Jakten på balkongmöbler.

Andra dagen i lägenheten lider mot sitt slut och vi närmar oss tredje natten. Dagen har, precis som igår, varit intensiv. Trots att vi inte vaknade förrän 9 (fast det kanske är tidigt med tanke på att vi har semester?) så har vi hunnit med en hel del. Vi började dagen med att bära upp lite överflödiga möbler plus en bänkdiskmaskin (ja ni hörde rätt, vi föredrar att handdiska!) till vindsförrådet en våning upp och sedan samlade vi ihop lite skräp som blivit då vi målat och gick och kastade det.

Sen bar det av till Biltema för att köpa 10 stycken muttrar att skruva ihop matbordet som står i vardagsrummet med. Väl hemma i lägenheten skruvade vi ihop och satte matbordet på plats och fortsatte sedan med att tömma resterande flyttkartonger. (Observera gärna att nu är enbart alla flyttkartonger tömda, det återstår nästan lika många svartasopsäckar med kläder, skor och andra saker i...)

När vi kände oss nöjda med det vi fått upp ur flyttkartongerna så bestämde vi oss för att vi behövde en pause från lägenheten och hela "flyttgrejen" så vi satte oss återigen i bilen och den här gången för att åka och titta på ett "cafébord" till balkongen. Vårat första stopp var gigantiska Hornbach (mest för att Mr Right som var där med mig på måndagen och köpte flyttkartonger, skulle få sig en bättre rundtur bland hyllorna - killar gillar ju sådant). Hornbach hade inget bord som vi tyckte passade våran lilla balkong så vi fortsatte till Jysk. Där fanns absolut ingenting så vi fortsatte vidare till nästa butik, Rusta. Inte heller där fanns något som man kunde kalla utemöbler eller bord.

Vidare till Jula, med ett kort stopp på vägg-i-vägg-butiken ÖB. På ÖB fann vi (otroligt nog!) en sophink att ha inne på badrummet, lite lampsprit till Mr Right´s bordsbrasa och en vattenkanna. Inne på Jula hittade vi äntligen ett "caféset" som vi tyckte var fint och inte allt för ostabilt. När vi sedan började leta efter en kartong med bordet i så visade det sig att sista exemplaret var det som stod framme, men att vi efter lite diskussion med chefen för Jula butiken kunde få köpa det med rabatt. Gärna för oss!

När bordet skulle bli vårat visade det sig att bara en av två stolar fanns kvar till bordet och då kändes inte ett köp längre lika aktuellt. Småbesvikna över att varit så nära att köpa ett bord sprang vi över en värmare av pelarmodell som skulle göra sig utmärkt på balkongen! Vi hittade även en gigantisk kedja, egentligen avsedd för mopeder, som ska lindas runt min och Mr Right cykel.

Efter Jula fortsatte vi till IKEA, vilket vi redan vid första tanken, borde förstått var ett stort misstag. IKEA hade absolut lite utemöbler att välja på, men ingenting avsett för en balkong. Vid det här laget, VÄLDIGT besvikna över att inte ha hittat något vände vi av hemåt och på vägen sa Mr Right något i stil med "Men K-Rauta då?". Sagt å gjort, vi svängde in på K-Rauta och där (av alla ställen?!) fann vi ett litet nätt "caféset" i trä för 719 kr. Vi köpte även med två svarta dynor till stolarna för att göra dom lite bekvämare om man ska sitta länge.

Väl hemma insåg vi dessutom att bordet och stolarna redan var monterande så det var bara att ställa dom på plats och använda dom direkt - vilken lycka :)

Skriv en kommentar