Att hitta den perfekta taklampan...

IKEA i all ära (och vi har faktiskt en hel del saker från IKEA) men ibland kan det vara kul med lite variation, kvalité och något som man känner kan vara för evigt. I dagsläget har vi en taklampa som följt med sedan tre lägenheter tillbaka. En lampa från IKEA som kostade ca 200 kronor. Inget fel på det eller den, egentligen, men nu när jag och Mr Right flyttat ihop på riktigt och är skrivna på en och samma adress, skulle det vara roligt med en ny lampa som passar över vårat stora matbord.

Vi har varit runt och tittat på lite av det utbud taklampor som finns och IKEA tilltalade oss inte, Mio hade den svarta lampskärmen nedan men den kanske känns för "vanlig" och trist? EM-möbler hade exakt samma lampa som Mio fast aningens billigare och så mycket mer fanns det inte i butik. Mitt i stan finns en lampaffär som jag funderat på att besöka fast ryktet går att det inte är helt billigt att handla där och de flesta lampor som jag (och Mr Right) fallit för finns att köpa, aningens billigare på nätet.

Vad för sorts taklampa är bäst lämpad att ha över ett matbord? Kan man ha hur spaceade lampor som helst utan att det ser dumt ut? Är Kartell (den färgglada) ett alternativ eller tröttnar man snabbt på dom?

Vilken av lamporna nedan tycker du bäst om? Kan du kanske tipsa om fler taklampor, gärna av större modell?

Bilder lånade från Mio.se, belysningsdesign.se och rum21.se

2 kommentarer

  1. Li
    2012-06-04 kl 18:45:52

2 kommentarer

  1. Sandra
    2012-06-04 kl 21:23:22
    Fin blogg! :)

Skriv en kommentar