SÅLD (eller köpt)!

Imorgon måndag klockan 10:00 hämtar vi våran sprillans nya bil. Spännande!

.

Jag vet inte hur många gånger Mr Right och Daniel sagt åt mig att ge upp min HTC Desire och köpa mig en iPhone 4S. Och visst, stunder som denna, då telefonen strejkar, kan till och med jag som annars är HTC-frälst tycka att en ny mobil av annat märke vore bra. Men innerst inne vet jag att jag inte behöver någon annan telefon än min lilla fina vita HTC. Den har varit min bästa vän sedan vintern 2010 och det vore väl bra dåligt om telefonen inte skulle hålla ett par år till?

Felen som börjat smyga sig på är att telefonen tappar täckningen/nätet. Häromdagen försökte mamma ringa mig men lyckades inte komma fram varpå hon ringde till Mr Right som gav telefonen till mig. När jag sedan pratat klart med mamma så tittade jag till min telefon och såg då att den hade "Begränsad tjänst". Andra irriterande fel är att varken min vänner Eric eller Susanna tycks få mina sms som jag skickar. På 5:e försöket får jag i bästa fall ett svar. Imorse la dessutom touchen av vilket är en total katastrof då telefonen bara har TOUCH!

Men jag ska inte klaga... Jag älskar min vita HTC Desire.

Packa mera.

Jag är förstörd. Jag vaknar i nio fall av tio alltid långt innan tillåten vakna-på-helgerna.tiden. Fördelen med det är att jag hinner se två-tre avsnitt av SVT´s serie "Djursjukhuset" och ta en dusch innan Mr Right hinner vakna.

Idag är stora packa-dagen. Resten av köket ska packas ner liksom sängkläder, kläder och annat som vi inte behöver använda innan flytten. Dessutom tänker vi försöka köra bort matsalsbordet till mamma och pappa och börja stuva om alla syrrans saker som befinner sig där för att så småningom kunna köra dit syrrans gigantiska soffa.

Det är mycket på gång nu men det känns skönt att det äntligen händer något! :)

Jag kanske skulle sadla om till mäklare?

Igår var dagen då den första personen som var intresserad av lägenheten skulle komma och titta och 20:20 klev en trevlig tjej i sällskap av sin mamma in genom dörren till vårat hem. Trots att jag vet att det råder stor bostadsbrist i Stockholm så slog jag direkt på säljegenskaperna och for runt som ett yrväder i lägenheten. Öppnade kökslådor, visade städskåpet, berättade att vi minsann har "En 160 cm säng i sovrummet men att man LÄTT får plats med en 180 cm säng då vi till och med haft ett skrivbord bredvid sängen".

Vidare ut till vardagsrummet där jag sålde in balkongen med sitt läge (oförskämt bra läge på balkongen med sol från typ 10:00 på förmiddagen fram tills dess att solen går ner sent på kvällen) och visade att man får plats med en gigantisk soffa (om så önskar) OCH ett matbord i vardagsrummet. Påtalade vikten av att låta dom fina fondtapeterna förbli intakta osv osv. 58 minuter senare hade jag lyckats få andrahandsuthyrnings kontraktet påskrivet och kände mig mer än nöjd.

NU kan vi börja fokusera på att packa ner vårat bohag då tjejen som tittade på lägenheten igår förhoppningsvis flyttar in redan 1 juni.

Mitt nya blivande hem.

DÄR. Högst upp på 4:e våningen med takterass i söderläge ska vi bo.

I en lång lägenhet som sträcker sig från norr till söder. Sovrum i norr, vardagsrum och terass i söder. Jag kommer aldrig tröttna på att säga det - jag ska flytta in i min andra takvåning. Tillskillnad från min första så saknar den här takfönster, men tillskillnad från den första så har den här en 12,7 kvm stor takterass. I annonsen stod det takvåning (eller stod det rent av penthouse?) och det är verkligen en riktigt fin lägenhet mitt i centrala Karlstad med 3 minuters gångpromenad till gågatan och alla butiker du som tjej kan tänkas behöva ;)

Just nu känns tiden fram till inflyttning enormt lång och jag längtar tills vi har flyttat allt och kan börja inreda!


PS. Risken finns att det blir riktigt mycket inredning i bloggen framöver men jag hoppas ni har överseende med detta.

Jag har nog inte riktigt förstått det än.

Hur är detta möjligt? Hur kan allt rusa på så snabbt? Jag har nog inte riktigt förstått det än.

Helt plötsligt var tjänsten jag sökte min. Jag har således fått en tjänst i Värmland! Känslorna började bubbla inom mig direkt. Massa positivt men även lite nyfikenhet blandat med nervositet. Jag har trots allt bott 27 år i en och samma stad, i ett och samma län och allt jag känner till, finns här. Nu ska jag flytta 30 mil bort till en annan del av Sverige.

Inte nog med att jag ska börja på ett nytt jobb så ska jag lämna en (två) lägenhet(er) där jag med åren gjort mig hemmastadd. Jag har själv rollat dom äckliga nikotindrabbade väggarna vita, jag har själv inrett lägenheten och lagat min egna mat. Jag har klarat mig 100% själv. Visserligen är det snart 2 år sedan jag blev tillsammans med Mr Right men vi har bara bott och levt som sambos sedan augusti 2011, så detta känns ändå nytt och spännande!

Min andra tanke då jag fick jobbet var "Vart ska vi bo?" men denna tanke visade sig lösa sig snabbare än någon av oss hade kunnat ana. I onsdags förra veckan var Mr Right och tittade på en lägenhet i Karlstad och bara ett par dagar senare skrev vi båda två under kontraktet. Så nu väntar packning av allt vi äger, flyttstädning, flytt och uppackning. Dessutom måste massa praktiskt ske. Uppsägning av diverse tjänster samtidigt som nya ska tecknas. Det är kort sagt hur mycket som helst på gång redan nu och flytten går inte än på ett par månader...

Musik non stop.

Jag behövde en hundradels sekund
Nu när jag tagit beslutet är jag lugn
Visioner i mitt huvud när du ler
Jag har hittat nånting vackert,
Vännen, ser du vad jag ser?
Jag är nästan som du

Och du är som jag när du dansar

Har aldrig träffat nån som du
Du är som jag när vi dansar
Musik non stop till slut

Jag sa upp mig för att fånga lite sol

Och jag flyttade mitt skrivbord och min stol
Till nattgaraget under vårat hus
När jag sluter mina ögon ser jag ljuset
Jag är nästan som du
Och du är som jag när du dansar

Har aldrig träffat nån som du
Du är som jag när vi dansar
Musik non stop till slut

Så det tog mig en hundradels sekund

Jag har rest tillbaks i tiden, blivit ung
Visioner i mitt huvud när du ler
Jag har hittat nånting vackert,
Vännen, ser du vad jag ser?
Jag är nästan som du

Och du är som jag när du dansar

Har aldrig träffat nån som du
Du är som jag när vi dansar
Musik non stop till slut

Och du är som jag när du dansar

Har aldrig träffat nån som du
Du är som jag när vi dansar
Musik non stop till slut
- KENT ♥

Massor har skett sedan sist. Jag har blivit erbjuden en ny tjänst som jag även tackat ja till. Jag har sagt upp mig från min nuvarande tjänst och jag har även sagt upp min p-plats. Lägenheten tänker jag hyra ut i andrahand ett år även om jag tror och hoppas att jag aldrig kommer återvända till den. Mitt nya hem finns i en annan del av Sverige. I Karlstad ska jag försöka finna plats att gro nya rötter och känna mig hemma. Men ingenting är nu utan sen. Senare. Nu kör vi!

Intensiv påsk.

Är det inte meningen att påsken ska vara en lång helg för vila och uppfräschning? Att man ska vara ledig torsdag till tisdag och känna sig utvilad då man tisdag morgon går till jobbet? För mig var det precis tvärtom. Jag kände mig om möjligt ännu tröttare imorse än vad jag gjorde då jag gick hem på Skärtorsdagen.

Påsken har bestått av massa umgänge med släkten. På Skärtorsdagen umgicks Mr Right och jag med våran vän Daniel och på Lång fredagen åt vi middag med familjen på kvällen. Lördagen började tidigt hemma hos mamma och pappa med att förbereda allt inför eftermiddagens släktkalas. På schemat stod pajbakning (heter det bakning då man gör pajer?). Det blev inget mindre än tre stycken kebabpajer som fick följa med hem till mig och Mr Right.

Väl hemma fixade Mr Right och jag det sista innan släkten och familjen tittade förbi vid fyra. Släktkalaset blev väldigt lyckat. Ingen förutom familjen hade sett lägenheten innan så vi hade en liten visning innan vi började äta kebabpajen. Till efterrätt bjöds det på marängsviss och kaffe. Jag fick två jättefina presenter. Av min kusin och hennes sambo fick jag kokboken "Mera halv åtta hos mig" och av moster och morbror fick jag fyra stycken jättefina soppskålar, som gjorda för att använda i kombination med kokboken :)

När gästerna gått flera timmar senare så tittade Daniel förbi för att äta upp resterna från kalaset :)

Söndagen tillbringades i lugn och ro. Jag återställde lägenheten från lördagens släktkalas och framåt eftermiddagen blev det dags för helgens sista släktträff, hos mormor och morfar. När måndagen, som också var ledig, kom orkade vi ingenting mer och tog det väldigt lugnt.

Bild lånad från Google.se

Sjumilakliv.

Jag vill kasta loss och lära mig slåss
Raka av mitt hår och bäras ut på bår
Ta tjuren vid hornen och hålla dom hårt
Lita på sanningen och kväva all gråt

Börja sluta tro och låta vansinnet gro

Jag vill sparka bakut och göra nåt sjukt
Släcka fyren på berget som räddade liv
och smita från smällen med sjumilakliv


Är människan ett vanedjur? Är det så att människan är fast i ett särskilt mönster och att vi efter detta mönster reagerar, agerar och utvecklas? Om det är så, vad händer då om vi tvingas lämna detta mönsters förbestämda, utmålade linjer? Faller hela vårat liv ihop då eller utvecklas vi till någon annan, någon ny?

Jag tror att förändringar är bra så länge dom sker på ens egna initiativ. Jag står inför en stor förändring. Kanske inte den största jag kommer ha i mitt liv men i alla fall en av dom större. Jag är beredd. Låt det ske.

Från kvälls- till morgonmänniska.

Hur kommer det sig att människan ändras med åren? Vad är det som gör att jag som tex tidigare var en kvällsmänniska nu somnar i soffan framför en film innan klockan ens har hunnit slå om till halv tio? Visserligen oftast på en fredag då jag trots allt jobbat till halv tre, men ändå.

När jag var mindre var jag definitivt mer en kvällsmänniska än en morgonmänniska. Jag kunde utan problem hålla mig vaken till långt efter midnatt, om jag bara fick och visste att jag skulle orka med nästkommande dag. Någon gång mellan det att jag flyttade till min första egna lägenhet där jag bodde ensam, så kom detta att ändras. Jag vet inte om det berodde på att jag var ovan vid att bo själv och vaknade av minsta lilla ljud från den ganska så stora ettan eller om jag helt enkelt bytt från att vara kväll- till morgonpigg?

Sedan jag träffat Mr Right har mitt pigga morgonhumör bara accelererat. Nu vaknar jag ungefär samtidigt på helgerna, som väckarklockan ringer på vardagarna och ibland ännu tidigare. Som idag. Roligt att vakna halv sju och inse att det är försent att ens försöka somna om och det enda som går på TV:n vid den här tiden är "Fråga Doktorn" på SVT 1 och det har jag inte något som helst intresse av att se.

Fördel med hela jag-är-vaken-i-svinottan-scenariot; jag kan se en av alla filmer jag har sparade på datorn och ett par timmar innan gästerna till dagens födelesedagskalas kommer, ta en tupplur. Nackdel; jag betvivlar starkt att jag, när jag väl kommit upp i varv inför födelsedagsfirandet kommer ha ro i kroppen att ta denna tupplur.

Det kan inte vara dags redan?

Det kan inte vara dags redan, det är alldeles för tidigt!

Redan innan vi åkte till London så kände jag en klump i halsen, näsan var totalt igentäppt och ögonen sved. Jag trodde helt enkelt att jag åkt på en annorlunda form av förkylning. Cirka två dagar senare förstod jag bättre - symtomen visade sig enbart då jag var- eller varit utomhus. Allergi. Pollenallergi!

Jag är (så vitt jag vet) allergisk mot gräs, gråbo och björkpollen. Gräset som ligger på backen nu är snarare gul-brunt än en vacker växande gräsmatta så gräs kan det inte vara som jag känner av. Detsamma gäller gråbo, som växer i gräsmattan. Då återstår björk men de björkar som finns runt omkring mig ser ut som nakna taniga träd utan tillstymmelse till knoppar eller blad  (ändå påstår pollenkoll.se (bra sida för alla allergiker!) att det är låga halter av björk ute?!). Så då undrar jag, vad har tillkommit i allergiväg? Vad MER är jag allergisk mot?

Det finns bara en sak att göra. Det är dags för mig att åka till närmaste apotekt och börja grossa upp näsdroppar, allergitabletter, ögondroppar, inhalatorer m.m. Dessutom tänker jag i år inte ge upp då min husläkare som tidigare år beviljat mig allergisprutan nekar mig. Jag tänker tjata och vara om möjligt ÄNNU MERA ihärdig.

Bilderna är lånade från Pollenkoll.se

.

Svenska miljonärer.

Igår trodde jag att vi skulle bli av med alla våra TV-kanaler förutom SVT1, SVT2, TV4 och finska kanalen då detta stått som ett hot i trapphuset (Bostadsbolaget vi hyr av har sagt upp sitt avtal med Comhem) men tydligen funderar fortfarande samtliga TV-kanaler varpå jag och Mr Right tänker se "Svenska miljonärer" som har nypremiär ikväll. Varför ska vi då titta på detta skitprogram? Jo för att Tony´s pappa ska vara med!

Det ska bli sjukt kul att se hur han framstår i programmet... :)