Dag 9: Kanalbåtar & en annorlunda kalops.

Andra dagen i Tyskland och Lübeck är snart förbi och idag har vi fortsatt utforskningen av staden men denna gång inte bara till fots utan även med båt. Närmare bestämt med en av alla de kanalbåtar som guidar längs kanal(erna)en. Vi var på stan redan vid 10 och då avgick även första båten men eftersom ingen annan än jag och Mr Right syntes till vid båten så tog vi en promenad längs kajen och tog en morgonfika i väntan på att klockan skulle bli 10:30 och andra båten skulle avgå.

För varje minut som tickade på så kom det fler och fler turister som skulle åka med båten och vid 10:30 var nästan hela båten full. Till våran besvikelse pratade guiden enbart tyska, men av vad vi kunde förstå på tyska berättade han mest om Lübeck´s alla kyrkor, hur gamla dom var, hur höga tornen var osv. Det kändes inte som vi missade så mycket utan passade på att njuta av den vackra utsikten och solen.

Båtturen tog en dryg timme och då vi kom tillbaka fortsatte vi upp mot stora torget för en bit mat. Vi bestämde oss för att testa en av restaurangerna som låg lite vid sidan om torget och beställde in, vad vi trodde var kalops. När maten en stund senare kom ut så såg alla tillbehör ut som dom skulle men själva "kalopsen" var som fyra stora runda bollar av nermalet kött. Smaken var det absolut inget fel på - det var jättegott, men det såg inte ut som den svenska kalopsen vi är vana vid :)

Efter lunchen satte vi oss på ett café på stora torget och slappade i solen ett par timmar. Jag beställde in en glass till min cappuccino och när glassen kom så såg den inte så liten och nätt ut som på bilden utan den var g i g a n t i s k så jag fick dela med mig av den till Mr Right! :)

Nu ikväll tog vi en promenad längs hela stan (vi skulle egentligen ha korsat stan för kortast möjliga väg men gick och tänkte fel) för att komma till en båt som var ombyggd till restaurang. Redan igår såg vi båten och tänkte att där måste vi bara äta middag. När vi kom fram till båten visade det sig att det var en italiensk restaurang som mest hade pizza på menyn. Jag beställde en skaldjurspasta och Mr Right tog en pasta med scampi. Båda blev jättebesvikna på maten som var intetsägande och dåligt kryddad. Alltså inget ställe att rekommendera.

Imorgon har vi bestämt oss för att lämna Lübeck ett par timmar för att åka till Rostock och handla lite ;)

Skriv en kommentar