Dag 3: Your rainbow panorama!

Den som söker, han finner.

Av en ren slump råkade vi idag upptäcka Århus konstmuseum. Det började med att vi hade gjort oss i ordning och skulle gå ut på stan för att äta en bit mat. Då varken jag eller Mr Right var direkt hungriga så bestämde vi oss för att gå längs kanalen och se vad mer det fanns att se. Det är nog bland det bästa vi gjort (hittills på resan)!

När vi gått en bit längs kanalen så såg vi på håll något som såg ut som en gigantisk nybyggd byggnad med en stor regnbågsfärgad cirkel på taket. Detta visade sig vara Århus konstmuseum som byggdes 2009. För 100 danska kronor per person (först tyckte vi att det lät dyrt men för varje ny våning i huset som vi kom till så tyckte vi bara mer och mer att det var väl investerade pengar) fick vi tillträde till hela huset och alla utställningar som pågick. Detta visste vi så klart inte om då vi betalade, eftersom vi just då var mest intresserade av att komma upp på taket och in i regnbågscirkeln.

Vi spenderade en dryg timme med att gå runt i byggnaden och titta på alla konstverk, gå in i ett spegelrum, ett rum fyllt med rök och färg (du såg inte ens en dm framför dig! Och självklart gick vi ett tag i regnbågen och tog massor av kort! Middagen åt vi först vid nio-tiden på en italiensk restaurang vid kanalen. Jag åt en äkta italiensk pizza (syndigt god!) och Mr Right tog en lasagne. Till det delade vi på en flaska rödvin och njöt av den varma sommarkvällen länge... :)


Är du nyfiken på "Your rainbow panorama" så kan du besöka den här länken.

Skriv en kommentar