Jag känner mig okvinnlig.

Det trodde ni aldrig att jag skulle säga va? Att en av dom mest kurviga och storbystade tjejerna i stan skulle kunna känna sig okvinnlig? Men så är det. I alla fall just nu.

Jag bär så lite smink som möjligt men går aldrig till jobbet utan lite mascara på ögonfransarna, jag har omålade tå- och handnaglar och saknar min kvinnlighet. En gång i veckan har jag i alla fall lovat mig själv att kosta på mig själv lite mer utvecklad sminkning och lite mer uppklädd stil och då faller detta oftast in på fredagarna.

Ett steg i rätt riktning att hitta tillbaka till tjejen/kvinnan inom mig är att jag nästa fredag då vi slutar extra tidigt (dag innan röd-dag) bokat in mig på en klassisk ansiktsbehandling och vaxning av benen. Jag gissar på att vaxningen kommer göra djävulskt ont men det är det värt för att vara hårfri på benen i upptill 6 veckor. Näst efter ansiktsbehandligen och vaxningen så kommer naglarna. Jag som alltid har haft långa och "beundransvärda" naglar har numera små självutväxta stumpar. Vissa satsar pengar på dyra märkeskläder, vissa på äckligt dyrt smink och jag kostade på mig att fixa naglarna ca var 4-6 vecka. Det tänkte jag kanske tillfälligt gå tillbaka till och nu letar jag för fullt efter en nageltjej i närområdet.

Postorder.

Jag brukar inte vara inne på Halens men så en dag så råkade jag glida in där och då hittade jag denna lilla portabla köksbänk. Ett riktigt bra tips till alla som precis som vi har ont om avställningsytor i köket. Att den dessutom kostar under 2000 kronor gör inte saken sämre ;)

 

Bild lånad från Halens.se

SÖT.

Hade ett ärende i det lokala centrumet och råkade gå förbi Interflora där dom hade en bukett döpt till SÖT. Kunde inte låta bli att köpa med mig en sådan och en Åre-chokladstrut till Mr Right. Vardagslyx-deluxe! :)

Höst hos oss.


Bilder/foton tagna av mig

Peppar peppar!

För några helger sedan besökte jag och Mr Right Hornbach och när vi lämnade butiken hade vi med oss bland annat två pepparfruktsväxter hem. Så vitt jag vet går inte peppern att äta men dom är rätt fina att titta på och gör sig himla bra i vårat nya kök! :)

När vi ändå är inne på...

... Julen och allt som hör den till så kan jag inte låta bli att dela med mig av dessa ful-snygga skor från Jeffrey Campbell. För 1630 kronor är dom dina!

Bild lånad från HenryKole.se

Låt det komma.

25 oktober. Om mindre än 2 månader är julafton. Om mindre än 2 månader kommer vi ha snö och kyla ute. Redan nu börjar kylan krypa på och på söndag ska vi skifta till vintertid. Ett steg i "rätt" riktning.

Egentligen är jag inget fan av varken vintern eller julen, men visst är det lite mysigt och uppiggande då första snön faller och visst är det lite mysfaktor då man kan sitta inne, dricka lite glögg och lyssna på några halvtöntiga jullåtar. 2 månader kvar och jag har inte köpt en endaste julklapp, jag har inte ens börjat tänka i julklapps-banorna men på jobbet fick jag minsann höra att dom kommit långt. Vissa hade köpt mer än hälften av julklapparna medan andra i alla fall hade bestämt vad dom skulle köpa.

Jisses jag ligger efter...! ;)

Bild printscreenad av mig från Indiska.se

Däckskifte, premiär bastat & kalas!

Söndag och vi har åter krypit upp i soffan. Mr Right med sitt Playstation och spelet "Driver" och jag med laptopen och bloggen. Helgen var varit skön, till och med skönare än i vanliga fall. Mr Right och jag tog helg redan i torsdagskväll och åkte då till Karlstad.

Torsdagkvällen gick mest åt till att sitta i bilen på väg till Karlstad men vi fick oss även ett premiär bad (varför heter det bad?) i svärföräldrarnas nybyggda bastu. Jisses vad skönt att sätta sig i en 70 grader varm bastu då det är kallt, grått och mörkt ute! :)

I fredags åkte vi till Partille däckbolag dit våra beställda nya vinterdäck hade levererats. Firman fick kränga av ett par gamla sommardäck som satt på våra bilvande vinterfälgar och kränga på dom nya däcken på fälgen (själva däckskiftet skötte Mr Right och svärfar hemma på gården). När vinterdäcken var på fälgarna släppte Mr Right av mig inne i stan där jag mötte upp syrran för en shoppingtur och lunch. Varken jag eller syrran hittade någonting vi ville ha (men det gjorde inte så mycket) och begav oss istället till ett italienskt ställe som låg på en innergård. Där åt vi en varsin jättegod sallad med ett kyckling grillspet och smulad fetaost. Efter att ha snackat av mig med syrran ett par timmar så mötte vi upp Mr Right i Mitt i city-gallerian och Mr Right och jag vände av hem till svärföräldrarna.

På kvällen åt vi thaimiddag hos Mr Right´s brorsa innan vi alla tre tog Skruttis in till stan och satte oss på Tempel. Eftersom jag körde kvällen till ära (pga att jag hade så ont i ryggen) så höll jag mig till vatten medans killarna drack en varsin öl. Vid 22-tiden dök brödernas vän upp med sin flickvän och vi bytte Tempel mot Tables där alla utom jag (ännu en gång pga ryggen) spelade biljard. Vid 23:30 tittade även syrran förbi och höll oss sällskap fram tills stängning då vi gick vidare till Glada Ankan och där stannade vi tills dom stängde vid 02. På vägen hem blev killarna hungriga så jag svängde förbi Mc Donalds där vi blev sittandes i 45 minuter då alla utom jag tydligen var jätte hungriga :)

Jag stupade i säng vid 03-nånting och tyckte då att ryggen märkligt nog kändes bättre.

Igår, lördag vaknade jag vid 10-tiden av att jag inte kände av ryggen. Nästan lite små läskigt då ryggen hållt mig vaken om nätterna sedan i tisdags. Lycklig över att ryggen slutat göra ont klev jag upp och åt frukost innan det blev dags att fixa lite med bilarna. Mr Right och svärfar bytte till vinterdäck på dom två återstående bilarna medans jag plockade ut lite skräp ur Skruttis. Framåt eftermiddag bytte jag om till klänning då det började närma sig kalas-dags!

Vid 18-tiden kom Mr Right´s moster och ingifta morbror förbi och kvällen bestod av god mat, födelsedagstårta, presenter (till och med jag fick en present!), umgänge och massa skratt! :)

Dumma rygg!

S k i t rygg!!!

Sedan i tisdags har jag haft ont i ryggen. Först lite molande ont och sedan i onsdags rätt så ont, natten mot torsdag vaknade jag 02 och kunde inte somna om... Det gjorde i och för sig inte så jättemycket då Mr Right fyllde år och jag vid 04 gick upp och fixade frukost. Vid 05 väckte jag stackarn som låg och sov så skönt och han fick sin födelsedagspresent i sängen och sedan åt vi frukost i vardagsrummet.

Visst hjälper Voltarengel och receptfria värktabletter lite, men inte fullt ut. Värst är det om jag sitter eller ligger, men slappnar jag av och kröker ryggen lite känns även det. Allra bäst är det om jag står och sträcker på mig så gissa om jag har bra hållning nu ;)

Grattis älskling!

Idag fyller världens bästa fästman år och i helgen ska vi fira både honom och svärfar som också fyller år rätt snart! Treeevligt!

Grattis på födelsedagen älskling! ♥

Nytt kök!

Så himla naaajs!

Igår söndag ringde syrran och meddelade att dom imorgon (dvs idag) skulle komma och montera det nya köket (läs; nya köksluckor och bänkskivor) och gissa om vi blev glada! Mr Right och jag har längtat så himla mycket efter det nya köket men allt medan tiden gick så gav vi lite upp hoppet om att slippa dom mintgröna köksluckorna och svarta bänkskivorna. Men så i går så ringde syrran och vi satte genast igång att bära bort saker som stod på bänkskivorna och stuva om lite i köket.

Idag då vi kom hem så var vita köksluckor och ekbänkskivor uppmonterade och vilken skillnad det blev! Det känns som ett helt annat kök. Nu vill vi verkligen vistas i köket och jag upplever att vi fått en helt annan matlagningsglädje! :)

G som i Gute!

Efter tre dagar på Gotland och i Visby så var det inte utan att jag längtade hem. Hem till lägenheten, hem till våran säng och hem till Mr Right. Och visst är det som man säger "Borta bra men hemma bäst!".

Jag har ätit och druckit gott. Gått en massa. Suttit en massa. Sett en massa. Både forntidsutställning och eldslukare. Gått privat guidad visning över Visby och suttit på en färja till och från Gotland.

I fredags då jag kom hem så hade Mr Right fixat tacomiddag - mysigt! Jag vet inte om det var den friska luften på Gotland och färjan tillbaka som gjorde mig trött eller om det var lugnet över att komma hem, men jag somnade rätt snabbt och sov riktigt gott den natten! :)

Ramla.

Det enda som absolut inte fick hända hände så klart!

Jag skulle "bara" tömma tvättmaskinen på tvätt. Ta tvätten från tvättmaskinen inne i badrummet, till torkställningen som jag ställt upp i vardagsrummet. Första vändan gick bra men när jag var inne på andra vändan och tagit och fyllt famnen med den sista rena tvätten så hände det. Jag vet inte hur det gick till men plötsligt låg jag på rygg utanför badrummet och tog mig inte upp.

Jag antar att jag fick igen för att jag var olydig och gav mig in på sysslor jag just nu inte ska ägna mig åt och jag antar att jag snubblade eller halkade på någonting och föll pladask. Det som tog emot mig var dessvärre svanskotan och mitt bakhuvud som hamnade på tröskeln till badrummet. Aj.

När jag efter ett par minuter lyckades vända på mig och resa mig så var jag både chockad och rätt illa "slagen". Alla som någon gång åkt skridskor och ramlat på isen vet känslan. Först blir liksom svanskotan bedövad och sedan bultar smärtan.

Nu, sex timmar senare, är jag fortfarande rejält öm i baken :(

I'm not that into pink.

Jag är inte särskilt förtjust i rosa. Visst är det en fin färg, men när det kommer till kläder så har jag väl kommit fram till att det inte är något för mig. Det klär mig helt enkelt inte. MEN när det kommer till små detaljer så som smycken osv så kan rosa absolut vara något för mig och jag finner dessa örhängen ovan jättesöta! Är dom inte?

Från H&M och för 39,50 kr (läs; 40 kronor) är dom dina.

Bild lånad från H&M.se

Hej då Stockholm, hej Visby!

Imorgon bitti sätter jag mig i bilen på väg mot Nynäshamn för vidare transport med färja till Gotland och Visby. Onsdag till fredag kommer jag befinna mig på raukarnas ö Gotland. Vackra Gotland där jag en gång i tiden både döptes och konfermerade mig. Två nätter och tre dagar kommer jag vara ifrån Mr Right. Så länge har vi inte varit ifrån varandra sedan vi flyttade ihop i augusti. Jag ser fram emot Gotland och Visby men inte alls ifrån att behöva vara utan Mr Right. Om jag fick bestämma skulle han följa med ;)

Eftersom jag inte har någon som helst aning om hur vädret kommer vara på Gotland dom närmsta dagarna, men jag vet ju hur vädret är här hemma, så har jag bestämt mig för att packa ner varma kläder och ett enda par bekväma skor som jag också åker i. För första gången för säsongen så åker min höstkappa med för nu är hösten verkligen här! Det ska bli mysigt att se Visby på hösten. Sist jag var där var det vacker sommar :)

Bild lånad från Google.se

Fall in love.

 

Vem hade trott att det verkligen var en JÄTTE skillnad på dag- och nattkräm? (Nu antar jag att 99% av mina manliga läsare slutar läsa och stänger ner fönstret) Jag är inte alls insatt i dag- och nattkrämer och har inte tagit åt mig av alla dessa antirynkel-reklamer som sänds på TV:n stup i ett men då syrran råkade köpa fel ansiktsprodukter för hennes hudtyp (här snackar vi tjejen med koll, jag är tvärtemot tjejen med noll koll) så frågade hon om inte jag ville köpa produkterna av henne. Sagt å gjort jag köpte samtliga produkter; dagkräm, nattkräm, ansiktsvatten, ansiktsrengöringskräm. You name it - I got it!

Och märker jag då skillnad på huden? Både ja och nej. Jag blir vintertid, efter att jag har duschat, oerhört torr främst i ansiktet och då vill jag gärna smörja in mig med någon hudlotion för att slippa se ut som en torrboll. I detta läge är dagkrämen peeerfekt! Den torkar in snabbt och fyller sitt syfte.

Nattkrämen använde jag i början slaviskt, bara för att, och märkte väl inte någon direkt skillnad men då dagkrämen, för ett tag sedan tog slut och jag istället började använda nattkrämen på dagen,märkte jag enorm skillnad. Nattkrämen är 100 gånger fetare och gör att jag ser alldeles blank ut i ansiktet dagtid.

Hur som helst... Idag investerade jag i en ny dagkräm. Inte samma märke som den jag köpte av syrran (fast den ska jag också investera i när jag mår lite bättre och orkar titta runt i butikerna lite mer) men ändå en helt okej dagkräm av ett väldigt välkänt och bra-märke(?). H&M skulle ha 80 kr för denna dagkräm men då jag stod framme i kassan och betalade så blev totalsumman, inklusive nagellacket på bilden ovan, 90 kr! Och eftersom jag visste att nagellacket inte kostade 10 kronor utan snarare 39,50 kr (förresten varför envisas butikerna med att använda 50 öres märkningar på priserna fortfarande? Dom kan inte lura oss längre att tro att summan kommer avrundas neråt istället för uppåt...) så blev jag glad då jag lämnade butiken.

Nagellacket är sådär höstigt rött (dvs 70% rött och 30% orange) och heter "Fall in love".

Bild lånad från H&M.se

Guds gåva till sambo förhållandet.

Uppkrupen i soffans enda och bästa hörn sitter jag i vanlig ordning med laptopen i mitt knä. Mr Right spelar för vilken-dag-i-rad-det-nu-är det nya Playstation spelet "Driver" och själv får jag min egna tid. Min tid att blogga, att lyssna på KENT med mina gigantiska Sony-hörlurar och att gå in i min egna lilla kupa.

När man bor i en tvåa kan det tyckas att man borde få sitt utrymme, sin plats och framför allt sin tid, men sedan Mr Right och jag flyttade ihop i början på augusti så har vi inte haft så mycket till egen tid, förrän nu. Mr Right har sitt Playstation och jag har min laptop och det känns bra. Så fort jag tar på mig hörlurarna och loggar in på blogg.se så får jag min tid. Sen att vi sitter mindre än en halv meter ifrån varandra hör inte till saken. Det är själva grejen, att vi själva kan göra det vi vill, utan att vara i vägen för varandra.

Och vad passar hösten bättre än att vara inomhus, uppkrupen i favorit (låne) soffan med en varsin favorit sysselsättning? Jag njuter och jag tror Mr Right gör detsamma.

Är ni också sådär oroväckande trötta? Mr Right och jag finner ingen botten på våran trötthet. Vi somnar ifrån TV:n. Vi somnar ifrån varandra mitt i en diskussion... Vi är obotligt trötta och det tycks inte finnas någon annan lösning på höst-tröttheten än att sova. Eller?

Bild lånad från Google.se

Något att göra.

Så var då dagen som jag både längtat och lite i smyg fasat för inne. Dagen då jag inte skulle få varken bära tungt, anstränga mig eller träna på sex långa veckor. SEX VECKOR utan annan motion än lättare promenader. Man kan ju bli uttråkad för mindre...

Jag vet inte riktigt hur jag ska sysselsätta tiden utanför jobbet men jag hittar nog på något till slut. Jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska kompensera bristen på motion (läs; besök på gymmet) genom att jag ska hålla mig till smal-mat och vatten. Alltid nått...

Mor-och-dotter-mys och nervositet.

I fredags hade jag och mamma en "mor och dotter dag" inne i stan. Bio på Kungsgatan. Vi såg Niceville och utan att veta någonting alls om filmen då jag slog mig ner i salongen så kan jag lugnt säga att det förmodligen var den bästa filmen jag sett i år! Den hade allt! Glädje, humor, allvar, skratt och gråt. Har du inte sett den - se den!

När jag kom hem hade Mr Right köpt en jättefin blomma åt mig och gjort middag. Oxfilé med bakpotatis och hemmagjord bearnaisesås. Sallad med massa gott i och efter middagen kröp vi upp i soffan och spelade Driver.

I lördags tog jag och mamma en sväng till mormor och morfar (m&m). Vi pratade om allt möjligt och mormor bjöd på kaffe med mjölk och en otroligt god äppelpaj. Jag fick även hjälp att lägga upp mina "nyinköpta" kostymbyxor från MQ. När jag vid tre-tiden kom hem så ringde Mr Right´s telefon och det var Daniel som var utanför våran port. Killarna var hungriga så jag följde med och höll dom sällskap. Lite senare på kvällen åkte vi på en bilträff i Barkarby och när vi var hemma från bilträffen var jag så trött att jag nästan omedelbart somnade.

Söndagen blev lugn. Jag som började bli nervös inför måndagen hade knappt sovit någonting under natten till söndag. Den enda händelsen under söndagen var att jag åkte en sväng hem till mamma och pappa. Mamma och jag tog en promenad och kvällen spenderade jag bredvid Mr Right i soffan...

Matglädje!

Vilken kille kommer på att han vill göra lax i folié fylld med citronmeliss, havssalt, pinjenötter och vitvin på en måndag när jag jobbar sent? Att han sedan serverade laxen tillsammans med en sallad baserad på mangoskott, ruccola, babyspenat och champinjoner gjorde inte saken sämre...

Idag, tisdag, fortsätter han i samma anda. Efter att ha köpt Mr Right´s födelsedagspresent så kom vi hem rätt sent och först nu är middagen på gång. Idag blir det laxfenor till förrätt och två stycken var räcker mer än väl. Till varmrätt blir det favorit i repris, "Moule marinière" och Mr Right talar redan om att bjuda in mamma och pappa på en Belgisk afton :) Lyx liv? Njae men i alla fall vardagslyx just idag när allt känns mörkt, dystert och trist.

Dags att hjälpa till i köket! ;)

Nu är det gjort och det känns... SKÖNT!

Så var ännu en helg förbi och vi är redan inne på tisdag. Mörk, höstig tisdag! Perfekt dag för att jobba och umgås!

I fredags jobbade jag hemma och då Mr Right kom hem så gjorde vi i ordning, väntade in våran gemensamma vän Daniel och tillsammans åkte vi in till Söder där vi parkerade bilen och tog en kort promenad till Vapiano där vi mötte upp världens bästa Robban för en middag! Vi var inte ensamma om att vilja äta middag på Vapiano i fredags för i dörren fick vi veta att vi skulle få vänta ca 1,5 timme för ett bord.

Vi antog utmaningen, att vänta 1,5 timme på ett bord (klockan var 19 då vi kom) och valde att hänga i baren så länge och umgås. Ca 1 timme senare fick vi ett bord och kunde beställa våran mat. Middagen var väldigt trevlig och efteråt bestämde vi oss för att gå vidare till Radisson SAS Blu skybar där vi fortsatte! :)

I lördags ringde väckarklockan 06:30 och jag var allt annat än pigg då jag motvilligt gick upp och gjorde frukost åt mig och Mr Right. Vid 08:00 kom mamma och pappa och hämtade upp oss för vidare resa till Karlstad. Det var dags för Dagen D! Dagen då mamma och pappa skulle få träffa Mr Right´s föräldrar. Och visst var det på tiden, vi har ju trots allt varit ett par i över ett år...

Lite nervös över hur det hela skulle gå och bli steg vi drygt 3,5 timme senare in hos mina underbara svärföräldrar. Mamma hade köpt med sig en jättefin blomgrupp som roligt nog matchade min svärmors stöpljus och servetter. Lunchen flöt på bra och vi bjöds på världens godaste Vänern lax tillsammans med färskpotatis och romsås. Till efterrätt serverades det äppelpaj med grädde.

Efter ca 2,5 timme rundades lunchen av med att jag körde mamma och pappa till sitt hotell inne i stan. På kvällen åt familjen, inklusive Mr Right middag på restaurangen Frost. I söndags åkte vi (mamma, pappa, jag och Mr Right) hem vid lunch och kvällen blev slapp.