inte bara bruden utan även brudgummens stora dag och vem bestämmer vad som är rätt och fel, i klädväg?

Eftersom jag i det tidigare inlägget var inne på Zetterberg och hennes vackra kreationer så hittade jag dessa två söta "tärnklänningar". Om sanningen ska fram så är klänning nummer två en (i mina ögon) extremt kort brudklänning och jag fann den även bland Zetterbergs brudklänningar och inte "Övriga klänningar". Klänning nummer ett är Vanilla och är en "Underbar prinsessklänning med guld dragkedja på ryggen", enligt Zetterbergs hemsida. Klänningen är plisserad framtill och med skenor för perfekt passform. Klänningen har även ett lager sidenfoder, fyra lager tyll och ett lager slät sidenchiffong. Klänning nummer två är Nadja och består av fyra lager tyll och plisserat sidenliv. Skärpet är i siden.



Utöver de två vackra klänningarna ovan så fann jag även ett diadem (se nedan) med svart fjäder, chiffong och stenar som skulle göra sig bra till den första brudklänningen jag tidigare visade. Jag tror nämligen inte att brudslöja är något för mig, fast man ska aldrig säga aldrig ;)

Vintage drömmar märkta Zetterberg.

Fast vi inte bestämt vart, när eller h u r jag och Mr Right ska gifta oss så sitter jag ändå och tjuvtittar på brudklänningar och vilken djungel det sen är! Det finns allt från väldigt enkla klänningar till rena rama marängbakelserna. Jag har efter lite tittande kommit fram till att jag är nog mer åt det enkla och minimalistiska hållet, än det... får jag säga, överdrivna?

Jag kan inte säga att jag sett allt i brudklänning-väg än men redan första sidan jag besökte fick mig snudd på fast. Det är skräddaren Theres Zetterbergs vintage-brudklänning kollektion som fångat mitt intresse och nedan visar jag upp mina tre absoluta favoriter.

Från toppen har vi brudklänningen Martina som består av flera lager tyllkjol och ett plisserat sidenchiffong liv med dold dragkedja. Skärpet är gjort i siden och har en handgjord chiffong ros och strutsfjädrar. Klänningen i mitten är Miranda och är crinklad sidenchiffong fodrad med två lager silke. Insidan av klänningen är vackert puderrosa och klänningens liv är handraperat och bältet är handgjort med äkta pärlor och strutsfjädrar. Sist men absolut inte minst är NK brudklänning som är gjord i en begränsad upplaga. Hela klänningen är gjord i 100% silke och handgjord fransk spets.



Innan jag blir ett proffs på bildredigeringsprogrammet Photoshop (eller gratisprogrammet Gimp) så får ni hålla tillgod med originalbilder direkt från Zetterbergs hemsida.

Ett dygn med GI.

Från toppen: Gårdagens middag bestående av fransk mixsallad, avokado, gurka, sockerärtor, rostbiff, körsbärstomater, mozzarella, physalis och pinjenötter. Irish coffee på Mr Right´s vis. Dagens lunch bestående av i stort sett samma saker som gårdagens middag förutom att jag bytte ut mozzarellan till fetaost och att jag inte hade någon avokado. Eftermiddagens fika bestående av citrus té och en blodapelsin.

I could look at that smile all day.

I could look at that smile all day.
It's the kind of smile that could easily sweep me away
...

Nu är jag på G!

ÄNTLIGEN! Nu är jag på G! Nu kan både jag och Mr Right träna hemma, framför TV:n eller till våran egna favorit musik. Så de dagar då gymmet känns för långt bort eller vädrets makter gör så att träningsorken tar emot, finns det inga ursäkter till att vi inte ska gå en rask promenad eller jogga en stund på löpbandet (promenadbandet).

Sedan jul då mamma och syrran köpte sig ett varsitt Attract promenadband har jag varit sugen på ett eget och nu äntligen står det ett svart promenadband ihopmonterat hemma hos mig och i skrivande stund är Mr Right i full gång att testa det. Snart är det min tur - bäst jag kastar på mig träningsskorna!

Att komma i form.

Bild lånad från google.se

Jag försöker komma i form, inte bara inför det kommande bröllopet utan även för att må bättre. För att känna mig tillfreds med mig själv. Att få kilona att rasa, bara sådär, vet vi alla att det inte fungerar. Det finns ingen genväg till en snygg kropp och ett sundare levene. "Vill man vara fin får man lida pin" som det så fint heter.

Jag tänker dock inte pina mig själv. Det finns ingen poäng eller mening med det. Däremot tänker (och har) jag lägga om vissa vanor och försöka komma igång med motioneringen på allvar. I dagsläget promenerar jag till och från jobbet istället för att åka buss och jag besöker det lokala gymmet två till tre gånger i veckan, men för att verkligen lyckas gå ner i vikt och få bättre grundkondition tror jag att jag behöver lägga upp ett träningsschema över vad och när jag ska träna.

Förutom den alldagliga motionen till och från jobbet så har jag och Mr Right lagt om våra matvanor. Vi äter sedan årsskiftet nästan uteslutande GI-mat, men är inte för den delen nitiska eller fanatiker. Vi började laga och äta GI-mat i samma veva som jag fick upp en tavellist/hylla i köket där jag numera förvarar alla mina fina kokböcker väl synliga och lätt tillgängliga. Att komma in i köket och direkt se kokböckerna och däribland "Klaras goda GI-dagar" inspirerar till goda, nyttiga och lättlagade maträtter och nu vill jag faktiskt inte äta någonting annat.

Som ytterligare två steg i rätt riktning fixade jag idag ett 30-klippskort på det lokala gymmet och imorgon får jag förhoppningsvis hem ett efterlängtat Attract promenadband så att jag hemma, tex framför TV:n kan motionera :)

Sommaren 2012.

Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle sitta och planera mitt bröllop ett år senare hade jag förmodligen skrattat och svarat något i stil med ”Mmm säkert”. Men nu sitter jag här, drygt 25 år gammal och sneglar på den vackra förlovningsringen som pryder mitt vänstra ringfinger.

Jag vet att många tycker att allt har gått fort, alldeles för fort men faktum är att jag själv inte tycker det, att jag själv inte känner det. Om allt känns 100% rätt, så varför vänta? Vad blir bättre av att man väntar ut tiden och när vet man att man väntat tillräckligt länge? När vet man egentligen att rätt tid är inne? Att förlova mig med Mr Right den 10:e december 2010 är ett av de bästa besluten jag tagit, hittills.

När Mr Right frågade om jag ville förlova mig med honom så blev jag både förvånad och oerhört glad. Förvånad för att vi då inte hade varit tillsammans särskilt länge när han frågade och glad för att han, i egenskap av kille var den som tog initiativet, tog kommandot och la fram förslaget. Att han dessutom sa att förlovningen skulle leda till giftemål kändes helt fantastiskt! En kille som vill gifta sig!

Mr Right pratade redan då vi planerade förlovningen (som inte blev något märkvärdigt) om att vi skulle gifta oss sommaren 2012 och även om vi i skrivande stund inte spikat något så är det fortfarande den sommaren som jag planerar och drömmer om.

Vem av er pratade först om giftemål? Vem av er frågade?