Tofslös.

Märkligt att varje gång jag behöver en hårtofs så hittar jag aldrig en enda och skulle jag mot all förmodan hitta en så är den oftast så dålig att den under håruppsättningsförsöket går av. Idag tröttnade jag på att alla dåliga tofsar, bristen på tofsar och att skämmas lite över att behöva fråga syrran om lån av tofs då jag glömt min hemma då vi är på gymmet. Så jag gick till H&M och "investerade" i två buntar tofsar och två blommor att ha i håret.

Ingen som helst aning om hur jag ska sätta upp eller använda hårblommorna, men det blir nog bra :)

Förberedelser inför Tyskland.

Härom dagen fick jag en utskriven karta Google över två badställen "Man bara måååste besöka" om man är i trakterna kring Lübeck av mamma och pappas bekanting och tillika snart min nya kollega. Snällt av honom och väldigt välbehövligt om det vackra och oerhört sköna sommarvädret bestämmer sig för att hålla i sig då vi sticker söderut! :)

Och idag, då jag var över på innan-träningen-middag hos m&p (ni minns vad förkortningen stod för va? Om inte "mamma och pappa") så lånade jag med mig ett tyska lexikon. ASBRA! Nu ska jag öva hej vilt på min tyska som jag vet finns någonstans inom mig och som det är dags att ta fram och damma av!

Låt se nu... "Entschuldigen Sie mich, aber ich habe Durchfall!"

(vilket naturligtvis inte stämmer men jag och syrran fick oss ett skratt då jag sa meningen högt)

För er som saknat bröllops snacket...

... så kan jag meddela att det kommer bli mer av det framöver. MYCKET MER!

Inte minst pga att Mr Right och jag nu, snart, kommer lägga i en högre växel då det gäller bröllopsplanerna (med allt vad det innebär) och då kommer med största sannolikhet tipsen, bilderna och framför allt drömmarna strömma in till mig och vidare till er.


Bild lånad från Google.se

När lägenhetssökandet stigit en åt huvudet!

Sedan det blev klart att Mr Right ska flytta till mig och Stockholm efter sommaren så har jag börjat se mig om efter en hyreslägenhets 2:a till oss och jag är kräsen! Jag vill allra helst bo kvar i samma område som jag bor i nu, men skulle även kunna tänka mig att flytta lite närmare det lokala centrumet. Då området jag bor i tillhör ett av dom mest eftertraktade så kommer det inte in lägenheter där särskilt ofta (läs; typ aldrig) så det gäller att haffa en när det väl gör det.

Med haffa menas att du ska ha en väldig tur. Antingen ska du varit skriven i kommunen (dvs bott i kommunen) längre än dina konkurrenter eller också ska du hinna klicka på "Bo-direkt" lägenheterna före alla andra. Det är nästan dom två alternativen som fungerar. I mitt fall hoppas jag på både ock och det har blivit lite av en rutin att gå in 4-5 gånger om dagen för att se så att ingen ny lägenhet har kommit upp. Oftast har det inte det men ibland dyker det upp en 1:a på typ 20 kvm eller som imorse, en 4:a med 8300 kr i hyra. Visst, som syrran säger, jag och Mr Right skulle mycket väl kunna flytta in i en nästintill nybyggd 4:a, för hyran är inget problem, men läget var totalt fel. Balkong i norrläge är inget läge för oss och som sagt var, helst en 2:a.

Eftersom jag fått en nojig rutin att kontrollera om det kommit upp någon ny lägenhet så ofta så har jag börjat tänka i tankarna kring vad som kommer hända då jag om några veckor går på semester. Tänk om det är just då, då jag inte har tillgång till varken dator eller internet, som drömlägenheten dyker upp. Hoppas inte.

Varför ska dom alltid komma olägligt?

Idag var dagen då sotarna skulle överta min lägenhet en stund. Jag visste att dom kunde komma mellan 07:30 och 15:30 och med min vanliga tur ringde det på dörren 07:35. Utanför stod två svartklädda killar (det är alltså ingen klyscha att sotare bär svarta kläder?) som inte sa särskilt mycket då jag släppte in dom och märkligt nog kände jag mig per automatik tvungen att lämna mitt hem för att dom skulle få arbeta ifred. Märkligt.

Jag kanske är konstig men jag ogillar att ha främlingar i min lägenhet när jag inte är hemma, även om jag vet att dom bara menar väl och att dom har ett jobb att utföra, ett jobb som allt som oftast är till min fördel. Det jag ogillar om möjligt ännu mer än att ha främlingar hemma i min lägenhet då jag inte är hemma är att släppa in dessa främlingar i min lägenhet och sedan lämna dom ensamma bland mina saker.

Det är inte så att jag tror att hantverkare/rörmockare/sotare m.m är ute efter att stjäla något för mig, utan jag gillar bara inte tanken på att dom "klafsar" omkring i sina ytterskor hemma hos mig, flyttar på saker och vem vet - är dom nyfikna tittar lite här och tittar lite där. Där dom helt enkelt inte ska titta eller vara. Och nej jag har ingenting att dölja eller gömma, men det är ändå mina privata saker, mitt privata liv och dit vill jag bjuda in folk som jag har ett förtroende för.

Det glädje mig i alla fall att se att dessa sotarna i alla fall gjort rent efter sig :)

Vad gör jag för fel?

Nyss hemkommen från gymmet ramlar jag nyduschad ner i soffan och grubblar på varför jag inte ser någon skillnad i hallspegeln. Min kropp utsätts för gym-träning tre dagar i veckan. Tisdagar är jag på gymmet från ca. 17:00 till 19:05. Först kör jag intervallträning på löpbandet. Går ett par hundra meter, springer ett par hundra meter och så håller jag på. I tisdags höll jag på så i hela 45 minuter vilket resulterade i en rätt bra sträcka trots + 28 grader utomhus. Idag blev det bara 60 minuter på gymmet men minst lika svettigt och intensivt då bodypump stod på schemat. På söndag är det samma sak, 60 minuters bodypump.

Mellan dessa träningspass går jag till och från jobbet VARJE DAG, jag lever uteslutande på GI-sallad till lunch då jag jobbar och får inte i mig särskilt mycket onyttigheter förutom på helgerna då något vinglas ibland kan slinka ner. Trots allt detta ser jag ingen som helst skillnad och börjar nu undra allt mer... Vad gör jag för fel?

Är min egen uppfattning om mitt utseende skev? Visar spegeln fel? Eller vad beror det på?

Att vågen både går upp och ner beror säkert på att muskler väger och muskler kan jag stolt säga att jag börjar få! Och jag vet att jag förbränner mer genom att gå i rask takt än att jogga/springa. Och GI-mat och LCHF funkar tydligen inte på mig.

Någon som har tips hur jag ska göra för att forma om mina former? Hur jag stöper mig i en ny, lite snyggare, form?

Bild lånad från Google.se

Vad hände med budskapet Peace & Love?

Hörde på TV4 nyheterna imorse att första kvällen och natten på Peace & Love festivalen i Borlänge (som började igår) varit allt annat än freds- och kärleksfull. Tydligen hade två våldtäkter genombordats, ett våldtäktsförsök genomförts, fyra fall av midshandel och ett fyrtiotal stölder. Är det Peace & Love?!

Jag har själv aldrig varit på en festival, (så vem är jag att dömma?) men om jag skulle besöka en så har jag redan bilden av hur festival-livet "är", klar för mig. Det är en konstant fylla, inga som helst duschmöjligheter vilket gör att man luktar sådär lagom ofräscht dom två sista dagarna innan man tillslut får åka hem, det säljs bara skräpmat, så gott som alla tält blir nertrampade, vandaliserade eller får oväntat besök av obehöriga. Det är misshandel, våldtäkter och stölder men om man ska se till det positiva så får man aldrig se så många band och soloartiser uppträda LIVE som under en festival och med rätt umgänge kan man ha hur kul som helst!

Trots detta känns det som att jag och Mr Right gjort helt rätt beslut som väljer Skagen och Lübeck i sommar! :)

Bild lånad från Peace & Love

Nästan som om han vore här.

Med bara ett par veckor (läs; vecka 35) kvar så värdesätter jag dom små sakerna. Som att Mr Right varje morgon ringer mig, ungefär samma tid, för att säga godmorgon och berätta att han älskar mig. Samma sak, varje morgon och jag älskar det! Jag menar... då man inte kan få vakna upp bredvid varandra så är ett samtal eller ett morgon-sms det näst bästa. För där och då, känns det nästan som att han är här ♥

Växla eller inte växla, det är frågan?

Jag söker expertråd angående huruvida jag ska växla utlandsvaluta (i detta fall Euro och Dansk krona) då jag inom ca en månad kommer åka genom Danmark och Tyskland. Vad säger experterna? Ska man växla pengar på tex. Forex här i Sverige eller ska man ta ut pengar på tex. Nordea´s uttagsautomater i Danmark? Och på vilken-bankomat-som-helst-i-Tyskland?

Tar banken en avgift för detta och i sådana fall hur mycket? Mr Right tycker att vi ska ta all mat (lunch och middag) på kort, vilket jag tycker låter smart. Men allt annat. All fika, krims krams osv? Hur mycket gör man av på mat och krims krams då man ska bila 10 dagar? 1000 kr per dag i mat och nöjen? Är det lagom?

I don´t know. Humft.

Tele2 är inte att lita på...

Igår morse då jag lagom till frukosten bestämde mig för att gå igenom och betala månadens räkningar gjorde jag en upptäckt, Tele2 som är min leverantör av telefoni försökte (kanske oavsiktligt) lura mig på pengar!

Jag bytte för ett tag sedan till Tele2 "SMART" som innebär att jag i 6 månader kommer få betala 99 kr i månaden för mina samtal och sedan 149 kr i månaden. Räkningen jag i måndags fick var på... 237 kr vilken jag direkt tyckte lät mycket. Det bör tilläggas att jag betalar 99 öre per samtal, oavsett samtalslängd, men detta borde ändå inte bli 237 kr. Jag tittade på specifikationen och mycket riktigt, Tele2 har satt min fasta kostnad till "169 kr" plus något jag inte begrep mig på.

Ett samtal senare till Tele2 ombeds jag vänta medan kvinnan på faktura avdelningen kopplar bort mig. Cirka 3-4 minuter senare får jag beskedet att jag har HELT RÄTT. Tele2 har satt in fel "fast pris" på mig och som "tack" för att jag är en sådan duktig kund så ska dom nu kompensera mig med ett par extra månader för enbart 99 kr i månaden.

Tack. Antar jag...

Att göra en pudel.

Uppkrupen i soffan sitter jag nöjd och belåten över att ha uppdaterat bloggen med helgens alla äventyr men frågan är... vad ska jag göra nu då? Lägenheten är ren och någorlunda städad så detta behöver inte bättras på. Magen är nöjd sedan jag och Mr Right åt middag tillsammans innan han åkte så what to do?

På TV kommer det inom tio minuter att visas en film - "Att göra en pudel". Great t'änkte jag tills jag såg omdömet. Ska jag "plåga" mig igenom filmen i brist på annat eller ska jag stänga av TVn och istället gå på det säkra kortet Dr House?

PS. Imorgon börjar v.26 då är det bara tre veckor kvar tills jag och Mr Right får våran efterlängtade semester!

Ett av dom bästa sakerna med sommaren...

... är all grillad mat man stoppar i sig :)

Bild tagen av mig ute vid Brostugan

Gripsholms slott - magiskt vackert!

Med en "Stockholm turistande" fästman får man se både det ena och det andra. Lördagen - midsommardagen, var det mesta i affärsväg stängt men Mr Right visste precis vad han ville göra. Efter att ha besökt ICA Maxi och inhandlat både frukost och saker till kvällens kommande thaimiddag så styrde vi Skruttis (bilen) mot Gripsholms slott. Från mig är det bara 5,4 mil dit men det kändes som att vi kommit till en helt annan tidsera. Slottet stod mäktigt för sig själv vid vattnet och från ena bryggan såg vi "stan" med båthamnen och ett ånglok som drog på tre-fyra vagnar.

Väl hemma från Gripsholms slott så började vi förbereda kvällens thaimiddag. Middagen bestod av gigantiska tigerräkor, bambuskott, färska chaminjoner, paprika, habanero, citrongräs, limeblad, jasminris och en röd curry-grytbas som vi blandade ut med en burk cocosmjölk. Trots att vi bara hade i en halv habanero så var det tokstarkt!

Först tog jag en tugga och tyckte inte att det var särskilt starkt men för varje tugga jag tog så blev det mer och mer svårt att äta maten och då jag ätit mer än halva min portion så påtalade Mr Right för mig att mina läppar blivit rejält svullna och nu börjat byta färg till blå - Haha då är maten S T A R K ! ! ! :)

Kvällen rundades av med att vi tog en promenad ner till en av dom två närliggandes sjöarna och satte oss på en parkbänk. Där satt vi och njöt av solen i cirka en timme innan det började bli dags för oss att gå hem för att se filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret igen!" .

Vart har hon tagit vägen? (Midsommar blogg)

Vart har hon tagit vägen? Vart har han tagit vägen? Vart har dom tagit vägen?

Jadu. Vi har haft fullt upp. På jobbet har jag två sommarjobbare att sysselsätta i en vecka till och privat, hemma, har vi firat midsommar med pompa och ståt. I torsdags efter jobbet så hämtade mamma upp mig utanför jobbet och vi åkte hem till dom och åt en god kroppkakelunch och drack en kopp kaffe innan det var dags att sätta fart. Första stoppet blev WILLY:S i köpcentrum där vi handlade det näst sista inför midsommarfirandet. Då vi var färdiga på WILLY:S så fortsatte vi hem till mig så jag fick springa upp och hämta mina saker som jag behövde för att sova över hos mamma och pappa.

Väl hemma hos mamma och pappa (från och med nu kallade m&p i bloggen) igen så kröp jag och mamma upp i en varsin fotölj i vardagsrummet framför den verklighetsbaserade filmen "The stoning of soraya" (gillade du "Inte utan min dotter" och andra filmer om Iran/Irak så denna film!). Resten av torsdagskvällen spenderade jag och mamma till stor del i köket bakandes vallmogifflar, fixandes tzatziki och hemmagjord marinad till köttet. Men jag och pappa passade även på att fira mamma som fyllde år dagen till ära :)

Fredagen, tillika midsommarafton, började tidigt för min del. Jag vaknade redan 06 och kunde inte somna om så jag klämde ett House-avsnitt på datorn innan det blev dags för frukost. Efter frukosten pratade jag med Mr Right som påbörjat sin resa mot Stockholm. Mamma och jag köpte allt utom jordgubbar dagen innan så dessa fick vi ge oss av på jakt efter. På WILLY:S var dom slut men jag visste att det fanns en kille som sålde jordgubbar utanför VI(VO) så vi åkte dit och mycket riktigt fanns det jordgubbar. MASSOR av jordgubbar. 6 liter jordgubbar fick det bli och vi vände nöjda hemåt.

Vid 11 åkte jag hem till lägenheten för att möta Mr Right som nu anlänt till Stockholm. Vi lastade upp Mr Right´s saker i lägenheten innan vi fortsatte hem till m&p där allt var färdigt för att gästerna skulle komma. Gästerna = mormor, morfar, moster, ingifta morbror, min äldre yngre kusin och hennes pojkvän/sambo.

Vi började med att äta silltallrik (lunch) då gästerna anlänt. Till efterrätt blev det några av dom jordgubbar som mamma och jag köpt. Då sillen börjat smälta i magen tyckte mamma att det var dags för en omgång kubb så sagt å gjort, vi gick till den närliggande fotbollsplanen och ställde upp två lag. Jag tillsammans med Mr Right, mamma och min kusin utgjorde det förlorande laget x 2.

Framåt kvällen började det bli dags att förbereda för grillmiddagen. Jag och kusinen gjorde en jordgubbstårta medan killarna (Mr Right och kusinens pojkvän) i sällskap av en varsin öl, utgjorde "grillmästarna". Köttet och korven blev gudomligt god och tårtan likaså. Då solen gått ner och gästerna åkt hem tog jag och Mr Right en kort promenad hem.

Bilder tagna av mig eller lånade från min moster

Att göra plats.

Man kan tycka att jag borde varit dödstrött igår då jag kom hem från Södertälje polisstation och det var jag nog, men har jag bestämt mig för något så genomför jag det och så även igår.

Efter att ha lagat mig en halvfabrikat middag så tittade en av mina killkompisar, Daniel förbi och tillsammans gick vi ut till mitt vindsförråd för att göra plats till Mr Right´s saker. På 40 minuter hade vi lyckats tömma så gott som hela förrådet på saker och sedan successivt fylla förrådet igen. Denna gång i en betydligt mer genomtänkt ordning. Allt jag vill spara är numera längst in i förrådet, det jag ska gå igenom är på ena kortsidan och det jag ska kasta på andra kortsidan. Resväskor och saker som jag med största sannolikhet kommer vilja använda inom en snar framtid är längst ut/fram osv.

Jag är ner än nöjd med hjälpen och ordningen som jag fick i förrådet. Nu finns det gott och väl plats för Mr Right´s saker! Som tack för den hjälp jag fick av Daniel så lovar jag att hjälpa honom att röja i hans förråd då det blir dags för det :)

Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte tänkte på att ta en bild före vi började röja.

Att fixa ett nytt pass.

Igår på morgonen, fem minuter innan vi skulle gå till jobbet så ringde syrran och frågade om inte jag kunde tänka mig att ta bilen till jobbet och göra henne sällskap till polisen för att fixa ett varsitt nytt pass då våra går ut i oktober. Sagt å gjort, jag körde och hämtade upp syrran och då vi kom till jobbet försökte jag bättra på förutsättningarna för att få ett bra passkort på jobbets toalett.

Vid 16:30 satte vi oss i Skruttis (Saaben) och efter ett kort tankstopp styrde vi bilen mot Södertälje och jag lyckades fickparkera in bilen på en plats rätt nära polisstationen. Innan jag och syrran förstod att det var gratis parkering efter klockan 17 så hade vi säkert förspillt 10 minuter och väl inne på polisstationen insåg vi att det var fler än vi som ville ha ett pass till sommaren. Numret på tavlan visade 256 och vi fick 312 och 313. Great!

Eftersom polisstationen stänger 19 på vardagarna så började vi bli lätt stressade över kaoset som rådde inne på stationen. Det var ingen skillnad på kön för dom som skulle hämta ut ett redan gjort pass och för dom som skulle ta ett och dessutom envisades vissa familjer med att vara upp till fem personer på en kölapp.

30 minuter innan tiden skulle löpa ut för oss så gav en vänlig själ mig en ny nummerlapp då hon i sin tur hade fått en annan nummerlapp av en annan vänlig själ. 307 blev vårat nya nummer och med 10 minuter till godo lyckades jag med ett leende på läpparna övertala poliskvinnan bakom glasrutan att klämma in mig och syrran på samma nummer, precis som så många andra familjer gjort. Ett fotografi, två pekfinger-avtryck och en signatur senare var jag ute från polisstationen.

Jag har ingen som helst aning om hur fotografiet eller min namnunderskrift blev för jag var så fokuserad på att jag och syrran skulle bli färdiga innan stängning, så jag får mig en överraskning då jag om ca 5 arbetsdagar ska hämta ut passet i Flemingsberg - för till Södertälje vill vi inte åka igen!

På väg hem i bilen slog det mig... Kommer inte jag behöva göra om mitt pass så fort jag och Mr Right gift oss? För oavsett om jag enbart lägger till Mr Right´s efternamn eller om jag byter helt, så får jag väl inte behålla det jag gjorde igår? I sådana fall är 400 kronor för ett pass som jag bara kommer kunna ha i knappt ett år en rätt dyr kostnad. Men men :)

Snart midsommar - tiden går fort!

Tänkt att tiden går så fort. Jag hänger inte riktigt med men på fredag är det midsommar, vilket innebär att jag slutar klockan 12 på torsdag. Skönt! Torsdagskvällen ska spenderas hemma hos föräldrarna för först på fredag, midsommarafton, kommer Mr Right. Visst är det i samband med midsommar som dagarna vänder och vi går mot mörkare tider igen? Tråkigt att det går så snabbt, men men...

From imorgon är det fyra veckor kvar till semestern och jag L Ä N G T A R !

Glad midsommar om jag skulle råka glömma säga (skriva?) det på fredag! :)

Glädjande besked & min första Värmlandsfest!

I fredags fick även Mr Right ett på sätt och vis glädjande besked, han flyttar till Stockholm och mig till hösten. Orsaken till detta är att han ca en vecka innan fick en förfrågan av en platschef i Stockholm om han inte kunde tänka sig att komma och testa på storstadspulsen. Mr Right tackade efter lite betänkande (det mesta av betänkandet har skett sedan vi började pendla Stockholm - Karlstad - Karlstad - Stockholm) ja till erbjudandet och då började förhandlingen som i fredags blev färdig och väldigt lyckad!

Om allt går som det ska så blir Mr Right´s första arbetsvecka i Stockholm, som fastanställd, vecka 35. Innan dess ska vi både hinna ha semester och hinna packa och tömma Mr Right´s nuvarande lägenhet. Jag är både jätteglad över att Mr Right och jag äntligen(!) ska bli sambos på riktigt och inte bara under dom korta stunder då han varit här och jobbat. Samtidigt förstår jag att Mr Right´s familj är ledsna över att han flyttar från Karlstad och vackra Värmland men som jag sa, det är inte säkert att vi kommer bo i Stockholm resten av våra liv - jag skulle mer än gärna bo i Karlstad om några år om rätt jobb dyker upp för oss båda två, men tills den dagen kommer tänker jag njuta av varje stund som jag och Mr Right får tillsammans! 

Efter det glädjande beskedet att vi båda två får nya jobb efter sommaren och på sätt och vis får en "nystart" tillsammans, så tänkte vi fira det under fredagkvällen med en god middag ute på stan. Tyvärr ville fredagen annat och pga spöregn, några borelia-liknande utslag och ett snabbt besök på det närliggande sjukhuset där det konstaterades att det inte var borelia, så orkade vi inte med några utsvävningar. Istället åkte vi och köpte med oss take-away thaimat och hyrde två filmer innan vi kröp upp i soffan och njöt av att få sitta inomhus och höra regnet falla utanför.

Igår, lördag, gjorde Mr Right och jag stan i jakt på bland annat lite födelsedagspresenter och då vi var nöjda och belåtna med våra "fynd" så fortsatte vi hem till Mr Right´s föräldrar där vi tillsammans med Mr Right´s bror grillade. Efter middagen frågade Mr Right´s bror om jag inte ville ha en åktur i hans speciella bil, DeLorean (en sådan bil som är med i "Tillbaka till framtiden" filmerna), vilket jag gärna ville så vi tog en sväng runt stan. Då vi var tillbaka började det bli dags för mig och Mr Right att styra Saaben hemåt för att göra oss i ordning inför kvällens garagefest hos en av Mr Right´s kollegor.

Vid sju-tiden var vi på plats hemma hos Mr Right´s kollega där festen var i full gång och stämningen var på topp! Festen bestod mestadels av Mr Right´s kollegor och deras respektive. Det bjöds på kubbspel, en minimal regnskur, en del myggor och massa snack. Då vi vaknade imorse så tog vi en lång frukost och såg på den andra av dom två hyrfilmerna vi hyrde i fredags och sedan började jag resan hem till Stockholm.

När matematiken inte går ihop.

Förr förra veckan kunde jag varken träna på tisdagen eller torsdagen pga jobbet och förra veckan var det samma sak. Sen fick vi "långledigt" och även detta satte vissa käppar i mitt träningshjul. Att det lokala gymmet där jag, syrran och mamma tränar dessutom valde att lägga ner tisdags spinningen fram till hösten förra tisdagen innebar för min del att jag blev snyltad på tisdagens pass.

Hur som helst. Ikväll blir det åter bodypump och jag längtar med skräckblandad förtjusning! Undra hur mycket träningsvärk jag kommer ha imorgon, för att inte tala om i övermorgon och framför allt så undrar jag hur mycket i styrka jag tappat? För jag vet att musklerna försvinner fort om man inte använder dom...

Trots bristen på tränande så förundras jag över min viktvågs resultat i förhållande till det jag faktiskt kan se, framför mig i spegeln. Vågen säger plus minus noll. Kanske några gram åt det ena eller andra hållet, medans byxorna framför allt säger något helt annat. Jag köpte förr förra helgen då vi var i Charlottenberg (Eda) ett par militärgröna trekvartbyxor i storlek 38 som jag normalt har. Jag tyckte inte byxorna satt speciellt tight i midjan men inte heller jätte löst. Fyra dagar efter inköpet, då jag skulle ta på mig byxorna så var dom så stora i magen att jag hela arbetsdagen gick och drog upp dom.

Dagen efter satte jag i mitt vackra Diorskärp jag fått av min svärmor och då satt dom som rena drömmen! Från förr förra veckan tills igår så har jag dock gjort en annan upptäckt. Jag måste dra åt skärpet ett helt hål extra, annars trillar dom ner. Märkligt? JA! Glädjande? ÄNNU MERA JAAA! :)

Från ett ställe till ett annat.

Ibland går allt långsamt. Det är en miljard steg som måste tas innan slutprodukten ska bli färdig och tillgänglig för beskådning och ibland går allt snabbt att man inte ens hinner säga... makaronipudding?

Den här veckan har allt gått i en rasande fart. I tisdags var jag på anställningsintervju och redan igår fick jag beskedet att jobbet var mitt om jag ville ha det - om jag ville? KLART jag ville! Jag nästan hoppade och studsade av lycka då jag fick beskedet. Tänk att lilla jag lyckades peta bort nästan 100 personer för att få jobbet. Det är jag ganska stolt över, även om jag i vanlig ordning har bland annat syrran och min nuvarande kollega L att tacka för mycket! Utan deras förslag och påtryckning hade jag nog inte sökt tjänsten - eller för den delen fått den.

Idag skrev jag min uppsägning. Kändes lite tråkigt och tungt då jag kommer sakna kollegorna, fast då jag blir kvar i samma hus, bara fem våningar ner, så kommer jag säkert stöta på dom då och då. Så vad får jag då fem våningar ner? Lite sämre utsikt (antar jag?) men mer Anna-anpassade arbetsuppgifter. Dom arbetsuppgifter jag har idag älskar jag men jag känner att jag skulle kunna göra mer och det ska jag nu få göra, i augusti, då jag utvilad kommer tillbaka till det nya jobbet och får visa vad jag verkligen går för! :)

17 juli är officiellt min första arbetsdag på våning fem men eftersom jag har semester då så börjar jag där den 15 augusti! :)

Dr House.

Mr Right är på en kursgård med kollegorna och roar sig. Det har han gjort sig mer än förtjänt av och jag är inte jätte avis för jag har det rätt bra här där jag sitter uppkrupen i soffan med fötterna i en "Baby foot" kur (ni vet den jag på prov köpte för ett par veckor?) och med Dr House på tv. Dr House! Vilken idé! Så brilliant. Både underhållande, spännande och realistiskt på en och samma gång. Jag är imponerad, rent av fast.

Två timmar tar det innan fötterna får lämna plastsockorna som dom just nu "simmar" omkring i. Men snart har redan en timme av två gått, så lagom till tio är dom färdiga. Perfekt då kan jag gå och lägga mig.

Bild lånad från Google.se

Is i magen.

 

B frågade om jag var nervös då vi sågs utanför möteslokalen nu i eftermiddag. "Nervös?" frågade jag. Inte då. Och sanningen är den att jag inte hann bli det eller också hade jag inte förstånd att förstå att jag borde ha varit det? :)

Mina intryck var i alla fall bättre än bäst. Hela mötet var strukturerat, väl förberett och upplagt på ett sätt som passade mig mer än väl, sen hur det hela visar sig falla ut är ju en helt annan femma. Men med en stor skopa is i magen håller jag alla mina tummar och tår och inväntar snällt "slutet av veckan". För då mina vänner har jag förhoppningsvis fått ett besked!

Bättre förr.



Var det verkligen bättre förr? Var det trevligare att träna då? Denna bild gör i alla fall mig tveksam...


Bild lånad från Google.se

Borde jag?

Borde jag vara nervös? Borde jag fundera hur det kommer bli? Vilka frågor som kommer ställas och om mitt motiv kommer ifrågasättas? Kanske borde jag det, men jag gör det inte.

Jag känner mig lugn. Filbunkes-lugn och det kan nog inget ändra på. Jag tror att det går som det går och att det blir som det blir. Visst, jag kan göra lite för att påverka det, kanske lägga på charmen, men mer än att visa dom vem jag är och vad jag kan och står för, kan jag inte göra.

Det kommer säkert gå bra. Jag är beredd nu och alla håller tummarna.

Förrådsångest!

Idag då jag satt på jobbet så fick jag helt plötsligt världens största förrådsångest. Där och då kom jag på hur illa mitt vindsförråd ser ut. Hur mycket prylar jag har och vilken o-ordning det är. Där, i vindsförrådet förvaras bland annat två sänggavlar (en 90 och en 180), ett litet soffbord, en kontorsstol med leopardmönster, ett dussintal flyttkartonger som är mer eller mindre upprivna och i-runt-rotade-i, en eller kanske två stationära datorer m.m m.m.

Jag skulle definitivt behöva åka till IKEA och shoppa upp mig på ett par bokhyllor anpassade för ett förråd/skafferi och sedan ta en dag då jag tog tag i förrådet. Ordning och reda, pengar på... Frågan är bara när jag ska orka ta tag i förrådet. Jag vill gärna ha sällskap där uppe då det inte finns några fönster och man känner sig rätt isolerad och ensam bland alla flyttkartonger. Frågan är bara vem jag ska lura i att det är kul att rensa/städa på vinden(?) eller om jag tvingas göra det ensam.

Bild lånad från IKEA.se

Otålig.

Helst hade jag velat ha svar igår, eller i förrgår eller ännu hellre dagen innan dess men jag får snällt vänta. Jag brukar inte vara särskilt otålig men nu vet otåligheten ingen gräns! Först kände jag mig säker på att jag visste hur det kanske kommer bli, men ju mer jag tänker på det, ju mindre vågar jag ta ut något i förskott, hoppas.

Jag hoppas så klart att det blir som jag tror, men det återstår att se. Jag lovar att vara mindre kryptiskt då allt är färdigt, då jag vet mer än nu, men tills dess får ni snällt vara nyfikna (om ni nu är det) :)

Jag kanske skulle börja...


Adam ♥

... rida igen? :) Jag hittade mina ridbyxor i garderoben härom dagen och dom luktar fortfarande häst. Eller stall. Oavsett vad så fick det mig att känna ett litet sug efter att börja rida igen. Jag var ju en riktig häst-tjej en gång i tiden och hästarna som för alltid kommer ha en särskild plats i mitt hjärta har varit många (Boy, Gyllene (Gulan även kallad), Kungen, Bagera, Dompe, Adam mfl.).

Fast börjar jag rida igen vill jag inte behöva göra något annat än rida och möjligtvis mysa i stallet (pyssla om hästen och alla tillbehör) på mina egna villkor. Finns ett stall bara ca 1,5 mil från där jag bor där det finns en hel drös Islandshästar. Jag har aldrig ridit på en Islandshäst men det kanske vore nått? Vi får väl se :)

Omöjligt?

Jag och Mr Right sitter vid en varsin dator, i en varsin stad och bombar varandra med hus. Stora. Små. Renoveringsbehov. Flytta in i direkt. Här (Stockholm och förorten). Där (Forshaga och Karlstad). Underbara. Vackra.

Alla sorter helt enkelt men en sak har dom alla gemensamt... Det är orimligt, kanske rent av omöjligt, för en "ungdom" att köpa ett. Husen vi tittar på (för skoj skull men även för att vi någon gång inom en inte allt för lång framtid vill ha ett hus) kostar allt från 1,4 (i Forshaga) till 3 miljoner (i förorten till Stockholm). Kostar huset låt säg 3 miljoner - ja då ska du lägga ca 475 000 kr i kontantinsats för att överhuvudtaget få ett lån och det har inte många ungdomar sparade.

Jag förstår bankernas oro över att folk skuldsätter sig, tar lån dom aldrig någonsin kommer kunna betala tillbaka men ändå... Det är inte rimligt att tro att en tex. som mig, 26 åring ska ha så mycket pengar undanstoppat. Men skamm den som ger sig. Jag och Mr Right behöver inget stort hus. Inte heller något flashigt. Det vi har som krav är väl egentligen bara tre saker. Mr Right vill ha ett garage (och jag med). Vi vill ha ett ordentligt funktionellt kök och ett badrum som vi slipper renovera då detta brukar bli dyrt.

Redan nu är det dags å börja lägga undan pengar varje månad till ett hus, kanske skulle skaffa mig ett "Köpa hus konto"? :)

Bilutställning i Haninge.

Nu drar jag iväg på födelsedagskalas!

Vi syns senare! :)

Stockholm i mitt ♥

Vilken helg! Så himla härlig och underbar på alla sätt och vis! :)

I fredags tog jag och Mr Right en promenad ner till pendeltågsstationen för en resa till Globen och klockan 18.00 åkte vi Globen Skyview! För 130 kronor fick vi först se en film om hur Globen byggdes, vilka konserter och föreställningar som varit där samt idéen kring Skyview och efter det fick vi ca en 25 minuters färd på 130 meter höjd där man såg så gott som HELA Stockholm! Om det är värt det? ABSOLUT!

Dock är det att rekommendera att ta eftermiddags- eller kvällsturen så som vi gjorde då "gondolen" (som dom kallar hissen man åker upp med) är rätt dåligt ventilerad. Två små ventilationshål finns det bara och dom räckte knappast till då det i fredags var en av dom vackraste kvällarna i Stockholm på länge.

Då vi var nere på marken igen så hade vi blivit så törstiga av våran åktur att vi var tvugna att besöka Mc Donalds och inhandla en varsin stor läsk innan vi tog bussen till Gullmarsplan för vidare transport till Medborgarplatsen. Därifrån tog vi sedan en promenad upp längs Götgatsbacken och hamnade på Högbergs där jag åt en underbar skaldjurspasta. Från Högbergs tog vi en promenad via Slussen till Gamla stan och vidare mot Kungsträdgården där vi gick in på T.G.I Friday´s där Mr Right fick sig en öl innan vi bestämde oss för att sätta oss på en av glashusen i Kungsgträdgårdens uteserveringar och där blev vi sittandes resten av kvällen, tittandes på människor och pratandes om både det ena och det andra. Samtidigt i Kungsan hade någon reaggaegrupp livekonsert från scenen.

Igår vaknade vi rätt tidigt och efter någon timme smsade syrran och frågade vad vi hade för planer för dagen så jag ringde upp henne och frågade om hon ville följa med mig och Mr Right in till stan för att träffa Robban och Susanna. Sagt å gjort efter att både vi och syrran gjort oss i ordning så tog vi Skruttis (Saaben) in till Söder där vi hittade en p-plats på Åsögatan. Efter en kort promenad var vi återigen på Götgatsbacken och strosade runt bland butikerna innan vi mötte upp Susanna. Tillsammans gick vi mot Gamla stan där vi slog oss ner på ett café och lunchade, lagom till att vi fått in våran mat kom Robban och slog sig ner. Jag fick en jättefin bok av Robban i en försenad födelsedagspresent så nu är sommaren räddad! ;)

Efter att alla var mätta och belåtna fortsatte vi gå runt bland butikerna i Gamla stan innan vi tog en varsin mjukglass och satte oss på bryggan vid Slussen/Gamla stan. Vid 15-tiden började vi runda av pga att vi (jag, Mr Right och syrran) skulle hem till våra föräldrar och grilla. Eftersom Mr Right och jag firade ett halvår som förlovade i fredags så tog vi med oss en välkyld flaska Champagne till mamma och pappa som vi skålade på innan middagen.

Idag har jag och Mr Right tagit det lugnt. Vi var iväg på en bilutställning i Haninge för klassiska sportbilar och snart är det dags för mig att fixa det sista innan jag ska åka och fira min äldre yngre kusin som fyller år på onsdag! :)

10 plus 6 = 2.


Idag är det 10 månader sedan jag och Mr Right blev ett par (11 om man frågar honom men det beror på att han räknar från första helgen jag besökte Karlstad och då var vi inte ett par). I 10 (11 månader) har vi pendlat Stockholm-Karlstad-Karlstad-Stockholm med både bil och tåg och det har fungerat över alla mina förväntningar!

I 6 månader har vi idag även varit förlovade. Tänk att tiden går så fort. Jag minns förlovningsdagen, en kylig fredag i december som om det vore igår. Mr Right mötte mig på tågperrongen och vi åkte hem till lägenheten där jag möttes av dom största rosorna jag någonsin sett! 10 stycken var dom vilket på blomspråket betyder "Vill du gifta dig med mig?". Om jag ville! 

Vi fortsatte kvällen med en romantisk middag och jag minns hur jag längtade efter att få ta på mig förlovningsringen som vi hämtade en vecka innan. Jag har fått jätte mycket "beröm" för min förlovningsring som är specialgjord efter mina och Mr Right´s önskemål och nu längtar jag till nästa steg i vårat förhållande, giftemålet! ♥ 

Vi svenskar är så... bleka.

Jag har kommit på mig själv med att vara så... svensk. Och konstigt vore väl i och för sig annat då jag är född och uppvuxen i Sverige! I detta fall handlar min "vara så svensk" om inredning och design. Jag gillar Skandinavisk inredningsdesign med naturnära färger, former och mönster. Gärna pastell och vitt, grönt och brunt. Gärna mörka träslag som ek och mycket vitt. Högglans vit. Blekvit. Smutsvit.

Jag har fullkomligt kärat ner mig i Svensson träsket och kommer nog inte kunna lämna det förrän Mr Right och jag flyttar tillsammans och jag "tvingas" (skulle inte vara några som helst problem och jag skulle göra vad som helst för att få bo tillsammans med honom!) låta mina viljor blandas med hans inredningssmak - som jag i och för sig tror är rätt lik min! :)


En sak som mer och mer börjar ta sig in i Svensson hemmen är mönstertapeter och väggbilder/väggdekorationer/wallies eller vad du nu vill kalla dom. Är du nyfiken på väggbilder så finner du en hel drös här.

Bilder lånade från Shoppinggatan.se samt Google.se

Ovän med min kropp.

Idag är jag ovän med min kropp. Alltså mer ovän än vanligt.

Jag tog ingen dusch imorse eftersom jag duschade igår kväll innan läggning och dessutom tycker jag att allt tvättande/shamponerande av håret sliter på håret. Så imorse tog jag istället enbart mina allergitabletter. Detta var ett STORT misstag för redan då jag gick utanför porten så började det klia i ögonen och jag började att nysa och snörvla. Detta kommer bli en toppen allergidag... Suck.

 

Tiden går fort (alt. rubrik Skyview)!

På fredag firar jag och Mr Right 6 månader som förlovade (och 10 månader som ett par!). Då är det ett halvår sedan vi den 10 december 2010 tog på oss våra vackra guldringar. Ett halvår kan tyckas som en kort tid, men det är i alla fall ett steg i helt rätt riktning och det tänkte vi "fira" med att åka Globen Skyview där man 130 meter över havet får sig en rejäl utsikt över Stockholm.

Någon som åkt Skyview? Enligt hemsidan kan man köpa biljetter på plats och man behöver inte boka tid - vad tror ni? Jag tror jag ska ringa dit imorgon och höra efter ;)

Om du själv blir nyfiken på Globen Skyview så är hemsidan här.

Bild lånad från hemsidan ovan.

Tack mamma!

Den som söker - han finner sägs det. Fast i detta fall var det inte jag utan min kära mamma som i sällskap av syrran besökte Skärholmen Centrum och där, på torget(?) fann denna döskallesjal. Just precis en sådan sjal som jag velat ha sedan mamma kom hem med sin fina döskallesjal från Thailand! Och jag (vi - mamma och jag) tror att denna sjal är identisk med den sjal som jag tidigare tipsade om från Melba.

Oavsett är den fin och ännu viktigare... Den är min! :)

Det näst bästa behöver inte vara dåligt.

Jätte märkligt sken men bilden togs också igår kväll då jag äntligen tog beslutet att plocka in min golvfläkt från vindsförrådet. Inte alls lika bra som en AC men det näst bästa (korsdrag mellan köket och allrummet i kombination med golvfläkten) behöver inte vara dåligt!

Fläkten ger en inbillnings svalka på säkert... 1,5 grad? :)

Gröna fingrar.

Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att två av mina blommor (heter det växter om dom enbart är gröna och saknar blommor?) mådde lite dåligt efter min senaste Karlstad vistelse. Förmodligen pga värmen och det faktum att man blir kokt/stekt/grillad i min lägenhet som blir som ett växthus då solen skiner.

Hur som helst, dessa två växter mår efter två omgångar vatten bättre än innan resan(!) men det som förbryllade mig då jag kom hem var min lilla kaktus. Först trodde jag att orkidéen som står bredvid tappat en av sina blommor på kaktusen men vid en närmare titt så visade det sig att kaktusen fått blommor(?!) och att det nu även är knoppar som är på gång att blomstra ut. HUR är detta möjligt? Kaktusen hade inte ens blommor då jag köpte den från Plantagen? Antingen har jag extreeeemt gröna fingrar eller också så är detta ett tecken på att kaktusen inte mår bra, och att den genom sina blommor försöker vifta med sin egna lilla "nödflagga" i ett sista försök att fånga min uppmärksamhet? :)

Jag hoppas på det fösta och i sådana fall kanske det är dags för mig att använda mitt örtset (frön och örtsax) som jag fick av min ena faster i födelsedagspresent och plantera mina gräslökar. Vem vet, kanske har jag min egna gräslök på sillen till midsommar? :)

Ain't no sunshine when she's gone.

Jag genomled natten, sakta men säkert och vaknade upp lätt fuktig i hårbotten. Fräscht? Njae men vad kan begära då det var 29 grader varmt (och kvavt) då jag tillslut lyckades somna. En sval dusch på morgonen och en filtallrik med müsli senare så var jag på gång till jobbet.

Solen sken då jag gick till jobbet men nu regnar det utanför fönstret. Precis vad som behövs för att dom höga pollenhalterna ska lägga sig en aning och så att jag ska kunna andas lättare. I smyg hoppas jag på en riktig urladdning med blixtar och dunder för då får jag en anledning att krypa upp i soffan med en kopp té och en tjock bok.

Ikväll blir det en promenad hem till mamma och pappa för middag. Jag ska få titta på deras nya bil och mamma har avslöjat att det kommer bjudas på min absoluta favoriträtt i hemlagat kategorin - kroppkakor!

Tänk att det snart är fredag, den här veckan har fullkomligt rusat iväg.

Bild lånad från Google.se 

Hjälp: Vart köper jag nagellack från E.L?

Veckans färg på naglarna kommer från Estee lauder och är av färgen rosa. Fick låna nagellacket av min svärmor men blev sugen på att köpa mig ett eget, någon som vet vart man kan köpa nagellack från Estee lauder? :)

En kamp mot klockan...

Igår vet jag inte när vi vaknade, förmodligen bra mycket senare än jag normalt gör på en söndag och idag steg jag inte upp förän tio över tio. Vet inte vad som hänt med mig, jag som i normala fall brukar kliva upp typ sju eller senast halv åtta, på helgen. Jag vill absolut inte klaga, snarare tvärtom. Jag tror Mr Right var tacksam över att även jag fann ro att sova ut. Att även jag var rejält trött och drog mig lite extra i sängen.

Men imorgon måste jag ju upp. Imorgon har jag ju en tid att passa, eller i alla fall nästan. Jag har hittills ställt klockans alarm men än är jag pigg. Lite för pigg för mitt eget bästa, eller i alla fall för min nattsömns bästa.

Helgens hetta har satt sina avtryck. Jag som vattnade blommorna kvällen innan jag åkte (jag brukar ta det för vana att vattna blommorna samma helg som jag ger mig av mot Karlstad för att vara på den säkra sidan att alla blommor/växter mår så bra som möjligt) möttes idag av två hängiga växter och en orkidé som slagit ut. Trevligt men mina gröna, inte så tjockbladiga växter behöver sig nog lite vatten innan jag går och lägger mig. Dessutom är det kvavt i lägenheten, 26 grader lyser från klockans laserprojiecering och jag kan inte öppna fönstret (pga allt pollen utanför). Suck!

Ska vi slå vad om att jag inte somnar innan midnatt? Kanske lika bra om jag ska ställa om mig.

Undra hur många...

... kilometer jag måste springa imorgon, på onsdag, torsdag och på fredag för att förbränna denna lilla chokladpaj? MASSOR förmodligen men god var den!

Ett tips för alla pollenallergiker.

 

Har du en Smartphone (typ Sony Ericssons mer avancerade modeller, HTC eller iPhone?) och är pollenallergiker? I sådana fall vill jag tipsa om Apotekets applikation "Pollenkollen" där du dagligen och ett par dagar framöver kan se exakt vilka pollenhalter som är och kommer vara höga. Dessutom får du lite tips om hur du ska skydda dig och förebygga din allergi. Smart? JA!

800 grader.

Vilka dagar jag haft och vad tiden har gått fort! I och för sig tycker jag alltid att tiden springer iväg med Mr Right vid min sida, men dessa fem och en halv dag har fullkomligt rusat iväg. Vi har grillat - massor. Både på engångsgrill och på proffsgrill. Vi har ätit två liter svenska jordgubbar för hutlösa 90 KRONOR(!) och vi har korsat Värmland. Jag har till och med lyckats få lite färg, inte mycket men i alla fall lite.

Igår fick vi för oss att vi skulle ta en sväng upp till Värmskog, inte för att besöka LM Eriksson gården utan för att äta dom berömda räksmörgåsarna som vi blev snyltade på förra året (caféet hade stängt då). Men då vi närmade oss caféet så var klockan så pass mycket att det började bli dags för lunch och då knäckte Mr Right förslaget att vi skulle fortsätta till Arvika och Olssons brygga. Sagt å gjort vi körde vidare till Olssons brygga där jag åt en utsökt gös. Då vi var mätta och belåtna frågade Mr Right om jag någon gång varit i Eda och det gigantiska köpcentrumet som finns där, vilket jag inte hade så vi fortsatte till Eda och köpcentrumet. Där fick vi tag på två Wilson badminton racket och bollar (heter det badminton bollar?). Jag fick även tag på ett par jeans shorts för otroliga 79 kronor, en svart spets topp och ett par militärgröna trekvarts byxor.

På kvällen tog jag och Mr Right en promenad till den närliggande viken vid Klarälven där vi ett par kvällar tidigare grillat oxfilé. Denna gång grillade vi korv och övade på badminton karriären ;)

Idag har det varit helt otroligt hett, hela 30 grader och inte en regndroppe så långt ögat kunde se - en riktigt fin Nationaldag med andra ord :)

Vi har det oförskämt bra!

Och Mr Right är så fin! Självklart, som alltid (eller i alla fall förra sommaren) på Blå! :)

Brembo och en tappad bil.

Eftersom Biltema inte hade rätt bromsskivor och eftersom vi inte orkade få fel sorts skivor igen så beslutade vi oss i fredags för att åka till en lokal butik där Mr Right dessutom allt som oftast har rabatt. 10% rabatt på alltihopa och ett par riktigt bra Brembo skivor senare var vi åter på gång med bromsbytet. Jag ville inte bara stå och titta på så jag fick låna ett par trekvarts byxor av Mr Right och en t-shirt från Mr Right´s jobb. Efter massa armstyrka från Mr Right och en del kärvande från Skruttis (Saaben) så var en bromsskiva bak bytt. Då vi höll på med den andra och Mr Right skulle hissa upp Skruttis lite till med hjälp av domkraften så hasade bilen av lyften och blev hängandes i ena tröskeln/sidokjolen som blev lite böjd men som tur var var ingen under bilen eller kom tillskada och dessutom lyckades Mr Right och hans pappa fixa till tröskeln så det inte ens syns att den varit utsatt för en liten olycka :)

Som vanligt då det gäller bilar och meckande så är det sällan att allt går snabbt och lätt och så inte heller denna gång så vi fick besöka Biltema både en och två gånger för att köpa både det ena och det andra men tillslut var alla fyra bromsskivorna och beläggen bytta.

Idag fick Skruttis sig en rejäl tvätt med vaxning så nu är han nästan finare än han var ny och nu är han äntligen redo för våran roadtrip till Tyskland i juli! Ikväll ska jag och Mr Right äntligen in till stan och unna oss en middag på Blå. Vad som händer efter det återstår att se :)

Lugnet efter stormen.

I onsdags kom jag hit, hit till Karlstad och det var precis som luften gick ur mig. Totalt.

Efter två stormiga veckor mer än vanligt att göra på jobbet så kom äntligen lugnet, ledigheten och vilan.  I onsdags satte vi oss på en brygga vid älven och tittade på vattnet som passerade. Framåt kvällen packade vi ihop en picknickväska som Mr Right fått av sitt jobb och begav oss av till en vik längs älven. Där grillade Mr Right två oxfilébitar på en engångsgrill och vi njöt av vädret fram tills solen var påväg ner och det började bli svalare.

Igår påbörjade vi operation byta bromsskivor och belägg på Skruttis (Saaben). Det gick sådär. Först åkte vi till Biltema och konstaterade att bromsskivorna vi behövde var slut så vi tog en sväng hem till svärföräldrarna där det bjöds på kaffe. Efter kaffet var det som att vi fick ny energi för vi gick in på Biltema´s hemsida, fast beslutna att hitta ett par bromsskivor som passade. Biltema har en funktion som innebär att man kan söka på bilens regnummer för att vara säker på att man får "rätt" saker. Detta gjorde vi och då stod det helt plötsligt att vi kunde ha en annan sort skivor så tillbaka till Biltema och mycket riktigt fanns skivorna på hyllan. Då vi betalat och kommit hem så påbörjade meckandet och det var allt annat än lätt men efter en hel del trixande fick Mr Right av det gamla belägget och skivan men det som vi redan befarat blev bekräftat, Biltema´s uppgifter var fel. INGENTING av det vi köpt passade så för tredje gången på en dag åkte vi tillbaka till Biltema och lämnade tillbaka alltihopa.

Idag jobbar Mr Right till klockan 12, så jag som nyss vaknat tänkte äta frukost snart och sedan ta en promenad via stan till Mr Right´s jobb. I onsdag konstaterade jag att mitt klockbatteri tagit slut efter tre år, så det tänkte jag byta på vägen och sen ska vi göra ett sista försök att hitta rätt skivor och belägg, fast inte på Biltema ;)

Ikväll blir det förmodligen att vi sätter oss på en uteservering och njuter av det vackra vädret. Jag återkommer med en rapport över hur det gått med Skruttis.

.



Dagens bästa citat:

"Vackra kvinnor bloggar, de andra vågar inte berätta om sina liv..."