Bröderna Thai.

 
Onsdag och vi firar att det bara är två dagar kvar till helg genom en liten thaiafton hos Mr Right´s bror Johan. Bröderna gör thai och som vanligt är den väääälkryddad! :)
 

Olagligt tidigt men ändå...


Jag längtar absolut INTE efter vintern eller julen just nu men igår då Mr Right och jag var ute och handlade så fick detta ljusfat följa med hem. Perfekt med blockljus till adventsljusstaken då jag ÄLSKAR att tända ljus och vanliga ljus skulle brinna ut allt för fort :)

Höstpyssel på terassen.



Jag tycker terassen blivit så tråkig sedan hösten kommit och vi blev tvungna att ta in palmerna som vanligtvis bor där ute. Hur som helst, efter ett besök på Blomsterlandet idag så känns terassen återigen lite mysigt! :)

Hemma spa.

 
Efter helgens slit (det var lätt värt det!) så unnar jag mig idag en riktig genomgång av kroppen. Dags för hemma-spa!

Bortskämd.se!

 
Efter en MYCKET lyckad helg och 30 års fest så drog vardagen igång imorse. Jag var så trött då jag vaknade att jag inte förstod vad det var som ringde och när jag väl förstod det så kopplade jag inte att det var mitt alarm som ringde utan jag trodde A) att någon måste ha glömt kvar sin telefon sedan festen och att denna någon måste ha ett alarm inställt B) då jag väl förstod att det var mitt alarm som ringde så tänkte jag direkt att jag måste råkat ställt in alarmet fel då jag var HELT ÖVERTYGAD om att det var söndag och inte måndag...
 
 
Men jag tog mig både till och från jobbet och hann jobba över 30 minuter idag. Och vad är bättre efter en lyckad helg att få en lyckad måndag? En av mina kollegor ställde sig imorse i min dörr på jobbet och frågade om jag ville ha lite trattisar. Hennes benämning på lite var en hel ICA-kasse! Jag frågade om jag inte skulle dela all svamp med övriga kollegor varpå hon säger att dom redan fått allt dom vill ha och att all denna svamp enbart är min! Min. M i n . MIN!

Vad fick han egentligen? Jo...

 
30 års festen gick i ett så jag hann inte ens se vad Mr Right fick i present. Detta är en del av presenterna, det som inte är med på bild är de fyra blombuketter som Mr Right fick, inte heller MB cykeln, pengarna samt Trisslotten, ett stycke snygga pedaler till cykeln och en jättefin limegrön Mine-skål av större modell.
 
 
 
 
 


 

Vi är helt slut.

Efter alla förberedelser, efter allt jobb och efter allt gående, springandes och uppvaktande så kändes det helt rättvist att vi idag vaknade helt slutkörda. Jag vaknade redan vid 07-nånting men drog mig i sängen innan jag gick upp ur sängen och började plocka undan efter gårdagens fest.
 
Lagom till det att Mr Right vaknade var det värsta borta och lägenheten någorlunda återställd. Efter frukosten tittade våran killkompis Daniel förbi då han checkat ut från sitt hotellrum och en stund senare kom mamma och pappa och lämnade nycklarna till gästlägenheten. Vi kokade kaffe och tog fram en av de två 15 bitars prinsesstårtorna som blivit över sedan dagen innan och fikade.
 
När mamma och pappa tittat på alla presenter och åkt hem så tittade även min killkompis Robban förbi och en knapp timme senare kom min tjejkompis Susanna och hennes kille, som även dom checkat ut från sina hotell. En stund senare fick vi Milou levererade till oss och jag, Susanna och hennes kille tog en promenad med Milou medan Mr Right, Robban och Daniel började fixa dagens lunch, hemmagjord pizza på delar av de rester som blivit över sedan kvällen innan. 
 
Robban, Susanna + kille åkte sedan hem med 15:30-tåget men Daniel som hade bil stannade till 19:30 innan han lämnade oss och då sjönk Mr Right och jag trötta ner i soffan framför Solsidan innan vi kröp till sängs och somnade.
 

Festen fortsätter på Tempel.

Jag, Mr Right, syrran, bästa två killkompisarna från Stockholm, bästa tjejkompisen från Stockholm + hennes bättre hälft, Mr Right´s tremänning (syssling på Stockholmska!), Mr Right´s killkompis + tjej plus killkompisens bror rundar av kvällen på nattklubben Tempel.
 
Vi dansar så fötterna nästan blöder och natten är ännu ung (liksom vi)! ;)

Mr Right 30 år!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från förberedelse till utförande. Jag vaknade 05:30-nånting och kunde inte somna om, då hade jag redan flera gånger innan halvt om halvt i drömmar drömt om olika saker som hade med dagens fest att göra och varför plåga sig själv med att försöka somna om då jag istället kunde gå upp och börja fixa?

Sagt å gjort, jag drog långsamt igång dagen och då Mr Right några timmar senare vaknade fick han en liten flaska Moët till frukost tillsammans med en skål med yoghurt. Ytterligare någon timme senare, vid 11 anledde syrran och vi började "bygga upp" bufféen ovan.
 
Från 10-15:15 har vi skapat en italiensk buffé och dessutom hunnit fixa i ordning oss själva. Nu inväntar vi 28 förhoppningsvis hungriga gäster! :)

Så gott!

 
O´learys ribs är sååå goda! Rekommenderas starkt för alla som inte är rädda för att bli kladdiga ;)

Nu är dom här. Nu blir det middag!

Nu är mamma, pappa och syrran i Karlstad. Nu är dom på plats i övernattningslägenheten (i alla fall mamma och pappa) och nu gör vi oss i ordning inför den stundande middagen på O´learys! Perfekt ställe att äta middag på då Färjestad möter Luleå i Hockey! Vi får väl se om vi överhuvudtaget kommer kunna prata med varandra eller om det får vänta tills imorgon :)

Ledig men uppe med tuppen!

Fredag och jag är ledig. Tog en semesterdag för att hinna fixa allt inför morgondagen. Fast Mr Right och jag har varit ute i så god tid att det mesta redan är fixat så idag återstår bara det sista besöket i mataffären och sen ska vi försöka vila upp oss inför morgondagens kalas!
 
Idag kommer även familjen från Stockholm och ikväll blir det utemiddag. Mysigt!

Valpkurs.

 
Nu ikväll var jag, Mr Right och svärmor på första kurstillfället i den 6 tillfällen långa valpkursen vi anmält oss till. Ikväll var det teori, utan hundar men nästa torsdag ja då ska Milou med! :)

Vem behöver semester?

Uppenbart behöver jag inte mer än 2 veckors semester under 2012. Att jag redan innan jag fick det jobb jag har idag, skulle tagit ut 4 sammanhängande veckor bara under sommaren spelar ingen som helst roll...
 
Semester är överskattat! Så överskattat att jag tror att jag ska spara mina 5 sista dagar som jag har för 2012 och ta ut dom under 2013. För vem kan säga att dom enbart haft 1 vecka och 2 dagars "semester" på ett helt år?

Uppfräschning av garderoben.

 
Både jag och Mr Right är mer än nöjda över den platsmonterade garderoben i lägenheten men har tyckt att det varit lite svårt att se kläderna. Idag fixade vi en LED-spotlightlist till garderoben och med en gång lyfte hela garderoben och känslan av den med åtskiljiga 100%.
 
Visst, det är och kommer aldrig bli någon walk in closet (alla tjejers dröm?) men denna garderob duger mer än väl åt mig :)

Sneak peek.

 
Om mindre än en vecka är det 30-års fest här hemma i lägenheten och förberedelserna har varit många. Mr Right´s kläder och skor är inköpta likaså uppläggningsfaten, tårtspaden, vin- och champagneglasen och alla engångs tallrikar och muggar. Idag begav vi oss till affären för att börja handla den blivande italienska buffén som jag (med hjälp av syrran) ska tillaga till festen. Det som inte kan köpas i förväg kommer inhandlas på fredag då både Mr Right och jag är "lediga".

En liten tjuvtitt på vad som komma skall får ni här...

Syns man inte, finns man inte!

 
 
Eftersom Milou tillbringar största delen av sin tid på "landet" där belysningen utomhus är sparsam så köpte jag och Mr Right idag ett reflextäcke till Milou. När det kommer till Milou och hans kropp så blir han skogstokig så fort vi sätter på honom någonting men skam den som ger sig, efter lite justeringar av täcket så att det satt tightare mot kroppen så märkte inte Milou ens att täcket var och helt plötsligt hade vi en hund som syns även i mörker! :)

Don´t you worry.


Jag vet inte hur det hände men plötsligt hade hösten inte bara knackat på dörren utan fullkomligt stormat in och tagit beslag på hela tillvaron. Härom morgonen när jag kom till bilen så fick jag mig en höstsuprise, fram- och bakrutan på bilen hade ett tunt lager av is på sig och jag hade ingen isskrapa. Visst, vi har haft V50 sedan maj så den är inte jätte ny längre men någon isskrapa har vi liksom inte kommit oss för att skaffa, ännu.

Mr Right som åkt med mig hela veckan hade tagen till ära bestämt sig för att inte göra det utan istället cykla. Kul för honom! Han cyklade förbi mig och vinkade och där stod jag med frusen fram- och bakruta. Tur att bilen är så extremt snabbvärmd för efter bara någon minut kunde jag åka mot jobbet med uppvärmd och isfri bil :)

Terassen är inte lika rolig och fin nu när palmerna pga minusgrader (dock inte här i Karlstad ännu men det är väl bara en fråga om tid) fått flytta in i vardagsrummet. På något sätt gjorde palmerna nästan hela intrycket av terassen men don´t you worry, så fort 30-års festen nästa lördag är förbi så kommer vi höst/vinterpimpa terassen! ;)

Välkommen hösten!

 
Skönt med fredag! Jag och Mr Right gav oss av ut på 30-års-fest-klännings-jakt med mindre lyckat resultat men det gjorde inte så mycket då mamma påminde mig om att jag har en jättefin och nästan oanvänd klänning som skulle kunna vara perfekt för ett 30-års kalas!

Istället för en klänning fick vi istället med oss denna höstskapelse. Tyckte trapphuset utanför våran ytterdörr behövde piggas upp. Jag är så himla less på att snubbla över grannarnas barnvagn eller bajspåsar så nu försöker jag med en blomma få lite ordning och reda i trapphuset! Vi får väl se om jag lyckas... ;)

Jag bor i älgjaktens Mekka!

Jag insåg först i måndags att jag flyttat till älgjaktens Mekka(?!). Snart vet jag ofrivilligt allt från antal "taggar" en älg kan ha till hur man slaktar en älg hemma i garaget, men jag antar att det är som det sägs, allt vetande är bra vetande! :)
 
Bild lånad från google.se

JAG GILLAR DIG! (om du diskar...)

 
 
Märkligt hur människan vänjer sig vid saker. Innan i mina två av tre tidigare lägenheter hade jag ingen diskmaskin och tyckte inte det var särskilt jobbigt att diska. Det tycker jag visserligen inte nu heller men visst är det bekvämt att bara kunna mata in dom smutsiga tallrikarna och glasen i diskmaskinen för att sedan så småningom då den är full starta den och viiiips så är den smutsiga disken plötsligt ren.

... då måste man bara orka tömma diskmaskinen! ;)
 
Foto: Disktrasa från Lagerhaus

Vi planerar en november-december resa...

 
Har någon varit på Kap Verde eller vet någon annan som varit där? Är det så bra som det ser ut och verkar då vi läser om det? Vilken stad ska man bo i?
 
Jag fick tipset i våras att åka dit någon gång i november-december då klimatet där då är ca 25-28 grader på dagen och runt 23 grader på natten. Dvs UNDERBART! Har suttit och tittat en del på Kap Verde på både Ving och Fritidsresor och visst finns det billigare resmål närmare (resan till Kap Verde från Stockholm och Arlanda som är enda flygplatsen som dom flyger ifrån tar 9 timmar och 20 minuter) men jag vill vara garanterad värme och inge regn! Kap Verde har enligt både Ving och Fritidsresor mindre än 1 mm regn under november-december så därför känns valet rätt lätt.
 
Dessutom... det drabbar ingen fattig som pappa brukar säga ;)

Dubbel otur.

Förr förra helgen gick Mr Right´s mormor bort på fredagen. Då jag kom hem från jobbet var lägenheten tom så jag ställde mig i duschen och hann inte ens shamponera håret förrän Mr Right kom hem och berättade den tråkiga nyheten. Den helgen gick i lugnets och sorgens tecken. Förra helgen arbetade Mr Right lördag 07:00 - 16:00, jag hade visserligen sällskap av Milou som vi haft hos oss från fredag till lördag men det var inte samma sak som att ha en hel helg tillsammans. Att Mr Right dessutom arbetat 07:00 - 20:10 hela veckan gjorde inte saken direkt bättre...
 
Och så denna helgen. Våran helg. Min och Mr Right´s. Fredagen gick i lugnets och sömnens tecken. Jag var dödstrött, Mr Right aningen piggare. Idag sprang vi lite ärenden på stan innan vi tog bilen ut till självtvätten för att fräscha upp bilen lite. Där och då upptäcker Mr Right att någon idiot backat eller kört på våran bils bakre stötfångare på sidan som är vid höger bakdörr. Detta har skett sedan senaste tvätten som var för cirka 1,5 vecka sedan. SUCK!
 
Att köra på någon så att färgen från våran bil skrapas av (visserligen inte mycket men det syns om man vet om det) och så att den andra bilens röda färg lämnas på våran bils stötfångare utan att meddela oss är att smita. Personen ifråga måste dessutom ha märkt att han eller hon körde på våran bil då det ser ut som någon varit fram och känt på skadan. Funderar på att polisanmäla händelsen samt att se om trafikskadefonden (heter dom så?) kan ersätta oss för självrisken som det kommer kosta för att få felet åtgärdat.
 
När vi kom hem från tvätten så sneglade vi på de två bilar som står till höger om oss, båda är röda och det skulle mycket väl kunna vara en av dom som gjort det men det är så klart omöjligt att bevisa... Hur som helst, jag trodde inte vi kunde ha dubbel otur på en och samma dag men jo det kunde vi. Från en påkörd bil till att Mr Right upptäcker att en bit av vårat vita soffbord släppt. Visserligen en bäldigt liten bit som man inte heller tänker på om man inte vet om, men ändå... Dubbel otur och tredje helgen som är "förstörd"!
 
Tur att jag och Mr Right står fast vid att detta trots dagens två skador ska bli en bra dag och våran helg. Ikväll kör vi årets förmodligen absolut sista kräftskiva! :)

Ute i god tid.

 
Måndag och vad passar väl bättre än en besök på IKEA? Mr Right tyckte vi skulle åka dit redan igår men eftersom det precis varit löning så tyckte jag inte att en söndag på IKEA lät helt optimalt. Idag direkt efter jobbet hämtade jag istället upp Mr Right på hans jobb och så åkte vi till IKEA för att shoppa bland annat lite glas och uppläggningsfat till den kommande 30-års festen.
 
Måndag på IKEA innebar för våran del att jag bjöd Mr Right på middag, på IKEA. För cirka 100 kronor fick vi en varsin köttbulle-meny med mos, brunsås och lingon, jag drack vanligt kranvatten till maten och Mr Right testade IKEA´s egna öl. Jag visste att IKEA gjorde mycket men öl var något nytt! När vi var mätta och belåtna släpade vi hem nästan 40 stycken vinglas, 40 stycken champagneglas, två brickor, en ishink och en salladsskål.
 
Det är fortfarande en hel del kvar att fixa men vi är i alla fall igång :)