Brembo och en tappad bil.

Eftersom Biltema inte hade rätt bromsskivor och eftersom vi inte orkade få fel sorts skivor igen så beslutade vi oss i fredags för att åka till en lokal butik där Mr Right dessutom allt som oftast har rabatt. 10% rabatt på alltihopa och ett par riktigt bra Brembo skivor senare var vi åter på gång med bromsbytet. Jag ville inte bara stå och titta på så jag fick låna ett par trekvarts byxor av Mr Right och en t-shirt från Mr Right´s jobb. Efter massa armstyrka från Mr Right och en del kärvande från Skruttis (Saaben) så var en bromsskiva bak bytt. Då vi höll på med den andra och Mr Right skulle hissa upp Skruttis lite till med hjälp av domkraften så hasade bilen av lyften och blev hängandes i ena tröskeln/sidokjolen som blev lite böjd men som tur var var ingen under bilen eller kom tillskada och dessutom lyckades Mr Right och hans pappa fixa till tröskeln så det inte ens syns att den varit utsatt för en liten olycka :)

Som vanligt då det gäller bilar och meckande så är det sällan att allt går snabbt och lätt och så inte heller denna gång så vi fick besöka Biltema både en och två gånger för att köpa både det ena och det andra men tillslut var alla fyra bromsskivorna och beläggen bytta.

Idag fick Skruttis sig en rejäl tvätt med vaxning så nu är han nästan finare än han var ny och nu är han äntligen redo för våran roadtrip till Tyskland i juli! Ikväll ska jag och Mr Right äntligen in till stan och unna oss en middag på Blå. Vad som händer efter det återstår att se :)

Skriv en kommentar