Bröllopstema färg - C h a m p a g n e .

Just denna färg tror jag av någon anledning kommer falla Mr Right i smaken bokstavligt talat ;)





Humor.

En kvinna gick till plastikkirurgen och frågade:
- Kan du lyfta min rumpa så att den kommer högre upp?
- Kan jag väl, sa kirurgen... 


Förlåt om du känner dig stött av denna, men i plastic-is-fantastic-tider kunde jag inte låta bli :)

Tur.



Tur
att jag har världens bästa familj. Tur att jag har en pojkvän i Karlstad. Tur att han är världens bästa pojkvän. Tur att svärföräldrarna är så underbara. Tur att jag har ett av världens bästa jobb. Tur att jag styr min egna tid och bestämmer över mig själv och tur att livet leker som aldrig förr!

Har ni samma tur som jag? Jag hoppas det! :)

Thank god it´s friday!

























Jag älskar fredagar. Det är helt klart min dag i veckan. Och idag känns som en extra bra dag. Varför vet jag inte exakt, men jag känner på mig att today´s gonna be a good day (night). Det är Mr Right´s tur att komma till mig och ikväll blir det slappt. Det är ju imorgon Valborg är och det är då vi ska grilla :)

Boktips!

Jag har ju totalt glömt att berätta... Det är ifrån den här boken (Klaras goda GI-dagar) som nästan uteslutande ALL mat som jag och Mr Right tillagar och äter kommer ifrån. Maten är både lätt att tillaga och tar inte särskilt lång tid och boken innehåller frukost, lunch, middag, mellanmål och efterrätter för hela 6 veckor! Så tips tips! Fast då boken har funnits i mina ägor sedan 2006 finns boken tyvärr enbart att köpa på vissa utvalda internet bokhandlar.

90 dagar.


På 90 dagar har antal besökare av bloggen ökat, även om statestiken är allt annat än imponerande. Men det är inte för antalet unika läsare (besökare) som jag bloggar, utan till 100% min egna skull. Igår satte jag nytt "personbästa" då det gällde antal besökare. Igår var ni totalt 45 stycken och tydligen var gårdagen extra spännande då ni 45 var inne totalt 79 gånger tillsammans.

Jag är lite nyfiken på vilka ni är som läser min blogg? :) Och vad skulle ni vilja läsa mer om?

Vill man vara fin får man lida... pin!

I november köpte jag ovanstående skor och var sååå lycklig. Gråa mockainspirerade skor med en svart rosett fram på tån, kunde det bli bättre? Tydligen kunde det de(!) för idag då jag för andra gången någonsin använde dom på jobbet så satt dom som en smäck (finns det ordet?) fram tills jag efter tredje löprundan fram och tillbaka till skrivaren som är så långt bort ifrån mitt rum man kan komma tröttnade och tog av mig skorna. Detta skulle jag så klart INTE ha gjort för då jag tog på mig skorna igen (under våld) så hade foten svällt upp eller skorna krympt för nu är dom inte alls lika sköna.

Helt obegripligt hur dessa skor som inte är så höga som dom ser ut inte kan sitta skönt. Dom är dessutom mycket bredare fram i tån än mina vanliga skor är så tekniskt sett borde mina tår få plats.

Nyss tog jag till och med av mig skon i ren protest. Men skamm den som ger sig (och jag är inte den som ger mig i första taget)!

Smart!

Titta vilken rolig idé jag fann då jag sökte på lite allt möjligt. På självaste bröllopet fick alla bjudna släktingar till detta brudpar kladda ner sin tumme lite och ge ett avtryck. Haha det gäller verkligen att veta vart någonstans i släktträdet som man hör hemma! :)

Premiär grilla!

Imorgon ska jag premiär grilla. Det är inte det första grillade jag äter i år, men det är första gången jag använder min lilla svarta för-någon-månad-sedan inköpta klotgrill. Grillen ser precis ut som en vanlig klotgrill fast i miniformat.

Alla som vill få vara med å grilla men än så länge är det bara (det är i och för sig inte så bara) jag, Mr Right och Daniel som blivit en gemensam vän :) Robban är bjuden så vi får väl se om även han kanske dyker upp. Syrran drar till Skåne så hon kunde inte medverka - synd.

Ska man grilla krävs det vissa förberedelser så redan idag ska jag handla kol, tändvätska, något gott kött som jag tänkte lägga i egengjord marinad, schortizo korvar, majskolvar, alla ingredienserna som behövs till en tzatziki och så tänkte jag göra en stor god sallad innehållandes bland annat mozzarella, avokado och olika sorters tomater. Låter det gott? Vill du joina? :)

Bröllopstema färg - l i l a .





Bröllopstema färg - b l å .

Jag funderar fortfarande kring det här med att välja en färg som genomspeglas på ett eller annat sätt igenom hela bröllopet och det går sådär... Blått är ju fint...








Enkelt men fint!





 




Bilder lånade från en anonym blogg.

Finast.

Förra helgen på söndagen då jag åkt hem så tröttnade Mr Right på sitt "långa hår" som blivit om möjligt ännu längre under hans tid i Stockholm och hos mig. Istället för att gå till frisören så tog Mr Right hjälp av sin bror och viiips så var håret inte längre än 7 mm. Tur att Mr Right passar lika bra i "snaggat" som i en längre frisyr och tur att håret faktiskt växer ut. Utifall att han skulle tröttna...

I och för sig kan jag tänka mig att det måste vara skönt med lite kortare och lättsammare hår nu till sommaren :)

Mycket bilar blir det... :)

Förr förra helgen:



Förra helgen (alltså helgen som precis varit):


Tur jag är så bilintresserad som jag är ;)

Matchning.

Jag älskar att matcha saker! Kanske inte en hel "outfit", men små saker, små detaljer som gör att man reagerar och som "gör det" så att säga. På bilden ovan har jag tex. på mig min koral-aprikos-färgade blus från H&M tillsammans med mitt vackra Pandora armband i samma färg som jag fått i födelsedagspresent av min moster och morbror. Fint va? :)

Ordning & reda - pengar på fredag!

Alla har gått runt och beklagat sig över att man inte hittar något inne i vårat lilla förråd på jobbet, men ingen har orkat ta tag i det och jag förstår dom. För hur kul är det att ta tag i ett rum som ser ut som att någon kastat in en handgranat bland alla pennor, papper, kuvert, post-it lappar m.m? Dessutom var det inte enbart kontorsmaterial som fanns i rummet. Nej nej, folk hade lagt in sådant som dom inte längre ville ha på sina rum så där fanns allt från t-shirts, en gammal sunkig möglig(?) matta, ett par linnekuddar, ca 100 st sunkiga gamla tomma pärmar m.m!

Jag gillar ordning och reda. Rätt märkligt eftersom jag då jag fortfarande bodde hemma hos föräldrarna var känd för att ha rätt "stökigt" rum. Jag valde då att se det som att jag hade "ordning i kaoset" :) Hur som helst så blev det mina fingrar som kliade aningen för mycket då jag en dag förra veckan gick in i förrådet och insåg att vi inte kunde ha det stökigt längre. Ett par beställningar av "postfack" (dom som jag sorterat olika kuvert, plastfickor och block i på bilden) och ett besök på IKEA (köpte plastlådorna för 9 kr styck) så började förrådet se något bättre ut.

Synd att jag inte tog en "före" bild så ni fick se kaoset! Än är jag inte helt nöjd men det är i alla fall på rätt väg :)

Obalans.

Jag är i obalans och ändå står jag upp. Märkligt.

Slutade sent igår, men det är sådant mitt jobb, min tjänst, medför sig. Och jag tänker absolut inte klaga för jag har betalt därefter och jag har rätt till min övertid. Allt efter klockan 17 ser jag som en bonus på komtidskontot vilket i sin tur gör att jag kan ta ut en dag eller två i ledighet och tex åka till Karlstad och Mr Right :)

Men eftersom jag slutade sent igår så var jag extremt trött då jag kom hem. Trots tröttheten så kunde jag inte somna då jag väl lagt mig i sängen. Massa tankar for omkring i mitt huvud. Helgen (Påsken) som varit, blivande sommaren och semestern, framtiden, jobbet, allergin m.m. Somnade nog runt midnatt och vaknade halv sex imorse. Obalans som sagt var.

Jag börjar tro att mitt halsonda som jag först trodde var början till halsfluss, kan bero på min pollenallergi. Är det möjligt? Någon annan som varit med om ömmande leder och en dunkande hals där det gör ont då man sväljer, men inte så ont som det gör vid halsfluss? Anyone?

Rotade fram den allergimedicin som jag fick köpa receptbelagd förra året vid den här tiden. Det var en hel del (se bilden ovan) och faktum är att eftersom allergisäsongen var lång även förra året så hann jag förbruka en hel del av den totalt rätt kostsamma och värdelösa medicinen. Så varför köpte jag då på mig alla dessa värdelösa mediciner? Jo för att min så kallade "läkare" (jag tänker inte kalla henne läkare utan citat-tecken för hon har inte hjälpt mig på något sätt och vis, hittills) vägrade ge mig den kortisonbaserade "vaccinationsspruta" som finns mot allergin. Detta var i sig märkligt då jag ringde till Vårdcentralen och dom sa att jag absolut kunde få sprutan och att det bara var för mig att kontakta min läkare.

Så en billig och fungerande lösning byttes ut mot krånglig (vissa tabletter får jag ta 4 gånger per dag, andra 2 och en del bara 1 gång. Det är samma sak med de olika inhalatorerna, ögondropparna, nässprayerna m.m) och kostsam medicin som sagt var knappt fungerar alls. I år, eftersom dom dels varnat för en tidig och hård pollensäsong så tänker jag redan nu börja "terrorisera" min Vårdcentral och "läkare" för att försöka få allergisprutan. Jag vet riskerna och jag är väl medveten om att det "inte är bra att ha kortison liggandes i kroppen under en längre tid", men jag vill ändå ta chansen, ta risken, för att få uppleva en sommar där jag slipper känna mig vrålförkyld utan att vara det.

Någon mer än jag som är allergisk mot tex. björk, gräs och gråbo? Om du är det, känner du också av allergin nu? Och vilken medicin äter du? Vilken tycker du fungerar allra bäst? Spelar ingen roll om den är receptfri eller receptbelagd.

Snart är det fullt.

Nu är det tomt, men snart kommer hela salen att fyllas med människor, åsikter och tankar. Spännande!

En gång i månaden samlas vi, alltid samma gäng (mer eller mindre) och ändå är jag alltid lika nervös inför denna dag, trots att det absolut inte är min första. Märkligt hur människan fungerar ibland!

Nästan GI.

Tänk bort det grova mörka brödet så har du en GI-lunch och det är såhär, eller nästan såhär, som mina luncher ser ut i nio fall av tio. Fast oftast har jag några magra kalkonskivor till eller kanske lite rostbiff. Igår var lunchen helt vegetarisk vilket jag i och för sig älskar!

När jag ser bilden börjar till och med jag förstå vad kollegorna menar då dom varje dag säger "Åååh vilken god lunch du ser ut att ha! Och så nyttig!" :)

Allt håller inte för evigt.

I lördags(?) hade vi påskmiddag hos svärföräldrarna och innan middagen började så satt vi ute på balkongen och glassade i solen. Jag i en solstol av liggmodell och Mr Right i en vanlig stol. Båda av trä. Rätt som det var fick jag för mig att locka på Mr Right varpå han kom och slog sig ner i solstolen som jag halvlåg i. Allt gick jättebra tills Mr Right lutade sig tillbaka mot mig. Då brakade stolen sönder. Totalt. Och jag klämde mig sådär lagom osmidigt och illa.

Ett blåmärke, ett litet hål i jeansen och ett lika litet hål i huden så hade jag (och Mr Right) lärt oss en läxa. Allt håller inte för evigt... eller i alla fall inte trädgårdsmöbler!

Lättlurade.

Inte för att vara elak eller så, men ni, mina kära läsare, är rätt lättlurade. I och med den "nya" funktionen på bloggen (jag tror den funnits i snart ett år) så kan man tidsinställa inlägg på sekunden. Så bara för att inlägg poppar upp, betyder det inte att jag sitter just där, just då, och skriver dom...

Även jag har ibland andra saker för mig ;)

Tystnad.

Ont i halsen och trött efter en jobbig natt sitter jag på kontoret och muttrar över livet, fast egentligen borde jag allt annat än klaga men jag gör det ändå.

Jag klagar för att jag sov dåligt utan Mr Right vid min sida. För att jag vaknade helt äckelvarm och klibbig så att jag var tvungen att ta en morgon panik-dusch. För att jag glömde hårfönen hos Mr Right och därför ser ut som ett fågelbo i håret idag. För att halsen gör så sjuuukt ont, men eftersom det med 99,9% säkerhet inte är halsfluss så får jag ingen medicin och sen klagar jag lite extra för att jag har dan-innan-doppare-dan på jobbet. The big finale så att säga. Allt ska ske och just idag.

Suck, rent av dubbel suck.

Dessutom har jag huvudvärk så idag, för första dagen sedan jag började här, kör jag utan (bakgrunds) musik.

Mango.

Jag vill slå ett litet slag för klädmärket MANGO som för ett år sedan blomstrade upp för mig i och med att jag hittade deras avdelning inne på MQ i Karlstad (Mitticity gallerian för er som bor i Karlstad eller i närheten). I Stockholm finns oftast inte MANGO inne i en annan butik utan står självständigt.

Märkligt nog tyckte jag att den "lilla hörnan" MANGO blivit tilldelade sig på MQ hade mer vill-ha-kläder än hela MANGO butikerna i Stockholm. Hittills äger jag en klänning, en kavaj och en skjorta från MANGO och dessa plagg används flitigt! Utöver vackra kläder med extremt bra kvalité så har MANGO även väskor, skor och smycken.

Nedan ser du två väskor från MANGO som är inspirerade av Chanel.
                                      
                                     
Bilder lånade från MANGO.

.

Kökshylla.

Tänk om jag fick tag i en sådan här. Tänk om jag fick ha den hyllan i mitt kök...

H j ä l p !


Någon som vet vart jag kan hitta vasen ovan eller en likadan? :)

Bild lånad från Google.se

Annorlunda bröllopskort, del 2.


fint, så annorlunda och jag gillar det särskilt mycket med tanke på mitt stora bilintresse!

Bild lånad från hemlig fotograf.

Annorlunda bröllopskort, del 1.



Bilder lånade från Blocket.se

Vit-gråa drömmar.


 

Jag är galen i vitt. Jag har massa saker i vitt och dessa bilder får mig bara att gilla vitt ännu mer.

Bilder lånade från Google.se

 

Klädförvaring.

Någon mer än jag som har det lite tight i garderoben hemma? Jag har (hör och häpna) fyra garderober. En är ämnad för allt från mediciner, hygienartiklar, lakarn och tvättmedel m.m. En är tillägnad Mr Right, men visst, även mina väskor och några klänningar trängs där. En är tillägnad enbart mig och mina kläder och den är överfull trots att jag rensat den två-tre gånger. En är full med jackor och skor. Allt från sommar till vinter och allt där emellan.

Men nu börjar jag lessna på rotandet efter rätt plagg och att det helt enkelt är för trångt. Jag är sugen på något enklare, men det ska ändå vara fin. Ovan ser du en annorlunda klädhängare som fångade mitt intresse. Kanske skulle jag bege mig av ut i naturen och leta upp en gren? :)

Bild lånad från bloggen love-aesthetics-blogspot-com

Väskorna är packade och snart sticker jag.

Väskorna (en handväska, en weekendbag och en ryggsäck) är packade med allt från middag-med-vännerna-kläder till träningskläder och träningsskor. Imorgon redan tänker jag ta med Mr Right på en morgonpromenad innan frukost och på lördag ska vi springa två varv runt den närliggande travbanan som två riktiga travhästar :)

Varför går tiden alltid så fort då man har roligt? Varför vill jag alltid hinna med mer än tiden tillåter? I helgen vill jag i alla fall umgås så mycket som möjligt med Mr Right. Göra saker, vad som helst och bara mysa. En påskmiddag med Mr Right´s bror och deras gemensamma vänner vore också trevligt. Kanske grilla lite och bara vara.

Klockan 12 signar jag ut idag. Kanske ett par minuter innan eftersom jag kom till jobbet redan halv åtta imorse. Funderade först på att åka direkt till Karlstad men bestämde mig sen för att det är dumt. Då är jag där flera flera timmar innan Mr Right slutar jobba. Istället tar jag det lugnt, kanske äter jag lunch med/hos mamma. Jag har med mig en GI-sallad men har ingen som helst lust att sitta ensam på jobbet och äta den.

Någon mer än mig som ska tillbringa eftermiddagen i bilen? Det kanske blir lite köer då alla ska röra på sig...

Fyra bröllop men ingen begravning.

Någon mer än jag som tänker se TV4´s satsning "Fyra bröllop"? Programmet handlar helt enkelt om fyra brudar som går på varandras bröllop och poängsätter det. Vinnaren får en trevlig resa till något underbart ställe.

Första gången jag hörde trailern för programmet så tänkte jag direkt "Är inte det här lite som "Halv åtta hos mig", fast med temat bröllop?". Kanske är det de och inte mig emot! Vem vet, kanske finner man lite inspiration till sitt egna drömbröllop och på tal om drömbröllop och mitt (vårat) egna så känner jag att det är ett par saker jag måste förtydliga.

1) Jag och Mr Right ska gifta oss men inte förän vi bor ihop. Det är jobbigt nog (av saknad) att ha sin fästman nästan 30 mil bort, att ha sin make 30 mil bort vägrar jag helt enkelt! Det är därför ni inte får se en massa planer kring vårat egna bröllop och utskick av inbjudningskort, bokning av kyrka/festlokal/frisör/sminkös/eller vad det nu kan vara som man måste boka.

2) Bara för att jag visar upp klänningar i 20 000 kronors klassen innebär inte det att jag själv vill bära en sådan klänning på "den stora dagen". Inte heller att jag vill ha ett stort, påkostat bröllop. Jag är realist och inser mina (våra) begränsningar och min dröm vore att få ha bröllopsmottagningen och festen hos tex. hemma svärföräldrarna med utsikt över Klarälven.

3) Jag är ingen expert på bröllop, inte heller på planering av ett. Jag har ingen som helst aning om hur det är att vara gift, eller vägen dit, men jag skriver denna blogg för att mina nära och ack så kära, men även andra läsare, ska få tips och inspiration till sitt bröllop. Men bloggen handlar i första hand om mig (egoistiskt va?) och min vardag. Vad jag gör, vad jag tycker om och vad jag tycker om saker i största allmänhet.

4) Det vore kul att veta vilka det är som läser min blogg och gillar ni något, har ni en annan åsikt än mig eller en åsikt överhuvudtaget om något, så kommentera gärna mina inlägg. Det tycker jag bara gör bloggen mer levande :)

Som sista sak vill jag bara säga att jag tycker det är kul att jag har så många läsare som jag har och jag hoppas att ni får en underbar helg och en trevlig påsk! :)

Påsk och stress.

Ny vecka om än lite kortare än normalt. Tre dagar och ett par timmar sen sätter jag mig i Saaben och åker tillbaka till Karlstad och Mr Right. Men bara för att det är kort arbetsvecka så innebär inte det att de inte finns å göra, åh nej, jag har massor att göra på jobbet men skamm den som ger sig, även jag ska nog få njuta av påskledigheten till slut...

Hur ska ni fira påsk? Jag och Mr Right är fast beslutna att vi ska göra så lite som möjligt, ta dagarna som dom kommer och bara ha det bra. Jag tänkte även försöka hinna med ett par varv runt den närliggande "travbanan". Egentligen är spåret till för hästgården som tränar sina travhästar runt en slinga som är oval men jag tycker att den mjuka terrängen är perfekt för lite jogging så fredag, lördag och söndag tänkte jag ta med mig Mr Right ut i spåret.

Sprang första gången ute igår som en bestraffning till mig själv då jag kom hem från Karlstad så pass sent att jag missade gårdagens bodypump. Ett varv runt Möllebadet (en närliggande sjö) var det jag orkade sen var jag totalt slut. Kasst, men jag antar att jag borde vara nöjd eftersom jag nyss varit vrålförkyld och fortfarande inte är helt hundra. Eftersom jag bara orkade springa ett varv så gick jag ett extra varv runt elljusspåret innan jag vände av hemåt.

Imorgon tänker jag springa igen, fast vi får se om det blir ute eller kanske inomhus på löpbandet hos mamma och pappa.

Fem timmar och tre däck.

Mr Right och jag var effektiva i helgen. I fredags, direkt då vi kom till Karlstad så åkte vi hem till svärföräldrarna och hämtade upp Saaben och Mr Right´s mammas Volvo för att åka vidare till Mr Right jobb och påbörja däckskiftet av de två bilarna.

Första däcken på Saaben släppte lätt, men dom andra tre satt... rejält.

Efter att ha sparkat, slagit (med en klubba) och dragit för att få loss ena framhjulet så blev både jag och Mr Right, rätt ledsna och trötta. Efter att ha slagit och dragit lite till insåg vi att däcket inte skulle släppa från navet och Mr Right bestämde sig för att testa andra sätt. Sagt å gjort, vi hissade ner bilen från lyften och Mr Right började att köra snabbt fram och tillbaka tills däcket, utan att ha en endaste mutter i, släppte. Då fick vi på nytt hissa upp bilen med domkraft och sätta på sommardäcket. De två vinterhjulen som satt bak bestämde sig för att vara lika envisa dom, men istället för att släppa efter våran ovan nämnda behandling så satt dom om möjligt ännu värre. Efter att ha tillbringat inget mindre än fyra timmar på fredagen med att försöka få loss bakdäcken så gav vi upp pga mörkret och bristen på ork.

På lördagen var det uppstigning i ottan. Två bilar skulle besiktigas och två vinterhjul skulle fortfarande av. Efter att ha besökt Bilprovningen så satte vi av med Saaben i högsta hugg till Mr Right´s vän och tillika fd. kollega där vi tog till ännu mer våld och andra metoder och viiiips, efter ca en timme, var de två vinterdäcken av. Tyvärr (eller kanske tur?) så kommer inte något av vinterdäcken att hamna på Saaben igen då fälgarna blev rejält buckliga av de metoder vi använde för att få av dom från bilen. Men men...

Resten av kvällen tillbringades hos svärföräldrarna där det bjöds på årets första grillmiddag och trevligt umgänge.

Rosa drömmar.

Vad är snyggare på sommaren än en brunbränd kropp och ett par skyhöga stilettklackar? Dessa skor är så vackra att ord känns överflödigt. Rosa drömmar helt enkelt från Scorett.

Bild lånad från Scorett.se

Om fyra veckor går jag utan jacka.

Idag påminde syrran mig om att om ca fyra veckor går hon och jag förmodligen utan jacka, istället för som nu då vi tvingas välja mellan höst/vårjackan och ibland, vinterjackan. Men redan idag gjorde sig våren och sommaren påmind. Visserligen var det knappt fyra plusgrader ute då vi imorse gick till jobbet men solen sken värmande mot oss och min tjocka stickade svarta halsduk satt inte helt fel runt halsen.

Jag känner på mig att detta kommer bli en av de bästa helgerna på länge. Inte nog med att jag vaknade på helt rätt sida imorse (trots att jag gick upp tio över sex istället för som i vanliga fall, kvart i sju). Efter morgonens dusch fixade jag frukost, fönade håret och sedan innan jag tog på mig kläderna så diskade jag den lilla disk som uppstod då Mr Right gjorde gårdagens middag, bäddade sängen och packade det lilla som jag inte kunde packa ner redan igår.

Dagens klädsel blev ett par blåjeans, min nya aprikos-korallfärgade blus(?), min vita blomring från Kappahl och mitt vackra Pandora armband (som jag fått av min moster och ingifta morbror) som roligt nog går i samma aprikos-korallfärg som min blus. Över detta har jag, på kontoret, då och då, min svarta kavaj som är sådär "slarvigt" uppkavlad över armarna så man ser leopardmönstret som är på fodret. Det enda jag saknar är ett par fina vårskor så jag slipper mina svarta, till knät-höga skinnstövlar.

Jag var på Din sko häromdagen och hittade ett par fake(?) skinnloafers som jag trivdes i, men dilemmat var att storlek 37 var för stort och 36 kändes... obekvämt. Men skamm den som ger sig, jag ska nog finna ett par loafers till slut. För det trivs jag allra bäst i på våren!

Grattis Karlstad och Färjestad!

Tydligen vann Färjestad matchen igår och tog således SM-guld. Jag och Mr Right somnade innan matchen var slut och missade därför alla fina mål och allt jubel fast å andra sidan ska vi som sagt var till Karlstad i eftermiddag och det ryktas om att hela helgen kommer vara en enda stor Färjestad-fest! ;)

Eftersom jag och Mr Right bland annat ska besiktiga två av familjen A´s bilar imorgon bitti (varför ta sovmorgon på en lördag?) så blir det en lugn kväll för oss, men imorgon tänkte vi kosta på oss lite uteliv. Vi får väl se vilka som vill följa med ut i Karlstad natten. Jag är sugen på Blå och Koriander :)

 

 

Här hejar alla på FBK...

Ingen bodypump idag heller. Jag snörvlar fortfarande och näsan rinner. Aningens bättre är jag men fortfarande helt öm och matt. Efter kvällens promenad runt den närliggande sjön frågade Mr Right hur det var med mig då jag flåsade. Men så länge jag bara flåsar och snörvlar så är det OK. Jag har ju trots allt varit med om värre...

Istället för att stå och svettas framför en spegel i träningssalen så sitter jag, bredvid Mr Right, uppkrupen i soffan framför Färjestad VS Skellefteå i ishockey. Jag leker intresserad. Visst det kan väl vara kul någon gång ibland och framför allt om det är de lokala laget som spelar, men på tv tappar i alla fall jag känslan. Mr Right leker nog han minst lika intresserad, det är ju trots allt han som bestämt att vi för andra gången den här veckan ska se en FBK-match. Om någon av oss hänger med i matchen? Nä, vi sitter framför en varsin laptop och surfar.

Jag bloggar och Mr Right letar... ny bil? Cab eller coupé. Dags att göra något vettigt. Jag måste packa för imorgon direkt efter jobbet sticker vi till Karlstad :)

Byta hårfärg?

Jag funderar på att byta hårfärg. Från mörkbrunt till... Ja vad kallas egentligen färgen på bilden ovan och under? Någon som vet? Är det ljusbrunt eller... mörkblont? Jag vill inte bli blond, bara lite... ljusare.

Vissa tycker säkert att denna fundering är helt idiotiskt dum eftersom jag får en snarlik hårfärg helt naturligt på sommaren, men jag vet inte om jag vill vänta så länge. Samtidigt och det som talar för att dom som tycker som det jag precis skrev, har rätt, är att jag tror att en färgning av håret skulle slita onödigt mycket på mitt redan, rätt slitna hår. Eller slitet och slitet, folk tänker nog inte på det men topparna börjar efter allt duschande, allt fönande och allt plattande, bli rätt slitna.

Och nej jag vill inte klippa mig. Jag vill spara ut varenda centimeter som går, så att jag lagom till semestern har underbart långt och förhoppningsvis någolunda tjockt svall. Axlarna är jag förbi, nu siktar jag på brösten! Frisyren högst upp är trot eller ej, en dröm! SÅ SKULLE JAG VILJA SE UT! kommer jag på mig själv med att tänka samtidigt som jag står med plattången i högsta hugg. Motsägelsefullt? Oh yes! Men vem vet, jag kanske låter plattången ligga framöver och istället framhäver mina naturliga lockar med... locktången? ;)

Nya tag!

Efter lite drygt en veckas sjukdom tycker jag det är dags för en rivstart! Tyvärr blir det ingen spinning imorgon då jag dels fortfarande är rejält täppt i näsan (det bevisar i och för sig att nässprayen stoppar upp rinnsnuva!) och då jag är rädd att jag ska bli dålig igen om jag inte vilar tills ovanstående nästäppa (heter det så?) upphört och jag fått tillbaka FULL ORK!

Dock börjar jag rivstarten idag genom maten. På väg till jobbet berättade syrran att hon börjat äta så oförskämd god GI-mat och då tyvärr mycket av den GI-maten som jag äter till lunch till vardags är kall så höjde jag ett ögonbryn (eller snarare lyssnade lite extra). Syrran hade köpt GI-kokboken "6 kg på 6 veckor" (som min kollega som också börjat med GI har) och hon äääälskar maten som är i den så idag på lunchen tyckte jag att jag kunde unna mig och Mr Right den för ytterligare lite matinspiration. Jag vet redan nu att det kommer vara väl investerade 169 kronor :)

Så redan nu ikväll blir det till att laga en GI-middag ur nya kokboken som även den ska upp på snygg-hyllan :)

Bild lånad från Google.se

Pepp, rent av dubbelpepp!


Guess what?


Jag ska gå och jobba idag! Jag ska få gå till min och min systers mötesplats, stå där och vänta i solen(!) och sedan gemensamt ta en promenad till jobbet. Aldrig trodde jag att jag skulle längta sååå mycket efter... jobbet. Visst saknade jag det då jag var på kursen för någon månad sedan men nu längtar jag tillbaka till kollegorna och mina 21 pärmar ;) 

Bild lånad från Google.se

Enought is enought!



Fredag och idag är det på pricken en vecka sedan jag började må dåligt och så småningom (läs; måndag) blev sängliggandes med feber, Niagarafall snor, migränhuvudvärk (säkert orsakad av allt snor som låg som bomull runt min hjärna) och ont-i-halsen-och-resten-av-kroppen symtom.

Illa? Japp. Självömkan? Oh yes! Jag har självömkat som bara den och det bästa av allt, ingen har tyckt synd om mig och varför borde dom? Jag åkte på influensan som alla andra MEN nu räcker det. Nu har jag fått nog. Ingen mer självömkan. Inget mer Niagarafall snor, knappt någon huvudvärk (första dagen denna vecka som jag orkade starta Spotify och njuta av min nya favoritlåt LMFAO - Party Rock Anthem) och värken i kroppen är så gott som borta. Jag misstänker att den lilla värk jag känner beror på att jag mer eller mindre knappt rört på mig de senaste fem dagarna utan mest legat i sängen och sovit.

Så gissa om jag blev glad då Mr Right för snart en timme sedan ringde och beordrade mig att A) Ta mig upp ur sängen B) Ta en dusch, fräscha till mig och ta på mig något "snyggt". För jag ska för andra gången den här veckan få komma utanför lägenhetens väggar och handla något gott att äta till kvällen. Och känner jag mig så här bra idag så ser det hoppfullt ut inför morgondagens släktkalaset och jag lovar att hålla mig på behörigt avstånd :)

Måste man byta namn?

När man gifter sig, måste man då per automatik ta mannens efternamn eller är det okej att behålla sitt "flicknamn"? Min nuvarande namnkombination är A.S. Aset. Inte särskilt vackert på något sätt och vis. Och visst skulle jag kunna tänka mig att byta efternamn till Mr Right. Han har ju ett fint, sällsynt efternamn, precis som jag.

Hade Mr Right hetat Andersson eller Svensson hade jag kanske stått på mig lite mer (inget illa menat mot dom som heter så, men jag föredrar speciella efternamn så man sticker ut lite från mängden, särskiljer sig). Krigat för mitt nuvarande efternamn.

Tar jag Mr Right´s efternamn så blir min nya namnkombination A.A. Anonyma... Lika illa det, men det finns ju en tredje variant på det hela. Att jag behåller mitt efternamn och lägger till Mr Right´s. Då blir namnkombinationen A.S.A. ASA - gör inte dom typ... lås? Tur det är många, många månader kvar. Tur att jag inte behöver bestämma mig just nu, just idag.

Hur gjorde du? Vilket efternamn har du? Var det självklart att du skulle ha det efternamn du har?

Skrockfull.

Tänk om jag blev sjuk för att jag i söndags då jag och mamma tränade bodypump tog av mig mitt Efva Attling halsband (Crazy heart) som jag fått av Mr Right. Enbart under träningen och ibland inte ens då, tar jag av mig halsbandet och jag förknippar det med honom och lycka. Då jag bär halsbandet så känns det inte som att Mr Right är lika långt bort.

Natten mot måndag hade jag inte halsbandet på mig och fortfarande, idag torsdag, så ligger halsbandet bredvid mig på nattduksbordet. Kanske borde jag ta på mig halsbandet, för kanske, om jag ska vara skrockfull (eller hoppfull?) så gör det så att jag blir frisk snabbare? Vem vet, jag har ju inget att förlora...

Bild lånad från EfvaAttling.com

När jag var liten fick jag lära mig att...

1 år är 365 dagar
1 dag är 24 timmar
1 timme är 60 minuter
1 minut är 60 sekunder

Men jag fick inte lära mig att 1 sekund utan dig är som en evighet för mig! Mr Right jag älskar dig!

Ett vårtecken.

Årets första vårtecken (som jag ser från mitt sovrumsfönster) är här. En traktor drar på en sopa-gatan-ren-från-sand-vagn. Oh yes! Snart slipper jag och syrran vara orolig för allt rullgrus under våra skor då vi går till jobbet på morgonen.

Ta vara på varje minut.

Good news
. I alla fall för mig och Mr Right. Mr Right skulle egentligen vända hem till Karlstad på söndag då det trillat in massa jobb på hans ordinarie arbetsplats men nu stannar han ytterligare en vecka hos mig, i Stockholm, vilket glädjer mig lite extra mycket då jag hittills den här veckan inte varit mycket till sällskap :(

Men det ska vi ändra på under nästa vecka (förutsatt att jag är bättre). Vem vet, då kanske vi både kan ta våra kvällspromenader och gå på bio? :)

Mr Right är verkligen rätt man för mig! Han är verkligen mannen i mitt liv. Mr Right är inte bara snygg som en grekisk gud(!), han är även omtänksam (han har pysslat om mig varenda dag nu och gjort middag åt mig), rolig (ingen får mig att skratta lika mycket som han), snäll och helt ofantligt underbar.

Jag älskar honom av hela mitt

Det ser mörkt ut.

TV4s nyheter varnar för en klass 2 varning i Stockholmsområdet idag. Tydligen ska det blåsa stormvindar och spöregna, fast vad gör det då jag fortfarande är totalt sängliggandes men nu utökat med nysningar som kan göra vem som helst döv.

Då jag och Mr Right var och handlade i tisdags så plockade jag på mig ett storpack med toalettpapper och Mr Right skrattade och mobbade mig för mängden toalettpapper jag köpte. Skratta bäst som skratta sist tänker jag nu, här där jag ligger i sängen och enbart snytit upp en och en halv toalettrulle. Näsan dunkar och näsöppningen (vad heter det egentligen?) svider. Tacka vet jag den feta nattkrämen som jag lagt ett tjockt lager av i hela ansiktet.

Jag blir lite smådeppig då jag efter en 30 minuters dusch fortfarande har en näsa som rinner värre än Niagarafallen. Näsan i sig är inte jobbig men att jag fortfarande har ont i hela kroppen, är trött och orkeslös och Mr Right säger att jag har feber och ska vara hemma från jobbet även imorgon gör mig deppig. För är jag hemma imorgon så kommer jag med största sannorlikhet inte vara frisk nog att kunna delta på lördagens kalas :(

Men än ska jag inte ge upp, det är många timmar kvar på det här dygnet och jag har all medicin och framför allt, allt toalettpapper i världen...

Storhandlat på apoteket.

Jag besökte apoteket igår. Mr Right körde mig dit och samtidigt passade vi på att handla lite mat och nödvändigheter. Förmodligen tog jag lite väl lång tid på mig inne i butiken för rätt som det var så stod en ur apotekspersonalen bredvid mig och frågade om jag behövde hjälp med något. "Bli av med min förkylning" tänkte jag men svarade istället "Näe, eller... har ni något mer som lindrar en förkylning?" samtidigt som jag höll upp det jag hittills lyckats samla på mig från FÖRKYLNINGs hyllan.

Kvinnan log mot mig och svarade "Tyvärr inte" så jag begav mig till kassan. Då hon stod och packade ner det jag köpt i en påse. Strepsils med mintsmak, Esberitox, Senega, Ibumetin och Kan-Jang så kom hon på att det enda jag saknade var nässpray, men det svarade jag att det hade jag två upplagor av hemma. "Bra" sa hon och log ännu en gång.

Om jag tar nio Esberitox tabletter om dagen, två huttar Kan-Jang och använder nässprayen så fort näsan korkar igen så borde jag väl vara så pass bra att jag kan gå och arbeta på fredag? Tror ni inte? För jag tror inte att jag har någon feber, fast i och för sig är det nog rätt svårt å säga med tanke på att jag tar ibumetin mot led- och huvudvärken. Fast eftersom huvudvärken förmodligen beror på att jag innan varit täppt i näsan så borde huvudvärken släppa snart och då kanske jag kan strunta i ibumetinen och på så sätt få veta om jag har feber eller ej.

Urlöjligt att man efter att ha varit hemma en vecka (en vecka för min del infaller på fredag) ska behöva släpa sig till vårdcentralen för att få ett läkarintyg som talar om för arbetsgivaren att man är sjuk. Vem som helst som ringer eller för den delen träffar mig, hör och ser att jag är vrååålförkyld eller har influensan. Dessutom vet jag att det där läkarintyget enbart hamnar i en pärm inne på mitt rum och att ingen någonsin kommer bry sig om att titta på det, men ändå ska man tvingas fixa det. Ja ja.

Måtte detta vända snart för jag är både uttråkad och rastlös, fast kroppen inte orkar någonting :(

Törnrosa.

Efter att nästan ha sovit bort ett dygn så börjar jag sakta men säkert ta tillbaka rätten över min kropp och över mitt liv. Faktum är att jag mådde bra så gott som hela helgen. Då var det mest bara ryggen som spökade och i söndags drog jag ett wildcard och gick till gymmet med mamma. 60 minuters underbar bodypump. Vem hade kunnat ana att det förmodligen skulle vara startskottet för det här?

Igår vaknade jag och mådde konstigt. Varken dåligt eller bra, så jag chansade tog en promenad till jobbet. Promenaden tog längre tid än normalt och då jag kom dit flåsade jag som om jag sprungit till jobbet istället för att ha gått i pensionärs-fart. Stack in huvudet till chefen som sa att jag såg blek och sjuk ut och mer eller mindre beordrade mig att gå hem. So I did. Och tur var nog det för jag sov som sagt var från det att jag kom hem (med lite undantag för ibumetin för att få ner febern) till dess att Mr Right kom hem från jobbet, då lagade Mr Right lite kycklingsoppa som jag åt innan jag kröp ner i sängen igen.

Jag tror inte detta är en vanlig förkylning för jag har ont i precis varenda led i hela kroppen. Det värker. Mycket. Och allt jag vill göra är att sova. Osocialt som få, men Mr Right tycker som jag, att det är det bästa. Att vila, att läka och att bli frisk tills på torsdag. Det är mitt mål. Jobba torsdag och fredag och orka med släktkalaset på lördag!

Hoppas verkligen att jag är frisk tills dess.

Någon som har tips på hur man snabbare blir frisk? Just nu sover jag mest hela tiden, använder min nässpray, ibumetin och dricker honungsvatten och c-vitaminbrus. Det hjälper sådär...

Mitt (någon annans) drömbröllop.

 













Jag vill hoppas (för min egen fåniga skull) att detta är ett arrangert fotouppdrag-bröllop för någon fancy amerikansk (eller engelsk) tidning. Att det inte är sant. Att hon (och han) inte fick mitt absoluta drömbröllop i 30-tals stil. För inte kan väl allt detta vara sant? Inte kan väl hon fått ett in i minsta detalj, sådant bröllop som jag själv "alltid drömt om" och drömmer om?

Hur som helst så är detta bröllop, på pricken, så som jag skulle vilja ha det. Och vilka underbara bilder sen. Annorlunda men sååå fina. Ja jag är avis. MYCKET avis.

Bilder lånade från Google.se

VAA.

VAA
- Vård av Anna.

Vem hade kunnat tro att då jag vaknade imorse så skulle jag bli tvungen att ca 1,5 timme senare slänga iväg ett sms till kollegan och be honom sätta en notis om SJUK på mitt veckoschema? Jag som kände mig så bra då jag vaknade. Besvikelsen är därför stor på min kropp som inte är ett dugg samspelt med mig, jag som sa att jag inte skulle ha en enda sjukdag på ett år missade det med... en månad (räknat från mitt första anställningsdatum på jobbet, jag gjorde praktik där från och med mars så tekniskt sett har jag varit där i över ett år).

Tacka vet jag mamma och att hon bor nära mig. För hon kunde på mindre än en timme efter att jag i form av "kvinna i nöd" ringt till henne, komma förbi med hjälpande medicin och jag känner mig redan på bättringsvägen! Det finns hopp om liv och framför allt hopp om att jag om ca en timme, ska kunna sätta mig i bilen med Mr Right och åka till Karlstad :)