Från en dag till en annan.

Igår var en dålig dag. En riktig fruktansvärt dålig dag. Jag vaknade och kände mig allt annat än utvilad och sedan fortsatte dagen i samma riktning. Fick ett tråkigt besked på telefon som ändå löste sig hyfsat bra, men det gjorde ändå att inställningen till dagen blev... blä.

Idag har det varit en betydligt mycket bättre dag. Jag vaknade ganska utvilad och gick upp tjugo i sju, ställde mig och diskade det som inte hunnits (läs; det som vi med flit låtit stå odiskat) diska, bäddade sängen, gjorde en smoothie, plockade runt omkring i lägenheten och hann till och med att se TV4´s nyhetsmorgon innan det blev dags att gå till jobbet (med en sväng förbi återvinningsstationen för att kasta soporna).

Väl på jobbet så flöt allt på till skillnad från igår då det kändes som allt gick trögt och inte alls min väg. Jag pratade med världens bästa(?) chef om en privat sak och aldrig trodde jag att jag skulle få ett så pass bra och klokt svar som jag faktiskt fick! :)

På lunchen tog jag mig tid att gå till Swedbank för att säga upp ett sparkonto som jag hade hos dom. Drygt 30 minuter fick jag stå i kö för att 20 nummer innan mitt skulle passera och väl framme vid kassan gick allt smidigt tills jag kvinnan bakom disken knappat ett tag och nämnde "... och så tar vi ut en avgift på 150 kronor för att du säger upp sparkontot och flyttar pengarna till en annan bank". Eeeeh... ursäkta? VA? Då nämnde jag att jag pratat med Swedbanks kundtjänst som sa att jag skulle gå in på Swedbank och fixa detta, dom nämnde ingenting om att dom skulle ta en avgift för detta och inte heller att jag tydligen kunde gå till banken som jag ville få in pengarna på, för att be dom säga upp kontot. Märkligt hur det kan vara gratis om en annan bank kontaktar Swedbank angående uppsägningen, men inte då jag som privatperson och kund, som stått och köat i 30 dryga minuter vill göra e x a k t samma sak.

Helt ärligt borde jag förmodligen ha gått till den andra banken för att ha fått det fixat men då jag stått i 30 minuters kö på min lunchrast så kände jag inte för att göra om samma sak på nästa bankkontor utan jag bet helt enkelt i det sura äpplet och gav äckel Swedbank 150 av mina sparade kronor. Svin!

Just nu står Mr Right och rullar lövbiff fylld med färsk timjan, dijonsenap och philadelphiaost som han ska steka i pannan innan vi ska äta det tillsammans med stor sallad.

Ibland.

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ibland vill livet annorlunda. Nu ikväll, alldeles nyss, såg jag ikapp två missade avsnitt av SVT´s (enligt mig bästa) serie "En andra chans". Har du inte sett den så finns det fortfarande möjlighet att se dom sju avsnitt som gått på SVT play.

Det är när jag ser serier som "En andra chans" som jag inser hur lyckligt lottad jag är! Jag lever och klarar mig (oftast) alldeles själv. Jag kan det jag vill och det är bara jag själv som sätter gränserna. Ändå klagar jag ibland. Ändå deppar jag, ibland. Livet är inte alltid rättvist men det är bra härligt ändå. Och jag är världens lyckligaste som har en fin familj och en helt underbar fästman! ♥

Motivation och fokus är allt i träningen!

Dagarna rullar på och jag inser med blandad förtjusning att det är fredag imorgon. För en gångs skulle innebär fredag samma sak som "back in the days", dvs en tripp till Karlstad! Jag har inte varit i Karlstad på ett par veckor nu och känner faktiskt både en längtan och en saknad. Det ska bli mysigt att träffa svärföräldrarna och kul att snacka lite med syrran.

Snart har jag ätit enligt fas 1 i en vecka och jag märker väll ingen direkt skillnad. Möjligtvis att både smoothien- och ägg och bacon frukosten håller mig mätt hela vägen fram till lunch. Inte en endaste dag har jag fuskat - duktiga jag! Men fortfarande är jag inte igång och springer och det beror på foten. Högerfoten. Jag stukade den på något mystiskt sätt då vi hjälpte syrran att flytta och sedan dess har den inte velat bli bra. Det gör oftast inte ont när jag går men ibland vaknar jag och känner att något inte står rätt till, vilket oftast innebär att jag har ont i foten resten av dagen.

Ikväll om exakt en timme, ska jag träffa mamma på gymmet för en timmes body pump men jag känner ingen som helst motivation till att träna idag. Istället skulle jag gärna umgås med Mr Right och Daniel. Istället skulle jag gärna ligga uppkurad i sängen eller soffan med en fet bok och bara mysa. Istället skulle jag gärna...

Fokus. Jag måste finna fokusen. Fokuserar jag tillräckligt mycket så kommer allt gå bra. Jag kanske skulle ta en 30 min lång springtur på löpbandet innan body pumpen? Så jag riktigt kommer i gång och känner motivationen. Så jag riktigt hittar fokusen. Ja det gör jag!

Ps. Vi får väl se om foten bär eller om jag kommer få halta till jobbet imorgon.

Fas 1.

Undra om syrran blir glad nu(?).

Jag och Mr Right började igår nämligen våran fas 1. Fas 1 av 2. Igår när jag var och tränade body pump med mamma så tillagade Mr Right blomkålsmos (puré?) och lindad lövbiff fylld med philadelphiaost, dijonsenap, färsk timjan och salt och peppar. Till detta serverades det en liten grönsallad med strimlad röd paprika. Guuuudomligt gott(!) och väldigt väldigt GI.

Imorse fortsatte jag i fas 1-stil. Dvs frukosten bestod av en jordgubbssmoothie. Känns nästan onyttigt att trycka i sig en smoothie det första man gör på morgonen då smoothien smakar som (en aningen sur) glass! Jag höll mig mätt på smoothien hela vägen fram till lunch vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra! Imorgon blir det nog samma frukost som idag ;)

Boken som receptet kommer ifrån heter "6 kg på 6 veckor".

Spegel, spegel på väggen där.

"Spegel spegel på väggen där säg mig du vad skönhet är..."

Från att inte haft någon spegel alls uppsatt i hallen har vi numera två stycken. Dels den gigantiska vita stora spegeln som vi lånar av min syster och dels en helt underbart vacker antik(?) spegel som Mr Right fått av sina föräldrar. Två helt olika speglar men som båda gör sig otroligt bra i hallen.

Den vita stora spegeln (finns på IKEA) tar upp nästan hela väggen den hänger på, men trots det har vi valt att sätta upp vita tavelramar med personliga bilder i bredvid. Tavelramarna är i samma stil som spegeln så det blir som att spegeln är den största levande tavlan av dom alla.

Den antika(?) spegeln hänger ovanför hallbyrån och är min favorit av dom två. Att spegeln är i "guld" ger en lyxig känsla och jag älskar allt den gamla stilen.

Lättlagat.

Härom veckan då jag kom hem från jobbet så saknades det helt middagsfantasi. Vissa dagar känns mer hopplösa än andra men efter en snabb titt i skafferiet bestämde jag mig för att kvällens middag fick bli chili con carne. Varför? Mestadels för att det går snabbt att göra och är busenkelt!

Då jag var yngre tillhörde inte chili con carne favoriträtterna (framför allt inte i skolan) men nu när jag själv var kocken blev det en helt annan sak. När chili con carnen var färdig både luktade och smakade den underbart! Jag var så nöjd med rätten att den fick vara matlåda två dagar i rad (fantasilöst - jag vet) och jag fick båda dagarna nyfikna frågor från kollegorna som undrade vad det var som luktade så gott! :)

Ett litet tips att att skippa det traditionella tillbehöret riset och istället äta chili con carnen med nachochips! Mums!

Skaldjursfrossa!

Vilken helg! Vilken skaldjursfrossa!

I början av veckan fick Mr Right för sig att vi på fredagen skulle laga "Moule marinière". Sagt å gjort i fredags kväll lagade Mr Right för första gången musslorna och det blev bättre än vi någonsin hade kunnat föreställa oss! Av 1 kg färska musslor var det enbart 5 stycken som inte öppnade sig och detta tror jag helt och hållet beror på att vi var lite för ivriga! :)

Till musslorna hade vi en varsin liten skål med pommes, chilibearnaise och ett glas vitt vin.


På lördagen vaknade vi rätt tidigt vilket gjorde att dagen blev både lång och trevlig. Vi började morgonen med att äta en ordentlig frukost innan jag fick för mig att baka kladdkakor. Pluralformen beror på att jag numera gör en kladdkakesmet som jag sedan häller i muffinsformar. På så sätt kan man äta hur många man vill och kladdkakan (kakorna) blir alltid kladdiga.

Denna gång testade jag även att göra  ett par kladdkakor med saltlakrits :)

Vid 12:30 tittade vi förbi m&p där det bjöds på lättare lunch och fika. Efter fikat gick vi upp på övervåningen för att titta på en stor vit spegel och ett köksbord i ek som vi ska få låna av min syster under hennes tid i Karlstad. Spegeln fick vi precis in i bilen då vi fällde sätena så köksbordet ska vi hämta vid ett senare tillfälle. Väl hemma fick vi hjälp av våran gemensamma vän Daniel att sätta upp spegeln (och ett par tavlor) på ena hallväggen och när vi var klara bestämde vi oss för att ta en promenad. Kvällen avrundades med årets sista kräftskiva på balkongen och kräftorna var (trots att dom inte var svenska) väldigt goda!

Det blåser storm.

Det blåser storm utanför och inne sitter vi, uppkrupna i ett varsitt hörn av soffan, med en varsin laptop i knät och enbart en massa levande ljus som ljuskälla. Spotify spelar "Best of Anna och Mr Right" och det finns ingen annan stans jag skulle vilja vara är just här, uppkrupen i soffan.

Direkt efter jobbet idag hämtade Mr Right upp mig i Skruttis och vi åkte gemensamt till IKEA för att titta på någon form av förvaring för våra ytterkläder. Det hela slutade med att vi tog en fika på IKEA för att inte göra några dumma (läs; onödiga) köp och vi kom hem med en bräda beklädd med fem stycken krokar, två förvaringslådor att ha diverse saker i och två nya, vita så kallade "kryddhyllor" till köket.

Märkligt hur IKEA fått en hel planet att tycka att det är "kul" att först betala för sakerna och sedan sitta och granska en bruksanvisning för att förstå hur man ska få ihop det man precis köpt. Ingar måste vara vårat genom tiderna största geni! Idag bestod förvisso bara ihop monteringen av dom två lådorna, men ändå... :)

Tjuvkik 2: (Delar av) Hallen.

Tjuvkik två består av hallen, som förutom lite vit färg, ett par krokar att hänga ytterkläderna på och en spegel är färdig. Hallen är formad som ett L och består förutom om våra dit satta möbler av två väggfasta garderober. De möbler som vi själva ställt dit är en IKEA byrå med tre lådor i "ek", lite "pynt" (läs; en växt, två ljusstakar och en fotoram med en bild av oss), en lite mindre byrå i massiv ek, en vas med två gröna plastblommor i, tre ljuslyktor och en golvlampa som är dimbar. I taket hänger en lampa med tre spotlights.

Rester.

Igår åt jag tacos till middag och idag, eftersom jag är ensam hemma, så finner jag ingen motivation att tillaga något nytt, så för andra dagen i rad äter jag tacos (rester) till middag. Tacos i sig är inte särskilt onyttigt men guacamole (som den här gången kommer från en burk) och det vita tortillabrödet är ju inte helt nyttigt. Men men... det är lördag och något onyttigt måste jag ju få unna mig ;)

I tillbringaren är det eget bubblat mineralvatten med en citronskiva. Gott och skönt för den onda halsen!

Tjuvkik 1: Vardagsrummet.

Vi är långt ifrån klara med lägenheten. Men eftersom det är flera stycken som hört av sig och velat se hur jag och Mr Right numera bor så kommer här på allmän begäran en liten tjuvkik på vårat vardagsrum.

Vardagsrummet består dels av en stor ljusgrå tygsoffa från Mio som vi fått låna av min syster då hon flyttade till Karlstad och inte fickplats för den där. Min tresits soffa är magasinerad uppe i vindsförrådet och jag jätteglad över att syrran var så snäll och lånade oss sin soffa då den är som klippt och skuren för hörnet den står i. Dessutom ryms det en hel drös med vänner i den :)

Vidare består vardagsrummet av ett brickbord som just nu är en provisorisk förvaring av några av alla mina böcker och bredvid brickbordet står matsalsbordet i massiv ek. Det är vid det vi äter alla våra middagar.

I anslutning till vardagsrummet ligger balkongen där vi har sol från ca 11 tills solen behagar gå ner. Jag tror att balkongen ligger i syd väst läge, men vad vet jag ;) Balkongen består av ett litet cafébord i massivt trä, två tillhörande caféstolar, en liten balkongmatta och en balkongvärmare. Till våren tänkte jag försöka ge mig på någon form av odling i blomlådorna men tills dess får dom nog förbli tomma.

L y c k a .

Lycka är att ha Mr Right i mitt liv. Att jag för ett drygt år sedan träffade honom och att vi nu lever som sambos. Lycka är att varje morgon vakna upp med Mr Right vid min sida. Lycka är att vi är förlovade och strävar efter ett och samma mål, att vi en dag ska gå altargången ner och bli man och fru A ♥

Dom fina bokstäver på bilden ovan pryder vårat sovrumsfönster och var en inflyttningspresent från Mr Right´s moster och man.

Investering.

Bättre sent än aldrig. Nu har jag en ny plattång! Den gamla hade verkligen gjort sitt. Med sisodär 10(?) år på nacken var det verkligen dags att byta (upp sig) till en ny med lite bättre funktioner, lite snyggare design och en som helt enkelt är lite bättre! Världens bästa morbror Lasse fixade dessutom ett bra pris på den så då var det svårt att tacka nej! :)

Sen att jag inte plattar håret lika ofta till vardags längre är en helt annan femma, men när man väl ska göra det, då ska det vara schyssta grejer ;)

Ensam hemma.

Igår morse då Mr Right´s väckarklocka och mobiltelefon-alarm ringt och väckt oss så gjorde Mr Right sig i ordning i vanlig ordning och for sedan till jobbet. Skillnaden igår mot alla andra fredagar var att han inte kom hem efter jobbet utan istället åkte direkt till Karlstad. Således blev jag ensam i lägenheten och ensamheten märkte jag av så fort jag igår vid 17-tiden, efter att ha tillbringat eftermiddagen hos m&p, klev in genom ytterdörren.

Lägenheten stod tom och tyst och igårkväll när jag skulle krypa ner i sängen märktes saknaden efter Mr Right av ännu mer. Ingen att krypa ner bredvid, ingen att ligga och prata med tills jag somnar. I ren protest mot att behöva sova i den stora dubbelsängen ensam bäddade jag bara upp min sida och flyttade varsamt över prydnadskuddarna till Mr Right´s sida. När jag vaknade imorse så låg jag nästan kramandes runt prydnadskuddarna. Jag antar att jag i drömmarna måste ha trott att dom var han.

I torsdags kände jag att jag hade lite svid i halsen och jag var även aningen snuvig. Igår var det aningen sämre och idag, när jag nyss kom hem efter en kort utflykt med m&p till Sickla köpkvarter så är början till en förkylning ett faktum. Jag känner mig helt orkeslös så resten av dagen och kvällen tänker jag tillbringa just precis här - i soffan!

Tur jag har oändligt många filmer jag inte hunnit se och att kylen (och frysen) är fylld till bredden med mat och dryck. Det kommer med andra ord inte att gå någon som helst nöd på mig, även om det är trist att vara inomhus när solen lyser från en klarblå 17 graders himmel utanför. Kanske är det tur i oturen att Mr Right är i Karlstad den här helgen och bygger bastu för nu slipper jag oroa mig för att jag ska smitta honom.

I-landsproblem deluxe!

Mr Right skämmer bort mig. Rejält!

Inte nog med att jag nyss blev bjuden på en laxfilé dränkt i citron och en nya salt tillagad i folie som serverades med en färsch sallad, en avokado-halva och en skvätt egengjord romsås, d e s s u t o m har jag fått så mycket rosor, både i fredags och nu även idag då Mr Right hämtade mig från jobbet, att jag är i stort behov av fler vasar! Världens lyxigaste i-landsproblem :)

Jag är världens lyckligaste tjej! ♥

(Nästan) Första helgen hemma.

I helgen var vi hemma. Både jag och Mr Right. Nästan ensamma, i våran lägenhet och det kändes... Skönt!

Inget fläng till Karlstad direkt efter jobbet på fredagen, ingen jobbig hemresa på söndagen. Vi spenderade helgen väl. I fredags arbetade jag hemma och fick MASSOR gjort! Efter att den officiella arbetstiden var slut startade jag ett par tvättmaskiner samtidigt som jag sorterade kläder och packade ihop en hel hög med saker som skulle upp på vinden. När Mr Right kom hem hade han med sig 1 kg färska räkor, en flaska vitt vin och 10 stycken gigantiska rosor (dom största jag sett sedan dagen då Mr Right och jag förlovade oss). Så när mörkret börjat falla på balkongen dukade vi upp med räkorna, det vita vinet, lite baugette (Aja baja vitt bröd!) och levande ljus och sen åt vi i timmar (kändes det i alla fall som).

Vad vi gjorde efter detta? Tjaaa... vi somnade båda två på soffan och ungefär där tog kvällen slut.

Planen var att vi 22:00 skulle ha sett filmen "The Woman" (Om någon såg den eller sett den så får ni gärna tala om, om vi missade något) men eftersom vi hamnade i soffan redan 21 så slö-zappade vi runt bland TV-kanalerna tills vi hamnade framför filmen "House of wax" som vi missat ca 45 minuter av. Klockan 21:50 slog jag om till SVT1 som skulle visa "The Woman" och någon gång då lyckades alltså både jag och Mr Right somna. Vid 01:30-nånting vaknade jag till liv och vi släpade oss till sängen för att nätt och jämt orka krypa ner för att direkt somna om.

Lördagen började med att jag vaknade med migrän så första morgontimmarna gjorde jag inte många knop, men efter en dusch och två ipren så kände jag mig tillräckligt pigg för att orka gå ut. Mr Right, jag och våran gemensamma vän Daniel tog en utflykt till Sickla och efter ett par timmar var vi hemma igen. Då fick jag av någon outgrundlig orsak sådan energi att jag frågade om vi inte kunde fixa i ordning vindsförrådet som befann sig i statusläge; k a o s . Sagt å gjort vi bar ut precis ALLT som fanns inuti förrådet och staplade sedan upp det på ett bättre sätt och viiips hade vi halva förrådet kvar att fylla med saker. Lördag kväll spenderades i Tullinge hemma hos Daniel. Först såg vi filmen "Fast Five" och sedan tog vi en promenad.

Söndagen kom i vanlig ordning alldeles för snabbt men jag var lika glad för det eftersom dagen till stora delar skulle vikas åt att träffa min barndomsvän Anneli som ett par år tillbaka bor i Norge. Vid 11-nånting kom Anneli på besök (hon är förutom Daniel den första vännen som fått se lägenheten live) och jag hade då både hunnit duscha, dammsuga lägenheten och baka en kladdkaka som jag istället för en enda stor form placerade i flera små muffinsformar. Anneli och jag hamnade snabbt på balkongen och blev sittandes där i solen med en varsin kopp té och en varsin kladdkaka. Vid 15-tiden började det bli dags att avrunda dagen och jag gjorde sällskap hem till m&p med Anneli för att senare på kvällen träna body pump med mamma.