Tack till busschauffören!

Tänk dig följande;

Onsdag morgon, du vaknar och hör direkt att det spöregnar ute. Du vet att du ska ut i det där skitvädret och att du har minst 20 minuters promenad framför dig. Under tiden du tar och gör dig i ordning så hör du hur det inte bara spöregnar utan även blåser rejält utanför husknuten. Det liksom viner.

Du vill inte gå. Vad som helst men inte gå. Så du börjar rota runt i handväskan och sedan i plånboken. Där! En bussremsa. Perfekt... eller? Inte riktigt. Du åker buss och kommunalt för sällan så bussremsan är inte längre giltig men du bestämmer dig ändå för att chansa. Det är bara ett par dagar sedan bussremsan gick ut och eventuellt kanske busschauffören inte märker något eller också kanske, men bara kanske, har han överseende.

10 minuter väntar du på att bussen ska komma. Snällt står du och trycker i busskuren tillsammans med en massa främmande människor som precis som du valt att inte gå denna morgon. Bussen kommer och du kliver på. Alla andra har sådana där plastkort som man håller mot en avläsare som berättar att dom alla har giltigt färdbevis. Dom har. Du har inte. Din tur att kliva fram. Nervöst eller hur?

Du visar upp din bussremsa men busschauffören sneglar bara på den och visar med blicken att du ska passera. Utan en stämpel utan att ha behövt kliva av. Du får åka med till det lokala centrumet. Vilken busschaufför. Vilken ängel!

Tack du snälla snälla busschaufför som imorse bestämde dig för att jag skulle få åka med din buss till jobbet trots att min bussremsa hade gått ut för 4 dagar sedan! Du gjorde min dag! :)

Skriv en kommentar