Öluffat på Vänern.

 
Idag har jag och Mr Right haft en heldag ute på Vänern med Mr Right´s kollega och hans fru. Dagen på sjön började klockan 11 då vi mötte upp Mr Right´s kollega vid Värmlands rasta för en kort biltur till båtplatsen. När vi fyra och all packning var ombord på båten så gav vi oss av ut på Vänern och vädret idag var mer än perfekt!
 
Solsken och lagom sjöbris. Efter en guidad tur bland öarna stannade vi på en ö som Mr Right´s kollegas fru´s föräldrar ägde. Där bjöd Mr Right och jag på en varsin baugette och efter det stod kollegan för kaffe och vi för wienerbröden. Efter ett par timmar i solen på en av klipporna hoppade vi ombord på båten igen och fortsatte vidare. Efter en lång båttur så stannade vi på en ny ö och gick i land. Strandhugg som det heter. 
 
Nu serverades det lite köttbullar med rödbetssallad och Ramlösa. Ön var så pass stor att det fanns en liten promenadstig och ledde fram till tre fiskebodar som Karlstad kommun har på ön. Fiskebodarna är till för att man som besökare till ön ska kunna sova över. Mycket trevligt! På ön fanns det även en rullstenås. Mycket speciellt och märkligt.
 
När kvällen började bidra till att den varma luften övergick till sval så började vi resan tillbaka mot fastland. När vi kom till fastland sa vi hejdå till kollegan och hans fru och väl hemma, efter sju och en halvtimme på sjön, tillagade Mr Right kantarellsmörgåsar åt oss. Jag har svårt att tänka mig en bättre lördag! :)

Skriv en kommentar