Nyår på tu man hand.


Mr Right och jag skulle egentligen ha tillbringat nyår i Oslo i goda vänners sällskap men många olika faktorer gjorde att vi till sist beslutade oss för att vara ensamma, hemma. Bara vi två och en fantastiskt god tre rätters middag.


Nyårsafton i Stockholm bestod av lugn och ro på dagen och framåt kvällen började matlagningen. Till förrätt blev det klassisk toast med gräddfil, rödlök, finhackad gräslök och kalixrom. Vi valde mellan att köpa en hummer eller en burk 80 g kalixrom men romen vann över smaklökarnas begär och om den var god! Till varmrätt gick vi emot 90% av Sveriges befolknings val av oxfilé och körde istället på en riktigt fin ryggbiff med en bakpotatis och fräsch sallad. En klick kryddsmör fick sakta smälta över köttet. Efterrätten väntade vi ett par timmar med då vi var mer än mätta efter både för- och varmrätten.


Jag gillar att laga mat tillsammans med Mr Right. På vardagarna dominerar han i köket så då får jag snällt titta på och vänta på att det vi använt ska diskas för diska - ja det är mitt jobb! :) Vi var smarta då vi gjorde nyårsmiddagen för vi lät det både ta tid att laga och äta maten och först när en rätt var uppäten, påbörjade vi nästa (förutom bakpotatisen som vi hade i ugnen i flera timmar för bästa möjliga resultat). När två tredje delar av middagen var uppäten bestämde vi oss för att se en film och valet hamnade på filmen Drive som var sådär halv bra. Vi tog en paus i filmen för att gå tillbaka till köket och börja fixa efterrätten som bestod av hemmagjord vaniljglass (glassen gjorde vi i den jättefina glassmaskinen som vi fick av mormor och morfar i julklapp) med färska blåbär, hallon och björnbär. Super gott och inte alls nyttigt! ;)

Vid tolvslaget gick vi ut på balkongen och därifrån såg vi fyrverkerier från både Södertälje, Salem och nejderna. Själva sköt vi inga fyverkerier utan njöt av ett glas Champagne och tittade på alla andras raketer och japanska lyktor som lös upp himlen.

Skriv en kommentar