Dag 4: En omväg.

Torsdag och sista dagen i Århus. Både Mr Right och jag är fast beslutna att vi skulle kunna tänka oss att bo här. Århus är, förutom vissa svårigheter med trafiken, så underbart!

Idag började vi dagen med att äta frukost ute. Vi kände helt enkelt inte att hotellets frukostbuffé var värd 60 danska kronor när en på stan kostar runt 30-35. Efter att fått i oss en varsin smörgås och en juice började vi dagens äventyr, att till fots gå till "Den gamle byn". I utkanten av Århus stadskärna finns delar av den gamla staden, så som den såg ut förr i tiden. Med hjälp av en inte helt logisk karta trodde vi att vi var på väg åt rätt håll. Detta visade sig så klart vara åt helt fel håll och efter en stund insåg vi att vi mer eller mindre gått runt i cirklar. Efter ca en timmes promenad (inklusive felvandringen) var vi vid "Den gamle byn". Vid entrén stod det 125 danska kronor och detta tyckte jag och Mr Right var lite väl saftigt för att få se dom gamla husen som vi redan på håll sett, dessutom var stora delar av byn avstängd för renovering.

Istället för att gå in i Den gamle byn besökte vi den närliggande botaniska trädgården och efter det gick vi tillbaka till kanalen och blev sittandes på en uteservering i solen. Där satt vi säkert två timmar och njöt av att vara lediga. Lunchen åt vi på Ferdinan, samma ställe som dagen innan, då Mr Right gärna ville äta musslor. Efter lunchen gick vi upp och vilade en timme på rummet innan vi gav oss ut på lite (fönster)shopping.

När det var dags för middag satte vi oss på en mysig uteservering och Mr Right beställde en trerätters middag som tillsammans med särskilt framtagna viner till varje rätt, enbart kostade 350 danska kronor. Jag åt en varmrätt och en gudomligt god efterrätt. Tyvärr började det blåsa rätt så kraftigt lagom till förrätten och lagom till efterrätten satt både jag och Mr Right väl insvepta i en varsin Carlsberg filt och under en gasolvärmare.

Vi avslutade kvällen i Århus med att besöka en av alla dom barer som finns där med en varsin Strawberry daiquiri (som sedan visade sig vara "Köp två, betala för en") för totalt 65 danska kronor.

Skriv en kommentar