Dag 7: Bland jättevillor, sjöstjärnor & sälar.

Sista dagen i Esbjerg spenderade vi med att utforska utkanterna av staden då vi under två dagar bott mitt i smeten och sett precis ALLT av city. Först styrde vi bilen tillbaka till "Man meets the sea" och fortsatte "Strandvejen" (Strandvägen) ner då vi fått tips om att det fanns en hel del häftiga hus att se där. Och vilka hus! Herregud vilken fantasi och arkitektur dom kommer på i Danmark! Det ena huset mer märkligt och maffigt än det andra.

När vi sett tillräckligt med hus styrde vi bilen mot stranden som såg ut som alla andra stränder vi sett längs resan. På vägen tillbaka mot hotellet stannade vi till på fisk- och sjöfartsmuseumet där vi fick se alla fiskar och varelser som lever utanför våran och Danmarks kust. Rätt maffiga fiskar och maneter och ännu häftigare blev det då vi kom till avdelningen för sälarna.

Det började med att sälvårdaren kom fram till mig och frågade på danska om jag ville mata några gigantiska fiskar som simmade runt i ett akvarium intill sälarna. Visst svarade jag och stoppade inte ont anande ner handen i skålen med mat som han höll i. När fiskarna fångat maten jag hade i handen så kände jag en välbekant doft - blötfoder till katter var det jag precis hållt i - usch!

När vi gick vidare ut till sälarnas bassäng bestämde sig sälvårdaren för att ge oss en riktig uppvisning med sälarna genom att erbjuda dom lite fisk. Vilken show och vad söta dom var! Både jag och Mr Right hade stora planer på att försöka smuggla med en säl kut tillbaka till hotellets dusch ;)

Efter att ha sett alla fiskar, maneter, sjöstjärnor, bläckfiskar och andra varelser som finns i havet så gick vi vidare till avdelningen för båtar, motorer och valar. Det fanns tyvärr ingen levande val på museumet men ett intakt skelett av en val som strandat ute på Römö ca 10 år tidigare. När vi kände oss färdiga med fiskarna och havet åkte vi tillbaka till hotellet, åt lunch och köpte med oss lite dryck innan vi körde ut till stranden och havet och la oss och slappade i solen några timmar innan middagen!

Dag 6: Vad finns att se på Römö?

Idag efter frukost så satte vi oss i bilen för en kort resa till den danska ön Römö (Rømø). Till ön kommer du från fastlandet över en bro vilket gjorde valet av ö att besöka rätt lätt! Både jag och Mr Right hade rätt stora förväntningar på ön men jag kan säga att vi blev rejält besvikna!

Direkt då vi kom till Römö så bestämde vi oss för att åka så långt norrut på ön som det gick, i hopp om att finna en fantastiskt fin sandstrand och där kanske kunna gå och plocka lite bärnsten. Döm om vår förvåning då vägen, då vi började närma oss den mest nordligaste spetsen, upphörde och övergick i ett gigantiskt militärområde. Med varningsskyltar om lasersikte och män med automatvapen vände vi snabbt om bilen och bestämde oss istället för att köra så långt sönderut som det gick.

Även detta visade sig snabbt vara en flopp då det visade sig att den mest sydligaste spetsen var en enda stor färjeterminal för båtarna över till den tyska ön Sylt. Besvikna över att inte fått se någon endaste sandstrand bytte vi tacktik och la in siktet på mitten av ön där vi tillslut hittade en sandstrand. Tyvärr blåste det rätt bra och tidvattnet var väl påtagligt så något dopp i havet eller bärnstensplockande blev det inte.

Besvikna över att finna Römö så intetsägande styrde vi bilen tillbaka mot Esbjerg och turistattraktionerna "Man meets the sea", som är fyra gigantiska statyer av män som sitter precis vid strandkanten och blickar ut över havet. Tillbaka vid hotellet bestämde vi oss för att det var dags för lunch och den åt vi på en uteservering mitt på stora torget, där vi även senare på kvällen åt middagen (fast på en annan restaurang).

Dag 5: Från slott till... Scandic.

Fredag och vi lämnade Århus för att bege oss av till Danmarks 5:e största stad, Esbjerg. På väg mot Esbjerg gjorde vi på Mr Right´s förslag en avstickare till Odense och besökte Egeskov´s slott och veteranbilsmuseum.

Egeskov slott finns med i Danmarks guide över sevärdheter som "Man bara måste ha sett och besökt". Slottet får i guiden fem stjärnor av fem möjliga och jag kan bara instämma med guiden, slottet är väl värt ett besök om man är i "närheten". 195 danska kronor kan tyckas som en saftig summa i inträde men du får då inträde till slottet, veteranbilsmuseum, ett falck museum där du kan se allt från brandbilar, ambulanser till andra fordon som falck har. Du får även tillträde till MC-utställningen av gamla motorcyklar, en dock och leksaksutställning och gå i träden.

Vi besökte alltihopa men ägnade mest tid åt veteranbilsmuseum, slottet och att vandra på hängbroarna 15 meter upp i träden. Vi åt även en lunch i slotts parken och avslutade besöket med att testa ett av slottets fyra labyrinter - vi kom som tur var ut ;)

När vi ansåg oss färdiga med slottet, träden och labyrinten styrde vi bilen mot Esbjerg där vi checkade in på Scandic där vi kom till rätta direkt. När alla resväskorna var på rummet gick vi ut på stan och insåg att vi bodde vägg-i-vägg med Danmark´s längsta shoppinggator. Alla dom mest kända märkerna och flera mindre butiker finns i Esbjerg.

På måndag åker vi till Tyskland och Lübeck, men innan dess har vi massor att uppleva! :)

Dag 4: En omväg.

Torsdag och sista dagen i Århus. Både Mr Right och jag är fast beslutna att vi skulle kunna tänka oss att bo här. Århus är, förutom vissa svårigheter med trafiken, så underbart!

Idag började vi dagen med att äta frukost ute. Vi kände helt enkelt inte att hotellets frukostbuffé var värd 60 danska kronor när en på stan kostar runt 30-35. Efter att fått i oss en varsin smörgås och en juice började vi dagens äventyr, att till fots gå till "Den gamle byn". I utkanten av Århus stadskärna finns delar av den gamla staden, så som den såg ut förr i tiden. Med hjälp av en inte helt logisk karta trodde vi att vi var på väg åt rätt håll. Detta visade sig så klart vara åt helt fel håll och efter en stund insåg vi att vi mer eller mindre gått runt i cirklar. Efter ca en timmes promenad (inklusive felvandringen) var vi vid "Den gamle byn". Vid entrén stod det 125 danska kronor och detta tyckte jag och Mr Right var lite väl saftigt för att få se dom gamla husen som vi redan på håll sett, dessutom var stora delar av byn avstängd för renovering.

Istället för att gå in i Den gamle byn besökte vi den närliggande botaniska trädgården och efter det gick vi tillbaka till kanalen och blev sittandes på en uteservering i solen. Där satt vi säkert två timmar och njöt av att vara lediga. Lunchen åt vi på Ferdinan, samma ställe som dagen innan, då Mr Right gärna ville äta musslor. Efter lunchen gick vi upp och vilade en timme på rummet innan vi gav oss ut på lite (fönster)shopping.

När det var dags för middag satte vi oss på en mysig uteservering och Mr Right beställde en trerätters middag som tillsammans med särskilt framtagna viner till varje rätt, enbart kostade 350 danska kronor. Jag åt en varmrätt och en gudomligt god efterrätt. Tyvärr började det blåsa rätt så kraftigt lagom till förrätten och lagom till efterrätten satt både jag och Mr Right väl insvepta i en varsin Carlsberg filt och under en gasolvärmare.

Vi avslutade kvällen i Århus med att besöka en av alla dom barer som finns där med en varsin Strawberry daiquiri (som sedan visade sig vara "Köp två, betala för en") för totalt 65 danska kronor.

Dag 3: Your rainbow panorama!

Den som söker, han finner.

Av en ren slump råkade vi idag upptäcka Århus konstmuseum. Det började med att vi hade gjort oss i ordning och skulle gå ut på stan för att äta en bit mat. Då varken jag eller Mr Right var direkt hungriga så bestämde vi oss för att gå längs kanalen och se vad mer det fanns att se. Det är nog bland det bästa vi gjort (hittills på resan)!

När vi gått en bit längs kanalen så såg vi på håll något som såg ut som en gigantisk nybyggd byggnad med en stor regnbågsfärgad cirkel på taket. Detta visade sig vara Århus konstmuseum som byggdes 2009. För 100 danska kronor per person (först tyckte vi att det lät dyrt men för varje ny våning i huset som vi kom till så tyckte vi bara mer och mer att det var väl investerade pengar) fick vi tillträde till hela huset och alla utställningar som pågick. Detta visste vi så klart inte om då vi betalade, eftersom vi just då var mest intresserade av att komma upp på taket och in i regnbågscirkeln.

Vi spenderade en dryg timme med att gå runt i byggnaden och titta på alla konstverk, gå in i ett spegelrum, ett rum fyllt med rök och färg (du såg inte ens en dm framför dig! Och självklart gick vi ett tag i regnbågen och tog massor av kort! Middagen åt vi först vid nio-tiden på en italiensk restaurang vid kanalen. Jag åt en äkta italiensk pizza (syndigt god!) och Mr Right tog en lasagne. Till det delade vi på en flaska rödvin och njöt av den varma sommarkvällen länge... :)


Är du nyfiken på "Your rainbow panorama" så kan du besöka den här länken.

Dag 3: Århus och 130 km/h.

Redan tredje dagen i Danmark (tiden går fort då man har roligt!) och numera befinner vi oss i Århus.

Efter gårdagen beslutade vi oss att det fick räcka med flängande och idag körde efter frukosten på hotellet direkt till Århus. Danmark har väldigt fina vägar och med en tillåten hastighet på 130 km/h på motorvägen kom vi på 2 timmar till Århus. Efter lite snurrande i olika delar i Århus Centrum (vi var inte riktigt överrens med GPS:en som vi fått låna av pappa, då den ville få in oss på en gågata) hittade vi tillslut någorlunda rätt och beslutade oss att parkera bilen för att sedan till fots försöka hitta hotellet. Detta visade sig vara ett mycket bra förslag för hotellet låg runt hörnet, mitt i smeten och vid kanalen som rinner genom Århus.

Inte lika "flashigt" hotell som det i Aalbaek men ett sagolikt bra läge mitt i smeten. Då vi kom till Århus vid 12-tiden så fick vi även ett annat hotellrum än det vi först bokat och har nu utsikt över kanalen, restaurangerna och caféerna från hotellfönstret. Lunchen åt vi på Ferdinan, en restaurang som tilldelats årets restaurang i Danmark 2009. Jag åt Moule marinière som var precis lika bra som det jag ätit i Bryssel(!) och Mr Right tog en skaldjurssoppa i solen. Om vädret var bra i Skagen och Lökken igår så är det inget mot hur det är i Århus idag. Små lätta moln, men mest klarblå himmel och nästan 30 grader :)

Hotellet ligger så centralt att dom inte har någon egen parkering, men vi låter bilen stå kvar där vi ställde den då vi kom hit tidigare idag. Kostnaden för två dagars parkering mitt i Centrum kommer motsvara två rätter på restaurangen, men det anser jag ändå är billigt jämfört med tex. Stockholm.

Snart ska jag ta en dusch och göra mig redo för att gå ut och äta middag. Ska bli skönt att för första gången på resan slippa ha med sig bilen och kunna unna sig ett glas vin i solen!

Dag 2: Løkken och solsken.

Efter regn kommer solsken sägs det ju och det stämde verkligen här i Skagen. Efter en första regnig och mulen dag i Skagen och Aarbaek (Årbaek) så möttes vi imorse av solsken och en blå himmel!
Efter att ha ätit en stor och gedigen hotellfrukost på hotellet begav vi oss av mot Grenen där dom två haven möts. Riktigt maffigt att ta en promenad så långt ut norr i Danmark du kan och titta på havet och dess strömmar. Olyckligt vis råkade jag kliva på en slemmig, men död, manet på vägen ut och blev rejält rädd. Ingen skada skedd (i alla fall inte för mig). På stranden för evigade jag sedan min och Mr Right´s besök i Skagen med att skriva A ♥ R.

När vi var färdiga vid Grenen fortsatte vi till den "Tillsandade kyrkan" som vi trodde skulle vara en kyrka som delvis eller helt var igensatt med Skagen sand men så var inte fallet. Kyrkan såg vad vi kunde se, helt normal ut. Jag antar att det var en riktig turistfälla :) Efter att ha besökt kyrkan åkte vi till turistfälla nummer två, "Sandmilen". Sandmilen trodde vi var en sandstrand som var typ en mil lång (det kanske det är?). Till skillnad från dom andra turistfällorna i Skagen så hade inte denna någon riktig parkering och vi fick gå, vad som kändes som typ en mil innan vi kom fram till vattnet. Självklart tog jag det obligatoriska doppet av tårna men insåg att jag helst inte ville doppa så mycket ;)

Efter att ha råkat ut för två turistfällor i rad som kanske inte riktigt upp till förväntningarna tyckte jag det räckte med osäkra kort och Mr Right styrde bilen mot Løkken (Lökken). Detta var särskilt kul eftersom jag varit där en gång tidigare, men Mr Right aldrig besökt Lökken. Lökken är bland annat känt för sina fina sandstränder där du får möjlighet att köra ner bilen direkt på stranden - vilket vi så klart också gjorde!

Ett snabbt stopp på stranden för att känna på vattnet och sedan in till Lökken Centrum för en bit mat. Under hela resan har Mr Right och jag haft en himla tur med p-platser och så även nu. Visserligen en betalparkering, men mitt i smeten. Lunchen åt vi på en jättemysig uteservering mitt på stora torget. Vi åt båda en varsin stek med en sallad. Efter maten blev Mr Right badsugen och som tur var hade vi med oss badkläder och handduk så vi styrde tillbaka till stranden och parkerade bilen en bit från strandkanten och Mr Right skuttade i vattnet (kanske med viss modifikation) :)

Kvällen spenderades på hemmaplan. Efter att ha tagit en varsin dusch och fått bort Lökken sanden och det salta vattnet från kroppen så begav vi in till Skagen Centrum där vi åt en jättemysig middag på en uteservering i solen. Jag åt rödspetta med färskpotatis och Mr Right åt en oxfilé. Efter middagen gick vi hand i hand genom Skagen innan vi stannade till för en efterrätt på en glassbar.

Imorgon väntar nya äventyr i Århus! :)

Dag 1: Skagen.

Jag trodde inte jag skulle göra det jag just nu faktiskt gör, sitter i en säng i ett regnigt Skagen med laptopen framför mig. Resan hit gick bra. Vi gick upp 06 (jag vaknade 05 och kunde inte somna om) och satte oss i bilen 07. Vi var framme i vackra Göteborg vid 10:30 och körde då först till färjeterminalen (mest för att se att vi hittade) och sedan upp till ett jättemysigt café i Majorna(?). Där blev vi sittandes med en varsin toast innehållandes fetaost och tomat.

Vid 11-tiden åkte vi tillbaka till färjeterminalen och 12:45 var vi ombord på den inte så stora men ack så snabba Stena Line båten. Pga rätt "hård sjö" stängde affären ombord på båten tillfälligt och just då var det inte att tala om att flytta sig från där vi satt. Vi gick iland i Fredrikshavn vid 15:30 och ca 15 minuter senare var vi framme i Aarbaek och vid hotellet. Vi bor på ett jättefint fyrstjärnigt hotell med 59 rum och vi fick en RIKTIG nyckel till vårat rum (när såg man en sådan senast på ett hotell?).

Direkt efter att vi ställt in väskorna på rummet så tog vi Skruttis upp till Skagen Centrum för att äta en bit mat och utforska Skagen nämre. Trist väder (läs; stundvis regn och 16 grader) hejdade oss dock inte för att gå en runda på stan innan vi slog oss ner på en restaurang för en varsin T-bone stek :)
Imorgon blir det ytterligare utforskning av Skagen (jag var inte så gammal sist jag var här), Strandmilen, den kända sten (sand?) kyrkan och eventuellt även Lööken.

Nu är Skruttis packad och imorgon åker vi.

Nu är allt som ska vara gjort, gjort och Skruttis är packad. Imorgon bitti vid 07 åker vi till Göteborg och Stena Line terminalen. Detta blir min och Mr Right´s första resa tillsammans (utomlands om man inte räknar in våran Ålandskryssning med Mr Right´s familj förra sensommaren).

Då det är sviiindyrt att använda smartphones utomlands och då jag inte litar på att 3G är avstängt så har jag beslutat mig för att inte ta med mig min HTC. Istället får en gammal Ericsson telefon med ett kontantkort följa med på resan. Dvs jag är inte nåbar på cirka 14 dagar.

Vi hörs (kanske) längs vägen! Om inte så får ni hålla ut... ;)

Rekond av Skruttis och bad i älven.

Märkligt det är bara torsdag och jag har varit ledig i exakt fyra dagar. Fyra semsterdagar är snart förbi och tjugosju(?) återstår. Trots detta kändes det som att klockan var max(!) sex imorse då mobilens alarm ringde halv nio. Det tog fruktansvärt mycket emot att släpa sig upp ur sängen och in i duschen men jag gjorde det för att jag var tvungen. Tio noll noll skulle Skruttis nämligen lämnas in på rekond och kemtvätt av sätena på Super bilvård.

Under tiden Skruttis fick sig en rejäl genomgång ut- och invändigt passade jag och Mr Right på att handla bland annat ett tvättnät så jag kan tvätta min bikini utan att den går sönder och ett nytt (till) badminton set. Nu har vi både ett badminton nät, fyra till badminton racket och fler bollar. Aldrig trodde jag att jag skulle tycka badminton var så kul och så jobbigt. Skratta ni nu, men då det är 26-27 grader utomhus och solen steker, ja då tar det på krafterna att spela :)

Vid fyra-tiden fick vi hämta Skruttis som såg bättre ut än ny! Vilket jobb rekondkillarna gjort! Väl hemma igen spelade vi lite badminton innan värmen blev för mycket. Då tog vi oss ett andra dopp i älven. Denna gång upplevde jag att vattnet var kallare, men stället vi badade på var bättre än första gången. Resten av kvällen har vi varvat badminton spelande med att grilla ryggbiff och just nu sitter jag för första gången sedan i fredags(?) framför datorn. Därav den dåliga uppdateringen i bloggen men jag lovar att bättra mig.

Mr Right har beslutat sig för att ta med sin dator utomlands så hittar vi några "hotspots" platser där man surfar gratis kan det hända att bloggen uppdateras under resans gång, men det är som sagt var inte förän på måndag och innan dess ska jag nog hinna uppdatera ett par gånger till :)

Dålig mottagning och färska räkor.

Igår flyttade jag och Mr Right in till huvudhuset efter att ha bott på loftet ovanpå Mr Right´s garage. Fördelen med att bo i huset är att vi har tillgång till toalett och slipper springa ut och tvärs över gården när man måste göra sina behov. Första natten i huset gick bra, större (läs; bredare) säng men bra mycket varmare temperatur gjorde att jag sov sådär.

Planerna för dagen var knapphändiga. Hämta Mr Right´s bror för vidare resa till Deje där Mr Right bott som barn. En bit bort från Deje bor Mr Right´s helt underbara moster med sin man. Både Mr Right och Mr Right´s bror ringde som galningar till mostern men då ingen av dom kom fram så gissade vi att mottagningen svek oss och åkte istället dit. Väl på plats måste vi ha missat Mr Right´s moster med bara någon minut, men på plats fanns i alla fall Mr Right´s ingifta morbror som visade oss runt på deras tomt som dom gjort om. Mr Right´s bror tog ett dopp i sjön (både jag och Mr Right hade tagit fram badkläder men glömt dom i hallen hemma - dumma!) innan vi blev bjudna på saft i värmen. Efter någon timme tackade vi för oss, lite besvikna över att inte träffat Mr Right´s moster.

Mr Right och jag stannade och köpte färska räkor som vi tillsammans med en vitlöksbaugette åt till middag - mums!

Mitt första dopp i Klarälven!

Idag fick vi äntligen hämta våra 3150 danskakronor (det är de man får för 4000 kr) på Forex i Karlstad. Snabbt och smidigt blev pengarna våra och nu har vi 8000 i blandad (hälften euro, hälften danskkrona) valuta. Resten av våra utgifter tar vi på våra Visakort. Ytterligare en sak att pricka av på våran att-göra-lista inför resan. Skönt!

Idag premiärbadade även jag och Mr Right tillsammans. Märkligt nog har vi inte på vårat nästan 1 år tillsammans badat tillsammans. Premiärdoppet blev i Klarälven och det var inte bara premiär för mig att bada med Mr Right utan också även premiär doppet i år och mitt första dopp någonsin i Klarälven. Vattnet var... kallt men eftersom det varit kvavt hela dagen och hettan varit så tryckande att man nästan mått illa så var doppet perfekt.

Efter regn kommer solsken.

Första officiella dagen på semestern och Karlstad bjöd på spöregn då vi vaknade. Spöregn och inte-särskilt-varmt-ute borde kunnat få vem som helst att hänga läpp men icke. I Mr Right´s sällskap är det svårt att bli negativ och vi gjorde bästa möjliga av förmiddagen, dvs. besökte mitticity på jakt efter sällskapsspel. Vi fann inte något sällskapsspel som riktade sig till människor över 5 år så vi fortsatte till mardrömsplatsen... Toy´s r us där vi fann ett plocke pinn spel och ett Kina schack. Väl hemma började vi spela spelen och visst som det var så sken solen :)

Nu sticker vi!

Idag blir sista dagen i Stockholm på ett tag för då gräset är klippt, blommorna vattnade, väskorna packade och allt är i sin ordning, så sticker vi till Karlstad och sedan om en dryg vecka åker vi från Karlstad till Göteborg för vidare transport till Fredrikshavn och Skagen. Det blir startskottet på en 10 dagars lång roadtrip och vart den slutar vet vi inte än. Det får helt enkelt tiden utvisa. Trist nog tvingas Mr Right och jag sitta i en varsin bil till Karlstad då vi har en bil för mycket just nu. Men men... :)

Det är semester men vi har massor att göra!

Igår kom så äntligen Mr Right till mig och vi firade in semestern (officiellt är det inte semester förän på måndag!) med att spendera kvällen på m&p´s baksidan. Vi grillade kött och jag svepte ihop en sallad som tillsammans med chili-marinerad vitlöksklyftor och grillad majskolv blev kvällens middag. Vi blev sittandes i en varsin fotölj på baksidan till mörkret fallit, pratandes om allt som hänt sedan vi senast sågs (och det var inte ens särskilt länge sedan). Då solen gått ner helt var jag glad att grillen fortfarande glödde för då kunde vi dra den närmre oss och den tillsammans med infravärmen blev bästa möjliga värmekälla.

Lördagen började hyfsat tidigt med att vi åkte till Farsta Centrum (Farsta Centrum är ett av dom få centrum som jag känner till som byter parkerings-betal-sätt titt som tätt. Först skulle man ha p-skiva, sen skulle man ha p-biljett och nu behöver man tydligen inte ha någonting alls(?) för p-automaten är bortplockad och likaså p-skive-skylten. Jaja...) där vi unnade oss en ute-frukost. En varsin rejäl smörgås, färskpressad juice och en kopp kaffe senare var vi redo att ta tag i alla "måsten". Första måstet bestod i att hitta ett par badbyxor till Mr Right och detta gick förvånadsvärt fort och smidigt. Nästa måste var att växla in pengar på Forex.

Jag trodde Forex och pengaväxlingen skulle vara en lätt match men icke. Forex hade Euro men inte Danskkrona och tipsade oss efter växlingen av Euro att gå till konkurrenten X-Change som inte heller hade Danskkrona. Enligt tjejen på X-Change så är Danmark ett väldigt populärt resmål i år så pengarna har gått åt fortare än vanligt. Jag frågade då om jag kunde beställa pengar hos X-Change i Farsta och hämta ut pengarna i Karlstad senare veckan efter men fick då förslaget att gå tillbaka till Forex då X-Change inte finns i Karlstad. Sagt å gjort gick tillbaka till Forex som meddelade att varje Forexkontor lägger undan sin egna valuta så ville jag hämta pengarna i Karlstad var jag tvungen att ringa till Karlstadkontoret.

Besviken lämnade jag Forex, dock med numret till Karlstadkontoret. Kvinnan på Forex i Karlstad var desto mer tillmötesgående och lovade att lägga undan motsvarade 4000 svenska kronor till danska och jag fick själv välja dag och tid för upphämtningen. Perfekt service!

Efter att alla ärenden var avklarade i Farsta började vi styra bilen hemåt och väl hemma så sprang vi bara in och hämtade bland annat en tjocktröja (trots att vädret var över förväntan) och ett par solglasögon innan vi styrde bilen norrut mot Norrtälje och den årliga jänkebilträffen America carshow. Mr Right som aldrig varit i Norrtälje innan fick sig allt en syn för överallt i hela Norrtälje stod det bilar parkerade men tillslut lyckades även vi hitta en p-plats och efter en kort promenad var vi på plats inne på utställningsområdet. Massa amerikanska fina (och sunkiga) bilar trängdes med besökare, utställare, hundar och barn. Från scenen hörde Johnny Cash låtar som ett band vid namnet Cash is King spelade. Sångaren och dom övriga i bandet var så bra att jag hade önskat att dom kunde komma på mitt och Mr Right´s bröllop och spela lite under själva middagen och festen.

Efter ca 2,5 timme, massa biltittande, en del båttittande, efter att ha hälsat på Jimmy och Henke, fått däckrökluft i lungorna och börjat känna att magen kurrade var det dags för oss att tänka på en andra vers och denna gång styrde vi bilen hemåt, fast med ett stopp i Vaxholm och Vaxholm bistro som ligger mitt i hamnen med utsikt över Vaxholmsfärjorna. Där åt jag en utsökt Wallenbergare på klassiskt vis och Mr Right fick i sig en oxfilé.

Väl hemma var vi rejält trötta efter dagen som varit och varvade ner med en bastu och dusch i steamern! :)

Fåfänga!

Idag ska jag prova på att vara fåfäng. Jag ska unna mig själv någonting kroppsligt. Något som får mig att må aningen bättre och kanske även känna mig lite fin. Klockan 11.00 ska jag vara hos Marit. Marit är hudterapeut och vad jag ska göra där tänker jag hålla hemligt ett tag till... :)

En dålig sista (arbets)dag innan semestern!

Otacksam sista arbetsdag innan semestern. Jag vaknade självmant tio över sju av att min mobiltelefon (och tillika väckarklocka) inte hade ringt. Insåg sekunderna senare att jag fått för mig att jag inte behövde någon väckning just denna dag och ställt in att alarmet skulle ringa alla dagar utom just idag.

Då jag lämnade sängen insåg jag att det regnade ute. Inget spöregn men ändå regn. Alltså ingen bra idé att ha på mig den knälånga sommarklänning som jag tänkt utan istället fick jag ta långklänningen. Eftersom det regnar och tempen visar knappa 17 grader ute så tar jag på min kvällen-innan-nytvättade-kofta som är lätt blöt i armarna. Usch och fy, men visst den värmer överallt utom just där.

Väl på jobbet inser jag då jag åkt med hissen nio våningar upp i huset att mitt passerkort ligger hemma, på hallbordet. Great! Ber kontorservice killarna skicka upp mig i huset med varuhissen och väl på plats i mitt föredetta rum börjar jag frysa. Startar värmeelementet och svär för mig själv "svensk sommar". Sätter mig som en luffare med båda händerna instoppade i min kofta och med händerna hängandes över värmeelementet som om det vore en öppenspis.

Intallar och inbillar mig att det är i alla fall lite mysigt och att jag bara har fyra och en halv timme kvar att arbeta innan det är semester och kanske ytterligare fyra timmar inna Mr Right är hos mig så vi kan fira in semestern. Hoppas att vädret spricker upp nu bara! Det ser så ut...

Titta ut! (SÅ vackert!)

Under min jag-släcker-ner-huset-inför-natten-rond som jag precis gjorde så märkte jag något fantastiskt! Himlen och solnedgången var sådär magiskt vackert rosa som bara himlen kan vara. Förargad över att inte Mr Right (eller någon annan heller för den delen) fick se (och dela) detta (med mig) drog jag fram mobiltelefonen och drog iväg ett par kort. Ett par kort på himlen. Då jag sedan (läs; alldeles nyss) stoppade in mobilbilden i datorn så inser jag att japp, himlen ser inte alls särskilt speciell ut och färgerna har inte kommit till sin rätt. Men men...
Dumma att inte Mr Right är här och delar detta med mig :'(

Grattis syrran!

Nu. Idag. Alldeles nyss. Fick jag se på studera.nu att syrran har kommit in på sin utbildning hon sökt till hösten! Dock blev det inte Karlstad utan Borås men det behöver inte vara sämre. 1 augusti måste syrran senast ha tackat ja eller nej men än är inte Karlstad kört då hon finns med i tre olika reserv grupper. Jag är så HIMLA himla h i m l a glad för syrran skull, samtidigt som det kommer kännas jätte tomt och konstigt att inte ha henne "nära inpå".

Idag går halva flyttlasset på jobbet. Fyra våningar ner i huset. Ska faktiskt bli riktigt kul att inreda ett nytt rum från scratch! I höst inreder jag och Mr Right en hel lägenhet så detta blir en bra övning :)

Trögt på bostadsmarknaden.

Jag letar ju som sagt var efter en större lägenhet till mig och Mr Right eftersom han flyttar hit vecka 35 och jag måste säga att det går trögt. Inte ens om vi skulle vilja köpa en lägenhet i närområdet så är utbudet särskilt stort. Förra veckan satte jag upp mig för en 3:a på en av traktens bästa adresser. Det var en först-till-kvarn lägenhet och jag var snabb, men inte så snabb, så jag/vi hamnade på en 32:a placering.

Idag har det kommit upp en ny lägenhet, i samma område, snett mitt emot min nuvarande lägenhet. Denna gång en 2:a och jag kan inte låta bli att hoppas att jag var snabb nog. Vore oerhört skönt med en balkong, ett separat vardagsrum istället för som nu, ett kombinerat sovrum/vardagsrum känns som det är mindre viktigt men en balkong... Åh vad skönt det vore, särskilt nu på sommaren. 

Mätt och belåten.

Gårdagen var härlig. Inte nog med att det var en hel dag närmare semestern, jag fick även trevligt sällskap av mormor och morfar. Då jag kom dit öppnade mormor dörren och det luktade mat. Mycket riktigt i köket, på spisen, stod en gryta med kött och hela små champinjoner som puttrade i mormors jättegoda sås. Köttet serverades med potatis, hemmagjord(?) lingonsylt och mormors inlagda saltgurka.

Mormor är absolut bäst på husmanskost. Det finns inte någon som slår henne på fingrarna då det gäller husman! Efter middagen serverades det svenska jordgubbar med mjölk och jag var mer än mätt och belåten då jordgubbarna var i magen. Vi satt kvar i köket och gick igenom dom två nyhetstidningarna jag hade med mig, morfar hade högläsning och jag visade mormor min turkosblåa långklänning och mormor tyckte precis som jag, att det inte skulle skada om vi tog bort en cm eller två. 

Sagt å gjort, fram med symaskinen och bort med ca en cm. Provade klänningen efter och kunde konstatera att cm mormor tog bort räddar klänningen från att nötas sönder i underkant. Bra!

Resten av kvällen spenderades i solen på mormor och morfars balkong innan det till halv åtta nyheterna serverades äppelpaj och kaffe. Vid åtta lämnade jag mormor och morfar efter nästan fem timmars sällskap och då jag kom hem kändes huset lika tomt som dagen innan. Tur att Mr Right kommer på fredag! :) 

Jag finns på mobilen.

Nu räcker det. Allt som ska göras är mer än gjort. Flera gånger om till och med. Så nu ger jag mig av. Jag tar bilen hem till mormor och morfar (m&m?) för lite onsdagsmys och kanske en uppläggning av min långklänning. Jag kan inte bestämma mig om 1,5 cm ska bort eller inte. Den som lever (läs; läser bloggen) får se.

Från och med nu finns jag på mobilen!

Grillafton.

Igår var som sagt var min första dag i huset men jag tillbringade inte kvällen själv. Vid kvarti fem hämtade jag upp Susanna och Robban i Centrum och efter ett kort besök i mataffären så styrde vi bilen hemåt men först bjöd jag (och Robban) Susanna på en guidad vad-man-bör-sett-i-T-visning. Hon fick se min lägenhet utanifrån, dom näst största husen, sjöarna och slutligen m&p´s hus där vi mötte Daniel.

Efter att ha startat ugnen och släpat fram grillen så tog kvällen fart. Vi fixade klyftpotatis som vi vitlökspenslade och hällde rosmarin över. Till detta grillade vi fläskytterfilé och gjorde en god sallad innehållandes bland annat avokado. Då alla var mätta och belåtna så lät vi magarna vila en stund innan jag och Susanna gick loss på m&p´s röda vinbärsbuskar. En hel skål röda vinbär senare var kaffekokandet igång och glassen framtagen. Vaniljglass med röda vinbär, finns det något godare?

Vid 22-tiden lämnade sällskapet mig och huset och jag insåg hur tomt och ensamt det är att bo ensam i ett hus. Saknade Mr Right något fruktansvärt men lyckades tillsist somna in. Nästa gång vi grillar MÅSTE Mr Right vara med! :) 

Fyra veckor plus en.

From måndag som kommer så tar jag ut fyra veckors semester vilket innebär att jag har en vecka och ett par dagar att ta ut vid ett senare tillfälle. Frågan är om man när semestern är över ska börja titta efter nästa resmål? Kanske i höst eller någon gång i vinter? Mr Right har det bättre än jag, han har två hela veckor sparade - lyx!

Om man ska resa i höst, vart ska man åka då? Jag vill antingen ha värme med sol och bad, eller storstad med shopping. London vet jag är fint men regnigt i oktober, men vad mer finns? Och hur långt hinner/orkar man om man enbart tar ut en vecka? Om vi åker i vinter vill jag bara ha sol, bad och massa värme. Riktigt svettvarmt ska det vara :)

Alla tips mottages varmt! :) 

Bild lånad från Google.se

Dryga timmar.


Sitter sedan igår helt ensam på jobbet då det bara är jag som "håller ställningarna" på kontoret den här veckan. Totalt i hela huset (läs; 10 våningar) är vi kanske 15 personer så det är verkligen dött. Märkligt nog är det nu, med bara tre dagar kvar till semestern, som jag får allt gjort. Jag har packat ner så gott som alla mina jobbsaker i en flyttkartong, som på fredag ska få flytta fyra våningar ner i huset. Jag tänker inte packa upp något förän den 15 augusti då jag är tillbaka i tjänst.

Jag har dessutom sorterat in massa papper i pärmar, ringt dom sista viktiga samtalen innan jag lämnar över min tjänst till... Jag har hunnit fika med dom enda personer som är kvar i huset och som är fikasugna, dvs "Kontorservice" och snart är det dags för en lunch ute i solen med Daniel innan jag ska tillbaka till jobbet och göra dom sista ensamma timmarna.

Jag längtar till fredag eftermiddag och semestern! :)

Brudtärnorna.

Eftersom jag trots allt driver en (delvis?) bröllopsplaneringsblogg så känner jag att jag måste tipsa om filmen "Bridesmaids". Jag har ingen som helst aning om film är en hit eller en diss, men av reklamen att dömma (du kan se trailer för filmen här) kan det vara en komedi i klass med "Min låtsas fru!". Filmen som hade premiär i USA i maj kommer till oss först den 22 juli och jag planerar att se den, gör du? :)

Vardagslyx!

Bigaråer och galia melon på en måndag = l y x !

Idag är det ett år sedan vi träffades!


Kan det stämma att jag förra året, idag, träffade Mr Right för allra första gången? Går matematiken ihop? Stämmer det? Oavsett vad så har det varit den mest underbara tiden i mitt liv och jag är fortfarande världens lyckligaste tjej! ♥

Länge leve the King!

Idag vid frukosten såg det ut som det kunde bli en lugn, oplanerad dag. Det var tills jag frågade Mr Right vad han ville göra med dagen...

Efter frukost tankade vi Skruttis full med bränsle och sedan styrde vi (jag, Mr Right och hans bror) Saaben mot Östmark och Elvis caféet! Mitt ute i ingenstans finns det ett litet, rätt fint tema café som säljer dom största chokladtopparna jag någonsin sett. Utanför caféet dånar Elvis musiken och inuti är taket fullt med kristallkronor av blandad kvalité. Caféet är inrett precis som ett Elvis café borde vara med röda galon soffor, svarta blanka bord och mängder med USA detaljer. Självklart står en klassisk jukebox i ena hörnet men om Elvis musiken kommer från den eller från någon annan är svårt att säga.

68 kronor, två Coca-Cola och två (som sagt var) gigantiska chokladtoppar senare styrde vi bilen tillbaka, genom Torsby och Sunne. Väl hemma i Karlstad igen tog vi en kaffe i solen med Mr Rights föräldrar innan Mr Right och jag åkte till Bergvik köpcentrum där jag fick tag på två vita baslinnen och två jättefina kjolar. Senare på kvällen tog vi bilen in till stan och åt middag på Ankdammen med Mr Right´s vän K och hans flickvän. Även Mr Right´s bror var med. Jag åt en Vänerngös som innehöll så mycket ben att hela middagen blev förstörd då jag innan jag hann uppfatta första fiskbenet satte ett i halsen.

Efter middagen styrde jag och Mr Right bilen hem igen, dom andra drog vidare ut på stan.

Är du nyfiken på Elvis caféet så hittar du all info om det här.

Barbros brygga och Picasso!

Idag lunchade jag, Mr Right och Mr Right´s föräldrar på Barbros brygga innan vi styrde bilen mot Kristinehamn. Jag som aldrig varit i Kristinehamn fick mig en guidad biltur och fick även en förklaring till skylten som sitter på väg till Karlstad där det går att läsa "Picasso valde Kristinehamn!". Innebörden av denna skylt är att Picasso låtit upprätta världens största Picasso skulptur på en udde i Kristinehamn.  

När vi var hemma från Kristinehamn så utmanade jag Mr Right i badminton innan det var dags för grillad lax i folié. Resten av kvällen spenderades i solen med badminton och trevligt sällskap.

Karlstad ♥

Torsdag och jag har redan förkänningar av helgen. Solen skiner från en lätt molnig himmel och det vankas grillad ryggbiff. Life is good!



Ps. Vad ska du själv göra i helgen?

Allergi eller förkyld? INGEN ANING!

I snart en veckas tid har jag haft mer-än-vanlig-huvudvärk, nysningar, snörvel och nu börjar jag även få lite ont i halsen. Förhoppningsvis är det bara allergin (jag bygger denna teori på att jag även känner mig extra trött vilket jag gör i samband med pollensäsongen), men hur vet man som allergiker riktigt säkert? Det kan ju vara en förkylning för symtomen är ju nästan exakt likadana.

Imorse tog jag i alla fall den bästa pollenallergi nässprayen hittills (som jag fått av mamma) och trots att förpackningens omslag viskade om att nässprayen gått ut för nästan exakt ett år sedan så verkar den fungera hur bra som helst! Dock tänker jag idag efter jobbet investera i en ny pollenallergi nässpray och lite annat, bara för att vara på den säkra sidan!

Ps. Är du precis som jag pollenallergiker så rekommenderar jag dig att besöka den här sidan.

Hello träningsvärk!

Gårdagens träning var helt sjuk! Jag hade noll i motivation innan jag kom till gymmet. Jag var trött, orkeslös och kände allmän NEJ TACK känsla, trots det gick jag upp på löpbandet och körde 4,4 km intervallträning där jag gick 400 meter följt av att springa 400 meter och så höll jag på. När jag går tillåter jag mig aldrig att gå långsammare än 6,5 km/h och då jag springer försöker jag ligga runt 9,8-10 km/h vilket nog får anses rätt bra med tanke på mina korta ben (jag är bara 165 cm lång).

Efter intervallträningen fortsatte jag och syrran med nästan 25 minuter magträning och söndagens bodypump kändes både här och där. När vi 18:15 satte oss på en varsin spinningcykel så kände jag mig rejält uppvärmd och under andra uppvärmningslåten skedde det som aldrig tidigare skett, jag började må illa. Först mådde jag bara lite illa och lastade av lite motstånd på cykeln men sekunderna senare började jag må (ursäkta det ofräscha) kräk-illa och la av allt motstånd. Cyklade aningen långsammare samtidigt som jag tog två-tre klunkar vatten och djupandades. Efter ett tag försvann illamåendet och jag kunde lasta på mer motstånd igen. Skönt!

Igår var dessutom den dagen då jag ökade mest i motstånd hittills på spinningen så jag var mer än nöjd då jag imorse knappt höll på att kunna resa mig ur sängen för att benen värkte så mycket!

Hello träningsvärk nu kör vi!
:)

Ett skepp kommer lastat.

Fick en nyss en SMS-avi från Gymgrossisten.com. Undra vad det kan vara? :)

Bild lånad från Google.se

Är dom sköna? Är det något att ha?

Jag har aldrig varit något fan av sneakers. Det är inte det att dom inte är sköna, för det är dom (säkert), men det har aldrig varit min stil. Jag har alltid tyckt att jag får knubbiga ben av platta skor och det är bevisat att vi kvinnor (tjejer?) får snyggare ben och bättre hållning i högklackat. Därför gillar jag högklackat plus att det gör mig typ 10 cm längre ;)

Hur som helst, då syrran investerade i ett par svarta Converse så blev jag lite sugen. Dom är inte särskilt fina men säkert rätt sköna, eller? Någon som äger ett par och kan uttala sig? Jag vet att Mr Right tycker att Converse är fula och jag är nog beredd att hålla med honom lite :)

Bild lånad från Google.se

Hiss eller diss?


... och ja jag är osminkad och ofixad i håret men fokusera på klänningen nu! :)

Prima ballerina.

snygga. Så romantiska. Så ja! Och nej jag har ingen aning om dom är sköna, vad dom kostar eller framför allt... hur jag ska få tag på dom. Säljs på Din Sko. Fanns inte i Skärholmen. Inte i heller i det lokala centrumet och är säkert slutsålda. Om jag behöver dom? Nej men jag är tjej - vi kan aldrig få för många par skor! :)

One week away from you...

"One week away from you, seven days and seven nights away from you..."

Jag trodde inte det var möjligt att sakna någon såhär mycket. Jag trodde verkligen inte det var möjligt att längta efter någon såhär mycket, men det är det för jag gör det. So bad!

Förhoppningsvis kommer den här veckan gå i raketfart. Imorgon efter jobbet blir det spinning, av en ren slump såg syrran att dom bytt dag från tisdag till måndag, men det var nästan bättre för då är tisdagen "fri". På tisdag ska jag fixa och trixa här hemma. Jag ska ägna mig åt tråkiga saker som måste fixas så som att tömma avloppet i duschen, kasta en massa papper och rensa rent allmänt. På onsdag ska jag träffa världens bästa Susanna för en middag på Söder! På torsdag blir det jobb, massa massa jobb och sen är det inte långt kvar tills jag får träffa Mr Right igen! :)

Fake närhet.

Nu i helgen har Mr Right flyttat ut hela sitt bohag ur lägenheten och istället flyttat det till sina föräldrar där han ska bo tills det är dags för honom att flytta vidare, hem till (mig) oss. När jag kom hem från gymmet nu ikväll så kändes lägenheten mer ensam än vanligt så direkt efter duschen så gick jag in i vardagsrummet och startade TV:n. TV:n är min bästa fake närhet och tillika vän. När TV:n är på känns lägenheten inte lika tom och jag känner mig inte riktigt lika ensam.

Jag gillar min fake närhet men jag L Ä N G T A R (!) tills Mr Right kommer hit! ♥


Bild lånad från Google.se

Vad är det med tjejer och shopping?

Hur kommer det sig att tjejer och shopping alltid innebär att man köper något? Att man aldrig kommer hem tomhänt?

Imorse då jag vaknade så hade syrran smsat och frågade om vi inte kunde åka till Skärholmen Centrum. Ett perfekt förslag tyckte jag som inte hade några som helst planer för dagen annat än att träna vid 17. Vid 12 åkte vi till Skärholmen Centrum och väl där började jakten på ett par jeansshorts till syrran och lite annat. Jag behövde ingenting och hade ingen plan på att köpa något heller, men väl där så kom jag på att en sak jag verkligen skulle behöva och ville ha var ett par nya tygskor från Skopunkten.

Sagt å gjort, då vi gått igenom hälften av alla butiker så gick vi in på Skopunkten och till min glädje fanns dom tygskor som jag sedan tidigare redan har, kvar. Både färgen och storleken var densamma men priset var nytt, nersänkt till 99 kronor kändes det som att jag verkligen behövde skorna! ;)

När vi helt plötsligt en stund senare stod inne på Oasis så fann jag en (hör och häpna) långklänning. Förvåningen i detta handlar om att jag alltid varit tjejen som ansett att korta personer av min size inte passar i långklänning pga att vi ser kortare ut än vi verkligen är och att vi med kortheten har en förmåga att se väldigt breda (tjocka) ut. Denna idé har jag dock fått börja äta upp dom senaste veckorna då jag sett en hel del "korta" tjejer gå runt i lånklänningar utan att se särskilt "dumma" ut i det.

Sen är det extra svårt att hitta en långklänning som inte är för lång då man bara är 165 cm, men denna går precis ner till marken och i värsta fall får jag väl lägga upp den.

Min långklänning ska egentligen snöras runt halsen med ett snöre men jag tycker att det ser rätt dumt ut så jag funderar på att plocka bort snöret och istället ha den som en tubtopp-klänning. Vad tror ni? Märkligt nog gjorde mobilkameran färgerna lite missvisande då klänningen egentligen är mer turkosblå än blå.

Nu sticker jag!

Nu sticker jag och hämtar upp syrran för vidare transport till tandläkaren. Efter det blir det födelsedagsfika :)

Annorlunda helg.

Vilken helg detta kommer bli!

Igår efter jobbet åkte jag hem till m&p och fixade två koppar kaffe lagom till mamma kom hem. Sedan lekte jag och mamma händiga och fixade både det ena och det andra. Framåt fem tände jag grillen och vid kvarti sex satte jag mig i bilen för att hämta syrran som varit inne i stan. Kvällen fortsatte med grillmiddag med familjen, jordgubbar med vaniljglass och kaffe i solen på framsidan och avslutningsvis filmen "Sebbe" innan jag och syrran åkte hem.

Hemma blev jag efter en stund jättetrött och trodde att jag skulle somna på stört men kroppen ville annorlunda. Jag höll mig vaken (och han nästan avverka en hel Dr House säsong) till två då jag tillslut lyckades somna in. På dagens schema står ett tandläkarbesök och försenat födelsedagsfika hos syrran med halva släkten. Innan dess tänkte jag hinna med en fyrtio minuters promenad, en dusch, frukost och sen får vi se vad kvällen bjuder på.

Känns konstigt att inte ha Mr Right vid min sida men han flyttar ur det sista i sin lägenhet i Karlstad och passar på att ha en riktig grabbhelg. Längtar massor till nästa fredag då vi ses igen!