Tips sökes!

Jag undrar om någon av er som läser min blogg vet vart man kan hitta en bikini om man har... lite större "överkropp"? Jag misstänker nämligen att mina två bikini som jag köpte förra året inte längre passar mig (om jag ska vara helt ärlig var det redan på gränsen förra sommaren men eftersom dom var så fina så skulle jag promt ha dom).



Underklädesbutiken (min numera favorit) Change hade en del fina på nätet, men det var precis så att jag kanske rymdes i två av deras bikinis. Jag tänkte besöka deras butik i helgen i hopp om att någon av de två ska passa mig och att dom ska finnas kvar men frågan kvarstår... Vad gör andra tjejer i min situation? Solar dom topless eller köper dom kanske sin bikini från utlandet? Går det att specialbeställa i min storlek måntro? Någon som vet? Någon som har ett tips?

Snälla?

På tal om 50-tal.

Visst är denna 50-tals inspirerade brudklänning helt underbar? Undra hur jag skulle se ut i en sådan här skapelse? Som en gigantisk fet maräng, eller helt fantastisk? Humft.

Bilden är, otippat nog lånad från Google.se ;)

Genom en svartvit kameralins.


Underbara 50-tal.


Bilder lånade från Grace Kelly online

Förmån eller bestraffning?

Idag ska jag till IKEA. På arbetstid. Är det en förmån eller bestraffning?

Jag och kollegan har fixat (läs; hyrt) en v50 via kommunens bilpool och ska vid klockan 12 åka till IKEA för att köpa in ett helt möblemang till två konferensrum plus lite annat krimskrams så som ramar, klockor, vaser, krukor, växter, glas och tillbringare. Själv tänkte jag samtidigt passa på att inhandla lite saker till mitt rum på jobbet. Tänkte försöka göra rummet om möjligt lite mer "hemtrevligt". Sen kan man ju fråga sig om det är bra att göra så att det känns "hemma" på arbetsplatsen...

Senast syrran besökte mig på jobbet sa hon "Man skulle nästan kunna tro att du bor här (på jobbet)" och jag misstänker att det hon syftade på var min klädhängare på jobbet där jag har två kavajer, en sjal och en halsduk hängandes. Dessutom har jag en vit fotoram innehållandes en bild på Mr Right, två vita krukor innehållandes två gröna plastväxter (jag har visat bild på dom innan) samt två röda ljuslyktor som jag fått ärva av en kollega som sedan tidigare slutat.

Utöver detta har jag min underbara handkräm, C-vitamin brustabletter med smak av jordgubb, halstabletter, läppsyl, läppglans, huvudvärkstabletter samt en nagelfil. Så syrran har nog rätt, jag skulle, tekniskt sett, kunna bo på jobbet. Det kanske inte vore så dumt? :)

Lady in red.



Varför kan inte jag passa i rött för? :'(


Bild lånad från Google.se

Lite hungrigare.

Idag är vi lite hungrigare, så ikväll, om typ en stund, blir det kycklingspett med klyftpotatis (INTE GI!) och Anna-gjord tzatziki (massa vitlök och definitivt GI!). Till det har Mr Right gjort en rödlök och tomatsallad. Mums!

Vad ska ni äta till middag? Blir det något gott?

Mardröm angående brudklänning.

Jag ber om ursäkt i förväg (även om jag är helt säker på att hon inte bryr sig eller läser detta!) men jag drömde en mardröm inatt. En jätteotäck mardröm om en brudklänning. Klänningen som jag fått ärva av någon gammal tant som varken jag eller Mr Right känner var... gräslig! Klänningen liknade, tyvärr, prinsessan Diana´s.

Klänningen i mardrömmen var som en gigantisk marängbakelse som jag långsamt drunknade i och värst av allt var att jag själv hatade den men inte hade hjärta att säga det åt personen (som ingen av oss som sagt var kände) som lånade mig klänningen. Så där gick jag, på min "stora dag", klädd i en gräsligt ful marängbakelse och alla i kyrkan tisslade och tasslade om denna gräsliga klänning och mitt gräsliga val av klänning.

En fruktansvärt mardröm med andra ord ;)

Det som ändå förbryllade mig då jag Googlade och fann Diana´s klänning var... Hur kunde kungahuset gå med på att hon försvann i en sådan gräslig klänning? Någon som har någon idé?

Otippat!





Vem hade trott att man skulle kunna åstadkomma dessa bröllopsdukningar med hjälp av... IKEA?

.

Ingen kan göra allt, men alla kan....

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Är det inte så? Om vi i Sverige var drabbade hade jag önskat att andra länder ställde upp på samma sätt som jag hoppas att vi kommer göra för Japan. Det är fruktansvärt det som hänt där. En jordbävning/tsunami som ledde till att ett kärnkraftverk kollapsade! 

PAY FOR JAPAN är en sida där du kan köpa kändisdesignade prylar och genom sitt köp skänker man samtidigt en slant till krisdrabbade Japan. Smart va? :) 

Mer svart, del 5 (sista delen).

Oavsett om det här är en klänning för en tärna eller för en brud så tycker jag att hela konceptet är så fint! Lite väl kort klänning för en brud kanske, men ändå...

Klänningen finns att köpa här och bilden är även lånad därifrån.

Mer svart, del 4.

Hela klänningen behöver ju faktiskt inte vara svart, ibland räcker det med lite svarta accessoarer för att ändra hela utseendet på en traditionell brudklänning. Här har man använt ett svart halsband och en svart solfjäder.

Mer svart, del 3.


"Den lilla svarta..." :)

Bild lånad från Google.se

Mer svart, del 2.



Bilder lånade från Google.se

Mer svart, del 1.





Svart som synden bal- och brudklänning. Pris 4 490 kr.







Oriental inspirerad klänning med Swarowskikristaller Pris 4 450 kr.

Samtliga bilder lånade från Ring and weddings

Svart som synden...


Svart klänning skapad av modegurun Vera Wang

Måste en brudklänning vara traditionellt vit? Och är det verkligen en gammal tradition att bruden bär en vit brudklänning? Om man går tillbaka i tiden och tittar början av 1900-talet så bar brudarna svarta brudklänning av den enkla orsaken att många var fattiga och att en svart klänning då var mer praktiskt och kunde användas även vid andra tillfällen än till själva bröllopet. Det var först på 1920-talet som vita brudklänningar började användas av samhällsklassen.

Så sorry Vera Wang men du startade inte en trend i och med att du skapade en svart brudklänning. Däremot väckte du en gammal trend till liv igen :)

 

                                                    

Bild och fakta, delvis lånad från Sörmlandsmuseum 

Dyrgrip!

Idag kommer jag få gå ensam till jobbet då syrran ska på en två dagars konferens med jobbet. Trist men jag tar sällskap av Rihanna (i öronen - tack gode gud för Spotify i mobilen!) och min nya dyrgrip och tillika 80-tals favorit ;)

Laxrosa eller korall?

Idag på lunchen besökte jag och syrran H&M som råkade ha 10%-klubbdagar. Inte helt fel då jag snubblade över en laxrosa (korall?) blus och ett nagellack i exakt samma färg. Billigt, billigt.

Nagellacket hade dessutom fått det fyndiga namnet och märkningen "Happily ever after", vilket kändes precis så som jag känner då jag tänker på mig och Mr Right. Mys!

 

Bild lånad från H&M.com

Inte så hungrig-middag!

Varken jag eller Mr Right var särskilt hungriga så kvällens middag bestod av kantarellsmörgåsar som Mr Right varsamt gjort i ugnen. Mums!

Resten av kvällen ska vi tillbringa i soffan med inte-så-tjejiga-filmen "Rädda menige Ryan". Någon mer än jag som älskar den? :)

Disk... bråck?

Lördagen höll på att sluta i katastrof. Jag vaknade på morgonen och trodde inte min... rygg. Jag höll bokstavligt talat inte på att ta mig upp ur sängen. Smärtan i ryggen kan närmast jämföras med... En nerv i klämm?

Jag beklagade mig både högt och tyst för mig själv hela lördagen och med Mr Right och syrrans stöd hoppades jag innerligt att obehaget och smärtan skulle vara över till söndagen som var min riktiga födelsedag men icke. Jag vaknade på söndagen om ännu mer mörbultad. Skit.

Igår gav jag efter för smärtorna. På vägen till jobbet bestämde jag mig att det var onormalt och tog en omväg förbi vårdcentralen. Idiotiskt gjort. 150 kronor fattigare och ett stick i fingret rikare så lämnade jag vårdcentralen utan något direkt besked.

Då jag träffade läkaren så beskrev jag det jag kände och upplevde men tillade snabbt att jag en gång i tiden jobbat på en nack- och ryggklinik och att jag inte skulle åma mig om det verkligen inte gjorde ONT. Läkaren tycktes tro på mig då jag fortsatte och berättade att jag under söndagen och även måndag morgon börjat märka att armarna och benen domnade av till och från. Min egna slutsats; en nerv i klämm.

Ungefär här delades mina och läkarens åsikten och han bestämde sig för att jag var A) förkyld B) hade dubbelsidig lunginflammation, vilket enligt honom mycket väl kunde förklara min smärta i rygg, bröst och då jag svalde/lutade mig framåt. Därför skickades jag till labbet för ett stick-i-finger-prov (även kallad sänka). Behöver jag säga att detta såklart inte gav något som helst utslag och att läkaren då fick backa en aning och hålla med mig om att min smärta kunde vara rörelserelaterad.

Ordinationen? Vila. Och 5-7 en grams ipren om dagen i fem dagar. Naaajs. NOTE!

Och ja, det kunde vara början till ett diskbråck så lyfta tungt och blaha blaha var inte att tänka på.

A girls best friend! ;)

Mina vackra carmosé örhängen som jag fick av Mr Right! :)

Födelsedagspresenterna.

För att stilla er nyfikenhet över presenterna tyckte jag att jag lika bra kunde visa upp dom.

Från vänster: Knallrosa Samsonite väska, vattenflaska, två böcker från en och samma författare (den ena boken är Hypnotesören), ett brev där det står att jag ska få 7 nummer av tidningen Topp hälsa. Främre raden från vänster: ask från Smycka innehållandes mina diamantörhängen (inte helt sant då örhängena sitter i mina öron), ett leopardfärgat paraply.

En kväll/natt jag sent lär glömma! Del 2.

Lördagen började med att Mr Right väckte mig och räckte över två paket. Det ena paketet innehöll en stor 70 cl vattenflaska att ha på gymmet (välbehövt med tanke på att jag i dagsläget har en liten 33 cl som inte räcker långt) och det andra paketet innehöll en ask innehållandes.... ett par diamantörhängen! Väldigt tidlösa, örhängen som speglar stil och klass. Örhängena har en safir i mitten följt av en hel drös diamanter runt om. fina!

Då paketen var öppnade tyckte Mr Right att vi skulle unna oss en Rosenhill café frukost så sagt å gjort, då vi gjort oss i ordning styrde vi bilen ut mot landet. Det blev en varsin onyttig men ack så god, salami och brie smörgås och en kopp kaffe innan vi ringde syrran och frågade om vi kunde komma och hämta upp henne för att gemensamt åka till Skärholmen Centrum.

Väl i Skärholmen Centrum vände vi upp och ner på varenda butik utan att hitta någonting annat än en mascara (för min del). Då klockan inte var särskilt mycket och det fortfarande sög i "shoppingtarmen" så bestämde vi gemensamt att vi skulle ge Nacka Forum en chans, så sagt å gjort, vi styrde V50 vidare. Inte heller i Nacka Forum fann vi något annat än en salladslunch på Ilplato.

Hemma i lägenheten igen så vände jag mer eller mindre i dörren för att åka och träffa min väninna sedan dagis, Anneli. Vi gjorde en favorit i repris och styrde V50 ut till Rosenhill café där vi sörplade kaffe och pratade om vad som hänt sedan vi senast sågs. Då tiden tyvärr inte var riktigt på min sida i lördags så fick vi runda av fikat allt för fort för att jag skulle hinna hem, dressa om och bege mig av in till stan med Mr Right.

Vi hade ju bokat bord på en grekisk restaurang sådär i "sista sekund" då vi ångrade oss angående Skrapan och jag kan säga såhär. Är ni sugna på ÄKTA grekisk mat och befinner er på Söder i Stockholm - GÅ DIT! Sååå god mat!!! Jag åt grillad halloumi på en bädd av rucculasallad och tomat till förrätt och Mr Right åt grillad scampi med vitlökssås. Till varmrätt åt vi båda två oxfilé souvlaki med skivad friterad potatis och tzatziki och drack ett glas rött. Oxfilén var bland den möraste oxfilé jag någonsin ätit! Till efterrätt tog Mr Right en irish coffee och jag tog en tiramisu och en cappuccino innan vi begav oss vidare till Scandic Malmen där vi i entrén mötte upp min väninna Susanna.

Bara ett par minuter senare kom min syster, min äldre yngre kusin och min systers bästa tjejkompis följt av min bästa killkompis Robban. Då grabbarna grus, även kallade Eken och Tomas var på plats så var hela gänget samlade för en utekväll! Inne på Malmens ena bar "Lilla hotellbaren" var det total mörk så när på de levande ljus som var tända lite här och där. Det var så klart Earth hour! Vi tog alla något att dricka och då det var uppdrucket gick vi vidare till Vampire lounge där dom tveklöst har dom godaste drinkarna i stan! Då alla var "mätta och belåtna" på dom goda drinkarna gick vi vidare till det som blev kvällens sista ställe (vi fastnade helt enkelt där), Södra baren! Mitt och Susannas "hemma hak". Ingen av de två bartenders som jag känner jobbade kvällen till ära, men vi hade lika kul för det! Vi dansade, snackade, drack och umgicks tills Södran stängde! :)

Tack till Mr Right, syrran, min kusin, min kusins kille Andreas, Robban, Susanna, Katrin, Eken och Tomas för en sjuuukt trevlig och rolig kväll! :)

Två dagar av fest(ligheter)! Del 1.

Tiden går rasande fort och det blir bara mer påtagligt då man inser att man blivit ett helt år äldre och numera får vänja sig vid att skriva 26 istället för som tidigare 25. Ett år har passerat och massor har hänt! Både bra och dåligt, lätt och tungt, med och motgång. Och jag har inte bara funnit mannen i mitt liv, jag har även förlovat mig med honom. Vem hade trott det för exakt ett år sedan?

Hur som helst. Fredagen tillbringade jag på jobbet och på kvällen var det dags för mini-födelsedagsfirande med familjen. Pappa fyllde ju år på torsdagen så honom firade vi en dag i efterskott och mig två dagar i förväg. Mamma och min syster stod för matlagningen och det serverades en advokado förrätt följt av oxfilé med grekisk potatiskaka och Jensen´s pepparsås. Mr Right hade köpt med sig en (ack så god!) flaska rött till pappa som vi drack till middagen. 

Lagom till efterrätten som var en tyskäppelkaka (hemgjord!) med vaniljglass blev det presentöppning. Pappa fick en GPS-väska och en färd med Ericsson Globe (jag kommer alltid kalla den för Globen!) Skyview för två (han och mamma) av mig och syrran. Jag fick ett jätte fint paket av syrran innehållandes en prenumeration på tidningen Topp hälsa så att jag ska bli ännu mera sporrad att träna och komma i form. Av mamma och pappa fick jag ett paket innehållandes två böcker jag önskat mig, ett paket innehållandes ett leopardmönstrat paraply (så jag!) och ett snöre... :)

Snöret ledde fyndigt nog mig iväg på en liten skattjakt och i slutet av snöret (på övervåningen hos mamma och pappa) fanns en knallrosa Samsonite resväska! Perfekt för min och Mr Right´s kommande resor :)

Idag är det ingen vanlig dag...


För idag är det tydligen min födelsedag!


till mig själv :)

Clubblazer.

Jag ger mig på en "Dagens outfit" bara för att visa upp mitt senaste "fynd". En väldigt fin och prisvärd marinblå kavaj/clubblazer från (hör och häpna) Lindex. 399 kronor kostar den och jag kommer bära den hela våren och sommaren!

Blomma.

Bortse från min sjukt bleka hand och fokusera på blomman istället, visst är den fin?
49 kronor och den är din. Från Kappahl. Så klart? :)

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Igår fyllde pappa år så jag och syrran följde med mamma hem till dom och åt middag. Under middagen berättade jag bland annat att varken jag eller Mr Right är så jätte imponerad av Skrapans restaurangsmat, och framför allt inte till det priset som dom enligt sin hemsida tar. Utsikten i all ära, men då kan vi lika bra gå dit en annan dag och ta en drink.

Hela stämningen kring Skrapan ändrades rätt rejält då jag fick veta att mina födelsedagsfest-planer skulle totalkrascha i och med Skrapans bar´s åldersgräns i dörren. Så igår under middagen insåg jag det som jag och Mr Right redan dagarna innan diskuterat, om vi inte skulle gå till en restaurang som har mat som faktiskt tilltalar oss, istället för att "pina" oss igenom en middag bara för att.

Sagt å gjort, igår då Mr Right hämtat mig och syrran och vi kommit hem, loggade jag in på datorn och påbörjade min jakt efter mysig restaurang på Söder, ett uppdrag som om man vet vad man är sugen på för slags mat är lätt att genomföra. Det finns oändligt många restauranger och krogar på Söder och mitt (vårat) val föll tillsist på den grekiska restaurangen Mesogios . Någon som varit där? Enligt det jag kan läsa mig till på google.se så verkar det vara en sann grekisk restaurang med jättebra betyg :)

Bild lånad från Google.se

Ensam.



Jag är ensam nu. Heeelt ensam.
Men det är då jag arbetar som bäst.
Det är då jag får allra mest gjort.
Nu är det min tid.
Min tid att glänsa!

Stressa ner.

Mr Right är världens sötaste. Han har tyckt att jag varit lite väl uppe i varv den senaste veckan. Det är massor att göra och mycket som går runt i mitt huvud. Så idag då vi var på Kungens kurva, rättare sagt på Heron City, så smet han in i en butik och jag fick inte följa med. Eftersom det är födelsedagstider så tänkte jag inte mer på det tills nu ikväll.

Nyss fick jag nämligen veta vad Mr Right hade köpt. En sputnick! Eller det är bara mitt ord för denna huvudmassage mojäng :) Heeeelt fantastiskt skön är den och den ska även ha en avstressande effekt.

Ett dygn.

Nu är det ett dygn sedan Mr Right kom till mig och vi har hunnit med en hel del. Igår på kvällen då Mr Right kom till mig så åkte vi och handlade mat på WILLY:S och sen då vi kom hem så tillagade vi en italiensk middag bestående av pasta och efter middagen slappade vi en stund i soffan innan tröttheten gjorde sig påmind.

Idag har vi båda två jobbat, jag fram till 16:30 då Mr Right hämtade upp mig på jobbet och vi styrde hyrbilen till Skärholmen Centrum i hopp att hitta pappas födelsedagspresent där. Dumt tänkt av mig då butiken vi behövde besöka inte alls fanns i Skärholmen utan i Kungens kurva. Det var bara för oss att gå igenom Skärholmen Centrum snabbt och sätta oss i bilen igen för att fortsätta till Kungens kurva.

Vi har nyss kommit hem och jag har krupit upp i soffan med en skål innehållandes färsk ananas. Mums!

Lugnet före stormen.

Tisdag och det känns som lugnet före stormen.

Imorgon onsdag, ska jag och Mr Right, på hans initiativ, åka till Nacka Forum efter jobbet. Jag misstänker att det kan ta ett tag där och att vi således kommer äta middag där. Kanske kan jag finna pappas födelsedagspresent från mig och syrran där. Hoppas.

Torsdag är det i vanlig ordning bodypump och dessutom fyller pappa år! Så det är bara att ignorera förkylningen som satt sig i pauseläge. Den vill helt enkelt inte utvecklas och den vill absolut inte gå tillbaka. En riktig fegis är vad min förkylning är! Och så opassande med en förkylning då detta är en av de mest hektiska och innehållsrikaste veckorna på mycket mycket länge. Ja ja.

Fredag är verkligen lugnet före stormen. Då ska jag och Mr Right dega och kanske slå in och annan födelsedagspresent (till pappa). Vi måste ju samla våra krafter inför det som komma skall på lördagen. Först en fem rätters middag på tu man hand uppe i Skatteskrapan och sen träffa upp dom finaste vännerna man kan ha för ett födelsedagsfirande bland Stockholms nattliv. Inget jätte röj (lätt å säga nu, kanske svårare att leva upp till på lördag?), utan en sansad kväll med mingelkänsla så vi alla kan umgås.

Söndag. The big day, eller inte. Känns inget särskilt att fylla år. 26 är liksom... inget. Det är inte glada 25 och det är inte 30. Det är varken eller, men även en sådan dag måste ju avverkas med hemmagjord tårta! :) 

Nöjd.

Jag är så otroligt nöjd idag.

Inte nog med att solen skiner ute och det är vårtemperatur(!), så kommer Mr Right till mig ikväll och han kommer stanna, länge. Utöver dessa två underbara faktum har jag dessutom haft två toppen dagar på jobbet då jag fått massor gjort (jag har bland annat sparat miljoner!), vilket resulterat i mer-än-vanligt uppskattning av kollegorna plus chefen. Av allt detta är jag dock nästan mest nöjd med att jag har kommit på vad mamma ska få i födelsedagspresent, och hon fyller inte år förrän i juni! Framförhållning - yes I have!

Nämnde jag förresten att jag och två toktrevliga kollegor ska lyxa till det och äta lunch på den närliggande utbildningsrestaurangen som bedrivs av hotell och restaurangeleverna, där det idag serveras fisk- och skaldjursgryta med aioli? Mums om inte dubbel mums!

Style by Tyra.

Paketet från Style by Tyra innehöll inget mindre än två läppglans och ett läppsyl som påstås göra läpparna till en riktig plutmun! Vi får väl se om det funkar :)

Gissa vad som låg...

 

Gissa vad som låg innanför dörren då jag kom hem idag? Japp ett paket från Style by Tyra! Jag som nästan funderat på att ringa och höra vart min leverans tagit vägen...

Vad paketet innehöll visar jag er lite senare ;)

Turista på hemmaplan.

Helgen var... Intressant.

Fredagen blev inte alls som jag skrev. Vi åt inget onyttigt och vi såg inte på någon film. Istället somnade vi, tidigt. Vet inte hur det kom sig, men både jag och Mr Right var dödströtta. Kanske spelade min lättare förkylning in, men så mycket tycker jag inte den borde påverka min energi. Hur som helst, att gå och lägga sig lite efter 22 på en fredag får konsekvenser på en lördag, då Mr Right väckte mig 06!

Galet tidigt att gå upp på en lördag och detta meddelade jag även Herr pigg som då tillslut somnade om. Men gjorde jag det? Näe. Väcker man mig så har jag en förmåga att ha svårt att somna om, så istället för att sova fördrivde jag tiden med att se ett House avsnitt (du vet den elaka Doktorn som med annorlunda slutsatser botar patienter på TV4?) på datorn. Vid 08-nånting gav jag upp. House lockade inte längre och då jag kände efter så anade jag ett litet magkurr. Så jag lämnade sängen och gick till köket och fixade en lördagfrukost hemma hos mig och Mr Right.

Då både jag och Mr Right var mätta och belåtna gjorde vi oss i ordning och gav oss iväg för att först och främst spola av Skruttis (Saaben) som utstått både en Vadstena och en Karlstad resa. Då bilen var ren föreslog Mr Right att vi skulle hitta på något och efter lite funderingar kom han med förslaget utsikt! Fint, nästintill vårväder med solsken och plusgrader. Klart man ska titta på utsikten över Stockholm, men varifrån?

Valet föll, efter ytterligare ett förslag från Mr Right, på Kaknästornet så vi styrde bilen in mot stan med ett par stopp längs vägen. Första stoppet var i Kungens kurva där vi åkte förbi mitt gamla jobb på ett av Stockholms största bilfirmor, andra stoppet blev i Fruängen där jag pekade vart en av mina fastrar bor och så fortsatte vi till Älvsjö där min farmor och farfar en gång i tiden bodde. Sen körde vi vidare över Norrtull och vidare in på Östermalm för att tillslut komma fram till Kaksnästornet.

Vi åkte så långt upp som man kan med hiss, dvs till 30:e våningen och därifrån gick vi ytterligare en trappa upp för att komma ut på "balkongen" och kunna beskåda utsikten över Stockholm. Enligt information ser man, en klar dag som det var i lördags, allt som finns på en 6 mils radie.

Efter Kaknästornet ville Mr Right besöka Tekniska museumet för att titta på deras motorutställning. Sagt å gjort, vi åkte dit och efter lite krångel att hitta parkeringsplats (skamm den som ger sig!) så var vi inne på museumet. 160 kronor per person (och 95 kronor per barn!) tycker jag är dyrt för att besöka ett endaste museum men det är å andra sidan inte varje dag jag gör det :)

Då vi betalat och fick våra biljetter kände vi oss dock lite självlurade. Utställningen handlade inte alls om motorer utan om NASA, men det var mysigt att gå runt bland rymdraketer, måndräkter och andra rymdprylar och mysa med Mr Right så det gjorde inte så mycket :)

Att skydda sig, och andra.


Skalet på bilden ovan är det skal som just nu pryder min vita HTC Desire, men jag funderar på om jag inte ska göra som min mamma och slå till på en sådan där "väska" eller "strumpa" som jag istället stoppar ner telefonen i då jag inte använder den. Allt för att undvika att displayen (som är heltouch) ska bli skadad då den ligger i jackfickan eller i handväskan.

Jag har googlat lite och fann ett par snygga "strumpor" i skinn från danska Krusell. Jag har sedan tidigare erfarenhet av Krusell då dom designat mitt iPod Nano skydd. Strumporna finns i ett och samma utförande, fast i vitt eller svart. Jag har även hittat ett tufft silikonskal som har mönstret av ett bildäck som jag funderar på att ge till Mr Right så att hans telefon förvarars säkert då han är på jobbet :)

Vilket av skalen tycker du var snyggast, eller har du något annat förslag på skydd?

Samtliga bilder nedan är lånade från Mytrendyphone.se och skalen kostar från 155 till 205 kr.




 

Bravo!

Någon mer än mig som lagt märke till reklamen från Victoria Milan? Det är ett norskt företag som jag till en början trodde ägnade sig åt samma sak som Mötesplatsen.se och Spray date, men som i stället visade sig syssla med något helt annat. Jag tycker reklamen är äcklig, rent av motbjudande. För det företaget sysslar med och riktat in sig på, som affärsidé, är otrohet. Att folk helt enkelt, genom deras sida, ska hitta andra människor som är intresserade av ett vänsterprassel och sedan prassla tillsammans. 

Finns det ingen empati och förståelse för dom som utsätts för otroheten? Finns det ingen som tänker på hur dom mår, hur dom behandlas? Handlar allt bara om pengar?

Jag applåderar åt dom som RO anmält företaget. Tack!

Vart är snön som ska förstöra våren?

Jag känner mig lurad, fast på ett positivt sätt. För igår och även idag, på morgonen, så lovade TV4 nyheterna och även SVT att det skulle komma snö idag. Snö i mängder för att utrycka det lindrigt. Dom talade om siffror som 15 CENTIMETER. Det är galet mycket snö nu när snön äntligen börjat smälta och jag trodde att våren var på gång. Men vem vet, TV4 och SVT kanske hade fel, för vad jag kan se, från mitt fönster, så är det ingen snö ute.

Fast i och för sig, då jag tänker efter sa dom nog att snön skulle komma in över Stockholm på eftermiddagen, så än har dom ett par timmar på sig. Mig gör det inget om det kommer lite snö i eftermiddag, visst jag jublar inte, men det gör mig inget av den enkla anledningen att i eftermiddag, är jag förhoppningsvis redan hemma och inne och förberder inför ikväll då Mr Right kommer.

Ikväll ska vi synda. Ikväll ska vi ha en filmkväll med alla tillbehör du kan tänka dig. Lösviktsgodis - japp. Chips och dipp - japp. Men ingen läsk, där drar jag trots allt en gräns. Om vi ska springa oss svettiga imorgon på Attractbandet, för att vi syndar ikväll? Du kan bara ana...


Bild lånad från Google.se

Klok som en uggla.






Vill ha faktorn är inte lite hög på dessa två halsband från itemsbyjohanna.se 
- besök hennes sida NU! 

Dior.


                                                                 Bild lånad från Blocket.se


Varför ska väskor från Christian Dior vara så dyra? Och varför ska jag ha en särskild förkärlek för just dessa väskor? Visst skulle jag kunna spara ett tag, för att unna mig, en i bästa fall, begagnad väska, men ändå... Suck. Dubbel suck.

Min underbara svärmor har (vad jag känner till) två stycken väskor från Dior. Två väskor med den klassiska Dior loggan i blått. Och inte nog med att hon äger två äkta Dior, väskorna har dessutom hunnit bli vintage, vilket bara gör dom ännu mer eftertraktade och heta! Åååh vad jag önskade att jag ägde en äkta Dior.

Lurad, på ett positivt sätt.

Imorse då jag vaknade var jag fast bestämd att det var onsdag och jag tyckte det var jobbigt att dom på TV4´s nyhetsmorgon gång på gång tjatade om torsdag, tills det slog mig. Jag var ju ledig i måndags och ligger därför en hel dag efter i tankesättet. Märkligt och ack så skönt att komma på sig själv med att det snart är helg, igen :)


Bild lånad från Google.se

Käppar i hjulen.

Nu är även syrran förkyld och det med råge. Hon är betydligt mycket sämre än mig och min lindriga förkylning, så nu ser det inte ut att blir någon tapasafton på lördag. Eller i alla fall inte som det först var tänkt. Frågan är om jag och Mr Right ska gå dit och äta själva, eller om jag ska boka av bordet? Det var JÄTTESVÅRT att få ett bord på restaurangen, men det känns ändå inte riktigt som samma sak att gå dit utan syrran då det var för att visa min uppskattning för henne som vi skulle dit från första början. Jag får suga på denna karamell ett tag helt enkelt.

Sen måste jag ringa till Skrapan dit jag och Mr Right ska nästa lördag för att äta en middag och fira min födelsedag. Tanken var (och är) att några vänner ska möta upp oss i skybaren efter att vi ätit middag i och ta några drinkar innan vi går vidare till något annat trevligt ställe. Men nu verkar det som att dom eventuellt har 25 års gräns på baren och då kommer varken min väninna Susanna, min syster, min äldre yngre kusin eller hennes sambo in. Dilemma!

Så om jag inte kan snacka mig kring detta med personalen, det är ju trots allt ett födelsedagsfirande och inget fjortisröj, så måste jag ha en plan B att ta fram ur rockfickan. Det finns ju mängder av trevliga barer och nattklubbar kring Medborgarplatsen och på Söder generellt, så jag tycker inte att detta borde bli ett så stort problem, även om det är lite trist om inte alla kan vara uppe i skybaren och njuta av utsikten som jag först tänkt.

Jag återkommer med besked då jag pratat med restaurangen och baren, men tills dess...

Är det någon som känner till några trevliga barer med lounger på Söder?

Jag är tydligen överambitiös?

Idag fick jag höra något jag inte trodde var möjligt. Jag är tydligen för överambitiös och detta är inte bra. Va?

Vänta lite nu. Överambitiös? Är det ens möjligt? Är det inte bra om man är a m b i t i ö s ? Om man vill framåt och kämpar för ett mål, för att nå det målet? Tydligen inte. En viss person tror att jag kommer ta vatten över mitt huvud trots att det är personen ifråga själv som gång på gång skvätter detta vatten på mig. Detta är i mina öron ett mycket märkligt resonemang.

Och varför vill jag då vara ambitiös? Varför vill jag då ta på mig mer? Jo svaret är enkelt. Jag vill det för att hjälpa en annan människa som på sätt och vis är i "nöd". Jag är en sådan person som inte klarar av då jag ser att andra människor far illa eller mår dåligt. vill jag hjälpa till och denna gång har motparten bett mig om hjälp och jag har tackat ja till att få hjälpa. Men tydligen är detta något dåligt och detta är tydligen något fel som måste ses över.

Tur att jag har lärt mig att man inte ska lyssna på dåliga resonemang och ännu mera tur att jag har bra människor runt omkring mig som säger åt mig att inte göra det!

Jag kan knappt tro att det är sant!

Jag kan knappt tro att det är sant trots att jag läst mailet med mina egna ögon. Gissa vem som kommer och bor med mig från och med nästa onsdag? Japp. Mr Right!!!

Jag fick veta det idag en stund innan lunch och jag är så glad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Regionschefen hade hört av sig och undrat om inte Mr Right ville åka och jobba lite i Stockholm. Så från och med onsdag nästa vecka och sedan på obestämd tid framöver kommer vi vara låtsas sambos, igen. Lycka!

Idag slår mitt hjärta ett extra slag för Mr Rights chef (haha!) som är så omtänksam att han skickar min fästman till mig i Stockholm och som syrran sa, jag kan knappast få en bättre födelsedagspresent än att ha Mr Right hos mig både innan och efter min födelsedag! No more ensamma middagar och tråkiga kvällar framför TV:n! :)

Isblått.

När jag ändå var inne på ringar och Efva Attling så tänkte jag att jag kunde visa ett par skönheter i vittguld. Samtliga bilder är lånade från EfvaAttling.com



Isblå sten i kombination med vittguld. Pris 16 900 kr.


En vidarutveckling på ovanstående ring där man tillfört diamanter. Pris 18 500 kr

En riktig Hollywood ring med både en gigantisk stor isblå sten och diamanter. Pris 39 900 kr.

Ringar märkta Efva Attling.

Enda sedan dagen jag fick mitt "Crazy heart" halsband (formgivet av Efva Attling) av Mr Right så har jag haft ett extra gott öga till våran svenska smyckesdesigner Efva Attling. Det har inte gått en dag utan att jag burit halsbandet runt min hals. Det är liksom en påminnelse om Mr Right och våran kärlek. Att han är mitt "Crazy heart" och med halsbandet runt halsen känns det som att han är nära fast han kan vara 30 mil bort.

Eftersom jag tycker att man ska stötta våra duktiga designers och formgivare i vårat avlånga land så tänkte jag, trots att jag redan har precis den förlovningsring jag vill, visa upp bland annat en förlovningsring och flera vigselringar från Efva Attling. 

Samtliga bilder är lånade från EfvaAttling.com


Förlovningsring med en enkel designen och har Efvas autograf inristad på ena sidan. Pris 9 900 kr.

Jag skulle inte vilja ha denna ring som vigselring,
men tycker att den är ack så fin och skulle göra sig väldigt bra på handen.
 Priset för denna röda skönhet är 15 900 kr.

Något mutterinspirerad drömring. Inte heller denna skulle jag vilja ha som vigselring,
 men mer än gärna på mitt finger. Prislappen hamnar på 27 500 kr.

Mycket vacker och inte allt för avancerad vigselring med diamanter runt om hela ringen. Pris 25 500 kr.

En pärl- och diamantring som skulle göra sig väldigt bra till mina pärlörhängen och mitt pärlhalsband.
 Pris 13 500 kr.

 

Turkiskt té.

Uppkrupen i soffan med turkiskt äppelté (sök på turkish tea på Google så får du en bättre bild av vad det är) och massa ljus. Dags för soffmys med Bygglov och sedan House. Bara Mr Right som saknas! ♥

Kiss by Dior.

 

Läppstift tillhör inte min vardagsoutfit och inte heller min festoutfit. Men ett läppglans märkt Dior förgyller vilken trist vardag som helst. Det behövs inte mycket för att det ska göra stor skillnad. Till vardags använder jag bara mascara och något av de fem läppglans som jag har från Dior. Rättare sagt jag har sex stycken läppglans från Dior, men fem stycken hör ihop och ett är av märket "Kiss by Dior".

Jag köpte mig ett prova-på-kit för att jag då, på Ålandsbåten med Mr Right och svärmor som sällskap, inte kunde bestämma mig för vilken av alla färgerna som jag gillade allra bäst. Nu tror jag jag vet, eller jag har fyra favoriter av de fem. Det som blivit lite ratat är ett rött läppglans och enda orsaken till att jag inte använder det särskilt ofta är för att jag alltid fått för mig att jag ser blek ut i rött. Dessutom tycker jag att röda läppar gör sig bäst i läppstifts form. Ska jag ha ett rött läppstift så ska det vara läppstiftet på bilden ovan. Ett knallrött läppstift märkt Dior.

Har du något tips på något sätter lite guldkant i vardagen?

Uppskattning.

På lördag är det dags för lite uppskattning. Lite syskon uppskattning för att visa hur glad jag är som har en av världens bästa systrar! Hon är inte bara mitt (var)dagliga promenad sällskap till och från jobbet, hon finns även där för mig i vått och torrt, precis som jag finns där för henne. Hon är dessutom en helt sjukt duktig personlig tränare till mig. Hon peppar mig då jag vill ge upp och kommer alltid med bra (läs; effektiva) nya övningar som slimmar upp min kropp en aning. Utöver detta och så mycket mer så är det tack vare henne som jag fått det jobb jag har idag och pga detta så tyckte jag det var dags för en middag.

Min tanken var att det först bara skulle vara jag och syrran, men hon eftersom hon kommer så bra överens med Mr Right så föreslog hon själv att han skulle få följa med :) Så på lördag, klockan 19, har jag bokat bord åt oss på en tapas restaurang. Det kommer bli en riktig tapas afton med massa god mat. Det var syrran som fick välja restaurang och valet föll då på Ramblas (någon som varit där?) på Söder.

Ska bli spännande att se vad kvällen bjuder på för mat, jag återkommer med ett omdöme och bilder :)

Lurad på en god lunch.

Eftersom jag kom från Karlstad igår så orkade jag av flera olika orsaker inte fixa någon matlåda med GI-mat tills idag utan bestämde mig för att "unna mig" en lunch från restaurangen på jobbet. Jobbets restaurang bjuder vanligtvis på husmanskost och även om jag bara ätit där en gång innan så gav jag det en chans idag eftersom det enligt menyn utlovades raggmunk med fläsk.

Detta var vad jag fick (se bilden): En jättetjock raggmunk och två skivor flottigt, tjockt och stenhårt kallt fläsk. Till detta en gigantisk klick lingonsylt. Salladen och det jag trodde var kesoblandning men som istället var något inte alls lika gott (kanske berodde "inte lika gott" faktorn på att det inte var det jag trodde då jag stoppade det i munnen?), la jag på själv. Lunchen var helt klart en besvikelse och inte alls värd de 63 kronor som jag betalade.

Vad har jag då lärt mig av detta? Jo att A) Mina egna GI-matlådor är allra bäst och godast B) Att om jag inte ska äta mina egna hemgjorda matlådor så ska maten komma från min underbara mamma C) Om maten mot all förmodan inte kommer från varesig mig eller mamma, så ska den vara från Novisen som faktiskt KAN göra husmanskost!

Lackat.

Soffbordet heter Lack från IKEA. Märkligt men jag kom på mig själv med att ha ägt (äga?) ett soffbord av varje storlek från serien Lack. Från det minsta lilla soffbordet som jag hade innan detta till det allra största bordet som jag gav bort till bland annat syrran. Alla borden har dessutom varit i ekfanér. Man skulle nästan kunna tro att jag är förtjust i Lack-serien ;)

Sick and tired.


Den utlovade bilden på mitt fake ek soffbord från IKEA

NEEEJ!!! Det som inte fick ske, är på väg att ske. Jag misstänker att jag håller på att åka på en lättare form av förkylning och tajmingen är sämre än den sämsta. Idag skulle jag och syrran spinna men detta ställdes in och det berodde inte enbart på min "förkylning".

Redan i söndagskväll kände jag mig lite småhängig men tänkte att det berodde på att min minisemester snart var över och att jag skulle bli tvungen att återvända hem till Stockholm. Men så igår så vaknade jag med halsont och små snörvel och idag på jobbet satt jag inte bara och nös och snörvlade, utan efter dagens enda men ack så viktiga möte så anade jag även svag feber. Alla symtom finns där. Snörvel, nys, huvudvärk, frysa och sedan direkt efter, svettas.

Tur jag inte pluggar längre och inte har några som helst måsten för kvällen. Tur att jag får spendera hela kvällen i soffan med en datorn, TV:n och en b-film, om jag vill och orkar :) Planen är att jag ska vara tillräckligt pigg och okej imorgon så att jag ska orka åtminstone gå på mitt Attract band imorgon, för springa om jag är sjuk är uteslutet!

GI-godis = mörk choklad.

Som många andra människor så gillar jag sötsaker men äter det väldigt sällan. Bristen på sötsaker och då främst godis beror inte på att jag inte är sugen, för o´boy vad jag (stundvis) är sugen! Det handlar snarare om att jag inte är en sådan person som skulle köpa något ensam och sitta och stoppa i mig och eftersom Mr Right inte är en sådan jättestor gottegris så handlar vi inte hem godis särskilt ofta.

I och för sig köpte jag inte hem godis då jag bodde helt ensam heller.

De få gånger jag nu köper hem godis till mig och Mr Right så försöker jag tänkte på det som står i boken Klaras goda GI-dagar. Om man ska äta godis ur ett GI perspektiv så är mörk choklad (minst 70%) att föredra. Jag har aldrig varit något stort fan av mörk choklad då jag tycker att det mest smakar bittert och har en alldeles för stor chokladkaraktär men med stigande ålder (eller klokhet) så har jag lärt mig att äta mörk choklad, fast då gärna med smak.

Mina absoluta favoriter i den mörka choklad-klassen är Anthon Berg´s salmiak, Lindh´s blåbär och Anthon Berg eller Lindh´s havssalt. Vilket godis är din favorit? Tycker du om choklad och i sådana fall vilken sort?

Ett skepp kommer lastat...

... med ett Tradera "fynd". Japp jag vann auktionen. Japp jag är numera ägare till en svart cashmeresjal :)

Home, not so sweet, home.

Hem ljuva hem. Fast det kändes inte alls så när jag steg in genom lägenhetsdörren minuterna innan klockan fyra. Visserligen är det redan tisdag imorgon och på fredag kommer jag få träffa Mr Right igen, men är man kär så är man, då vill man inte vara ifrån varandra mer än nödvändigt!

Eftermiddagen eller rättare sagt kvällen har jag ägnat åt ett montera ihop mitt nya, lite större, vardagsrumsbord (bild kommer senare) och att fylla på alla ljuslyktor och ljusstakar med de för helgen, nyinköpta IKEA ljusen. Söndagens IKEA besök ledde till att jag kom hem till Stockholm med inget mindre än 400 stycken värmeljus, 50 stycken stöpljus och 6 stycken blockljus blev det. Mycket kan tyckas, men jag tänder inget mindre än 14 ljus varje kväll i mitt vardagsrum (främst vintertid) så då går det åt en hel del ljus.

Nu är det dags att krypa till sängs för att vila upp sig inför morgondagen :)

Varför går tiden så fort?

Varför går tiden så fort? Det känns inte som att det var så länge sedan jag kom och imorgon ska jag (redan!) åka hem. Fast visst, på sätt och vis blir det en kort arbetsvecka och på fredag kommer Mr Right till mig :)

I fredags hade jag mysdag med Mr Right. Vi började med att åka till Bergvik köpcentrum där vi strosade runt i butikerna utan att vara på jakt efter något särskilt. För att fira våra 7 månader tillsammans hade Mr Right bokat bord på restaurang Alfies så då vi gjort oss i ordning så tog vi en promenad in till stan där vi åt en tvårätters middag. Vi började med varsin bruschetta till förrätt och till varmrätt åt Mr Right en oxfilé och jag åt en stekt gösfilé. Mätta och belåtna tog vi en promenad på stan och hamnade på Blå där vi slog oss ner i deras lounge. Vid elva tiden rundade vi av kvällen med en promenad hem.

Igår lördag var vi bjudna hem till Mr Rights föräldrar på middag, men innan dess besökte vi återigen Bergvik köpcentrum där vi av en slump mötte upp Mr Rights pappa. Vi bestämde att vi skulle komma till dom tidigare på seneftermiddagen. Då Mr Rights klockbatteri lagt av så åkte vi in till för att byta batteri. Efter att ha snurrat runt ett kvarter två-tre varv så backade tillslut en bil ut från en p-ruta utanför Stadshotellet. Perfekt tänkte jag och ställde mig för att blinka in, för att visa att jag tänkte ta platsen.

Både Mr Right och jag tyckte det var märkligt att en kvinna stod nästan bakom bilen då mannen som körde bilen skulle backa ut, men vi antog att kvinnan hörde till mannen som backade. Då bilen backat ut och p-rutan var ledig började jag köra in mot den varpå kvinnan som stått bakom bilen som backade ställde sig för hela rutan och satte sina armar i kors. Hon ville tydligt markera att jag inte skulle få den lediga p-rutan. Då jag trots hennes markering närmade mig rutan skakade hon på huvudet och pekade bakom mig. Ca 4 bilar bakom mig stod hennes man i kö och hon höll alltså p-rutan åt honom. Detta gjorde mig arg som ett bi och hade det inte varit för Mr Right så vet jag inte vad jag hade gjort.

Vi lämnade platsen och hittade nästan direkt en annan p-rutan bara ett kvarter bort. Irriterad och uppe i varv över kvinnans idiotiska uppförande lämnade vi in Mr Rights klocka hos urmakaren och tog en promenad på stan i väntan på att klockan skulle få nytt batteri. Då vi var färdiga på stan så åkte vi hem och packade ihop lite kläder innan vi begav oss hem till Mr Rights föräldrar där vi åt och drack gott.

För att slippa köra hem på kvällen sov vi över på Mr Rights föräldrars loft och idag efter frukost åkte vi till IKEA och köpte bland annat värmeljus och en strykbräda till Mr Right. Ikväll blir det myskväll med Solsidan och filmen 127 timmar.

Två dagar semester.

Så var jag framme i Karlstad. Resan hit igår gick bra. Jag lämnade jobbet prick klockan 16 och var framme en bit efter 19. Åt tacos med Mr Right och även en liten bit brieost till Kalla faktas granskning av fetmaoperationer men orkade inte se klart hela programmet då tröttheten föll på. Jag blir alltid så trött av resan, men som tur är har jag semester till och med måndag.

Trots att jag är ledig idag så vaknade jag vid 06. Gjorde inte så mycket eftersom jag är ledig och kan ligga och dra mig i sängen hur länge jag vill. Tänkte dock gå upp nu, ta en dusch och äta frukost innan det är dags att planera dagen. Eller planera och planera, tänkte väl göra så lite som möjligt. Men en promenad med Mr Right längs Klarälven i solen får det i alla fall bli.

Har ni några planer för kvällen och helgen?

Bra service = Två hjärtan i Skärholmen!

Minns ni mitt inlägg "Tänk GULD!"? Om inte så finner ni inlägget här. Hur som helst så fick jag en kommentar till Tänk GULD-inlägget från inget mindre än en anställd på Två Hjärtan i Skärholmen (samma butik som Mr Right och jag köpte våra förlovningsringar) som erbjöd sig att maila över både fler bilder och mer fakta om ringen. Ett tag trodde jag att han/dom glömt bort mig men så igår hittade jag följande mail i min inkorg:

"Hej förlåt att jag inte svarat tidigare. Var hemma sjuk när jag såg din blogg och ingen i butiken har vågat svara på ditt mail :) 

Ringarna på bilderna går alla att specialbeställa i vilken höjd eller bredd som helst. Men ca 3,8-4,5 brukar bli ganska lagom beroende på hur stora stenar man vill ha. Ringen du skrev om på bloggen är gjuten och går inte att ändra några mått på. Med ringen Alice har du istället total koll på det mesta och kan justera vad du vill. Dessutom är vitguldskvaliéen bättre på "Alice" än "solitär".

Om man ska polera ringen vill vi gärna ha ca 10 dagar. De flesta Rödguldsringar går att få putsade samma dag.
Att göra en ring tjockare brukar innebära att man tillverkar en helt ny ring i rätt mått från början.  Det tar ca 4 dagar.

Mvh
Richard
Guldsmedjan Två Hjärtan Skärholmen"

Till mailet fick jag tre bilder på ringen och jag är... Såld.

Så ett tips till alla er som går i förlovnings- och giftastankar är att åka till Två Hjärtan i Skärholmen! Personalen är inte bara trevlig utan även oerhört kunnig och kan ge bra råd och tips angående allt från förlovningring val till vigselring. Efter gårdagens mail blev min åsikt om Två Hjärtan bara ännu starkare och jag rekommenderar dom därför varmt! :)

Kors i taket.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men jag tycker denna klocka är mer än fin. En guldfärgad Michael Kors klocka i samma storlek som min nuvarande DKNY. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja ha en guldklocka. Guldklockor är något som mammor och mor- och farmödrar bär, även killar, men inte jag. Men ack så fel jag hade för denna klocka skulle jag kunna tänka mig att bära! Klockan finner du här.

Glåpord.

Jag undrar vad som får människan att vilja trycka ner en annan människa. Som får människan att ge sig på en annan människa, i detta fall, med ord. Att inte bara förnedra utan även såra. Handlar det om att man själv har så dålig självkänsla att man måste trycka ner någon annan för att själv kunna må bra? Att man måste se någon annan människa ta åt sig och må dåligt, för att själv känna sig bra, om inte bättre? Eller är det så att man själv har brister som man är missnöjd med och då vill bli av med den känslan genom att häckla någon annan för precis samma sak? Vad är det egentligen som driver en människa till detta?

Jag anser mig inte vara en särskilt känslig person. Visst jag klarar inte hur många törnar som helst, men i det stora hela tycker jag att jag står upp för min åsikt och för min rätt som individ, som person. Men i lördags, i Motala, blev jag dock lite överrumplad och... chockad. Jag fann inte ord att säga något då, men nu vill jag ha min revansch.

Eftersom jag inte tycker att man ska sjunka till samma låga nivå som den som gjort eller sagt något fel, så tänker jag inte ange namn utan mer återspegla händelsen och ge min syn av det hela. Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte ens säker på att personen ifråga var eller rättare sagt är, medveten om sitt agerande och vad det fick för konsekvenser.

Det som skedde någon gång under lördagkvällen var att en person sa något i stil med "Nämen Anna vad är det där?" och pekade på mina överarmar som för att påpeka högt inför alla att mina överarmar var slappa, rent av gäddhängiga. Jag är väl medveten om att mina överarmar är långt ifrån så fasta som jag önskar att dom vore, men om man nu måste ha någon åsikt om mina överarmar, så behöver man väl inte säga delge alla andra den åsikten högt? Då kanske det är något man bör hålla för sig själv? 

Orden sårade inte mycket, men dom kändes totalt onödiga och jag förstår egentligen inte syftet med påståendet eftersom det inte kom någon fortsättning. Jag hade nog väntat mig någon form av fortsättning på meningen, så som "Visst du har lite slappa överarmar men har du testat att..." eller "Den här övningen är extra bra för att strama åt överarmarna". Men ingenting kom och kvällen fortsatte som att ingenting hänt, men i mitt huvud växte djävulshornen ut. Nu SKA "gäddhänget" bort! Nu ska jag få min revansch i form av super fasta armar! 

Jag är oerhört tacksam som både har syrran och mamma som träningssällskap, det gör passen så mycket roligare!

Bild lånad från Google.se

7 månader.

Idag är det sju månader (åtta månader om du frågar Mr Right, men det beror på att han räknar från första dagen vi sågs) sedan jag och Mr Right blev ett par och min kärlek till Mr Right växer sig starkare och starkare för varje dag som går. Jag trodde inte det var möjligt att sakna någon så mycket som jag saknat Mr Right den senaste veckan så jag är upp över öronen lycklig att ikväll efter jobbet få sätta mig i bilen och köra till honom. Sen att det råkar vara våran sju månaders dag idag gör ju inte direkt saken sämre ;)

Mr Right, älskling... Jag älskar dig så himla mycket!


A ♥ R = SANT!

Asos.



Väskfantast som jag är så vill jag delge er med denna skönhet som jag hittade på Asos.com. Väskan kommer från Pauls Boutique och är vad jag tror i något latex liknande material (om inte latex?). Väskan är utsmyckad med Pauls Boutique loga och lite krimskrams. Priset för denna skönhet (som även finns i blått) är satt till 708 kronor.

Samtliga bilder lånade från Asos.com 

Att göra syrran stolt!

Igår var tredje dagen i rad som jag besökte gymmet tillsammans med syrran. I söndags var även mamma med. Det är bra att ha en träningskompis, någon som sporrar en när man tror att orken är slut. Någon som säger "Kom igen nu! You can do it!". Det gjorde syrran igår.

Vi kom till gymmet ca kvart i fem och jag började med 10 minuter på trappmaskinen. 10 minuter kan tyckas som ingenting, men igår ökade jag hastigheten vilket innebär att jag måste gå fortare för att inte trappstegen ska sjunka ner och göra stegen för långa. Då 10 minuter gått kände jag mig rejält uppvärmd och till och med lite svettig och fortsatte till löpbandet där jag körde intervallträning. 300 meter i 6,2 km/h och 300 meter i 7 km/h och så fortsatte jag i 20 minuter. Efter 20 minuter började orken svika en aning och jag kände mig både torr i halsen och anade svid. Jag hann bara tänka "Ingen förkylning nu" och sänka hastigheten till 6 km/h innan syrran som gick på bandet bredvid lutade sig över och höjde upp min hastighet till 7 km/h igen.

Det är precis sådan sporrning, sådant pepp som jag behöver då allt känns tungt och det tar emot.

Efter en halvtimme på löpbandet så gick vi in till lilla styrketräningsrummet där vi fortsatte med armar och mage. Det kändes att magen fått sig en omgång dagen innan - underbar känsla! Vid 18-tiden gick vi ner till spinningsalen och ställde in cyklarna och kvart över drog 45 minuter spinning igång. Jag ökade i motstånd i samtliga låtar och har aldrig svettats och flåsat så mycket som igår :)

På vägen hem från gymmet sa syrran att hon var stolt över mig, att jag äntligen börjar visa dom rätta takterna. Det är ord som verkligen värmer och som peppar mig om möjligt ännu mer :) Märkligt nog kändes promenaden och framför allt uppförsbacken hem inte lika jobbig som den brukar. Jag antar att den var ett lätt motstånd i jämförelse med vad jag hade på spinningen.  

Imorse vaknade jag öm i både mage, armar och ben - ä n t l i g e n börjar träningen ge något. Äntligen ser och framför allt märker jag resultat. NU börjar det bli kul att träna igen!

Tiffany & Co.

Här kommer ytterligare två färgade ringar från Tiffany & Co. Dessa två ringar är verkligen rosa bling-bling eller vad säger du? Den ena i blekrosa och den andra i knallrosa... Varför inte liksom? :)

Massa diamanter, stora stenar och ett ännu större pris är det som kännetecknar Tiffany´s ringar.

Bilderna är lånade från Tiffanys.com

Färg.

Måste vigselringar ha traditionella "vita" ädelstenar så som diamanter, eller kan man ha en färgad sten? Om man skulle fråga smyckesdesignera på Tiffany´s så hade svaret varit lätt - JA(!) det kan man. Ringarna ovan är från just Tiffany & Co´s och är av blandad storlek och form. Min favorit av dom tre är den blåa (vad heter en blå sten på ädelsten-språk?) fast den är i största laget.

Även juveleraren Carl Hoff har hakat på den färgade vigselringtrenden och Carl Hoff´s ring är, även om den innehåller alla regnbågens färger, mer i min stil och smak. Skulle du kunna tänka dig att ha en vigselring med en färgad sten och i sådana fall vilken? Vilken av ringarna i inlägget är din favorit?

 

Bilder lånade från Tiffanys.com och Carlhoff.se

Träningen gör mig hungrig.

Efter 30 minuter intervallträning på löpbandet där jag blandade 6,2 km/h à 300 meter med 7,0 km/h à 300 meter så ställde jag mig på trappmaskinen och körde ytterligare 20 minuter innan jag fick med mig syrran in i ena styrketräningsmaskin rummet. Där inne körde vi mage, armar och sist men absolut inte minst rumpa. Totalt idag blev det 1 timme och 15 minuter vilket får anses vara okej.

Då vi lämnade gymmet åkte vi och handlade på ICA så att jag ska kunna göra en GI sallad till lunch imorgon. Med mig, delvis pga att jag var hungrig efter träningen och inte fått i mig någon middag, fick jag ett grovt mörkt lantbröd innehållande bland annat valnötter och russin, sockerärtor, körsbärstomater, salladmix, smör, leverpastej (inte helt GI tror jag men jag är som sagt var inte slavisk), keso och två olika duschtvålar.

Synvilla.

Det enbart fördelar att äta söndagmiddag hemma hos mamma och pappa. Man får umgås med dom och man får gudomlig god mat. Dessutom har mamma på sätt och vis (precis som syrran) hakat på min GI-trend så gårdagens middag, som även räckte till en lunch till mig idag, var kassler med trattkantarellsås serverad med bönsalsa (bönsallad) och en speciell salladmix som mamma själv satt samman. Kort sagt - GOTT!

Ett tips om man inte har mat så det räckte till en normalstor matlåda (potion) är att dryga ut matlådan med sallad eller som jag, göra maten till en synvilla. Jag använder ofta en assiett som jag lägger upp min lunch på och på så sätt ser maten mer ut än vad det egentligen är och då lurar jag ögonen-hjärnan-magen att det är mer mat än det egentligen är och blir mätt ändå.

Sen tar jag som sagt var gärna en frukt efter maten. Idag blev det två kiwis.

Utmaning - uppdatering.

Jag hittade denna på ViktVäktarnas hemsida. Tror att deta schema kan vara bra att ha som riktmärke om du bestämmer dig för att gå istället för att jogga eller springa :)

Utmaning!

Jag har bestämt mig. Från och med nästa vecka (läs; onsdag pga att jag är i Karlstad på måndag och kör spinning på tisdag) tänker jag gå och jogga varje vardag. 30 minuter får det bli eftersom det är så länge som mitt Attract band har som intervall. Jag tänkte mjukstarta och undrar om ni vill vara med mig? Det spelar ingen roll om du bestämmer dig för att gå, jogga eller springa. All form av motion är bättre än inget!

Jag tänkte använda mig av ViktVäktarnas tips för nybörjare och föreslår att du göra detsamma. Om du bestämmer dig för att promenera kan du ju öka promenaden till raskpromenad där det i texten nedan står joggning. Vad säger ni? Nu kör vi! Mot snyggare kroppar och bättre kondition!

13 liter mjölk om dagen!

Någon mer än mig som reagerar på det jag ringat in i texten ovan? Även denna text är tagen från Kostdoktorn.se och jag hoppas att detta är en grov felskrivning eller feltolkning, för inte kan det väl stämma att man ska dricka 13 LITER mjölk eller äta 1 KG margarin på en dag? Jag skulle i alla fall inte vilja göra det...

Jag kanske får tänka om.

Jag har alltid fått för mig att frukt är bra och att jag med undantag för vissa frukter kan vräka i mig hur mycket frukt jag vill. För visst kan väl inte frukt vara onyttigt och dåligt för mig, eller? Jag läste nyligen på Kostdoktorn.se om viktminskning och vad man kan göra för att förutom träna, bidra till viktnedgång.

Jag tänker inte köra LCHF som dom rekommenderar då jag fortfarande anser att GI-mat både är godare och betydligt mycket mer nyttigt än att stoppa i sig en massa fett, men just det som de stod om frukt och fruktsocker fick mig att tänka till lite. Varje dag då jag arbetar äter jag ca en apelsin eller ett äpple vid nio-fikat på förmiddagen, gärna en kiwi eller apelsin till lunchen och säkert en banan eller ett äpple på eftermiddags fikat vid halv tre. Borde jag tänka om? Borde jag kanske inte avstå helt från frukten, men minska ner det till att enbart ta en frukt på eftermiddagen då småhungern och tröttheten faller på?

Vad tror ni? Kan det stämma att frukt är onyttigt? Hur mycket frukt äter du på en dag?

Följande går att läsa på Kostdoktorn.se:




Länk och mer fakta kring frukt finner du här och här

Träna fyra dagar i rad, bra eller dåligt?


Bild lånad från Google.se


Igår var jag som sagt var på gymmet. Körde 60 minuter bodypump och behöll mina nya vikter på varje muskelgrupp utom ryggen där jag la på 2,5 kg. Kan tyckas som rätt lite, men om du tänker att du ska uthärda en låt på 4-5 minuter (om inte mer) så är det rätt bra ökning ändå.

Det enda bakslaget som kom igår var då vi tränade axlarna. Min vänstra axel hoppar och knakar vid varje rörelse och efter passet var slut så frågade jag instruktören vad detta kunde bero på och om det kunde vara skadligt för axeln. Hon visste tyvärr inte exakt vad hoppet av muskeln och leden berodde på men hon rådde mig att lyssna på min kropp. Så länge jag inte har ont av det tänker jag fortsätta. Visst, det är en jätte obehaglig känsla och det låter hemskt om axeln men nej, det gör inte ont (än?)!

Eftersom jag åker till Mr Right och Karlstad på torsdagkväll så kommer jag inte kunna vara med på torsdagens bodypump pass. Och eftersom jag stannar i Karlstad tills på måndageftermiddagen så kommer jag inte heller kunna gå på söndagens pass, vilket bidragit till att jag bestämt mig för att träna måndag till onsdag med syrran. Idag ska vi gå och springa (jogga) på löpbandet innan det blir dags för lite armar, mage och rumpa :)

Imorgon är det spinning och på onsdag antar jag att vi kör samma träning som idag. Det kan tyckas tufft att träna fyra dagar i rad, men jag tror att jag ska orka det och framför allt tror jag att det är en bra uppvärmning inför nästa vecka då jag tänkte försöka gå 30 min på Attract bandet varje dag!

Jag ska bli smalare. Jag ska ner i vikt. Så är det bara!

Hur många...

Hur många trycker på KÖP?

Stockholm-Vadstena-Motala.


Vadstena slott

Måndag morgon och jag sitter och försöker summera helgen som varit. En weekend i Vadstena, en weekend i vackra Östergötland. På sätt och vis skulle man kunna säga att jag delvis har mina rötter där då pappa som barn bodde i Linköping och till och med pratade Östgötska.

Hur som helst jag började resan mot Vadstena sent på eftermiddagen-tidig kväll i fredags efter att ha fikat med mamma och syrran. Saaben går oerhört fint och det är behagligt att glida fram genom öppna landskap med farthållaren i. Väl framme i Vadstena åkte vi och handlade lite inför kvällen och kvällen gick i lugnets tecken.

Lördag däremot var betydligt mer fartfylld. Började dagen med att åka till Motala i jakt på bland annat skor och en present till Pontus som skulle firas senare samma kväll. Då i alla fall en present var inköpt fortsatte vi tillbaka till Vadstena där vi tog en promenad längs strandpromenaden. Vadstena som är jättevackert på sommaren var visserligen nästan lika vackert nu, men ack så blåsigt. Trots att vinterjackan var på och luvan var åtsnörpt så mycket det gick så kändes det som att vinden och dess kyla letade sig in under kläderna. Väl tillbaka i huset så blev det en varm latte macchiato.

Framåt kvart över sex var vi (jag, Lisa, Markus och Eric) färdigfixade och i bilen på väg att hämta upp födelsedagsbarnet Pontus innan vi styrde bilen vidare mot Motala där Pontus bokat bord på Napoli City. Då vi nästan var framme vid restaurangen ringde Micke och meddelade Pontus att det inte fanns något bord bokat åt oss och då vi parkerat bilen och kommit in på restaurangen visade det sig att detta tyvärr stämde mycket väl. Inget bord bokat och vi var 10 personer (jag, Eric, Pontus, Lisa, Markus, Jessica, Micke, Ralf, Sarah och Sarah´s bror som jag tyvärr inte minns namnet på) som skulle äta. ILLA.

Dock lyckades restaurangen fixa ihop ett bord till oss i deras källare. Källare kanske inte låter så himla mysigt men faktum var att källaren var inredd med röda tegelväggar och en sk vinkällare, så det var rätt mysigt att sitta i källaren trots allt. Då menyerna var inne och vi höll som bäst på att granska dom kom servetören som meddelat att vi inte hade något bord bokat tillbaka och nu med nästa dåliga nyhet. Av allt som fanns på menyn så hade dom bara fyra oxfilé, en fläskfilé och två ryggbiffar kvar, resten skulle således bli tvugna att välja på pizza eller pasta. Great! Not!

Jag såg Pontus sorgsna (eller snarare besvikna) min och tyckte precis som han och resten av sällskapet att det var uruselt att en restaurang mitt i stan inte har tillräckligt med råvaror hemma. Det var trots en helg efter löning och fortfarande har folk massa pengar kvar att spendera. Efter att sinsemellan dealat upp vad alla skulle äta så kom servetören tillbaka. Jag beställde en oxfilé med potatisgratäng och skulle dela på en flaska rött med Lisa och då alla beställt så tog det lång tid innan vi fick drickan. Ungefär samtidigt som drickan kom in kom samma olycksbådande servetör med ytterligare en dålig nyhet. Nu var två oxfiléer tvugna att byta till något annat, då dessa hade gått åt uppe i restaurangen samtidigt som vi beställde. Ingen verkade vilja ändra sin beställning så jag erbjöd mig att äta ryggbiff istället. Den andra stackaren som tvingades byta ut sin oxfilé var Sarah´s bror som istället beställde en pizza (ganska stort hopp från oxfilé till en Vesuvio).

När maten ÄNTLIGEN kom in saknades det en potatisgratäng och Jessica´s mat kom säkert 10 minuter efter att alla vi andra fått våran mat. ILLA, i l l a , illa!

Behöver jag ens säga att vi avstod efterrätt och gav 0 kronor i dricks? :)

Efter den katastrof dåliga servicen på restaurangen men ack så trevliga sällskapet, gick vi vidare mot Harry´s där kvällen fortsatte med massa prat, lite armbrytning och mycket dans. Då Eric höll sig nykter hela kvällen (jag drack en Smirnoff Ice och en P2 på hela kvällen) så åkte vi lyxigt nog bil hem och jag kröp till sängs vid 03-nånting.

Jag vill passa på att tacka Eric, Pontus, Lisa, Markus, Ralf, Micke och Jessica för en trevlig helg och kväll, det är alltid lika kul att ses :)

Superwoman.

Ibland undrar jag vart jag får all enerig ifrån. Som nu ikväll. Jag vaknade i Vadstena, åt lunch-middag i Stockholm hos mamma och pappa, tränade efter det, 60 minuter bodypump och väl hemma, då jag borde tagit en dusch och packat upp helgens packning plockade jag istället fram dammsugaren och dammsög hela lägenheten innan jag till slut tog en dusch och så småning om packade upp kläderna.

Nu sitter jag uppkrupen i soffan (otippat va?) och väntar på att Solsidan ska börja. Jag lovar att sammanfatta helgen senare :)


Bild lånad från Google.se

Pilot.

Jag undrar om jag skulle passa i ett par pilotisar? Syrran tror det. Lindex säljer just nu dessa för typ 79,50 kr vilket i sig känns lite motsägelsefullt då 50 öringen som bekant är borttagen men men. Hur som helst så känns det helt klart som ett överkomligt pris för ett par solglasögon och då slipper jag dessutom bry mig ifall dom skulle råka gå sönder. Vad tror du? Kan jag passa i ett par pilotisar? :)

Auktion.

För första gången någonsin har jag budat på en auktion. Jag har skaffat mig ett medlemskap på auktionssajten Tradera och bjuder just nu på en sjal (se ovan). Löjligt kan tyckas men jag ville testa hur Tradera, som alla pratar om fungerar och tyckte då att det var bäst att börja i liten, försiktig skala. Dessutom har jag en svaghet för vackra sjalar och har länge funderat på att köpa mig en i caschmere. Jag är just nu ensam budgivare och om fem dagar är auktionen över, vi får väl se om jag vinner :)

Sömnproblem.

Jag gillar inte att svära men det har rent ut sagt varit ett helvete (det är som fullkorn va?) att dels somna och sedan försöka sova bra, de senaste dagarna. Sedan i söndagskväll har jag sovit inte bara dåligt, utan jag har även haft svårt att somna. Jag har krupit till sängs vid 22-tiden och ändå har jag som längst legat vaken till långt efter 01. Det är INTE okej.

Visst, jag är en nattmänniska och jag klarar mig gott och väl på 4-5 timmars sömn på en natt, även om det nite är att rekommendera, men att ligga vaken, helt avslappnad och inte kunna somna in är jobbigt. Det är inga särskilda tankar som går igenom mitt huvud när jag väl ligger där, i sängen, men jag antar att jag precis som så många andra tillslut kommer in i tankar så som "Nu måste jag sova", vilket bara gör det hela ännu svårare. En lösning som jag kommit på är att starta TVn och sätta att den ska stänga av sig efter 60 minuter. Sen gäller det bara att hitta ett så uttråkande tv-program som möjligt så att jag somnar.

En annan jobbig sak med de senaste nätterna är att jag varje morgon har vaknat av olika mardrömmar. Drömmarna kan jag i efterhand inte återberätta och tur är kanske det, men varje natt har det varit en ny mardröm. Utan att veta vad mardrömmarna kan bero på eller varför jag har så svårt att sova så skulle jag våga mig på en enkel gissning. Jag är fortfarande van vid att somna bredvid Mr Right. Att vakna bredvid Mr Right och att ha en 160 cm säng helt själv känns tomt. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge tills vi sover ihop igen! :) 


Bild lånad från Google.se, designad av Jeff Thomas

GI lunch.

Varje dag försöker jag äta en GI lunch men som jag innan sagt, jag är inte slavisk, vill jag så kan jag fuska och stoppa i mig något "ohälsosamt". Men allt som oftast äter jag som sagt var en GI lunch beståendes av en blandsallad botten, lite körsbärstomater, lite gurka, parmaskinka/kalkon/rostbiff, avokado och solrosfrön. Ibland har jag även i lite fetaost men jag undrar hur nyttigt det egentligen är att äta fetaost?

Vissa tycker säkert att mina kalla salladsluncher är enformiga men jag försöker variera mig och orsaken till att jag inte anser att jag behöver (och förtjänar) mer än en sallad till lunch har mycket med mitt arbete att göra. Jag jobbar på kontor vilket innebär att jag inte rör på mig så ofantligt mycket under en arbetsdag. Visst, jag springer mellan mitt arbetsrum och kopiatorn men det blir inte direkt en mil eller två...

Vad äter du till lunch? :)

Mjölksyra.


Jag var så slutkörd då jag lämnade bodypump salen att bilden blev suddig :)

Jag vet knappt vad jag ska skriva, det är inte så att jag egentligen inte vet, det är snarare så att jag är så totalt slutkörd i kroppen att jag knappt orkar trycka ner tangenterna. UNDERBART!

Idag var första träningen med den nya releasen på bodypumpen och trotts detta faktum så fick jag efter lite påtryckning från syrran, för mig att lägga på 5 kg på benen. Benen gick bra, men ryggövningen höll på att bli min död och samma sak med armarna. HERREGUD detta var helt klart den sjukaste releasen hittills om inte någonsin och då menar jag på ett bra sätt. Ett m y c k e t bra sätt.

Jag är totalt slut och mjölksyran kom direkt. Det är lycka de!

Så nu soffmyser jag framför TV3´s Lyxfällan och njuter av att sitta klädd i morgonrocken och känna mitt nytvättade hår torka långsamt. Dessutom har jag packat så gott som färdigt inför morgondagens Vadstena resa. Eftersom jag inte riktigt vet hur vädret är där nere så återstår det att packa ner jacka och skor, men annars är jag färdig. Imorgon bitti tar jag och syrran Skruttis till jobbet så att jag efter jobbet kan åka hem och fika med mamma innan avfärd söder ut.

Nu tror jag att det är dags för en kopp té, men eftersom datorn får följa med till Vadstena så kanske jag uppdaterar bloggen även i helgen.

En weekend i Vadstena.

Imorgon kommer inte Mr Right till mig, han jobbar den här helgen. Och jag åker inte heller till honom och Karlstad. Istället styr jag Skruttis (läs; Saaben) söderut, till Vadstena, för att återigen träffa vännerna.

Det känns både tomt och konstigt att inte få träffa Mr Right i helgen, trotts det inte var jättelänge sedan vi sågs. Samtidigt försöker jag inbilla mig att det är nyttigt för mig att ibland sakna honom lite sådär extra. Mer än den vanliga fem dagars saknaden som uppstår framåt onsdag-torsdag, då man vill att det ska bli fredag någon gång så att vi får träffas igen. Och dessutom kompenserar jag helgens bortfall av umgänge genom att ta ut komptid nästa fredag och måndagen efter helgen som då kommer. Så min plan är att styra Skruttis till Karlstad redan på torsdagen för en långweekend.

Hur som helst så kommer bli en rolig och intensiv helg i Vadstena. Jag vill hinna med ALLT och lite till vilket man skulle kunna säga innehåller allt från lite jobb, massa promenader längs strandpromenaden, middagar med vännerna och andra trevligheter. Jag vill hinna med både Vadstena, Motala och även Linköping om tiden räcker till. Det kan bli tight, vi får väl se! :) 

Dags att packa innan det blir dags för sängen!

Vänner.


Friends are like shoes, some lose, some tight,
some fit just right, they help you as you walk through life. Thanks for being my size!

Kul!

Någon mer än mig som tittar på TV4´s nyhetsmorgon just just nu? Om inte så kan jag meddela er att en del av programmet handlar om brudklänningar och brudmode. Mellan Steffo (som jag personligen har ganska svårt för) och kvinnan som dom påstår är expert på det här med bröllopsmode skymtar...

Ja, precis(!) en av de klänningar som jag tidigare visat upp som en tänkbar vill-ha-brudklänning. Ser ni den på bilden som jag tagit ovan? Jag tycker att det är rätt lustigt och framför allt kul att vet att jag inte är helt ute och cyklar med tycke och smak :)

Mitt tidigare inlägg om klänningen hittar du här.

Inspiration: Sovrumstextil.

En gång i tiden hade jag precis en sådan där renfäll som på bilden ovan. En vacker renfäll från Saxnäs in the middle of nowhere (läs; Västerbotten - Lappland). Visst hårade (fällde) den en del men det var en smäll man fick ta för att ha en vacker renfäll liggandes på sängen. En renfäll är faktiskt en sådan sak som jag skulle vilja ha igen, jag kanske skulle lägga en beställning på en från mina vänner i norr? :)


 Jag sitter och funderar. Samtidigt som jag vill få en arbetshörna så skulle jag vilja gränsa av mitt allrum (läs; kombinerade sovrum och vardagsrum) så att det blir skillnad på sovdelen och vardagsrummet. Jag skulle vilja få in lite färg (på väggarna eller i alla fall en vägg) och jag har en dröm om en vit säng med vita sängbord, fast en ny säng blir det inte förän jag bor tillsammans med Mr Right (och kanske inte ens då).

Men något som gör himla stor skillnad i ett rum och inte kostar allt för mycket är tyger. Bäddtextiler och kuddar. Kanske är det något sådant jag borde satsa på och i sådana fall kanske det är dags för ett besök på IKEA snart trotts allt :)  


Bilder lånade från Google.se 

Tack mormor!

Jag har gått på reklamen, ännu en gång vill jag tro att det fungerar. Och denna gång handlar det inte om några spacade träningsskor utan om en saft. Blutsaft. För andra julaftonen i rad fick jag (plus syrran och min äldre yngre kusin) denna mörka järnrika saft inslagen i ett paket från mormor. Jag ska erkänna att jag inte riktigt uppskattat julklappen så mycket som jag borde och därför har denna saft blivit ståendes i mitt skafferi, oöppnad.

Men för andra veckan i rad så gav hälsokostbutiken Life´s TV-reklam mig en hint om att jag nog borde uppskatta min kloka mormors julklapp lite mer och även börja använda den. Detta beror på att dom i reklamen uttrycker sig något i stil med "Är du kvinna och känner dig trött och hängig? Då borde du prova den järnrika Blutsaften" och då fick jag en tankeställare. Jag känner mig nämligen obotligt trött på vintern, inget problem i sig eftersom jag är säker på att minst 90% av den övriga befolkningen känner precis samma sak. Men att vilja somna och ibland även somna innan klockan 21 på en fredag känns aningen tråkigt, inte bara mot mig själv utan även mot min omgivning.

Dessutom så tror jag inte att jag får i mig tillräckligt med järn, fast i och för sig är det lite motsägelsefullt då jag inte får äta massa järnrik mat. Finns det andra sätt att bli pigg på? Jag vet, jag borde kanske försöka få minst 8 timmars sömn per natt, men utöver detta då? :)

Nu är det dags för en Blutsaft hutt. Vi hörs!

Drömma kan man ju...




Som den sanna väskfantasten jag är så drömmer jag om att någon dag, någon gång, få äga en ÄKTA Mulberry och då gärna denna Bayswater i färgen Oak. Fast frågan är, när kommer jag lägga 800 euro (som ändå anses vara "billigt" för en Mulberry) på en väska?!

Som om det var igår...

Jag träffade som sagt var min väninna Camilla ikväll och trotts att vi inte setts på evigheter (läs; ett par år) så kändes det ändå som att det bara var härom dagen som vi senast sågs. Märkligt hur tiden rullat på men ändå inte uppfattas så då man väl ses och försöker "komma ikapp" och uppdatera varandra om vad som hänt sedan sist. Jag antar att det är som syrran säger, är man riktigt bra vänner så spelar det ingen roll hur lång tid det tar mellan gångerna man ses, man har ändå lika roligt då det väl sker. 

Jag kan bara konstatera att syrran har rätt för det blev en mycket trevlig kväll med prat om allt från vad vi gjort sedan vi senast sågs till vad vi numera arbetar med, hur det går med kärleken och vad våra gamla klasskamrater har för sig. Jag hade aldrig tidigare varit på Ciao Ciao Grande men vilket ställe! Maten var suverän! Jag åt en pasta som enligt restaurangens hemsida beskrivs Tagliatelle ai frutti di mare - bandpasta, vitvinssås med tomat, färska örter, grillad scampi, kräftstjärtar och grillade färska musslor. Till detta tog jag ett glas vitt.

Då vi lämnade restaurangen en bit efter klockan 19 så lovade vi att inte låta det gå så här länge innan vi ses igen!

.

NEJ jag tog absolut inte och avslutade bloggen idag även om jag fick både frågande (kanske rent av oroliga?) sms och mail. Det var bara blogg.se som hade promblem med sin server och därför såg det ut som jag givit upp bloggandet. Men visst har den frågan snurrat i mitt huvud ett par gånger och visst har jag även övervägt det, att sluta blogga. För varför skulle någon eller några vilja läsa om mitt liv, min vardag och våra bröllopsplaner?

Jag bloggar absolut först och främst för min egna skull, men självklart är det kul att veta att familjen (både min och Mr Rights) och nära vänner läser bloggen. Sen om dom uppskattar den är en helt annan femma ;)

Ciao!

Ikväll ska jag bege mig av in till stan för att träffa min väninna Camilla. Vi ska synas på T-centralen för att därifrån göra sällskap till Östermalmstorg där vi tänkte slå oss ner på den italienska restaurangen Ciao Ciao Grande och dela på en flaska vin. Det lär bli en kväll med mycket skratt och updates om vad som hänt sedan sist vi sågs, när vi nu senast sågs? :)

Det kommer kort och gott bli en toppen kväll! Jag återkommer med rapportering senare :)

Inspiration: Arbetshörna.

Eftersom jag var inne på ämnet arbetshörna så tyckte jag att jag lika bra kunde fortsätta spinna på ämnet och framför allt dela med mig av ytterligare två bilder på två helt olika arbetshörnor som jag finner helt fantastiskt fina! Den första arbetshörnan skulle jag vilja beskriva som en arbetshörna i Skandinaviskstil (design) med ljusa träslag och naturnära och bleka färger.

Arbetshörna nummer två däremot är aningen järvare. En riktig färgklick som man verkligen kan säga följer den röda tråden. Allt går i rött men bryts av med vitt. Båda arbetshörnorna i detta inlägg men även arbetshörnorna i föregående inlägg skulle kunna vara jag men det tål att tänkas på om det som sagt var överhuvudtaget får plats och vart jag i sådana fall skulle placera arbetshörnan.

Bilder lånade från Google.se

Ryms det?

Efter en helg i Karlstad började tankarna spinna någon gång under dagen. Mr Right har ett mycket fint skrivbord och en ännu finare arbetshörna där han bland annat har plats för sin dator. Då min dator sedan ett tag börjat strula med skärmen som blinkar vitt till och från så har jag funderat på att koppla in min extra TV och tillika dataskärm för att kunna använda datorn även framöver och slippa köpa en ny.

Men som vanligt innebär en kostnad (visserligen ingen kostnad utan snarare idé) en annan. För med Mr Rights arbetshörna i åtanke så blev jag själv sugen på en arbetshörna/ett kontor. Följdfrågan som då per automatik uppstår är... Ryms ett arbetshörna i en etta? Ryms det i en redan möblerad och väl in-bebodd etta? Och om det gör de, så vad ska jag välja för skrivbord? IKEA har massor, Mio likaså men även Jysk har en hel del fint. Min (i mitt tycke) superläckra kontorstol i leopardmönster av hårig karaktär har jag redan så den kommer självklart ha en given plats om arbetshörnan blir av.

Bilder lånade från Google.se

Anar jag våren...

Jag står snart inte ut! Hur länge ska vintern med dess kyla och snö få klamra sig fast i mitt liv och i min vardag? Hur länge ska jag behöva paketera in mig själv i tjockjacka, halsduk, handskar och eventuellt pannband (ja, jag använder inte mössa) för att överleva promenaden till och från jobbet? Hur länge ska jag i sällskap av syrran behöva beklaga mig över snön och isfläckarna?

Om jag ska tro SMHI.se så verkar det dock som att våren kanske är på väg så smått. Det är i alla fall inga -20 grader längre. SKÖNT!

Ikväll blir det spinning med syrran. Ett hårt pass väntar mig om jag ska tro syrran. Frågan är om jag kommer orka städa lägenheten efter det eller om jag ska skjuta dom planerna framåt? Vi får väl se! :) 

Bild print screenad av mig från smhi.se