Dag 5: Från slott till... Scandic.

Fredag och vi lämnade Århus för att bege oss av till Danmarks 5:e största stad, Esbjerg. På väg mot Esbjerg gjorde vi på Mr Right´s förslag en avstickare till Odense och besökte Egeskov´s slott och veteranbilsmuseum.

Egeskov slott finns med i Danmarks guide över sevärdheter som "Man bara måste ha sett och besökt". Slottet får i guiden fem stjärnor av fem möjliga och jag kan bara instämma med guiden, slottet är väl värt ett besök om man är i "närheten". 195 danska kronor kan tyckas som en saftig summa i inträde men du får då inträde till slottet, veteranbilsmuseum, ett falck museum där du kan se allt från brandbilar, ambulanser till andra fordon som falck har. Du får även tillträde till MC-utställningen av gamla motorcyklar, en dock och leksaksutställning och gå i träden.

Vi besökte alltihopa men ägnade mest tid åt veteranbilsmuseum, slottet och att vandra på hängbroarna 15 meter upp i träden. Vi åt även en lunch i slotts parken och avslutade besöket med att testa ett av slottets fyra labyrinter - vi kom som tur var ut ;)

När vi ansåg oss färdiga med slottet, träden och labyrinten styrde vi bilen mot Esbjerg där vi checkade in på Scandic där vi kom till rätta direkt. När alla resväskorna var på rummet gick vi ut på stan och insåg att vi bodde vägg-i-vägg med Danmark´s längsta shoppinggator. Alla dom mest kända märkerna och flera mindre butiker finns i Esbjerg.

På måndag åker vi till Tyskland och Lübeck, men innan dess har vi massor att uppleva! :)

Skriv en kommentar