Äpple!

DKNY´s goda parfym med doft av äpple fick jag, tillsammans med en summa pengar, i födelsedagspresent av mamma och pappa i födelsedagspresent. Utöver den goda parfymen har jag även fått en brunch i Karlstad med syrran och Mr Right vid tillfälle. En jättebra present från syrran :) Jag har även fått pengar av mina underbara morföräldrar.

I helgen som kommer blir det ett litet födelsedagskalas för mig och pappa som också fyllt år :)

Bild lånad från DKNY.com

Ingen bra första arbetsdag.

Efter tre dagars ledighet tog det emot att gå upp tidigt och dessutom börja första arbetsdagen med att åka kommunalt in till stan för ett möte med projektet som jag är med i. Det positiva med första arbetsdagen var att det var en torsdag och att jag hade varit smart och tagit hem jobbmobilen då jag lämnade jobbet på fredagen.

Det negativa var att jag litande blint på det som stod i jobbmobilens kalender och åkte till Söder. Jag var ute i god tid så 08:30 kliver jag in, slår mig till ro och är nöjd med att vara ute 30 minuter innan avsatt tid. När klockan är 08:40 så börjar jag känna att något inte står helt rätt till, ingen av dom andra deltagarna som i vanliga fall brukar komma hyfsat tidigt hade kommit. Jag gick ut till tjejen i receptionen och efter 10 minuter inser jag att mötet som jag trodde skulle vara på Söder egentligen är vid Globen. Sagt å gjort jag fick stressa på höga klackar till tunnelbanan vid Medborgarplatsen och väl framme vid Gullmarsplan så fick jag gå-springa till kontoret vid Globen och jag kom in och satte mig runt mötesbordet PRICK 09:00. Check!

London baby!

Så var vi då hemma från London. Söndag till och med onsdag i vackra smutsiga befolkningstäta Aston Martin vanliga London. Vi hade bra väder redan på söndagmorgonen då vi i svinottan (läs; en stund efter 04, omställd tid) gick upp och satte oss i bilen till Arlanda. Vi ställde Skruttis på Arlandas långtidsparkering Alfa och tog sedan gratis bussen till terminal 5 där äventyret började.

Efter att vi efter lite trixande lyckats få ut våra biljetter så tog vi en promenad runt terminal 5 och även en sväng in på inrikesterminalen. När klockan var en stund innan 07 så fick vi checka in och blev äntligen av med bagaget. Efter det väntade säkerhetskontrollen som vi galant klarade och då vi var väl innanför säkerhetskontrollens gräns så slog vi oss ner i en lounge och åt lite frukost. Jag nappade på frukosterbjudandet apelsin juice, thé och leverpastejsmörgås. Mr Right som hade lite flygnerver slog till på samma smörgås som jag men tog en 0,75 l öl till istället.

När klockan slog 09 så satt vi på planet redo att lyfta till ny tidszon och 10:30 lokaltid landade vi på ett soligt Heathrow. Vädret var som sagt var redan bra från stund ett så det kändes inte helt fel att ha tre semesterdagar att fylla med sevärdheter och äventyr. Från Heathrow tog vi tunnelbanan in till Piccadilly Circus och därifrån gick vi till hotellet som låg fyra kvarter från Oxford Street. När vi checkat in på hotellet så gick vi till första bästa pub där det serverades fish n´chips - ett givet val till lunch om man är i London.

Lunchen var otroligt god och mätta på magen började vi utforska närområdet kring Oxford Street. Jag som varit i London förut kände igen mycket men det var även mycket som minnet glömt bort eller som ändrats/tillkommit. Vi gick Oxford Street ner till Hyde Park och sedan tillbaka. Både Mr Right och jag förvånades över hur mycket sportbilar det var. Vart vi än tittade så stod det en Aston Martin, Bentley eller Rolls-Royce där.

På söndagkvällen bestämde vi oss för att gå till en av de restauranger jag hemma i Sverige via Google.se hittat men till min stora besvikelse hade jag glömt lappen hemma där adressen stod. Genom att smsa mamma och även titta i London guideboken som vi fått låna av mamma och pappa lyckades jag hitta det jag trodde var adressen och med Londonkartan i högsta hugg tog vi en promenad dit. Restaurangen, en belgisk restaurang som tagit över en industrilokal visade sig vara mer än populär och det stod flera par på kö för att få ett bord. Londonborna är så himla hjälpsamma och kundvänliga så efter bara någon minutsväntetid fick vi gå ner för trappen som ledde längre in i lokalen där vi blev tilldelade ett bord. Maten - självklart musslor var goda men inte riktigt lika bra som Akkurats eller Mr Right´s egna. Mätta och belåtna gick vi långsamt hem genom Londons gator innan vi trötta efter att varit på resande fot halva dagen somnade in.

Måndagmorgon så vaknade vi och åt den väldigt sparsmakade engelska frukosten innan vi tog tunnelbanan till Waterloo. Från Waterloo´s tunnelbanestation tog vi en promenad mot området Westminister. Jag hade först tänkt att vi skulle gått till Westminister från Oxford Street men då jag granskat kartan lite mer noga insåg jag att det hade tagit en halv dag att gå dit. Det första vi kom fram till var Big Ben och därifrån såg vi London Eye som vi direkt bestämde oss för att åka. Då vi kom fram till kassan för London Eye så fick vi ett erbjudande om att köpa biljetterna till både London Eye och Madame Tussauds samtidigt vilket vi nappade på. London Eye som är världens näst största Pariserhjul var verkligen en häftig upplevelse och vi såg milslångt!

När vi var nere på marken igen så fortsatte vi mot 10 downing street vilket inte var så mycket att så då dom spärrat av längre och längre från själva dörren. Efter 10 downing street så gick vi genom parken till Buckingham palace och på vägen dit såg vi Westminister Abbey. Från Buckingham palace så började vi gå vidare mot Harrods men på vägen stannade vi på en pub och åt... Japp. Fish n´chips! :)

Då vi trodde att vi gått totalt vilse och då jag av misstag (läs; med kartan i högsta hugg) missat en hög kantsten och trampat snett så bestämde vi oss för att testa en engelsk taxi sista biten. Det var verkligen värt pengarna och plötsligt stod vi utanför gigantiska Harrods. Det första vi såg utanför entrén var en McLaren - dvs super duper supersportbil! :) Väl inne på Harrods gick vi igenom varenda avdelning och kom tillslut ut med en present till Mr Right´s kollega som snällt skickat med oss lite små "grus" (engelska mynt).

När vi var hemma från alla sevärdheter så var vi så trötta och så ömma i fötterna att vi tog ett bad i hotellrummets badkar och sedan lyckades vi somna. När vi x-antal timmar senare vaknade så hade klockan hunnit bli 21 och vi skyndade oss ut för att äta middag. Tanken var ursprungligen att vi skulle gått till Hard Rock café men nyvakna och fortfarande trötta i fötterna hade vi inte riktigt lusten eller orken för det så vi hamnade istället på en italiensk restaurang som låg i närheten av Oxford Street.

På tisdagen som även råkade vara min födelsedag så vaknade vi tidigare än på måndagen. Direkt efter frukosten så tog vi en kort promenad till Madame Tussauds. Efter att ha fotograferat oss vid diverse vax-kändisar så gick vi igenom skräckrummen och blev lite små rädda innan det var dags att åka i Madame Tussauds egna lilla tåg. Sista etappen var en 10 minuter lång 4D film som var sååå häftig! Efter Madame Tussauds så fortsatte vi till våra hemtrakter kring Oxford Street och började (fönster)shoppingen. Jag hittade en jättefin klänning inne på Forever 21 som fick följa med hem. Då fötterna började tröttna på allt gående igen så slog vi oss ner på en trevlig uteservering och där blev vi sittandes ett par timmar innan vi återvände till hotellet för att fräscha upp oss inför kvällens födelsedagsmiddag. Jag hade önskat att få äta middag på Rainforest café och så blev det även. En besvikelse med Rainforest café var dock att jag inte alls mindes stället som bullrigt och jobbigt.

Restaurangen är som en enda stor djungel med mekaniska djur, dundrande åska och ett flertal "riktiga" vattenfall inomhus. Det i kombination med trots att restaurangen inte ens var halvfull så hamnade/sattes ett gigantiskt sällskap med flertalet små, jobbiga, skrikandes barn, direkt bakom oss. Då middagen som var god, var uppäten så lämnade vi snabbt restaurangen och vände hemåt.

Onsdagen var avresedag och direkt efter frukosten checkade vi ut och påbörjade restan tillbaka till Heathrow. När vi kom in på flygplatsen så var vädret utanför underbart och tempen visade 21 härliga grader - dvs vi gick motvilligt på planet och möttes ett par timmar senare av 7 grader och spöregn på Arlanda. Det var definitivt inte sista gången vi åkte till London och vi ser redan fram emot att planera nästa resa :)

Snart sticker vi & jag kan inte sluta undra...

... har vi glömt något?

Mr Right smet iväg till jobbet imorse vid 06:30 och jag trodde aldrig att jag skulle lyckas somna om. Men jag antar att gårdagens trötthet i kombination med att jag inte kom i säng förrän vid 01:30 tog ut sin rätt på min kropp för jag vaknade inte igen förrän vid 09.

Sedan dess har jag hunnit diska upp den lilla disk som fanns, dammsuga hela lägenheten, tvätta en maskin och jag har en andra maskin på gång, packa ner Mr Right´s framlagda kläder i resväskan och även börja fylla den med det som jag tänker ha med mig till London. Jag har sorterat tomglas, betalat alla räkningar och duschat. Så nu sitter jag här, uppkrupen i soffan och undrar... Har vi glömt något? Är det något jätteviktigt som vi borde göra innan vi åker imorgon bitti, som vi inte redan gjort?

Den av mamma lånade mobiltelefonen som saknar allt vad 3G heter är nyladdad. Min digitalkamera likaså. Pass och alla andra papper som vi behöver ha med oss på resan är framlagda, pengarna är växlade. Det kan väl inte vara något som vi glömt?

Vädret för London ser bra ut. Till och med riktigt oförskämt bra ut!

Söndag - 17 grader och sol
Måndag - 17 grader och sol
Tisdag - 19 grader och sol
Onsdag  - 20 grader och sol

Behöver jag ens nämna att vi kommer lapa sol på någon uteservering och strosa runt i Hyde park? :)

Guuud vad jag längtar jag vill att det ska vara skit-tidig-söndag-morgon redan nu!

Vad har hänt med Farsta Centrum?!

Igår efter att jag hämtat upp Mr Right på jobbet så åkte vi en sväng till Farsta Centrum för att bland annat växla pengar. Vi bestämde oss för att växla in 3000 kr till pund då det känns smidigast att använda kontanter när vi ska köpa bland annat tre dagars kort till t-banan och en massa inträden. Dessutom känns det bättre att ha med sig för mycket kontanter än att känna sig låst till att inte kunna göra precis vad vi vill under de fyra dagarna som vi kommer vara i London.

Efter att pengarna var växlade tog vi en snabbfika på Espresso house och då slog det mig att Farsta Centrum omvandlats från ett fräscht och omtyckt centrum till ett daghem för pundare. I var och varannat hörn stod det en alkis och grälade med sin alkis polare och ordningsvakter och polis cirkulerade titt som tätt runt i centrumet för att hålla allt under kontroll. Efter fikat fortsatte vi runt i ett par butiker tills Mr Right hittade det han var på jakt efter, ett par skjortor och två t-shirts. Sen blev det dags att leta födelsedagspresent till pappa som fyller år idag.

När vi var klara med allt och var på väg tillbaka till bilen så ville Mr Right stanna till på Systembolaget för att köpa med sig ett par öl till kvällens middag men döm om våran förvåning när Systembolaget var flyttat från platsen där det tidigare låg. Ingen skylt med "Vi finns numera..." syntes men eftersom det som sagt var överhängande med pundare i Farsta Centrum så behövde vi bara följa alla de systemkassar som folk gick runt med för att hitta oss till den nya, undangömda platsen. Förmodligen har Systembolaget fått flytta längst ner i källaren, längst in, av just den orsaken som jag tidigare nämnt, pundarna.

Igår kväll var mamma och pappa bjudna på fest i Segeltorp och eftersom jag fortfarande kör min egna lilla detox och eftersom jag och Mr Right inte hade något bättre för oss så var jag deras chafför för kvällen. Jag kom i säng någon gång vid halv två och vaknade inte förän nio imorse. Skönt!

Grönt är skönt.

Fredag eftermiddag, Mr Right är kvar till jobbet till minst klockan 15 och jag har bilen. Solen skiner från en klarblå himmel och termometern i bilen visar 15 grader. Det är vår!

Igår kunde jag inte låta bli att uträtta några ärenden i det lokala centrumet innan det var dags för mig att åka och hämta Mr Right som tillbringat dagen i en konferenslokal på ett hotell rätt nära där han arbetar. Först lämnade jag in min favorit höst- och vårkappa för fastsättning av en knapp som släppt och då jag fick beskedet att komma tillbaka efter ca 5 - 10 minuter så tog jag en sväng in på Lindex. Lindex har för mig alltid förknippats med barn, underkläder och billiga accessoarer men igår fick jag mig en AHA-upplevelse!

Alla som har TV kan väl inte undgått att sett Lindex senaste reklampelare Gwyneth Paltrow och med Gwyneth kom snyggare, modernare och mer tilltalande kläder. Jag kunde inte låta bli att prova ovanstående gröna chinos och dom satt perfekt! Så dom gröna chinosarna för enbart 199 kr, en lika grön cardigan, en marinblå klänning med vita ränder och och blå-orange tröja fick följa med hem.

Från och med igår tänker jag ha bättre koll på Lindex utbud! :)

Bild lånad från Lindex.se

Gratis är gott!

Inte nog med att jag fick förmånen att se TopGear live i Globen gratis, igår kväll fick jag även förmånen att gå på Patrik Sjöbergs föreläsning "Det du inte såg". Även den, gratis. Föreläsningen var både lärorik och spännande. Får du chansen att gå på Patrik Sjöbergs föreläsning - gör det! Du kommer inte ångra dig.

Topflopgear.

TopGear. Bra på TV, inte lika bra live. Jag kan förstå att grabbarna i TopGear känner att dom måste vara lika roliga live som dom är på TV, att stunten och showen måste hålla TopGear-nivå men jag är ledsen att säga att jag hade inte velat betala mer än max någon hundring för att se gårdagens show.

Vissa delar i uppvisningen var bättre, andra betydligt mycket sämre och kanske var det därför som Globen var snudd på halvtom? Att folk liksom inte trodde på idéen? Jaja nog med klagomål från min sida. Showen var gratis och vi hade just dom timmarna, inget bättre för oss :)

TopGear live i Globen.

För ungefär 1,5 månad sedan fick jag erbjudandet genom personalföreningen på jobbet att köpa biljetter till TopGear live i Globen. Personalföreningen hade fått tag i ett flertal exklusiva biljetter på dom allra bästa platserna, men smakar det så kostar det och jag tyckte inte det var värt pengarna.

Igår mitt på dagen kom ett mail från Daniel. Han hade fått nys om att TopGear live inte sålt ut fullt till lördagens föreställning och att man därför gav bort fribiljetter. Trevligt, mycket trevligt! Sagt å gjort. Daniel gick in och reggade två biljetter, jag och Mr Right gjorde detsamma och vips så stod det klart att vi tre plus en vän till Daniel och en kollega till Mr Right skulle gå och se TopGear live i Globen! :)

Idag klockan 13:00 kan vi tidigast hämta ut biljetterna och föreställningen börjar klockan 16:00. Som det stora TopGear fan jag är ska det bli sjuuukt kul att få se grabbarna live.

Bild lånad från TopGear live

Vi har blivit med padda (iPad).

Igår efter jobbet åkte jag, Mr Right och våran vän Daniel till Elgigantens Megastore i Kungens kurva. Uppdraget? Att titta på en iPad 2 även känd som "padda". Väl inne på Elgigantens Megastore så var trycket inte jättehögt vilket vi uppskattade. Alltid skönt att i lugn och ro få gå runt i butiken och titta utan att säljarna hugger efter en med sitt säljsug. Efter övervägande där vi fram och tillbaka jämförde, dividerade och funderade, bestämde vi oss för att en svart iPad 2 16 GB med både 3G och WiFi skulle få följa med oss hem och vi behövde nu bara få själva iPaden. Detta visade sig vara lättare sagt än gjort.

Då vi ca 25 minuter innan kommit in i butiken så fanns det två lediga säljare på datoravdelningen men efter bara någon minut blev den ena säljaren upptagen med en kund som hade frågor om en kabel och den andra säljaren blev inte långt efter det upptagen med en kund som var i sällskap med två jämnåriga till mig. Denna kund ville ha hjälp med en laptop. Tiden gick. Minuter blev till en kvart som blev till en halvtimme och butiken tycktes inte ha något kösystem utan att den som fick tag på säljaren först fick hjälp snabbast.

Vi (jag, Mr Right och Daniel) stod tålmodigt vid Apple´s egna hjälpdisk men då ingen av säljarna ens verkade bry sig om att vi stod där så började tålamodet sina. Efter ca 20 minuter gick Daniel och hämtade en kölapp som visade att jag var först i den obefintliga kön. Fortfarande ingen reaktion från säljarna som nu pratat med respektive kund i över 25 minuter. Jag var fast övertygad om att mannen som behövde hjälp med kabeln förmodligen inte skulle köpa kabeln till slut och mannen som försökte få sin dotter(?) att visa lite intresse för laptopen som säljaren försökt sälja på dom i 25 minuter, inte heller skulle lämna butiken med en dator. Vi (jag och Mr Right) visste vad vi ville ha och hade säljarna visat uppmärksamhet så hade dom sluppit all övertalan.

Efter ytterligare någon minut kom ytterligare en säljare till platsen och efter en stund så tryckte han på kösystemet som trots allt fanns i butiken men som ingen verkade använda, och det blev våran tur. Jag förklarade snabbt att allt vi ville ha var en iPad 2 16 GB med 3G och WiFi. Gärna en svart. Säljaren sa att detta inte var några som helst problem och började knappa på sin dator så som bara säljare i elektronikbutiker kan. Massa sifferkombinationer och tabbningar och vips så var en iPad undanstoppad till oss. Det hela kunde ha slutat där och då men nej då det var nu dom rätta elektroniksäljar-egenskaperna kom fram. Vill du ha försäkring till iPaden? Nej tack. Är du helt säker? Ja. HEEELT SÄKER? Försäkringen kostar bara 999 kr och då täcker den...

Säljaren höll ett lååångt föredrag om varför man som privatkund skulle täckna 999 kr försäkringen på samtliga produkter som var bärbara då det var stor risk att man som kund tappade den i marken och på hemförsäkringen så har man en självrisk men med Elgigantens försäkring så är det ingen självrisk och bla bla bla... Jag stod på mig. Vi skulle inte ha någon försäkring då vi har en hemförsäkring med drulle. Då vände säljaren på det. Nu ville han sälja på mig ett 3G abonnemang till iPaden och tecknade jag det kunde han göra en schysst deal till mig på abonnemanget och samtidigt ge mig 395 kr i avdrag på försäkringen. Nej tack jag är inte intresserad.

För många "nej tack" och "nej vi är inte intresserade" gjorde säljaren galen. Nu försökte han istället sälja på oss en skydd till iPaden varpå jag kontrade med att dom inte hade några skydd i butiken som attraherade mig. Då erbjöd sig självaren att beställa ett i mitt namn som jag sedan kunde hämta ut då det kommit in i lager igen. Köpa något jag inte sett eller klämt på? Tror inte det va! Tillslut insåg säljaren att han var besegrad av mig och la sig platt. Han gav mig ett nummer som vi fick uppge i kassan och då vi betalade så stod helt plötsligt en av säljarna som försökt sälja på kunden en laptop men inte lyckats där. Jag antar att det var denne säljares besvikelse att inte varit den som fick sälja iPaden till oss och jag antar att man på Elgiganten har någon form av provisionsbaserad lön för det säljaren sa till mig med spydig överlägsen röst var "Jasså du orkar inte vänta på iPad 3?".

Chockad och arg över säljarens bemötande tackade jag gudarna för att jag är född med en knivskarp tunga och jag kontrade på direkten med "Vem vet, jag kanske kommer tillbaka och köper en sådan också!"

Det hör till saken att iPad 3 inte har släppts ännu. Att vi, alla tre, i butiken, sinsemellan stod och diskuterade om det var värt att vänta på 3:an. Vi jämförde 2:an med 3:an på nätet och priset för en 3:a, när den om tre-fyra veckor kommer till butik kommer bli någonstans mellan 7-9000 kr, pengar vi helt enkelt inte tycker att en iPad är värd! Dessutom vet jag hur det brukar vara då något är nytt och attraktivt, det försvinner direkt och vi skulle aldrig orka vänta.

Jag börjar bli trött på allt fläng.

Helgen i Karlstad. Idag har jag tillbringat förmiddagen fram till efter lunch i Huddinge och imorgon ska jag till Söder.

Jag kan säga att det ska bli fruuuktansvärt skönt att "bara" få vara hemma i helgen. Inget fläng, bara lugn och ro. Jag ska försöka förflytta mig så lite som möjligt. Har bara två "att göra"-sysslor som jag skulle vilja hinna med. Det ena är att besöka Plantagen och köpa lite jord så att jag kan så mina körsbärstomater som jag hoppas ska ta sig och det andra är att åka hem till mamma och pappa för att låna deras skrivare och skriva ut biljetterna till London. Det är trots allt bara två veckor kvar! Tjoho :)

Noll koll.

Kollegan ska till Bryssel ungefär samtidigt som jag och Mr Right flyger till London så snacket på fikat handlar rätt mycket om just resor. Idag på fikat fick jag frågan om jag har koll på hur vädret är i London just nu och framåt, då det enligt kollegan är både intressant och viktigt att ha koll på just vädret. Vädret? Koll? Jag? Näe...

Behöver jag ens säga att jag direkt efter fikat lade till London över bevakningen på vädret i mobilen? Och att jag imorgon ska hem till mamma och pappa och hämta Londonboken som vi så snällt ska få låna? :)

Systermys och våfflor.

Måndag och det är en vecka sedan jag bloggade. Dåliga jag, fast jag har haft annat för mig. Annat. Viktigare. Och livet är fullt av prioriteringar.

Helgen har spenderats i Karlstad, delvis med syster yster. I fredags efter jobbet slappade vi hos Mr Right´s bror tillsammans med deras gemensamma vän K. Vi slötittade lite på SVT 1´s program "På minuten (eller minuten?)" och diskuterade hur man bäst gör appar. Vi tog med oss Milou dit och han stormtrivdes! :)

På lördagen vaknade jag rätt tidigt. Har haft svårt att sova på sistone. Efter frukosten bestämde jag och syrran att vi skulle ses vid halv tolv och tiden dit gick fort. Jag och Mr Right tog Skruttis in till stan och mötte upp syrran hemma hos henne innan vi begav oss av ut på stan. Efter lite fönstershopping så började det kurra i magen så vi gick till lunchstället Vero där jag och syrran åt en varsin ceasarsallad och Mr Right fick en jättegod fisk- och skaldjurssoppa.

När lunchen var avklarad fortsatte vi ut i lördagsvimmlet och mötte upp Mr Right´s bror. Jag och syrran fick lite egen tid och Mr Right och brorsan fick sin tid. Jag och syrran sprang in i lite olika affärer och på Carlings fann vi båda två jeansleggings som vi köpte. Efter ytterligare några timmar tyckte vi alla att det var dags för en fikapause och vi satte oss på Wayne´s coffee. Jag som har tagit på mig ett godis-och-socker-m.m-löfte beställde in en latte med hasselnötsmak. Ingenting annat. Men jag blev bra suktad av syrrans gigantiska kaka och Mr Right´s brors chokladboll.

Kvällen tillbringades med en bastu följt av middag och soffmys framför Melodifestival finalen. Loreen vann inte helt otippat mot Danny och ingen var gladare än jag då Loreen varit min favorit sedan första deltävlingen :)

Söndagen var dagen då vi skulle åka hem till Stockholm igen men innan dess tog vi en tripp hem till Mr Right´s moster och ingifta morbror tillsammans med Mr Right´s föräldrar. Där bjöds det på våfflor och kaffe - gott! Hemresan kändes inte lika jobbig som den annars kan göra och halvvägs, i Lindesberg, stannade vi och handlade på en "dollar store". Butiken var lite som ÖB fast bättre saker och framför allt, om möjligt, ännu bättre priser!

Det börjar kännas att man (jag) lever!

Igår efter spinningen kunde jag bara ana hur det skulle kännas idag då jag vaknade och faktum är att imorse gjorde det inte så ont i benen som jag hade trott. Trots detta fegade jag och bestämde mig för att unna mig en busstur ner till jobbet och eftersom jag inte har någon som helst aning om när bussarna går så stod jag redan 07:30 vid busshållplatsen för att konstatera att bussen inte skulle komma förrän om 5 minuter.

5 minuter vid en busshållplats är för mig dötid och så ont gjorde inte benen så jag bestämde mig för att gå. Halvvägs till jobbet blev jag omkörd av bussen men kände ändå att jag fattat helt rätt beslut. Både motion och att jag sparade pengarna till något roligare!

Väl framme på jobbet gjorde det fortfarande inte jätteont i kroppen men när förmiddagsfikat kom vid 09:45, ja då började stelheten komma och stel är just vad jag känner mig. Stel och otymplig på något märkligt sätt. Jag börjar nu ana hur jag kommer må imorgon och kanske håller träningsvärken(?) i sig även i övermorgon.

Det är en skön obekväm känsla som jag lärt mig att älska :)

Måndag.

Måndag och en händelserik helg avlöser sig med en om möjligt lika händelserik vecka.

Måndagar innebär att jag jobbar sent. Sent som i halv sju. Måndagar är inte direkt veckans favoritdag då måndagar ofta innebär att jag fått massa att göra. Massor av mail att besvara. Massor av fakturor. Massor av uppgifter, problem, att lösa. Det är i och för sig kul, men på måndagar är jag, trots att jag precis varit ledig, alltid ofantligt trött och då känns halv sju sent och jobbigt.

Idag sprang tiden iväg i högen av fakturor och obesvarade mail. Jag hann med en lunch och två fikastunder, en på morgonen och en på eftermiddagen. I vanliga fall har vi även en fikastund på kvällen då vi jobbar sent men den lyckades jag glömma bort i allt arbete. Det gjorde inte så mycket att jag missade fikat för helt plötsligt visade klockan att det var dags för mig att bege mig av hem och här ligger jag nu, på rygg i soffan med Macen i mitt knä. Mr Right spelar sitt senaste i raden köpta playstationspel "Need for Speed - The Run".

Vi överlevde!

Så kom då dagen som jag med skräckblandad förtjusning lite smått fruktat för. Dagen då Vasaloppet skulle gå av stapeln. Klockan ringde första gången vid 06 men jag bad Mr Right stänga av den, tok för tidigt att kliva upp på en söndag om man inte måste och måste, jag det behövde vi faktiskt inte.

Jag hade ställt min väckarklocka på 06:45 men gick självmant upp ur sängen redan 06:17 efter att ha försökt somna om men inte lyckats. Satte äggen på spisen och började fixa frukost innan jag väckte Mr Right. Klockan 07:30 klev vi ombytta och faktiskt rätt taggade, in på gymmet. Vi valde med omsorg ut en varsin spinningcykel och ställde in alla inställningar i god tid innan själva spinningpasset började. Instruktören hade med omsorg valt ut 4 timmars musik som spelades på hög volym under hela passet samtidigt som vi såg på Vasaloppet på projektor.

30 minuter kändes som knappt en kvart och allt såg ljust ut men så efter ca 1,5 timme började både jag och Mr Right få rejält ont i rumpan (Varför gör dom spinningcyklar/sadlar så obekväma?!) och det tog helt enkelt emot. Redan innan vi kom till gymmet så hade vi sagt till oss själva att 2 timmar borde vi orka med och klara men att allt över det bara var en bonus. När vi cyklat exakt 2 timmar så klev jag och Mr Right av cyklarna för att snabbt fylla på vattenflaskorna med vatten, få i oss en varsin mugg med blåbärssoppa och jag plockade även med mig en banan in till cykeln.

När 2,5 timme hade gått bestämde vi oss för att kämpa tills vi nått 3 timmar men då tiden var inne så frågade jag Mr Right och vi skulle kliva av eller fortsätta dom ca 45 minuter som vi fått höra att det skulle ta för den troliga vinnaren av Vasaloppet att ta sig i mål, då sa Mr Right "Nu kör vi!" och det var precis vad vi gjorde! :)

Efter 3 timmar och 38 minuter gick så äntligen vinnaren av Vasaloppet 2012 i mål och vi applåderade och nu trodde Mr Right och jag att vi äntligen skulle få kliva av den obekväma sadeln men precis då vi började släppa upp motstånd på cykeln så sa instruktören att han gjort en speciallåt på 5 minuter som han undrade om vi alla ville avsluta med. Alla skrek i kör JAAA!!! varpå ja och Mr Right blev kvar på spinningcykeln i ytterligare 5 minuter.

Då vi 12-nånting kom hem från gymmet var vi rejält ömma framför allt i rumpan. Då vi båda duschat bestämde vi oss för att vi var för trötta för att laga lunch och bestämde oss istället för att åka till Heron City för lunch/middag och bio. Så sagt å gjort, vid 13-tiden åkte vi och åt en jättegod och rätt så nyttig lunch på Amazonas och vid 15:00 började filmen "Hamilton i nationens intresse".

Nu ligger vi i en varsin ände av soffan och känner oss nöjda med dagen. Det ska bli spännande å se hur man mår imorgon ;)

F som i fisk (och franskt)!

Igår på dagen arbetade Mr Right och efter hans förslag så körde jag honom till jobbet, vilket innebar att jag hade bilen och inte var "låst" till lägenheten. Detta ledde i sin tur till att jag, bara en stund efter klockan 10, när IKEA öppnade, var där och handlade nya kuddar, två uppsättningar med lakarn, ett nytt påslakarnsett och massa massa ljus av olika sorter.

Vid 15:30 åkte jag till Mr Right´s jobb och hämtade upp honom och väl hemma påbörjades förberedelserna inför kvällens middag med mina föräldrar. Mr Right och jag hade bestämt oss för att bjuda på Mr Right´s (enligt mig) specialite Moul marinière till förrätt och lax i folie med bakpotatis till varmrätt.

När klockan var 18:00 så kom mamma och pappa och vi slog oss inte långt därefter till bords. Musslorna var som vanligt helt fantastiska och regnbågslaxen smälte i munnen tillsammans med det vita vinet, citronen och alla örter den legat i. Efter maten blev det en slät kopp kaffe och en nöt- och choklad kaka framför Melodifestivalens 2:a chans!

Mr Right följer med på spinningen!

Något stort har skett! Mr Right följer med på söndagens Vasaloppsspinning!

I fredags bestämde sig Mr Right för att följa med mig på Vasaloppsspinningen men då jag i söndags var på gymmet fanns det ingen ledig plats på spinningen så Mr Right fick helt enkelt se Vasaloppet hemifrån. Men så idag fick jag ett sms från gymmet där det stod att alla som inte tänkte komma på Vasaloppsspinningen var tvugna att lämna återbud senast imorgon fredag, annars skulle gymmet debitera en avgift på 150 kronor för uteblivet besök.

Direkt då smset nådde mig tog jag upp telefonen och slog numret till gymmet, med tanken att någon kanske bestämt sig för att fega ur och lämna återbud. Mycket riktigt, en ledig plats fanns det och jag frågade genast om jag kunde få boka den till Mr Right. Det lät mycket tveksamt i andra änden av telefonluren tills jag sa att jag skulle till gymmet bara ett par timmar senare för ett bodypump pass, då gick det bra att boka platsen förutsatt att jag betalade den idag.

Sagt å gjort, då jag nu ikväll besökte gymmet så betalade jag 150 kronor och så var Mr Right´s plats till söndagens Vasaloppsspinning säkrad! :)