Vågar man åka till Tyskland?

Sitter uppkrupen i soffan och försöker gissa vad det blir för väder i helgen. För utifrån vädret packar jag väskan och denna gång har mest sommarkläder fått följa med. Massa linnen, massa trekvartsben och massa barfota.

På tal om packning och att resa så känner jag mig inte lika kaxig längre. Jag menar så klart min kaxighet och glädje över att jag och Mr Right bestämt oss för att bila i Danmark och Tyskland istället för att flyga utomlands. Ingen aska från Island skulle få förstöra våran semester men så dök helt plötsligt gurk- och salladsmittan upp och hux flux varnar man oss för att äta grönsaker i främst Norra Tyskland, som självklart är mitt och Mr Right´s resmål. Men än är det långt kvar till augusti och mycket hinner ske innan dess!

Ljust.

Det är lite för många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Trots att jag är trött så kan jag inte sova. Jag skyller på något simpelt, som på ljuset. Att det är ljust när jag vaknar och att det är ljust då jag kryper ner i sängen för att sova. Jag skyller på att inte Mr Right är här, att han inte sover vid min sida och att sängen känns ensam och tom utan honom. För så är det. Människan är av vaneslag. Vi vänjer in oss vid vanor och då dom försvinner, tas ifrån oss, som Ozzy, så blir vi otillfredställda och känner en tomhet.

Innan Mr Right kom in i mitt liv så fanns Ozzy i det. Vi delade ibland sovplats. Ozzy smög upp under i sängen under natten då låg och sov och kröp tätt tätt intill. Låg och nosade på mig som bara en Ozzy-katt kan. Det var tider det. Hur jag än vänder och vrider på det så är det mitt fel att jag blev tvungen att göra mig av med dom tre bröderna och tyvärr är enbart en, Smeagol, nu vid liv. 

Önskar innerligt att Mr Right var här nu, höll om mig och lät mig somna in till slaget av hans hjärta.

Det är typ mycket.

Det är typ mycket att stå i just nu. Inte nog med att jag har haft en intensiv dag på jobbet, så kommer än ännu mer intensiv och lång dag imorgon. Imorgon kör jag tills minst åtta, förmodligen nio eller rent av halv tio på kvällen. All work, no play.

Tur att jag kan tvätta sängkläderna idag. Tur att jag bäddade rent i sängen igår. Tur att jag gjorde morgondagens matlåda redan imorse och att jag just nu sitter uppkrupen i soffan. Funderar så klart på att packa eftersom morgondagen inte är att räkna med och jag åker på onsdag, direkt efter jobbet.

Packa nu? Ja?

En händelserik helg.

Vilken helg. Mer kan jag nästan inte säga fast det vore elakt att inte delge er.

I fredags kom Mr Right åkandes och jag gick ut för att möta honom vid bilen. Som den romantiker Mr Right är så hade han köpt med sig en jättefin, stor röd ros till mig. Kvällen spenderades inomhus med att lyssna på regnet som smattrade mot rutan och med att äta en indisk middag.

Igår vaknade vi rätt tidigt och efter frukost så bestämde vi oss för att åka in till stan. Vi tog Skruttis till pendeltågstationen och därifrån tog vi pendeln in till T-centralen. Vi gick Drottninggatan ner, genom Åhléns och Mr Right lyckades hitta en vår/höstjacka, en piké och ett par shorts. Vi fortsatte förbi PUB och Hötorget ner för Kungsgatan och stannade till på Taco bar vid Stureplan där vi fick i oss lite lunch innan vi fortsatte genom biblioteksgatan och vidare till Kungsträdgården. In på NK och vidare mot Gallerian. Då vi gått igenom hela Gallerian så fortsatte vi genom Sergelstorg och upp på Drottninggatan som går mot Gamla stan. Vid järntorget stannade vi och tog en fikapause på café Nova innan vi fortsatte mot Slussen.

Vid Slussen hade en buss skenat rätt in i en flock människor men när vi kom till platsen ca en timme efter olyckan stod bara bussen kvar, mitt på torget. Vi fortsatte upp för Götgatsbacken och hamnade så småningom på Medborgarplatsen och Snaps uteservering. Där blev vi sittandes, jag med en Coca-Cola och Mr Right med en öl. Satt uppkrupna i en rottingsoffa och lyssnade på några artiser som spelade live på en scen mitt på torget innan vi gick sista biten till Södra station och tog pendeln hem.

Igår fick jag även, per mail, det tråkiga beskedet att min lilla älskling, Ozzy, har avlidit. Det var hans nuvarande ägare som mailade mig och berättade det. Hon hade fram och tillbaka diskuterat med sig själv hur hon skulle säga det och om hon skulle klara av att säga det, eftersom hon visste hur mycket Ozzy betydde för mig. Det var absolut inte hennes fel att Ozzy dog. Det var med största sannolikhet det djurfoder som han ätit sedan han lämnade mitt hem i maj förra året som fick hans njurar att lägga av. Hemskt att Ozzy är borta, men samtidigt är jag så oerhört glad och tacksam över att han hamnade i ett sådant fint hem som han gjorde hos nya ägarinnan i Örebro.

Idag har jag och Mr Right tagit det lugnt. En sväng till Farsta C följt av en jättehärlig promenad runt Brosjön hann vi med innan Mr Right körde hem mig till mamma och pappa för att jag skulle få träna. Jag la på 10 kg mer på benen under dagens träningspass vilket kändes lagom, frågan är bara hur mycket det kommer kännas på onsdag då träningsvärken borde komma? :) 

Två blickar.


"Två blickar, två steg, som att dansa tango med kärleken.
Två andetag, två hjärtan som slår. Dunk, dunk.
Två människors tankar, två människors känslor.
Människor som trånar efter varandra.
Förälskelse."

© Anna, therunawaybride.blogg.se

Vi-frågor.

Jag är utmanad men en sådan där "fyll i lista". Denna handlar om mig och Mr Right. Om oss.

Jag & min partner: Vad heter ni? Anna och Mr Right.
- Hur länge har ni varit tillsammans? 1 år den 10:e augusti.

- Hur gamla är ni båda? Jag blev 26 i mars och Mr Right fyller 29 i oktober.

- Hur länge har ni känt varan? Längre än vi varit ett par.

- Hur träffades ni första gången i livet? På Bilprovningen i Sätra.

- Hur tog ni kontakt första gången? Mr Right kontaktade mig på Facebook efter att ha hittat mig på en bilsida som några vänner till mig äger och driver.

- Har ni gillat varan förut? Nej.

- Hur länge "dejta" ni innan innan ni blev tillsammans? Vi träffades ganska exakt en månad innan vi insåg att vi redan betedde oss som ett "par" och då bestämde vi oss för att det var vi.

- När blev ni tillsammans? Detta beror lite på vem man frågar, jag säger 10 augusti, Mr Right säger 10 juli men det datum vi uttalade oss högt som varandras flick- eller pojkvän var 10 augusti.

- Vart var er första "dejt"? Den första riktiga dejten skulle jag nog vilja säga var i Karlstad på en restaurang där. Jag åkte till Karlstad och spenderade fredag till måndag (skulle egentligen stannat tills på söndagen men eftersom vi trivdes så bra ihop och hade så mycket å göra fick det bli ett extra dygn) där.

- Vad gjorde ni då? Mr Right som är en romantiker hade bokat upp hela helgen, men på fredagen då jag kom så mötte jag honom utanför hans port, vi gick upp och drack lite bubbel och åt jordgubbar innan en taxi hämtade oss och körde in oss till stan där Mr Right bokat bord på en restaurang. På restaurangen fick vi ett jättebra bord där vi fick sitta lite ifred och direkt då maten (lax) kom in så skulle jag ställa ner mitt glas med vittvin men råkade träffa kanten på den gigantiska design tallriken som maten var upplagd på och HELA vinglaset tömdes ut över Mr Rights orörda lax och hans knä. Jag skämdes så det inte finns ord för hur mycket jag skämdes men Mr Right sa att allt var okej och märkligt nog trodde (och ville) jag att jag skulle åka hem där och då, men jag blev kvar. Fast. Hos Mr Right. Kanske var det mitt vinglas som fick honom på... fall? ;)

- Kommer du ihåg er första kyss? Ja.

- Vart befan ni er då? Hemma hos Mr Right.

- Vilka stjärntecken är ni? Jag är Vädur och Mr Right är Våg.

- Vem är äldst? Mr Right.

- Vem fyller först på året? Jag.

- Vem sa "Jag älskar dig" först? Bra fråga. Jag tror det var Mr Right.

- Vem är längst? Mr Right.

- Vem sjunger bäst? Ingen aning?

- Vem lagar bäst mat? Båda två är duktiga men Mr Right är nog lite mer experimentell i köket än jag.

- Vem är roligast? Båda tror jag.

- Vem är galnast? Samma som ovan.

- Vem är blygast? Mr Right.

- Har ni någon speciell låt? Ja Adam Lambert - Whataya want from me.

- Har ni stora framtidsplaner tillsammans? Ja det vanliga. Flytta ihop. Resa. Skaffa hund(ar).

- Har ni gråtit i varandras armar? Nej inte än.

- Har ni varit utomlands tillsammans? Inte än, men i sommar avklarar vi två länder.

- Har ni gjort slut någon gång? Nej, varför skulle vi? Jag har aldrig varit lyckligare!

- Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja.

- Håller ni i handen på stan? Ofta men inte alltid.

- Vad har ni gemensamt? Ganska mycket. Intresset för god mat och dryck, bilar, kläder, musik osv.

- Är ni förlovade? Ja sedan 10 december 2010.

- Bor ni ihop? Ja och nej. Vi bor ihop i perioder då Mr Right jobbar i Stockholm och självklart varje helg.

- Har båda körkort? Ja.

- Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Lagar middag tillsammans, går en promenad och kryper upp i soffan framför en film.

- Bor ni nära varan? Nej det är nästan 30 mil till Mr Right.

- Brukar ni bråka? Har aldrig gjort det hittills.

- Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi ringer mer än vi smsar.

- Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Ansiktet och då främst ögonen!

- Har han/hon någor syskon? En bror.

- Dricker din partner? Ja.

- Röker din partner? Nej men någon fest cigarr har det varit någon gång ibland vid finare tillfällen.

- Snusar din partner? Njae.

- Brukar nån av er prata i sömnen? Inte vad jag känner till.

- När sågs ni sist? Förra helgen.

- Vad gjorde ni då? Umgicks.

- Älskar du han/hon? Otroligt mycket!

... och eftersom jag blev utmanad så utmanar jag alla som vill! :)

.

Spotify Premium!

Ge aldrig din fästmö tillgång till ditt användarnamn och lösenord på Spotify för då kan det sluta såhär! Mr Right äger Premium kontot men då han jobbar eller inte är hemma så brukar jag låna det. Mindre uppskattat då han just nu sitter i bilen påväg till Stockholm och vill använda det ;)

Fåfänga.



Jag går inte ofta på reklamer eller liknande men efter att ha fått en ingående och djupgående fot- och benmassage/pedikyr i Kina för ett par år sedan så tror jag faktiskt att ovanstående produkt fungerar (dessutom säger alla som lämnat omdöme att den ger ett förvånadsvärt bra resultat) och därför beställde jag fåfängt nog den idag. Nyss.

Om produkten fungerar så har jag i alla fall fötterna avklarade inför sommarens semester. Då återstår bara benen och ansiktet! Om du är nyfiken på produkten så läs gärna beskrivningen om produkten nedan eller besök denna länk för att få se en film.



Bild lånad från Shoptime.se där du idag kan beställa produkten.

Skatteverket är märkliga.

Då jag började på nya jobbet i höstas så gick jag in på Skatteverkets hemsida och plockade hem en A-skattesedel så att löneavdelningen skulle kunna dra rätt skatt på mig, trots märkte jag för ca en månad sedan att det har blivit fel. Dom (min arbetsgivare) ska dra 33% skatt men drar bara 30% och då jag snäll som jag är kontaktar Skatteverket för att höra varför dom anger fel skattesats på mig så får jag inget vettigt svar.

Tur att jag är smartare än Skatteverket uppenbarligen är och bett min löneadministratör dra lite extra skatt på mig varje månad nu så att jag inte ska få en restskatt vid nästa deklaration.

Hur som helst, pga att jag var sjuk för någon (några?) månad sedan och min dåvarande chef inte beviljat min sjukdom så drogs både min sjukdom, min ledighet och lite annat på den här månadens lön. Lönen var inte dålig, det vill jag inte säga, men jag trodde inte att jag skulle kunna spara undan riktigt lika mycket pengar som jag hittills gjort till bland annat bröllopet (japp jag har ett bröllopskonto) och till sommarens semester. Snacka om förvånad jag blev då jag loggade in på internetbanken nyss och betalade a l l a ALLA mina räkningar och insåg att det inte gick på mer än 3995 kronor! Fast jag inte bor mitt i stan så är jag glad över att på 25 minuter kunna ta mig till City och ha så billig hyra som jag har.

Man blir inte rik på stora inkomster utan på små utgifter, eller hur var det nu igen? ;)

Thank god it's friday!

Världens bästa syster är m i n !

Visste ni att jag har världens bästa syster? Om inte så vet ni det nu!

Även om vi inte är särskilt lika utseendemässigt (folk brukar tro att vi är vänner, inte syskon) så har vi så himla kul ihop. Två år skiljer det mellan oss och jag skulle nog vilja påstå att det är ganska idealiskt eftersom det gör och gjort att vi kunnat ha glädje av varandra under hela våran uppväxt. Vi har ärvt kläder och leksaker av varandra i viss mån och vi har aldrig behövt kännas oss ensamma.

Jag minns stunderna då vi gick i lågstadiet och hade en "dagmamma" att gå till efter att skolan var slut. Jag minns fredagarna, då vi på väg hem från dagmamman då mörkret började falla turades om att gå fram respektive baklänges bara för att "ingen och inget läskligt" skulle komma och ta oss.

Jag minns en gång då jag kände på mig att något hade hänt syrran och sprang över skolgården (fortfarande lågstadiet) för att mycket riktigt se att syrran ramlat och slagit sig. Minns hur vi knasiga som vi var hällde sand i varandras hår bara för att det var skönt att sitta och pilla bort det ur varandras hårbotten. Jag minns hur vi lekte med våran äldre yngre kusin, hur det då vi var mindre var en kamp om vem som fick vara mest med min syster och hur vi med ökad ålder bara fått bättre och bättre kontakt, alla tre

Jag minns den ofantligt roliga systerresan som vi gjorde till Cypern. Jag minns hur vi höll hand då planet skulle lyfta och landa bara för att syrran är flygrädd och får hemska lock i öronen. Jag minns och kommer alltid vara evigt tacksam att syrran fixade mig det jobb jag har idag. Utan hennes förtjänst är det inte säkert att jag skulle vara här, på den här arbetsplatsen idag.

Jag är varje dag tacksam över att få promenadsällskap till och från jobbet. Det har gjort många jobbiga snöiga, regniga och blåsiga dagar lättare och roligare. Jag är även evigt tacksam för att hon, världens bästa syster, peppat mig att komma igång med träningen igen. Utan hennes energi, hennes driv och hennes pushning tror jag inte jag hade tyckt det var lika roligt.

Tack mamma och pappa för att ni gav mig en sådan fin och underbar syster och tack syrran för att du finns! ♥

iPoden (eller jag) är räddad!

Jag har en svart iPod Nano av gamla modell (den första som släpptes?) som jag bytt musik i kanske... 4 gånger sedan jag köpte den. Senast jag la in musik i den måste ha varit... 2008? Så ni kan ju ana om jag blev glad då syrran, som är lite mer insatt i iTunes, erbjöd sig att uppdatera iPoden med lite mer modern musik :)

Idag fick jag tillbaka den och efter att ha lyssnat igenom låtarna på jobbet så kan jag bara konstatera att jag förstår varför syrran vill ut och springa! Vilken bra blandning av musik! Gissa vem som ska springa 30 minuter intensivt på Attractbandet.... NU?! ;)

Tusen tack syrran för träningsmusiken! Vilken typ av musik tränar du allra helst till? Har du någon favorit träningslåt att tipsa om? :)

 

Vart tog tiden vägen?

Vad hände med tiden? Timmarna, minuterna och sekunderna? Jag hinner inte med! Kan jag dra i nödbromsen och bara pausa tiden för en stund?

Sitter hemma i soffan och väntar på att mina kycklingspett som är i ugnen ska bli klara, dom tillsammans med en grönsallad får bli kvällens middag nu när mamma är spårlöst försvunnen (jag har för mig att hon pratade något om ett möte inne i stan) och syrran är borta med jobbet. Syrran har jag fått ett livstecken ifrån, så jag vet i alla fall att hon ska träna och göra mig sällskap till gymmet - great!

Kvart över sju ska vi vara på gymmet för bodypump men redan nu, så fort maten är i magen, ska jag ta tag i lägenheten. Den behöver dammas och dammsugas innan Mr Right´s ankomst imorgon kväll. Resten av kvällen, efter gymmet, tänker jag slappa i soffan med en kopp thé och en äggsmörgås :)

Chanel, eller?



Är du, precis som jag, väskälskare? Har du i sådana fall hört talas om Melba? Om inte kan detta vara din chans att köpa väskor till ett helt okej pris! Bland Melbas sortiment finner du bland annat väskor som är Chanel inspirerade men väskorna är UTAN det annars så taskigt gjorda fake Chanel emblemet vilket gör att man slipper skämmas (om man nu skulle göra det) över att bära runt på en kopia. Jag personligen tycker det är stor skillnad på en kopia-väska och en inspirerad väska.

Självklart har även Melba originalväskor från bland annat Friis & Company (det är bland annat dom som gjort den svarta Chanel inspirerade väskan ovan). Priserna på väskorna är från ca 149 kronor upp till 500 kronor.



Utöver väskor har Melba accessoarer, kläder och skor. Jag hittade bland annat en snudd-på-identisk-sjal som den döskalle sjalen som mamma har för 179 kronor.



Samtliga bilder lånade från Melba.se

Det regnar här i Stockholm idag...

"Och det regnar här i Stockholm idag, du har det säkert bättre än jag.
Det händer inget särskilt, jag hafr det ganska bra, men det regnar här i Stockholm idag"


Märkligt väder fast samtidigt, det är väl precis såhär svensk sommar är? Först solsken, sen regn och sen sol igen. På vägen hem fick jag fälla upp paraplyet då det började spöregna för att i nästa sekund konstatera att jag kan fälla ihop paraplyet.

Ligger i soffan nu och funderar på vad jag ska göra resten av dagen, det är inte så att jag är rastlös men då jag har en lugn dag så vill jag märkligt nog utnyttja den till max med saker som JAG vill göra. En del av mig skulle vilja åka till Brostugan, stå och prata lite strunt och titta på bilar. Bilträffen vid Brostugan börjar först 19, men då vädret växlar snabbare än jag hinner säga solsken så känns det dumt att åka till Brostugan om det skulle börja regna.

En annan del av mig vill springa, kanske inte ute ensam men eftersom det regnar och då mitt ena smalben känns lite konstigt (syrran gissar på smalbensinflammation och jag tror hon kan ha rätt) så kanske det är okej att springa inne på Attractbandet till massa bra och hög musik?

Den tredje delen av mig vill ligga kvar här i soffan och läsa en av de tre tokbra böcker som jag fick då jag fyllde år. Frågan är vilken vilja som ska vinna, eller om jag ska lyda syrrans förslag att försöka hinna med alla tre sakerna?

Insikt.

Vilken heldag jag haft. Halv nio imorse stod jag i entrén till den lokala biografen-och-samlingspunkten för att få information om kommunen jag jobbar och tillika bor i sedan typ... 26 år tillbaka. Blev bjuden på frukost-fika i form av kaffe med mjölk och en ost- och skinkfralla. Inte helt fel start på en onsdag.

Dom senaste dagarna har varit stressiga, eller fel, sedan i onsdags eller torsdags förra veckan, har det varit mycket att göra. Massor som skulle bli klart innan deadlinen i måndags men som pga omständigheter som jag inte rådde över blev uppskjutet tills igår då det äntligen blev färdigt och gick iväg till bland annat tryckeriet. Så efter att ha levt med andan i halsen, sovit rent ut sagt kasst om nätterna och knappt fått någon fritid eller vettiga mål i magen (lunchrast vad är det?) så kändes det ytterst lyxigt och skönt att kunna pusta ut och lägga min dag i någon annans händer.

För att ha bott i kommunen som sagt var i 26 år så kände jag mig som en främling på min hemmaplan. Först ut på dagens schema stod att åka till Alby där vi besökte en grund- och högstadieskola. Fick en rundvisning innan vi åkte vidare mot Slagsta där vi bland annat fick se Cirkus Cirkör (utvändigt) och en fornlämning. Därifrån bar det av vidare mot Mångkulturellt centrum där vi fick oss en rundvisning av deras forskning och utställningar innan det blev dags för en välförtjänt och ack så god vegetarisk lunch. Förmodligen den godaste veglunchen jag någonsin ätit!

Från Fittja och Mångkulturellt centrum åkte vi förbi Tullinge och deras Trädgårdsskola innan vi åkte mot Tumba och ett äldreboende som byggdes 2009. Där fick vi oss en guidad tur och dom berättade bland annat att dom som ett unikt äldreboende både erbjuder de boende rätten att ta med sina husdjur till hemmet och dessutom har de fyra lägenheter som är vikt åt uteliggare. Så fint och så välskött och genomtänkt äldreboende - precis ett sådant hem jag själv hoppas hamna på då jag blir gammal. Efter äldreboendet tog vi svängen förbi Uttran där vi tittade på alla maffiga hus och sedan bar det av vidare förbi Solbo och ut mot Grödinge kyrka. Från Grödinge kyrka besökte vi Rosenhill café där det bjöds på eftermiddagsfika innan vi återvände hemåt.

En riktigt trevlig och tänkvärd dag. Alltid kul att få veta saker om sitt närområde som man inte hade en aning om! Nu återstår bara frågan vad jag ska göra resten av dagen? :)

Annorlunda frieri! :)

Film lånad från youtube.com

Brygghäng.

I fredags åkte jag till Karlstad och Mr Right vid lunch, men först tog jag en kopp kaffe med mamma. Väl framme i Karlstad så packade jag ur Skruttis (Saaben) och sedan tog Mr Right och jag en sväng genom stan ner till Barbro´s brygga och Ankdammen där vi mötte upp Mr Right´s bror och deras gemensamma vän med flickvän.

Både Barbro´s brygga och Ankdammen ligger vägg-i-vägg med varandra nere vid vattnet och om jag förstått det hela rätt så delar dom även på bryggan, så om jag var på Barbro´s eller Ankdammen har jag ingen större koll på. Det jag däremot vet är att vi (jag, Mr Right, Mr Right´s bror, brödernas vän K och K´s flickvän) satt och hade det oförskämt bra i solen på bryggan. Restaurangen hade premiär för säsongen och därför var det halva priset på hela menyn - inte helt fel!

Vi åt en varsin köttbit som var allt annat än GI men ibland får man unna sig saker och särskilt då det inte sker ofta.

I lördags hade Mr Right och jag tänkt ta sovmorgon men vid halv nio ringde telefonen och Mr Right´s kollega var i "nöd", så vi  rycktes upp ur sängen och fick åka till hans undsättning. Mr Right gjorde således 3 timmar övertid på lördagmorgonen och då vi inte hunnit äta frukost innan vi fick åka iväg så då Mr Right slutade jobba så köpte vi en varsin sallad och åkte ut till Skutberget där vi satte oss på klipporna i solen. Mätta och belåtna åkte vi sedan hem till Mr Right´s föräldrar där vi pysslade lite med Skruttis som skulle få två nya emblem.

På kvällen grillade vi hos Mr Right´s föräldrar och vi sov även över där tills idag då jag åkte hem.

05:50

Igår ställde jag klockan tidigare än vanligt (05:50) och imorse hade jag diciplin nog att gå upp då den ringde. Jag ville hinna med både en uppfräschaden dusch (nu är håret glänsande och benen lena), diska upp det som blivit liggandes i två dagar i diskhon och unna mig en lång framför-tv:n-frukost.

Kom till jobbet redan 06:45 och blev förvånad då jag tvingades slå in min personliga kod även uppe på våningsplanet som jag sitter på. I vanliga fall då jag bestämmer mig för att komma tidigare (läs; runt 7) så brukar enda hindret vara entrédörren. Hur som helst, att jag kom mycket tidigare idag och det faktum att jag suttit över ett par kvällar den här veckan gör att jag anser mig välförtjänt av en tidigare fredag! Så idag tänkte jag logga ut och stänga av datorn redan vid lunch, mumsa matlådan jag fick av mamma igår och sedan sätta mig i Skruttis (Saaben) och påbörja resan mot Karlstad.

Det är helt klart en fördel att åka vid lunch för då är trafiken mindre och eftersom jag inte har någon tid att passa kan jag glida i den takten jag själv vill! :)

Som ett brev på posten.

När man minst anar det slår det till. Det okända, främmande och ibland skrämmande. Ibland kommer det smygande, ibland krypande och ibland kommer det farande med en väldans fart. Oavsett vad så kommer det. Det handlar bara om det kommer förr eller senare.

För min del kom det igår. Som ett brev på posten. Tur jag har världens bästa och finaste fästman. Tur att han är som en klippa till havs. Stilla, bastant och säker, trots att det ibland stormar runt honom. Den här gången är stormen jag, i alla fall sedan igår. Det känns som jag just nu upplever min andra känslotornado, hittills i mitt liv. Ena sekunden känner jag mig okej, för att i nästa låta alla tankar och känslor ta överhand. Jag grät en skvätt igår och hade det inte varit för Mr Right så tror jag inte att jag skulle fått sova dom timmar som jag ändå lyckades sova något sådär bra. 

Tack Mr Right, älskling, för att du alltid är så underbar och okomplicerad. För att du vänder tårar till skratt och för att du finns vid min sida, om inte alltid rent fysiskt så bara ett telefonsamtal bort. Utan dig vore jag halv ♥

Puss 

Bröllopstårta på jobbet.

Idag har vi ätit bröllopstårta på jobbet.
Jag beställde tårtan, men det var kollegan som gifte sig i lördags. Lyx!

Blixtar och dunder.

NU börjar det närma sig. Vi (syrran och jag) klarade oss hem från spinningen. Då var det solsken och knappt ett mörkt moln på himlen åt det håll vi gick. Bakom oss däremot var det desto mörkare. Svart till och med och nu har det börjat blixtra och dundra - underbart! Mysigt! Synd bara att inte Mr Right är här så vi kan uppleva det tillsammans.

Regnet smattrar mot mitt takfönster och på tal om mitt takfönster så har jag felanmält det till min hyresvärd då det i vintras, då snön började smälta, började rinna in vatten. Hur som helst, i måndags, jätte tidigt på morgonen så ringde glasfirman som ska "rätta till felet" mig och meddelade att dom var på intåg. Igår hände ingenting men idag ringde glasfirman tillbaka och meddelade att dom nu tittat till fönstret och det är i sämre skick än dom först trodde, så imorgon ska min bovärd tillsammans med glasfirman inspektera takfönstret för att besluta om man ska renovera fönstret eller byta ut det.

Att renovera fönstret kunde ta upp till ett par veckor och att byta det skulle bara ta två-tre dagar. Både jag och glasfirman hoppas att min bovärd fattar det kloka beslutet att byta ut fönstret mot ett nytt. Det vore så fräscht och skönt om jag fick ett nytt takfönster som jag faktiskt kan öppna! :)

Mumma.

Jag hamnade bakom en kvinna med kulstötar-kropp på spinningen idag. Illa, särskilt illa eftersom någon fått för sig att dra ihop cyklarna så avståndet till personen framför var extra litet. Vilket i sin tur naturligtvis ledde till att så fort hon (alltså kulstötar-kvinnan) sträckte på sig, satte om sin hästsvans eller på annat sätt rörde sig, så drog en vindpust av gammal svettdoft mot mig. Du vet en sådan där svettdoft som man dragits med minst hela dagen, kanske ett par dagar till och med.

Stackars kulstötar-kvinnan och stackars mig.

Rainy day.

Och så kom regnet. Solsken och sen regnskur. Solsken och sen regnskur.

Synd å klaga eftersom regnet sköljer bort det värsta av pollen och på så sätt gör livet så mycket lättare för mig som grav pollenallergiker (fast i år har det hittills inte varit så farligt!), men eftersom jag idag har glömt mitt paraply hemma så klagar jag lite. Särskilt då jag alla andra soliga dagar burit paraplyet med mig. Suck.

Klockan 17 till 19 kommer jag befinna mig på gymmet tillsammans med syrran. Först springa lite (det är obekvämt att springa i spinningbyxor men det får gå!) och sedan svettas i 45 minuter på spinningcykeln. Sen hem och fixa någon form av middag - är det okej att fuska och göra en (eller två) äggsmörgåsar och en kopp té istället? Kanske krypa upp i soffan och läsa Topp Hälsa? Jag gissar på att både syrran och mamma står next på tur för att läsa den efter mig ;)

Look-alike à kungahuset.


Någon mer som ser likheten?

Otippad och så god!

Syrran tipsade mamma som tipsade mig men från första början var det syrran som tipsade mig, men då var jag för trög (eller seg) för att förstå. Men nu, flera månader senare har jag äntligen köpt och testat... Lidl´s müsli och den är sååå god. Precis som namnet Goody avslöjar ;)

Typ 22 kronor och den klår all annan müsli på marknaden. Billig som dyr. Testa du med! NU!

Tack syrran! :)

Titta vad som låg innanför dörren idag då jag kom hem. Ett rykande färskt nummer av tidningen Topp hälsa! En tidning som min underbara syster gav mig i födelsedagspresent för att jag skulle få ännu mer inspiration och pepp till att träna och gissa om jag blir sugen att slita upp tidningen ur sitt plasthölje, krypa ner i sängen och gotta mig i text och tips! :)

Hans doft.

Jag hade svårt att somna igår. Det blir alltid så första natten då Mr Right har åkt men igår var det lite extra jobbigt utan att jag direkt vet varför. Klockan han bli både elva, tolv och halv ett innan jag tillslut med hjälp av kuddens doft av Mr Right (snarare doft av hans hårvax), lyckades somna in. Sniffandes.

Hoppas det blir lite lättare ikväll för jag skulle verkligen behöva en natt med minst 7 timmars skönhetssömn.

.

Min låtsas fru.

Jag såg precis klart på filmen "Min låtsas fru" eller "Just go with it" som den engelska titeln är. Filmen är en romantisk komedi men tyvärr tyckte jag varken att filmen var sådär jättesöt eller rolig. Istället var filmen mest sådär "obehagligt jobbigt pinsam" då den ena lögnen efter den andra uppdagades i filmen. Tråkigt att "slösa" sin tid (som att jag har något bättre för mig?) på "Min låtsas fru" då jag istället kunde ha sett "PS I love you" som går på TV4. Den filmen är i alla fall obotligt söt! ♥

Belöning.

Efter att både ha sprungit och varit med på ett 60 minuters bodypump pass så tycker jag att jag gjort mig mer än förtjänt av att krypa upp i soffan iklädd morgonrocken (kvällsrocken?) med en kopp té, en äggsmörgås och en - eller kanske två bra filmer!

Salladstips!

I lördags åt jag och Mr Right en sallad som blev så bra och så god(!) att jag känner att jag vill dela med mig av den till er. Salladen bestod av "fransk salladsmix", soltorkade tomater, valnötter och russin. Till detta hade vi cocktailtomater, mozzarella, en varsin avokado halva och parmaskinka.

Bildregn.

Lite bilder från Valborg då vi grillade på Daniels balkong tills
i lördags då jag och Mr Right åt en jättegod middag.

Budord.

Vänskapens 7 budord.

1) Du skall icke missbruka vänner.
Det handlar inte om hur många vänner du har. Hellre en bra kompis än tio stycken halvbra.

2) Du skall icke dräpa dig själv och dina egenskaper.
Vänner ska du kunna vara sig själv med. Hamnar du bland människor där du känner att du måste vara någon du inte är - avveckla!

3) Du ska icke vittna falskt bakom din väns rygg.
Klart ni inte kan tycka lika om allt jämt, men känner du behov av att snacka skit bakom din väns rygg, ja då är något fel.

4) Du skall giva samt mottaga utrymme.
Precis som i en kärleksrelation är det viktigt att ge varandra utrymme. En kompis som blir sur för att du har egna intressen eller umgås med andra är inget att ha.

5) En vän skall giva energi.
Att umgås med en vän ska vara som en energiboost - inte en dränering.

6) Du skall icke hava begär till din väns framgång.
Det är viktigt, och även väldigt härligt, att kunna glädjas med sina vänners framgångar. Även om man såklart kan bli lite avvis ibland, det är bara mänskligt.

7) En vän mätes ej i antal minuter ni umgås.
En bra kompis måste du inte höras med varje dag eller ens träffa varje veckan. En bra kompis kan vara någon du träffar en gång i halvåret.


Lista lånad från Spiderchick, som säkert lånat den från någon annan...

Fredag den 13:e!

 



Idag är det fredag den 13:e och jag är så gott som ensam på jobbet. Kanske beror det på att folk är skrockfulla eller också har dom helt enkelt annat för sig. Oavsett vad så är det rätt skönt att vara ensam, faktiskt. För det gör att jag hinner med mer än vanligt i och med att ingen kommer in och "stör".

Fredag innebär även att Mr Right kommer till mig i eftermiddag men innan han kommer tänkte jag hinna med en kort springtur på 30-45 minuter. Kanske hinner jag även med att se ikapp några avsnitt av TV4´s "Fyra bröllop" och jag lovar att komma med en recension senare.

På tal om fredag den 13:e - är du vidskeplig? Undviker du att gå under stegar, tviar du åt svarta katter som passerar vägen och gråter du blod, svett och tårar om du råkar krossa en spegel? Märkligt det där med 13 och fredag. För många betyder talet 13 otur, men en del har valt att gå mot strömmen och tror att det bringar tur. 

Kanske skulle ta och se filmen "Fredagen den 13:e" ikväll? Någon som sett den och vet om det är något att se? :)

Brudklänning märkt Zelini.



Bild lånad från Zelini.

Words.

Minnen.



På väg hem från jobbet idag berättade syrran att hon igår fick för sig att baka hallongrottor, vilket fick mig baksugen. Kanske skulle jag också ge mig på att baka hallongrottor (för första gången någonsin) i helgen? Jag är ganska så säker på att jag inte ätit en hallongrotta sedan farmor gjorde dom och det är länge sedan. Kanske är det dags att återuppleva lite barndoms-mat-minnen? :)

Ändrade planer.

Det blir ingen stadsvandring på lördag. Istället följer jag och Mr Right med pappa till Hammarby för att titta på en ny Audi A4 Avant. På kvällen hoppas jag dock på att kunna grilla lite kyckling med Mr Right på min baksida i solen. För visst tror vi väl att det ska bli sol i helgen? Här där jag sitter, uppkrupen i soffan, så ser det ut att molna på sig ute. Men än så länge är molnen vita och fluffiga. Inga svarta åskmoln här inte.

Motsägelsefullt nog skulle jag gärna vilja ha åska och spöregn om ca en halvtimme för då är det dags för mig att gå till gymmet och det känns allt annat än lockande att stänga in sig själv i en källare i en hel timme då det är fint väder ute.

Vad ska ni göra ikväll? Och i helgen? :)

Något för oss glassälskare!


Gillar du glass? I sådana fall hoppas jag att du just nu läser detta inlägg. GB glass har nämligen kommit med tre nyheter för sommaren. Tre välbekanta och ack så älskade favoriter i ny tappning. Nu finns Nogger, Päronslitt och Lakritspuck som gräddglass! De du!

Vilken tror du blir din favorit? :)


Bild lånad från GB

Tänk om jag bodde lite större...



Tänk... Grått!



Bilder lånade från Google.se

Fler tårtor - gemensam nämnare: Blommor.






Samtliga bilder är lånade från Google.se

Hungrig eller bara sugen?

Såhär två timmar innan lunch tyckte jag det passade rätt bra med ett tårt- och cupcake inlägg. Förut då folk gifte sig var det mer eller mindre ett etikettbrott att välja något annat än en tårta på självaste bröllopsdagen. Men tiderna har ändrats och etiketterna med den... Nu förtiden är det inte helt ovanligt att man byter ut bröllopstårtan mot en cupcake (muffins på ren svenska!) eller annan kaka. Och jag gillar den idéen av flera orsaker.

Nummer ett - man kan lätt göra cupcakesen själv och på så sätt spara pengar. Dessutom är hemmagjorda cupcakes mer personligt. Nummer två - varje gäst får en egen liten "miniatyr tårta" och det känns väl ändå lite lyxigt, eller har jag helt fel? I detta inlägg visar jag en helt gudomligt fin tårta, men även minst lika fina cupcakes! :) 








Bilder lånade från Google.se

Lurad.


Min hjärna lurade mig imorse. Igår då jag gick och la mig så hade jag mindre än halva mobilbatteriet laddat men jag tänkte att jag kunde vänta med att ladda mobilen till dagen efter. Dvs idag. Imorse, 04:45, vaknade jag med ett ryck och trodde jag hade försovit mig. Rejält. Så jag tittade på mobilen som märkligt nog lagt sig i något omstart eller ominstallations reboot-läge och hur jag än försökte stänga av eller starta om mobilen så hände absolut ingenting. Fick då panik över att jag inte kunde se vad klockan på mobilen var (tänkte inte så klart att jag kom  på att jag har en klocka vid sidan av sängen) att jag sprang och slet åt mig mobilladdaren och kopplade in telefonen samtidigt som jag sprang vidare ut i köket.

Där finns en klocka. En köksklocka. Hängandes ovanför dörren. 04:55 visade klockan då men min hjärna ville fortfarande inte koppla utan förvred istället tiden till att det var eftermiddag och att jag sovit bort en hel arbetsdag. Galet vad hjärnan kan lura en ibland! Ni kan ju bara ana hur lycklig jag var då jag insåg att klockan då hunnit bli 05 och att jag kunde få gå och somna om. Somna om ja... Lättare sagt än gjort då man fått adrenalinet att pumpa så till den milda grad att man har rejäl hjärtklappning.

Jag somnade inte om. Istället diskade jag gårdagens disk, fixade en lyx äggmacke-frukost och njöt av att hinna se TV4´s nyheter både en, två och tre gånger, på en och samma morgon.

Läxa till mig själv - ha aldrig dåligt mobilbatteri på kvällen. Och har jag det så ska jag sätta mobilen på laddning istället för att behöva drömma om att mobilbatteriet laddas ut och att mobilen inte ska starta på morgonen. För det är förmodligen det som orsakade morgonens hemska uppvaknande!

Succé!


Mina rosa, skyhöga ap-snygga skor gjorde precis stor succé på jobbet. Samtliga, kvinnliga medarbetare utbrast tillsammans ett "Men ÅÅÅÅH vad snygga!!!" och gav mig en lång vi-vill-också-ha-dom-blick.

Bild lånad från Scorett.se

Kvavt.

Det var fruktansvärt kvavt igår på gymmet och varmare lär det bli. Skönt förvisso, men helt galet att jag och syrran befann oss inne på gymmet istället för ute i solen. Jag värmde upp på löpbandet innan jag fortsatte med lite intervallträning. Gå 200 meter, springa 300 meter, gå 300 meter springa 600 meter osv. Skönt och jag klarade av uppvärmningen på 40 minuter innan det bar av in till styrkerummet där vi körde mage och armar. Benen fick sig ju en hård omgång under spinningen och jisses vad svetten lackade.

Idag är en vilodag då jag bara ska njuta av det fina vädret och det gäller att passa på för redan imorgon ska tydligen vädret bli sämre :(

Jag saknar ihjäl mig.

Ett år har passerat sedan jag körde min lilla orange pratglada spillevink till Örebro och vilken hjärtskärande bilresa det var sen. Ozzy jamade sig hes i sin transportbur, i baksätet på BMWn men jag bara fortsatte köra för att jag visste att det inte fanns något annat hållbart alternativ med så mycket tid hemifrån. Det var varken rätt mot honom eller mot mig själv. Så fick han, min älskade lilla katt ett nytt hem (och en katt-flickvän på köpet) i Örebro och jag grät floder på vägen hem och ännu mer då jag öppnade lägenhetsdörren hemma och inte längre tre katter kom emot mig.

Ett år har passerat och jag kan nu erkänna att det inte går många dagar utan att jag tänker på katterna. Alla tre. Och jag saknar stundvis ihjäl mig efter dom och särskilt efter Ozzy. Det sällskapet som dom gav. Den glädjen och dom skratten jag fick. Det dom förstod, som inte ens människor ibland uppfattar. Helt makalöst.

Värst är saknaden efter dom då inte Mr Right är hos mig, för då är lägenheten helt tom och tyst och ovälkommande. Men ingen katt. Inte heller någon hund. Stå emot viljan. Stå emot suget. Stå emot ensamheten. Fyra nätter i veckan får jag klara mig själv. På den femte dagen kommer Mr Right och det mina vänner är just so Right!

Matfröjd!

På lördag tänker jag göra en egen påhittad sallad. Salladen kommer bestå av bland annat mangoskott, russin, soltorkade tomater och valnötter. Jag tänkte servera den tillsammans med en grillad kycklingfilé. Vad tror ni? Kan det vara något som faller i smaken? :)

Ge mig viljan!

 

24 grader i skuggan och klarblå himmel. Just nu känns det tungt att veta att jag om ca 3 timmar kommer jag stå på gymmet. Inomhus. På ett rullband och kämpa mot klockan och avståndet räknat i kilometer. Dessutom ska vi (syrran och jag) köra typ 30 minuter mage och 45 minuter spinning. GE MIG VILJAN(!) för just nu tar det emot...

Idiot!

Idag på väg till jobbet så blev jag påcyklad! Inte jätte allvarligt, men cyklisten, en tjej, lyckades i alla fall träffa min högra arm och slå till den med en himla fart! Hur tänker man då man svischar ner för en brant backe i typ 30 km/h utan att plinga med ringklockan för att varna att man kommer? Tänk om jag gått en decimeter längre ut, vad hade hänt då?

Armen gör inte ont längre, men jag kommer med all sannolikhet få ett snyggt blåmärke där! :(

Och på tal om cykling och att det ska gå snabbt, så ikväll är det återigen dags för mig och syrran att sätta oss, 45 minuter på spinningcykeln och svettas! 45 minuter inomhus då det är strålande solsken och sommarvarmt ute - vi är galna! :)

Bild lånad från Google.se och det är inte mannen på bilden som cyklat på mig ;)

Två glas vatten.


Efter Södra baren tog vi en kort promenad till Söderbågen, eller rättare sagt, bakom Söderbågen där en indisk restaurang finns. Där slog vi oss ner på deras uteservering och beställde det vi skulle äta. Att dricka önskade vi båda två vanligt kranvatten men då servitören en stund senare kom ut med en bricka full med dricka, däribland två glas med mineralvatten så svarade jag på ren reflex ja till att vi beställt det.

Så då servitören höll på att ställa ner glasen med dricka så hejdade Susanna mig och honom varpå han måste kommit ur fokus för rätt som det var tippade brickan med all dricka en aning och vips så hade jag fått två hela vattenglas över min väska som stod på marken bredvid min stol. Som tur var hade jag väskan stängd, men eftersom väskan är av tyg så höll den inte riktigt mot all väta som kom över den.

Indier är rätt speciella. Ber aldrig om ursäkt, inte ens då dom råkat hälla vatten i en gäst´s handväska. Jag flyttade i alla fall väskan till andra sidan stolen och vi fick in en mycket god och trevlig middag. Då jag ett par timmar senare satt på pendeltåget hem och öppnade väskan så såg jag "förödelsen" som uppstått. Mina utskrifter av våran Europa-roadtrip var det enda som blivit lite blött i ena kanten - tur! :)

När demonerna dyker upp! (Revansch!)

Träffade som sagt var Susanna igår vid Mosebacketorg och hon såg som vanligt sådär oförskämt fräsch ut ;)

Vi började kvällen i "fel ordning" och gick först in på Södra teatern och upp till vårat stammisställe Södra baren där jag fick mig en smärre chock. För vem stod och jobbade i baren om inte Maria. Jag vet faktiskt inte vem som blev mest ställd, hon eller jag, men då Susanna inte visste vem hon var (förän i efterhand) och pratade på som vanligt så tänkte jag att det var lika bra att köra på samma sätt. Och varför skulle jag inte? Jag har aldrig gjort något fel och dessutom visar bara mitt beteende ännu mer hur rätt jag har.

Beställde i alla fall ett glas rosé och då sa Maria något i stil med "Det tror jag inte vi har..." varpå jag sa något i stil med "Men visst har ni väl någon flaska rosé, Maria?" med betoning på Maria. Då såg hon aningens generad ut samtidigt som hon mycket riktigt plockade fram en flaska och hällde upp ett glas åt mig. Samtidigt ute på Södra barens balkong höll dom på att sopa upp lite sågdamm som blivit efter en mindre byggnadtion varpå Susanna och jag frågade om vi fick gå ut och sätta oss på balkongen (det var ju därför vi gått dit). Maria sa att det var okej om vi stod ut med att dom sopade upp sågspånet under tiden, vilket det självklart var.

Eftersom jag både höll i min handväska och i glaset rosé så hjälpte Maria oss att öppna dörren och på vägen ut frågade jag så avslappnat jag bara kunde (fast jag tyckte att hela luften var spänd) "Är allt bra med dig annars Maria?" varpå hon pliktskyldigt frågade tillbaka "Jodå allt är bra, är allt bra med dig?". BARA BRA. Allt är så himla bra! Där och då fick jag min revansch! För även om jag inte såg oförskämt bra ut. Och även om jag inte tagit ut någon hämnd (och varför skulle jag? Varför skulle jag sjunka till samma låga nivå? ALDRIG!), så har jag kommit så mycket längre än henne och vetskapen om det, känns det som att jag kan leva länge på! :)

Budget.

Helgens semesterplaner tärde lite på min budget. Eller rättare sagt, alla pengar jag sparat ihop för att ha till sommarens färjeavgifter och hotellrum gick åt (vilket också var planen). Men med lite mindre pengar på bankkontot känner jag inte för en massa utsvävningar av pengar utan istället tänker jag ägna mig åt en budget-jakt!

Det kan tyckas och låta trist, men jag ser det som en rolig och annorlunda utmaning. Jag ska helt enkelt se hur "lite" pengar jag kan göra av med tills semestern är här, utan att för den delen snåla! Det finns ju så fruktansvärt många gratis aktiviteter som man kan ägna sig åt. Redan i helgen tänkte jag börja genom att ta med Mr Right in till stan på lördag. Frågan är vad vi spar mest pengar på? Att gå till pendeltågstationen och ta pendeln in (och sedan hem) till stan eller om det blir billigare om vi tillsammans tar bilen in och ställer den på Kungsholmen och går därifrån?

Jag tänkte mig en heldag på stan med promenad genom gamla stan (obligatoriskt glassköp där dom tillverkar egna våffelstrutar!) och vidare ut till Djurgården och sedan tillbaka hem. På kvällen tänkte jag (allt detta är förutsatt att det fina vädret vi nu har håller i sig) samla ihop till en grillkväll hos mig (vilka vill komma?) i form av knytis och på söndagen får bli en programfri-dag då vi inte har några planer utan gör vad vi känner för.

Vidare tänker jag storhandla som innan och ännu mer (än vad jag redan gör) jämföra priser på maten, för det kan skilja massor om man bara jämför lite! Att jag redan går till jobbet är ju bara det en besparing - gratis motion och nu även lite färg på kroppen ;)

Det sista men inte minsta är att jag tänker se igenom mina garderober hemma. Vet att jag har en hel del kläder och skor som jag inte använder och dessa skulle jag kunna lägga ut på tex Tradera så att någon annan får glädje av dom :)

Vad har du för spartips inför sommarens nöjen?

I believe!

Första dagen utan jacka.

Idag var det första arbetsdagen på det nya året som jag gick till jobbet utan jacka. Modigt kan tyckas då tempen bara visade runt 8 grader på morgonen, fast efter att ha varit ute en snabbis och "känt på vädret" så var det en självklarhet att jag skulle skippa jackan. Inte nog med att solen skiner från en klarblå himmel, idag ska jag dessutom äntligen få åka in till Söders höjder och träffa världens finaste Susanna!

Känns som evigheter sedan vi sågs (läs; senast var på min födelsedag) så vi har en hel del att ta igen! Det kommer bli middag och kanske något glas rosé i solen på någon härlig uteservering. Hörde jag ordet Snaps? ;)

Sommarkänslor!


Bild från Skagen

U n d e r b a r t !

I lördags, sent på kvällen då kväll precis skulle övergå till natt, bokade jag och Mr Right våran semester. Det blir bland annat ett 10 dagar långt roadtrip äventyr som sträcker sig från Karlstad-Göteborg-Skagen-Løkken-Århus-Esbjerg-Lübeck-Köpenhamn-Karlstad. 

Den 25 juli, jätte tidigt på morgonen lämnar vi Karlstad för att köra till Göteborg. Där tar vi kvart i ett färjan över till Frederikshavn och bilar därifrån upp till Skagen där vi ska bo fram tills den 27:e. Från Skagen åker vi sedan vidare till Århus (Aarhus), med en kort avstickare till Lökken (Løkken). I Århus stannar vi också två nätter innan det den 29:e bär av till Esbjerg där vi stannar fram tills den 1 augusti då vi sticker till Lübeck och Tyskland.

Tanken är att vi ska få massa god mat, sol och bad i Skagen-Lökken och att vi i Århus ska njuta av maten, drycken och nattklubbslivet. Århus är ju Danmarks musik- och kulturstad nummer ett! Från Esbjerg ska vi göra dagsutflykter till bland annat ön Römö och det är även därifrån vi sedan kör ner till Tyskland och Lübeck som är sista anhalten för våran resa. På vägen hem kör vi via Köpenhamn.

Vi har en vecka semester innan våran roadtrip och även en vecka efter, vilket jag tror kan behövas efter allt bilåkande! Om du varit i Danmark eller norra Tyskland så får du gärna tipsa om platser/saker som man bör uppleva! Alla tips är välkomna :) 


Århus

Lökken

Esbjerg

Römö (Rømø) 


Samtliga bilder är lånade från Google.se, mina egna bilder får ni se i sommar ;)

;)

Mr Right har helt klart en mysig dialekt. Den är sådär kramgo, precis som han. Värmländska gör mig varm inombords och att den hamnade på en fjärdeplats i kampen om den hetaste dialekten gör ju inte saken sämre. Att vi Stockholmare hamnade på en sjundeplats förvånade mig dock en aning.

Bild print screenad av mig från Aftonbladet.se

Blekrosa.



Imorse tröttnade jag på mina omålade naglar och tog fram ett av mina senast i raden köpta nagellack (jag köper väldigt sällan nagellack men på sistone har jag köpt två stycken från H&M) som går i färgen blekrosa. Det roligaste med att köpa nagellack av ett sådant oglamouröst märke som H&M egna är dels att man får flera olika nagellack till samma pris som ett märkesnagellack och dels för att H&M finurligt lagt till en söt text ovanpå sina nagellack som i alla fall jag tycker är lite roliga :)

Vilket nagellack´s märke använder du helst? Har du någon favoritfärg på lack?

Eftersom jag inte hann fotografera mina naglar imorse innan jag skulle gå till jobbet så lånade jag en bild från tildaholm.blogg.se

Det sviktar en aning.

Det "dåliga" vädret håller i sig. Trist fast samtidigt bryr jag mig inte märkvärt, jag är ju ändå fast, inomhus på jobbet med jobb upp-över-öronen. Tyvärr är det inte bara vädret som sviktar utan även motivationen och humöret. Jag är inte deppig, men jag är inte heller kalas-glad. Är det okej att ibland vara... neutral?

Tur att det är torsdag och bodypump imorgon då får jag upp motivationen igen. Och ännu mera tur att det i övermorgon är fredag för då bär det äntligen (haha det har bara gått fem dagar då) av till Karlstad och Mr Right för en mysig helg med bland annat fredags after work och bilutställning.

Vad ska du själv göra i helgen? 

Efter regn kommer det solsken och efter...

... solsken kommer det regn.

Vi har haft det lite för bra ett tag. Lite för fint väder för årstiden. Lite för mysigt. Lite för underbart helt enkelt. Fast egentligen undrar jag om man kan ha det FÖR bra? Är det rent tekniskt möjligt? 

Hur som helst. Igår då jag och kollegan var ute och tog en promenad på lunchen så kom det plötsligt en regnskur som bara sekunderna senare övergick i hagel (JA du läste rätt!). Men efter bara ett par minuter slutade det tvärt och solen tittade åter nästan fram. "Skönt och välbehövligt" tänkte jag som den stora pollenallergiker jag är tills idag då jag vaknade och tittade ut genom sovrumsfönstret.

Först var det jättefint eller i alla fall okej-väder och sen tvärt, snöstorm! Vädret insåg dock rätt snabbt att det är maj nu och inte ruskiga april för efter att ha stått och frusit och väntat på syrran vid kvart i åtta imorse till klockan åtta och ha gått till jobbet i ca tio minuter så avtog snöfallet efter ett tag. Men hela dagen har det varit mulet eller regnat. Ett riktigt inneväder då man gladeligen jobbar eller tillbringar en timme på gymmet. På tal om en timme (eller till och med lite mer) så ska jag och syrran idag äntligen bege oss till gymmet tillsammans för 45 minuter spinning plus uppvärmning och lite styrketräning innan. Jabba dabba dooo!!! :)

Låt mig presentera... Söt.



Istället för en katt. Istället för en hund. Istället för en guldfisk. Istället för allt utom Mr Right.

Hon ska ha cred för att hon försökte.

Jag antar att jag är varje försäljares värsta mardröm. Jag vet vad jag vill och jag vet exakt hur jag ska få det. Ändå försöker dom. Försäljarna. Gång på gång. Utan att lyckas. Som idag...

Jag har börjat se över mina kostnader och utgifter. Inte för att det går någon nöd på mig, snarare tvärtom. När jag inser hur mycket pengar jag får över varje månad så blir jag själv-snål och vill spara ännu mer. Så idag blev det mitt mobilabonnemangs tur att få sig en omgång. Då jag (smart nog) sett till att inte ha någon bindningstid överhuvudtaget på mitt abonnemang så är jag fri att när som helst ändra och mixa bäst jag vill i mobilabonnemangsdjungeln.

Idag bytte jag "ner mig" (på ett positivt sätt) så min nya mobilkostnad blir 99 kronor i månaden i 6 månader och efter dessa 6 månader så kommer det kosta mig 169 kronor i månaden. För dessa pengar ringer jag för 0 kronor i minuten till samtliga abonnemang men har en uppringningskostnad på 99 öre per samtal (anser jag inte är farligt då jag knappt ringer något nu för tiden och då jag ringer så är det mest till Mr Right). För pengarna får jag även smsa och MMS:a fritt till alla Comviq/Tele2 vänner och resten får jag betala en löjlig summa för. Dessutom ingår surfkostnaden i dessa 99 (169) kronor.

Great! tycker jag, men det tyckte inte tjejen på Tele2 som trevade efter en snygg bonus...

Tele2 tjejen: Nu när du ändå passar på att lägga om ditt abonnemang så kanske du vill lägga till och få en fräsch iPhone 4?
Jag: Nej tack jag är nöjd med min HTC.
Tele2 tjejen: Okej, vad är det för HTC?
Jag: Det är en vit HTC Desire.
Tele2 tjejen: Okej men iPhone 4 har precis kommit i vitt...
Jag: Jo jag vet men jag är ändå inte intresserad.

HAHA otacksam kund jag är va? Det Tele2 tjejen inte sa men som man kan läsa sig till på hemsidan är att visst, mycket riktigt, till "Smart" som abonnemanget jag valde heter, kan man välja till en iPhone med olika mycket minne, men en vit iPhone 4 med 16GB minne kostar hela 200 kronor extra i månaden. Det tycker jag är MYCKET då jag har en jättefin väl fungerande toppenbra HTC Desire i just färgen vit. Iphonen skulle således ha kostat mig 4800 kronor då man är tvungen att binda alla iPhone 4 till ett 24 månaders abonnemang och så mycket är ingen iPhone värd i mina ögon.

Gissa vad som står på schemat för kvällen...

 

Japp städning. Fast inte en vanlig hedlig lägenhetsstädning. Nej här ska rensas i både garderober och bland telefonabonnemang och andra onödigt dyra kostnader för det finns pengar att spara bara man letar lite! ;)

Vit eller vitt.

Min lägenhet bygger på färgen vit. Väggarna är målade i vitt, tv-bänken, tv:n och min Mini PC är även dom vita. Min soffa är till-och-från vit och även hela mitt kök är vitt. Så man kan säga att nästan allt i lägenheten är vitt med undantag för detaljerna.

För att inte få lägenheten så sterilt vit har jag satt färg på andra saker. Jag har petat in en säng, sängbord, soffbord och byrå i träslaget ek och jag har även satt färg på väggarna i form av tavlor. I min lägenhet går det i dagsläget en limegrön-tråd. Den syns tydligt genom att den går från kökets gröna ljus, bordsunderlägg, till badrummets limegröna handdukar och vidare in i mitt vardagsrum/sovrum där allt från ljuslyktor, kuddar, ljus och skålar går i limegrönt.

Fördelen med vitt är att man kan matcha precis vad som helst till färgen. Man kan med tillbehör och detaljer förändra lägenhetens utseende direkt. Det behövs oftast inga dyra slantar för att göra stor skillnad. Men nu har jag funderat. Jag funderar på att antingen byta färg på detaljerna (förslag på färg?) eller att köra helvitt. Låter det hemskt? Låter det sterilt? Jag låter ovanstående två bilder tala för sig. Men jag måste säga... I like it!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av annan bloggare att besvara lite frågor kring min blogg, mitt bloggande och bloggar rent allmänt. Så här kommer lite frågor och framförallt, svar.

1 - Hur länge har du bloggat? Jag har drivit bloggen The runaway bride sedan januari 2011.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Jag hade ingen speciell bild av andra bloggare dels för att jag inte dömer bloggare förrän jag kikat in och läst bloggen men även för att jag inte läser så många andra, för mig, okända personers, bloggar. Jag håller mig mest till bloggande vänner.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Jag har faktiskt bara två favoritbloggar som jag försöker följa och det är Bingo Rimérs blogg (för att den är rätt underhållande) och den andra är min kusin Sara´s blogg.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Jag brukar inte gå tillbaka å läsa mina gamla inlägg, men jag om jag skulle göra det så skulle jag ändå vara nöjd. För det jag skrev där och då, var så jag kände just där och då och det vill jag inte ändra på.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag återvänder till ett par bloggar. Dom som ger mig något. Främst vänners men som sagt var även en del "okända". Men totalt kanske jag bläddrar i 3-4 bloggar.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Av de bloggar jag läser så är 99% privata bloggar där de delger läsaren om sin vardag och liv, men även annat svammel (precis som jag gör). Det är faktiskt bara en enda blogg som är inriktad och nischad.

7 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Den bloggare som jag tycker är mest olik mig måste vara Bingo Rimér med bloggen http://beingbingo.com .

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Den bloggare som är mest lik mig måste vara... Hmm... svår fråga. Jag tycker inte att någon bloggare är särskilt lik mig.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Dom som känner till att jag bloggar, tror jag tycker om att jag gör det, eftersom de flesta inte finns nära mig eller i min vardag dagligen och genom min blogg ändå kan läsa om vad jag gör och vad jag har för mig.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Det vet jag inte, men jag hoppas det. För den jag är i bloggen, är den jag är IRL (in real life) så att säga.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Det där är väldigt svårt. Jag har bestämt vart min gräns mellan privat och offentligt går, samtidigt känner jag då och då att jag är stundvis alldeles för utlämnande i bloggen. Men jag försöker bevara delar av mitt privatliv för mig själv och för mina absolut närmaste. Delvis är det även därför som jag censurerar vissa namn genom att byta ut dom till andra, som tex min pojkvän som fått namnet Mr Right i bloggen.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Jag skulle aldrig blogga om mitt arbete eller mina arbetskollegor mfl. Iallafall inte på ett utlämnande sätt, utan att först ha fått deras godkännande. Jag skulle inte heller blogga om väldigt privata saker som rör tex. min familj eller mitt förhållande.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Inte alls. Men klart att bekräftelse är roligt. Jag vill gärna ha respons på det jag skriver för att få veta vad ni tycker och tänker om saker jag tar upp. Men det är inget som får mig att driva bloggen framåt, utan det som helt och hållet drar bloggen framåt är att jag själv har ett behov av att uttrycka mig i ord då jag alltid har varit intresserad av att skriva.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Nej, man måste alltid uppleva en människa för att kunna ha möjligheten att göra det. Men en blogg kan väcka en nyfikenhet som gör att man vill lära känna personen. Men nej, du lär aldrig känna en person genom att läsa dennes blogg för du vet ju aldrig om det är så personen som skriver är eller om det är så personen önskade att hon/han var.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Jag tror att det är bra för människan att uttrycka sig och jag tror även att alla människor har ett behov av att få uttrycka sig på något sätt. Sen om blogga är just rätt sätt för alla människor, kan inte jag svara för.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Nej.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Just nu, ser jag inga nackdelar med att blogga och har nog aldrig gjort det heller.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Självklart! Jag har svårt att se något som skulle kunna få mig att sluta blogga.

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Det är omöjligt, jag tror inte på tvång. Det är bättre att dom som vill fylla i listan gör det och sedan länkar tillbaka till mig.